KERESÉS search-close

szállítás

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szállítás"

Hétmilliárdba került az egészségügyi felszerelések szállítása

Hétmilliárd forintot fizetett a kormány a Wizz Airnek, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt Kínából egészségügyi felszereléseket szállítson Magyarországra. Ezt Demeter Márta LMP-s képviselő kérdésére árulta el a kormány, az ügyről a Népszava írt elsőként. Az ellenzéki politikus szerint a Honvédség repülőgépeivel olcsóbban is elvégezhették volna a munkát. A kormány viszont azt mondja, a honvédség ennyi árut ennyi idő alatt nem tudott volna hazaszállítani.

Nem minden fertőzöttet hoznak Budapestre

Csak az új, súlyos állapotú koronavírusos betegeket lehet Budapestre szállítani - erről beszélt az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján. Tegnap még úgy tűnt, minden súlyos beteget két fővárosi kórházba kell vinni. Ma Müller Cecília már azt mondta, akkor kell az új, súlyos állapotban lévő fertőzötteket a Dél-pesti Centrumkórházba vagy a Korányi Intézetbe szállítani, ha ezt az adott kórház kéri. Szerinte azért központosítottak, hogy a többi intézmény is visszatérhessen a teljes körű egészségügyi ellátáshoz.

95 méteres rakomány a sztrádán

A Parlament kupolájának magasságával vetekszik annak a konvojnak a hossza, amivel egy vegyipari tornyot szállítanak. A 95 méter hosszú és több mint háromszáz tonnás szerelvényt három éjszakán át, rendőri felvezetéssel szállítják át Gönyűből Tiszaújvárosba. Az útvonala mentén útjelző táblákat és lámpaoszlopokat kell elbontani.

LÁTVÁNYOS: csaknem száz méteres rakományt szállítanak az autópályán