KERESÉS search-close

sofőr

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sofőr"

Kirepült az autójából egy 47 éves férfi

Kirepült az autójából, és azonnal meghalt egy 47 éves férfi délelőtt a 8-as főúton Városlődnél. Veszprém felé haladt, amikor a rendőrség szerint megcsúszott a kocsija a nedves úton, keresztbefordult és a szembejövő kamionnak csapódott. A kamion vezetője nem sérült meg, azonnal kiszállt, hogy segítsen a kizuhant férfinak, de már nem tudott mit tenni. A rendőrség azt kéri a sofőröktől, hogy az esős, ködös, őszi időben óvatosan vezessenek.

„Kamion transformersek” az M5-ösön

Kamion transformersek - így nevezték el a rendőrök azt a két szerelvényt, amellyel török sofőrök akartak áthaladni Magyarországon. Egymás hegyére-hátára pakolták a teherautókat. A veszélyes szállítmányokat az M5-ös autópályán állították meg. A sofőröket megbírságolták a rendőrök, a rakományokat pedig szét kellett bontaniuk.

Felvette egy autós, ahogy közvetlenül a kocsija előtt átugrik egy szarvas

Pár centin múlott az ütközés. Videóra vette egy autós, ahogy átugrik a kocsija előtt egy szarvas. A sofőr azt mondta Híradónknak, biztos volt benne, hogy nem tudja elkerülni a több mint 100 kilós állatot. A felvételen az is látszik, hogy az első állat után egy második is átszalad az úton.

Összetört szélvédővel vezetett egy autós Budapesten

Összetört szélvédővel vezetett egy autós Budapesten - erről videó is készült. A sofőr kilométereken keresztül közlekedett így, miközben telefonált is. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ez életveszélyes, mert alig lát ki, így bármikor elsodorhat egy gyalogost, vagy akár tömegbalesetet is okozhat. A videó alapján a rendőrség szabálysértési eljárást indított a sofőr ellen.

Olyan részeg volt a balesetet okozó sofőr, hogy kómába is eshetett volna

Olyan részeg volt, hogy a szakértő szerint kómába is eshetett volna, így vezetett és okozott balesetet egy mélykúti autós Jánoshalma közelében. A férfi nekiment kocsijával egy autósnak, aki ettől az árokba csapódott. A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül hazament. A vétlen autós és egyik utasa csak könnyebben, a velük utazó 18 éves fiú viszont maradandóan sérült. A baleset tavaly augusztusban történt, a nyomozást most zárták le a rendőrök.

Veronai buszbaleset: „Az alvászavar miatt is történt”

Egyértelműen kapcsolatba hozható a sofőr alvászavara a veronai buszbalesettel - ez áll a múlt hónapban hozott ítélet indoklásában, amit Magyarországon elsőként az RTL Híradóval ismertetett a családokat képviselő egyik ügyvéd. A bíróság kitér arra is, hogy az Olaszországban első fokon 12 évre ítélt sofőrnek az üzemorvos egy felületes vizsgálat után adott engedélyt a vezetésre, ezért további nyomozást szorgalmaznak. A magyar hatóságok ebben az ügyben nemrég megszüntették a nyomozást. A hozzátartozók most újabb eljárást kezdeményeznek.

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli busz sofőrje

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli Volánbusz sofőrje. A Budapestről Balassagyarmatra tartó járaton egy készlenléti rendőr is utazott, ő vette észre először, hogy baj van. Félreállíttatta a buszt és hívta a mentőket. Az eset még július elsején történt Vácnál. A rendőr most azt mondta stábunknak, a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. Információink szerint a sofőr azóta jobban van.

BUSZSOFŐRT, UTASOKAT MENTETT: Isteni szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset

Vezetés közben lett rosszul a Volánbusz Balassagyarmatra tartó járatának sofőrje. Civilben a járművön utazott a Készenléti Rendőrség munkatársa, határozott fellépésének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Forgalommal szemben hajtottak

Őrizetben a sofőr, aki szembe ment a forgalommal. A 63 éves férfi a székesfehérvári elkerülő úton hajtott a szalagkorlát rossz oldalán, amit egy másik autós fedélzeti kamerája rögzített. Ráadásul két napon belül háromszor is ittas vezetésen kapták. A rendőrség kezdeményezte letartóztatását. Győrben szintén a forgalommal szemben autózó sofőrről készült felvétel.

FELVÉTELEN: kóválygott az úton a kokainos sofőr

A Tolna megyei rendőrök tették közzé azt a felvételt, amin látszik, hogy egy autó – szó szerint – összevissza kóvályog az úton: hol a jobb útpadkán, hol a szembejövő sávban megy, vagy éppen teljesen indokolatlanul szinte állóra fékez a 6-os főúton. Bonyhádnál akarták ellenőrizni, de egy mellékútra hajtott, végül ott kapták el. A kocsit vezető nő a gyorsteszt alapján kokaint fogyasztott. A rendőrök szemtanúkat keresnek a május közepén történt esethez.

Forrás: police.hu

Ősszel újabb tárgyalás lesz a Pillangó utcai metróbaleset miatt

Sem a vonatvezető, sem a forgalomirányító nem ismerte el bűnösségét az előkészítő ülésen, így ősszel újabb tárgyalás lesz a Pillangó utcai metróbaleset miatt. 2016 decemberében két szerelvény ütközött össze a kettes metróvonal megállójában. 21 utas megsérült, öten súlyosan. Ha ma a két férfi beismerték volna bűnösségét, felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték volna őket. Így tárgyalásuk novemberben folytatódik.

Életveszélyes: szülők, akik vezetni tanítják kisgyereküket

Vezetni tanította fiát és teljesen átadta a volánt a 6 éves gyermeknek az apa, aki ráadásul az interneten, élőben videózott a veszélyes mutatvány közben.

BALESET: Rosszul lett a volán mögött

Rosszul lett vezetés közben és egy buszmegállóba hajtott csütörtökön kora este egy nő Szeged-Szőregen. Az asszony a két gyerekével tartott haza, amikor leesett a vércukorszintje. Próbált megállni, de véletlenül a fék helyett a gázra lépett és elsodort egy várakozó nőt, aki életveszélyesen megsérült.

Kavicsszállító kamionnal ütközött egy autó

Kavicsszállító kamionnal ütközött, meghalt az autó sofőrje. A karambol hétfő délután történt a Szabolcs megyei Székelynél. A kocsi vezetője valamiért áttért a szemközti sávba, a kamionos pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesethez mentőhelikopter is érkezett, de az áldozaton már nem tudtak segíteni. 

Fókusz Anno: majdnem váláshoz vezetett a hobbija

A két végállomás között akár egy komplett zenetörténeti továbbképzést is kaphattak, akik azzal a villamossal utaztak, amit Iván vezetett. A Fókusz Anno rovatunk 20 évvel ezelőtti riportjában egy majdnem válóok hobbiról van szó. Hogyha egész országok történelmét befolyásolni tudja egy Himnusz, akkor ne csodálkozzunk azon, ha egy családban is bonyodalmakat vált ki.

Bedrogozva okozott balesetet, egy kisgyerek halt meg miatta

Részegen, bedrogozva okozott halálos balesetet, egy kisgyerek halt meg miatta - hat évet kér a sofőrre az ügyészség. A 29 éves férfi még 2018-ban borult fel autójával a Bács-Kiskun megyei Akasztón. A kocsiból kizuhant egy három éves kisfiú, aki a kórházban meghalt. A sofőr, élettársa és annak másik gyermeke súlyosan megsérült.

Ijesztgette a többi autóst

A szemközti sávba áthajtva ijesztgette vezetőtársait egy 21 éves cigándi férfi. Erről felvétel is készült, amit a rendőrség a napokban tett közzé. A sofőr ellen közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Telefonjával babrálhatott, ezért nem látta, hogy rálóg a sínekre

Úgy tudni a telefonjával babrált, ezért nem vette észre, hogy rálóg a sínekre. Súlyosan megsérült az a 48 éves nő, aki csütörtökön autójával egy vonattal ütközött. A sofőr egy másik autós mögött állt meg, úgy hogy a kocsi hátulja még épp a vágányokra lógott. Az érkező szerelvény hiába vészfékezett, nekiütközött.

Olyan részegen ült autóba, hogy beszélni sem tudott

A részeg sofőrről a Budapesti Autósok Közössége kapott videót. Az autó vezetőjének már az is gondot okozott, hogy kinyissa az ajtót, aztán alig tudott beülni. Hiába próbálták lebeszélni a vezetésről, mégis elindult. Kollégánk kiderítette, hogy a Baranya megyei Hosszúhetényben készült a felvétel, egy helyi férfi vezette a kocsit. Feljelentés azonban nem született az ügyben.

Két halálos baleset is történt

Autó ütközött teherautóval. Két helyen is így történt halálos baleset az utakon. Székesfehérvárnál az M7-esen, Békéscsabánál a 44- es úton. Mindkét balesetben a kocsi sofőrje meghalt. Úgy tudjuk, hogy a Székesfehérvárnál történt ütközésben a város egyik díszpolgára hunyt el.

Elküldte a BKV az ittas buszsofőrt

Az egyik reptéri járatot vezette még szerdán úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Egy hónapon belül ez a második hasonló eset. Október végén egy idős utas megsérült, amikor egy másik sofőr indokolatlanul vészfékezett, kiderült, hogy ő is ivott, őt is kirúgták. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint minden vezetőt kötelező lenne munka előtt megszondáztatni, de előfordul, hogy ez csak szúrópróba-szerűen történik meg. A BKK szigorúbb ellenőrzést ígér.

Rendőrre támadt, másfél élvet kapott

Jogerősen másfél év börtönt kapott az a tiszajenői sofőr, aki rendőrre támadt 2018 májusában. A többféle kábítószert is fogyasztó ámokfutó kocsijával egy vasúti átjáróban parkolt le, öngyilkos akart lenni. Egy rendőr is a segítségére sietett, de rátámadt. A járőr ezért lábon lőtte.

Vonattal karambolozott, de túlélte

Saját lábán szállt ki autójából az a sofőr, aki csütörtök délután ütközött a Kiskunfélegyházára tartó motorvonattal Borsihalom megálló közelében egy András-kereszttel védett átjáróban. A sofőrt barátja próbálta figyelmeztetni az érkező vonatra, de szerinte a férfi a sűrű növényzet miatt későn vehette észre a nemrég elindult vonatot. Túlélte az ütközést, de súlyosan megsérült. A MÁV szerint az ő területükön nincs kilátást akadályozó fa.

Egy másodpercen múlott az élete

A halál torkából mentett meg egy sofőrt egy rendőr az Egyesült Államokban. A férfi eszméletét vesztve ült autójában, ami egy vonatsínen állt. A rendőr egyetlen másodperccel azelőtt rángatta ki a kocsiból, hogy a vonat belerohant volna a járműbe.

Részegen vezetett egy buszsofőr Budapesten, az egyik utas megsérült

Részegen vezette a buszt egy sofőr Budapesten. Az eset még kedden délután történt a XI. kerületben.

Sírva kért bocsánatot a meghalt utas szüleitől a buszsofőr

Sírva kért bocsánatot a buszsofőr a meghalt utas szüleitől a bíróságon. Tavaly augusztusban borult árokba egy ukrán vendégmunkásokat szállító járat Nógrád megyében. A balesetben egy 20 éves fiatalember meghalt, többen megsérültek. A vád szerint a sofőr gyorsan hajtott, és a busz sem volt megfelelő műszaki állapotban.

A sofőrt az ügyészség börtönbe küldené

Csaknem 100-zal ment 50 helyett, az ügyészség szerint ezért sodródott le az útról és gázolt el két gyalogost Orgoványon még tavaly nyáron az a sofőr, aki ellen most emeltek vádat. Az egyik vétlen gyalogos a kórházba szállítás után meghalt, a másik súlyosan megsérült. A sofőrt az ügyészség börtönbe küldené.

Súlyosan megsérült az ittas kamionsofőr

Beszorult a roncsba és súlyosan megsérült az ittas kamionsofőr egy általa okozott baleset után. A karambol szerdán a 8-as főúton történt. A férfi valószínűleg túl gyorsan hajtott és már hiába taposta a féket, belerohant az előtte megálló kamionba.

Elaludt a volánnál, 19 éves barátja életét vesztette

Elaludt a sofőr, 19 éves barátja halt meg mellette. A tragédia tavaly tavasszal történt Komárom-Esztergom megyében. A 21 éves sofőr ellen most emelt vádat az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Az ügyészség szerint a sofőr nem pihente ki magát, ezért elaludt majd az autóval egy zsilipnek ütköztek.

Fékezés nélkül csapódott fának, karcolásokkal megúszta

Fékezés nélkül fának csapódott, hihetetlen, de karcolásokkal megúszta. Látszólag súlyos baleset történt kedd délután Kiskunhalasnál, egy szerb autós kicsúszott a kanyarban, autójával az út menti fára csavarodott.

Fáradt sofőrök okoztak több balesetet hétvégén

Az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyházánál az előtte haladó kisteherautóba rohant bele egy sofőr, aki elaludt a volánnál. Néhány kilométerre onnan egy kaminos is ezért tért le a sztrádáról. Szombathelynél szintén egy bóbiskoló sofőr karambolozott. A Híradó által megkérdezett háziorvos szerint a nagy melegben fáradékonyabbak a sofőrök, de sok esetben egy betegség okozza a bajt.

Veszély: még mindig sokan alszanak el a volán mögött!

Kiskunfélegyháza határában egy mikrobusz sofőrje valószínűleg elaludt, és lesodródott a külső sávba, közvetlenül egy kamion elé. A kisbusz szerb vendégmunkásokkal és gyermekeikkel tartott hazafelé, a mentők 7 egységgel vonultak ki a helyszínre.

Enyhébb ítéletet kért a trolibuszvezetőt megkéselő férfi

Négy és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly júliusban megszúrt egy trolibuszvezetőt a Városligetben. A vád szerint részegen szállt fel a járműre, majd rá is gyújtott, amit a sofőr szóvá tett. Kiabálni kezdtek egymással, ekkor került elő a kés. A trolivezető a karján sérült meg, de csak könnyebben.

Agresszív sofőrök: mit tehetünk ellenük?

Közlekedési konfliktus okozott hatalmas dugót csütörtökön az M7-esen. Egy férfi rövid vita után bosszúból hirtelen lefékezett egy kisbusz előtt, ami az ütközést elkerülve a korlátnak csapódott és felborult. Az ingerült sofőrök évente több komoly balesetet is okoznak és az agresszív viselkedés veszélyes közúti helyzeteket teremthet.

KÁNIKULA: Ugrásszerűen nőnek a baleseti veszélyek a hőség miatt

Újabb extrém hőhullám érte el hazánkat a hétvégén. A szakértő szerint ez a melegedés nagyon megviseli a szervezetet, türelmetlenebbek és figyelmetlenebbek vagyunk. A reakcióidő is hosszabb ilyenkor, ez pedig a balesetek számának növekedéséhez vezet.

Nem segített sérült utasainak a kisbusz ittas sofőrje

Ittasan vezette a kisbuszt, majd halott barátját és négy társát hátrahagyva elmenekült a sofőr. Most emeltek vádat a 23 éves férfi ellen, aki tavaly áprilisban, Komárom-Esztergom megyében, a bajóti pincesoron egy kisbusszal lesodródott az útról és a hegyoldalban állt meg, majd kiszállt és elmenekült. 

Rendőröket akart megvesztegetni, elítélték

Két napon belül elítélték azt a férfit, aki rendőröket próbált megvesztegetni Borsodban. A teherautósofőrt ellenőrzésre állították meg, és mivel több szabálytalanságot is találtak, meg akarták büntetni. Ő erre pénzt ajánlott, a rendőröknek, ezért bilincs kattant a csukóján. Az ügyét gyorsított eljárással tárgyalták.

Magyar kirándulók busza gyulladt ki Horvátországban

A sofőr lélekjelenlétének köszönhetően senki sem sérült meg, a busz viszont teljesen kiégett. A csoport pénteken indult a tengerhez, hogy ott töltse a húsvétot. Buszuk az autópályán egy alagútban gyulladt ki. A sofőr nem állt meg, kivezette az égő járművet az alagútból. Utasait ezután kimentette. Egyikük az Indexnek azt mondta, hősként ünnepelték a sofőrt.

Rosszul lett a buszsofőr, az utasok a fának kormányozták a buszt

Az utasok kormányozták fának a buszt, miután rosszul lett a sofőr. A baleset csütörtök este történt Budapesten, egy súlyos és két könnyű sérültet láttak el a mentők. Egy dél-afrikai turistacsoportot vitt a busz. Az utasok először azt vették észre, hogy a sofőr nem kanyarodott be a szokott helyen a szállodához. Ekkor előre szaladtak, és látták, hogy a férfi már nem tudja irányítani a buszt.

Tettrorizmussal vádolhatják az olasz iskolabusz sofőrt

Amatőr videók kerültek nyilvánosságra a szerdai, olasz iskolabusz-drámáról. Kevésen múlott, hogy időben ki tudtak menekülni a gyerekek a járműből, mielőtt a késsel fenyegetőző sofőr felgyújtotta azt Milánó közelében. A diákok beszámolói szerint a szenegáli számrazású, 47 éves olasz férfi a római kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Szinte az egész utcát letarolta egy részeg sofőr Pécsen

Előbb egy beton villanyoszlopot döntött az útra, majd a kocsijával felborult. A járókelők a kerekeire állították a kocsiját, amivel azonnal elhajtott, de csak a következő házig jutott, ahol a kocsifeljárónak ütközött és megrongálta a kukákat. Végül sikerült hazaérnie, nem sokkal később otthonában fogták el a rendőrök.

Részegen karambolozott, majd elfutott a helyszínről

Több mint ötven házban ment el az áram szombat este, miután egy autós kidöntött egy villanyoszlopot a Szabolcs megyei Ökörítófülpösön. A sofőr annyira sokat ivott, hogy nagy sebességgel nekicsapódott a póznának, ami kettétört és a kocsira zuhant. Az autós és utasa épségben kiszálltak a kocsiból, majd mindketten elfutottak.

2 év után sem tudni, ki a felelős a veronai buszbalesetért

Vasárnap lesz pontosan két éve, hogy a veronai buszbalesetben a sítáborból hazafelé tartó gimnazisták meghaltak. Továbbra is sok a kérdés: például, hogy miért és hogyan vezethetett egy olyan sofőr, aki súlyos alvászavarral küzd és nem is ülhetett volna volán mögé?

Lánctalpast küldtek a kamionért

Szőlőben vesztegel már harmadik napja egy török kamion Eger mellett. A sofőr valószínűleg rossz címet írt be a gps-be, így keveredett a földútra, ahol a hó és a sár miatt elakadt. A helyiek segítenek neki, egy étteremből például meleg teát és pizzát kapott. Pénteken hiába próbálták kihúzni, nem sikerült, most egy lánctalpas markolóval segítettek.

Kitört ablakkal szállított utasokat a busz

Kirobbant a helyéről egy busz ablaküvege menet közben, miután sószóróval ütközött Budapesten az Erzsébet-hídnál – ezt állítják az utasok. Többen videót készítettek arról, hogy a járat tovább megy a kitört üveggel. Az utasok szerint hiába szóltak a sofőrnek, hogy álljon meg. A járatot a BKK egy alvállalkozója üzemelteti, ott belső vizsgálatot indítanak. Úgy tudjuk: a sofőr elismerte felelősségét.

Orvost is gyanúsítanak a veronai buszbaleset ügyében

Egy háziorvost is kihallgattak a hatóságok, mert a gyanú szerint tudott a veronai buszbalesetben érintett sofőr alvászavaráról, de nem küldte el időben soron kívüli vizsgálatra. Erről a 24.hu írt elsőként. Az RTL Híradónak az ügyészségen azt mondták, hogy az orvos szabadlábon van, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Meghalt az elütött gyalogos

A kórházban halt meg a kecskeméti gyalogosgázolás sérültje. A nőt csütörtök kora este ütötte el egy autó. Sötét ruhában akart átkelni egy négysávos úton, ahol még világítás sincs. A kocsi sofőrje szerint az asszony hirtelen jelent meg előtte, és már nem tudta elrántani a kormányt. Még vizsgálják, hogy a nő miért ezen a veszélyes részen akart átmenni a másik oldalra.

Ivott, pedig a gyereke is a kocsijában volt!

Frontális ütközés történt Baján. Ki akarta kerülni az út szélén szabályosan várakozó kamiont egy autós csütörtök kora este Baján, a manővert már nem tudta befejezni, belecsapódott a vele szemben érkező kocsiba. Hárman sérültek meg, a szondáztatásnál derült ki, hogy a gyerekével utazó vétlen autó sofőrje ivott.

BUSZBALESET: Könnyeivel küszködött a sofőr

12-en megsérültek, amikor fának csapódott egy autóbusz Mátraháza és Kékestető között. A sofőr könnyeivel küszködve mesélte stábunknak, hogyan próbálta elkerülni a nagyobb bajt, mikor észrevette, hogy nem működnek a fékek. Nézze meg a Híradó riportját is a balesetről ITT!

Veronai buszbaleset: nem ment el a sofőr a tárgyalásra

Nem jelent meg a buszsofőr a veronai buszbaleset első tárgyalásán, Olaszországban. Az ügynek öt olasz és egy magyar vádlottja van, de mindegyiküknek csak a védője ment el a tárgyalásra, ők maguk nem. A buszsofőr ügyvédje ráadásul halasztást kért, arra hivatkozott, hogy még csak két napja kérték fel a védelemre, így nem tudott felkészülni. A tárgyalás így december 13-án folytatódik. Sok szülő is odautazott, egyikük Híradónknak arról beszélt, csalódottak, mert a buszsofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

Három ember halt meg a sofőr miatt

Borzasztóan sajnálja, senkit nem akart megölni - ezt mondta a bíróságon az utolsó szó jogán az a román sofőr, aki halálos balesetet okozott tavaly júliusban Biharkeresztes közelében. Csaknem két napon át szinte megállás nélkül vezetett, 44 órán át volt úton.

Felvételen: forgalommal szemben közlekedett az autós

A forgalommal szemben közlekedett egy autós az M6-os autópályán még csütörtök éjjel. Egyik nézőnk videóra vette a kocsit, ami kilométereken át a belső sávban haladt, jelzett is a sofőrnek, de hiába. Végül a rendőrök terelték ki egy pihenőhelyre a 62 éves szerb sofőrt.

Túlélte a hatalmas zuhanást

Elképesztő balesetet élt túl hatalmas szerencsével egy 19 éves fiatal sofőr Buenos Airesben. Egy térfigyelő kamera felvette, ahogy az argentin főváros egy sztrádájának a felüljárói szakaszán 170 km per órás sebességgel átszakítja a szalagkorlátot, és szó szerint átrepül az alatta futó autópálya fölött.

Nem vezethetett volna éjszaka a veronai buszbaleset sofőrje?

Az egyik legsúlyosabb alvászavarral küzdött a sofőr a veronai busztragédia során. Ezt mondta az egyik áldozat édesapja az RTL Híradónak. Krizsány László szerint a magyar orvosszakértői vélemény döbbenetes részleteket tárt fel. A buszos cégtől nem akartak nyilatkozni.

 

Kizuhant a sofőr a vezetőfülkéből

Két kamion ütközött össze csütörtök hajnalban az M1-es autópályán Tatabányánál. A szerencsétlenül járt szerb sofőr épp a pihenőből hajtott ki, de valószínűleg figyelmetlenül váltott sávot és nekiment egy Budapest felé tartó másik kamionnak. A baleset miatt órákra lezárták a sztrádát.

Tragikus baleset: egy szirénázó mentőautó busszal ütközött

A beteg és a sofőr is meghalt, ketten súlyosan megsérültek, a mentőápoló és az orvos, a busz utasai közül 22-en, mindannyiukat kórházba vitték, de három ember kivételével mindenki hazamehetett. A baleset egy hosszú egyenes szakaszon történt, úgy tudni, hogy a megkülönböztető jelzést használó menő előzés közben csapódott a busznak. Feltehetően megcsúszott.

Szakadt gumiabronccsal közlekedett egy csuklós busz

Egy arra járó autós készített felvételt és küldte el a Borsnak. Az RTL Híradónak is nyilatkozott a videó készítője. A férfi azt mondta, hatalmas csattogásra figyeltek fel. Ekkor látták, hogy a busz kerekéből lóg valami. A sofőrnek is szóltak, de az továbbhajtott. A járművet végül a rendőrök állították meg.

Veszélyesen csatáztak a sofőrök

Videón, ahogy az egyik busz szándékosan nem engedi előzni a mögötte lévő járatot. Folyamatosan az út közepén halad, nehogy el tudja kerülni és csak akkor tér vissza a sávjába, mikor szemből is jönnek. Az egyik utas rögzítette a jelenetet, amit elsőként a zoom.hu hozott nyilvánosságra.  A felvételen az is látszik, hogy az előzni akaró sofőr csak fél kézzel fogja a kormányt, mert a másikban a mobilja van. A busztársaságok vizsgálatot indítottak, a rendőrség viszont nem. Nem érkezett ugyanis feljelentés hozzájuk.

VÉRFAGYASZTÓ JELENET: Felvette, ahogy szembe jönnek vele az autópályán

Félelmetes felvétel: forgalommal szemben, a belső sávban haladt egy autós az M7-es autópályán Somogy és Veszprém megye határánál. A jelenetet felvette egy másik kocsi fedélzeti kamerája, amelyik éppen előzésben volt – a sofőrje alig tudta elkerülni a frontális ütközést. A férfi RTL Híradónak azt mondta, az nap lett az új születésnapja.

Lejárt a munkaideje a mozdonyvezetőnek, ezért megállt

Péntek délelőtt, a Nyíregyházára tartó InterCity vezetője Füzesabony előtt állt meg. Az egyik utas a azt mondta, csaknem fél órát vártak, mire megérkezett a váltás. Az egyik szakszervezet szerint hibázott a MÁV.

Két fiát és menyét veszítette el a ceglédberceli tragédiában

Az Adevarul román hírportál úgy értesült, hogy a 38 éves sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa, a kisbuszt pedig a román hatóságok hónapokkal korábban kivonták a forgalomból. A hozzátartozók úgy tudják, az áldozatok holttestét talán már szombaton hazaszállítják a temetésekre a hétvégén vagy a jövő hét elején kerül sor.

Veronai baleset – a sofőr és mérnökök is a vádlottak padján

Halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt emelt vádat szerdán az olasz ügyészség, a veronai buszbaleset kapcsán. Erről elsőként a Magyar Idők számolt be. A lap olasz sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a magyar buszsofőr mellett öt olasz mérnök is a vádlottak padjára kerül. Ők az autópálya karbantartásáért és műszaki átvételéért feleltek. 2017 január 20-án éjfélkor egy magyar diákokat szállító busz szenvedett tragikus balesetet Olaszországban, a helyszínen tizenheten haltak meg.

Elszabadult egy busz Budapesten

Senki sem volt a buszon: kigurult a Széll Kálmán téri végállomásról, átment a belső sávba, ahol nekiment egy autónak. Az ütközéstől irányt váltott, visszagurult a megállóba, ahol egy másik busz hátuljának csapódott. Ketten könnyebben megsérültek. Úgy tudni, hogy a busz azért gurult el, mert a sofőr nem húzta be a kéziféket, mielőtt pihenőre ment.

Az egyik utas segített a sofőrnek eloltani a lángokat

Kigyulladt egy BKV busz hétfőn délelőtt Budapesten, a Kálvária téren. Menet közben vették észre az utasok, hogy ömlik a füst a jármű utasterében. Egy másik utas felvételt készített az oltásról. Híradónknak azt mondta: mindenki nagyon megijedt. Volt, aki a vészcsengőt nyomta, mások a sofőrnek kiabáltak, hogy álljon meg.

Rendőrök elől menekült, meghalt

Összetört kocsijában halt meg a rendőrök elől menekülő férfi Vác közelében. Úgy tudni, születésnapi buliban volt éjjel, majd feltehetően részegen ült a volán mögé. Bizonytalanul vezetett, ezért a rendőrök megpróbálták az Audiját félreállítani, de ő gázt adott. Pár száz méter után azonban kisodródott autójával. A rendőrök már hiába próbálták megmenteni az életét.

Nem lesz, aki vezesse a kamionokat?

Nincs elég hivatásos sofőr az országban, így egy újabb szakma jövőjét fenyegeti a munkaerőhiány. 5-10 éven belül ráadásul a sofőrök fele mehet nyugdíjba, az utánpótlás hiánya viszont továbbra is égető probléma. Mi lesz a megoldás a sofőrhiányra?

 

Elmenekült, 2 év börtön kapott

2 év börtönt kapott az a sofőr, aki négy éve egy hajnali buliból hazafelé tartva a kocsijával kidöntött egy gázcsonkot Püspökladányban, majd házfalnak csapódott. Az autó és a ház is kigyulladt, a sofőr pedig három utasát hátrahagyva elmenekült. A balesetet az okozta, hogy a férfi túl gyorsan akarta bevenni a kanyart. Hónapokig keresték, végül önként adta fel magát. A mai ítélet nem jogerős.

 

Buszbaleset: elaludt a sofőr

Egy pillanatra elaludt a sofőr, emiatt tarolta le az út menti növényeket egy dunakeszire tartó csuklós busz, amit végül egy kisebb oszlop állított meg csütörtök délelőtt. A buszon tízen utaztak, senki sem sérült meg. Zsámbéknál viszont a 16 utasból 8-at kórházba kellett vinni, miután egy másik busz fának ütközött. Az utasok zúzódásokat szenvedtek.

 

HALÁLOS BALESET: ezért dugult be a város

Megbénult fél Budapest a csütörtöki tűzoltóautó baleset miatt. A XI. kerületben egy kisteherautóra zuhant a tűzoltóság egyik emelőkosaras járműve. A tűzoltók nem sérültek meg, de a kisteherautó sofőrje szörnyethalt a balesetben.

 

Súlyos büntetést remél az elhunyt focista családja

Súlyos büntetést érdemel az a sofőr, aki fia halálát okozta - ezt mondja a fiatal focista édesanyja. A 17 éves Molnár Erik Emánuel hétfőn éjjel halt meg autóbalesetben. A kocsit vezető férfi valószínűleg részegen ütközött korlátnak Veresegyházon. Három ismerősét, köztük az UTE tehetséges fiatal focistáját vitte el egy körre. Az áldoztat anyja az RTL Híradónak azt mondta: szeretne a férfi szemébe nézni.

Rendőrkutyával keresték a sofőrt

Otthagyta halott barátját és sérült társait a sofőr. A 23 éves fiatal azután menekült el, hogy a mikrobusz, amit vezetett, lezuhant a hegyoldalról a Komárom-Esztergom megyei Bajóton az éjjel. Egy 22 éves lány kirepült, a kocsi pedig ráesett, azonnal meghalt.

A baleset után rátámadtak a sofőrre

Baleset után megtámadták a sofőrt, ezért úgy kellett elmenekülnie a helyszínről. Ezt állítja az az autós, aki egy kisbusszal ütközött szombaton Helvécia közelében. A kisbusz ezután fának csapódott. Egy ember súlyosan, 4-en könnyebben megsérültek. A kocsi vezetője azt mondja: a kisbusz előzés közben megpróbálta leszorítani.

Ne vezessünk ittasan húsvétkor!

Húsvétkor se vezessünk ittasan, ne szálljunk be olyan sofőr mellé, aki ivott és főleg ne kínáljuk autós vendégeinket alkohollal – ezt tanácsolja a rendőrség az ünnep előtt. Idén sem lesz kiemelt húsvéti razzia, de ettől még bárkit ellenőrizhetnek a rendőrök az utakon, és ha valakinél jelez a szonda, büntetésre számíthat, akár a jogosítványát is elvehetik.

Gyerekeket hátrahagyva menekült el a balesetező sofőr

A gyerekek a kocsiban ültek, amikor az autó megcsúszott egy kanyarban, átszakította a templomkert kapuját és egy szobornak ütközve állt meg. Mindhárom gyerek megsérült, a férfi azonban nem várta meg a rendőröket. Segítségnyújtás elmulasztása miatt kezdték körözni, másnap adta fel magát.

Elaludt a volánnál – videón a baleset

160-nal száguldott az autós két gyermekével, amikor elaludt, és letarolta a szalagkorlátot az M6-os autópályán. A nyáron történt baleset felvétele a napokban került fel az internetre. Az ütközéskor szerencsére senki sem sérült meg. Egy a Híradó által megkérdezett szakértő szerint akár tömegbaleset is történhetett volna.

Elállta a mentők útját, mert nem tudott leparkolni

A mentő egy betegért érkezett Szeged belvárosába, csak mivel nem talált üres parkolót, az irodaház kapubejárójában állt meg. Egy sofőr ezt zokon vette, és olyan szorosan parkolt a mentő mögé, hogy az nem tudott elmenni. Az RTL Híradó beszélt az autóssal, aki azt mondta, sajnálja, soha többet nem áll mentő mögé.

Nem tudták megmenteni a sofőrt

Két halálos baleset történt néhány óra alatt Bács-Kiskun megyében. Kecskemét belvárosában egy busz és egy kocsi ütközött össze. Az autóban ülő nő azonnal meghalt, férje súlyosan megsérült. Soltvadkertnél pedig egy szabályosan közlekedő kisbusznak csapódott egy autó. Ennek 72 éves sofőrje azonnal meghalt. A kisbusz sofőrje pedig megsérült, de utasával együtt így is megpróbált segíteni az idős férfin.

ELKÉPESZTŐ: Több száz szarvas kelt át az úton

Egymás után ugorják át a szarvasok az út melletti árkot, a természetfilmbe illő jelenetet a napokban egy sofőr készítette a déli határtól nem messze. Épp fuvarozott, amikor váratlanul meg kellett állnia az úton.

Kertbe tolatott egy busz Hollókőn

A távolsági járat sofőrje meg akart fordulni, de elrontotta a manővert, és majdnem egy háznak ütközött. A ház tulajdonosa azt mondta, többször is volt már hasonló baleset, mert a buszok gyakran fordulnak meg a háza előtti szűk helyen. Eddig hiába kérte, hogy máshol tegyék.

Házi őrizetben a horror balesetet okozó sofőr

A kamion pótkocsija leszakadt, átsodródott a szemközti sávba, és letarolt egy autót. A kocsiban egy család három tagja és kutyájuk utazott, mindannyian szörnyethaltak. A kamion sofőrjét megviselték a történtek, a bíróság pénteken döntött arról, hogy házi őrizetbe helyezik. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A gyászoló asszony szerint enyhe büntetést kapott a sofőr

Minél több idő telik el, annál jobban hiányoznak. Ezt mondta az RTL Híradónak az az asszony, aki lányát és unokáját veszítette el egy balesetben öt évvel ezelőtt. A balesetet okozó sofőr túlélte a karambolt. Múlt héten két év fogházat kapott, de a büntetésből egy évet kell letöltenie. Az asszony nem tudja elfogadni a szerinte túl enyhe büntetést.

Egy gyerek halhatott meg miatta

Akár öt évre is börtönbe kerülhet a halálos balesetet okozó sofőr. Egy pénzszállító furgont vezetett, amikor tavaly augusztusban áttért a szemközti sávba és karambolozott egy kocsival Szekszárd határában. Az autóban egy 5 fős tolnai család utazott, a legkisebb gyermek egy három és fél éves kisfiú a helyszínen meghalt. Testvérei és szülei is életveszélyesen megsérültek. Az ügyészség a napokban emelt vádat a sofőr ellen.

Hatan sérültek meg a balesetben

Későn fékezett az autós, valószínűleg ezért csapódott hátulról neki egy bolgár mikrobusz az M43-as autópályán. A balesetben hatan sérültek meg. Öten a kisbusz utasai közül és a magyar autó sofőrje, akit a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsok közül.

Vezetés közben sms-ezett a sofőr

Vezetés közben nyomkodta a telefonját a sofőr egy távolsági buszon – erről a Blikk írt először. Az egyik utas felvételt is készített a Tiszafüredről Budapestre tartó járaton történtekről. Ezen az látszik, hogy a buszvezető egyik kezével szinte folyamatosan SMS-ezett. A Híradónknak nyilatkozó szakértő azt mondja: ez azért is tilos, mert bizonyos manővereket így nem lehet végrehajtani.

Halálos főút: három hét alatt három halálos baleset

Meghalt egy sofőr a 42-es főúton Berettyóújfalu közelében szerdán, miután autójával a szembe jövő kamionnak csapódott. Három hét alatt ez volt a harmadik halálos baleset ezen a szakaszon, a rendőrök ezért fokozottan ellenőrzik a főutat és több helyen mérnek is.

ELALUDT A SOFŐR: Négyen sérültek meg a balesetben

Majdnem két órán át dolgoztak a helyszínelők pénteken, a 7-es főúton, Zalakomárnál a frontális ütközés után. A két kocsi totálkáros lett. Borzalmas ütközés volt – ezt mondta az RTL Híradónak a férfi, aki a balesetben vétlen autós mögött haladt. Azt kérte, hogy ne mutassuk az arcát.

Elítélték a buszsofőrt

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a buszsofőrt, aki tavaly júniusban tolatás közben elütött egy idős férfit Pécsen. A mögötte parkoló busznak nyomta, amitől több csontja is eltört. Kórházba vitték, de belehalt a sérüléseibe. A buszvezető öt évet is kaphatott volna, de a bíróság szerint a baleset nem csak miatta történt. Az idős férfi szabálytalanul ment át a két busz között. Az ítélet jogerős.

Frontális ütközés – részeg lehetett a sofőr

Valószínűleg részeg volt annak az autónak a vezetője, amelyik frontálisan ütközött egy másikkal csütörtökön éjszaka Hevesen. A vétlen autóban egy házaspár utazott, tűzoltók vágták ki őket a roncsból. A nő a hátsó ülésen feküdt, nemrég gerincműtéten esett át. Súlyosan megsérült ő és a férje is. Kórházba kellett vinni a balesetet okozó kocsi vezetőjét is.

M3-as buszbaleset: sofőrök is gyanúsítottak

Két embert hallgattak ki gyanúsítottként az M3-as autópályán decemberben történt buszbaleset miatt, amelyben öten meghaltak, több mint harmincan pedig megsérültek - erről a Blikk számolt be elsőként. Az RTL híradó úgy tudja, az egyik gyanúsított a busz sofőrje, a másik annak az autónak a vezetője, amelyik előzés közben megcsúszott és a busznak csapódott. Mindkettőjük jogosítványát elvették. A baleset egyik áldozatának, egy 12 éves kisfiúnak az édesanyja nyilatkozott a Híradónak. Azt mondta, szerinte a buszsofőr is hibázott.

Részeg sofőr tört össze kocsikat

Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy ittas sofőr összetört két parkoló autót csütörtökön Győrben. Egyikre szó szerint felkaptatott autójával, majd azon egyensúlyozva állt meg. Végül lehajtott róla, ezzel még jobban összetörve a már amúgy is megrongált kocsit. A rendőrség ittas vezetés miatt nyomoz.

Otthona közelében karamboloztak

Saját utcájukba akart bekanyarodni egy autós, amikor egy másik nagy sebességgel nekihajtott a kocsi oldalának. A sofőr a helyszínen meghalt. A szerencsétlenül járt 59 éves férfi a saját üzletük előtt, pár száz méterre az otthonuktól vesztette életét. A másik sofőr a saját lábán szállt ki a kocsijából. A rendőrség vizsgálja, ki hibázott.

Milyen hatásai vannak az időjárásnak a sofőrökre?

A múlt héten biztos, hogy sokan szembesültek azzal a problémával, hogy téli gumiabroncsukat nyárira cserélték még az áprilisi havazás előtt. Anna és Miki Albert Péter, vezetéstechnikai szakértővel beszélgetett a témával kapcsolatban.

Két kerítést is letarolt a kamion

Elaludhatott a sofőr! Letarolta két családi ház kerítését, kidöntött egy villanyoszlopot és megrongált egy gázcsapot egy útról lesodródó kamion csütörtök reggel a Borsod megyei Forrón. A román kamion megcsúszhatott egy kanyarban, keresztbe fordult, és a kerítéseknek csapódott. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a vezetőülésből, csak könnyebben sérült meg. A rendőrség szerint elaludt vezetés közben.

Fókusz 2017-03-30


szerző:
2017.03.30. 17:25
Bátor sofőrök, rettegő utasok

Videóra vette egy busz utasa Mexikóban, ahogy a sofőr vezetés közben a mobilján internetezett. A felvételen jól látszik, hogy miközben üzenetet ír, mindkét kezével a telefont fogja és az alkarjával mozgatja a kormányt, az utat pedig nem is figyeli. Kiderült, hogy az eset nem egyedi.

Bennégett a kocsijában


szerző:
2017.03.21. 18:05
Bennégett a kocsijában

Kiégett egy autó késő este a Pest megyei Ócsa közelében. A sofőr bennégett az autóban. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A nyílegyenes úton, fékezés nélkül hajtott egy fának a sofőr. A kocsi ekkor gyulladt ki. Az autó vezetője annyira összeégett, hogy órákig tartott mire azonosították a rendőrök.

Fennakadt az ütközőn a roncs

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, meghalt a sofőr. Az InterCity több száz méteren át tolta maga előtt a kocsit a Tolna megyei Hőgyész közelében szombat délután történt balesetben. A vizsgálatok szerint a fénysorompó jól működött, a kocsi vezetője hibázhatott.

A buszsofőr is hibázott

Nem vette észre a tiltó táblát, pedig rá sem hajthatott volna az útra az iskolabusz sofőrje – vádat emeltek ellene. 51 diák és 2 tanár utazott a buszon, ami tavaly szeptemberben Szabolcs megyében szenvedett balesetet. Egy nehezen belátható kanyarban frontálisan ütköztek egy kisbusszal. Utóbbiban ketten azonnal meghaltak. Két diákot pedig a helyszínen újra kellett éleszteni.

Elszakította anyjától a kisfiút?

Az utcán maradt a kisbabája egy asszonynak, akire rácsukta az ajtót egy trolisofőr Budapesten, ezt állítja az édesanya. A 75-ös troliról próbáltak leszállni, de csak a babakocsi ért földet, az ajtó becsukódott, és az anya a buszon maradt. Hiába kérte a sofőrt, nem állt meg, csak egy megállóval arrébb tudott leszállni. Szerencsére egy másik utas vigyázott az öt hónapos csecsemőre, akinek nem lett baja. A BKV kivizsgálja az esetet, de azt írták, az általuk átnézett kamerafelvételeken nem láttak ilyesmit.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való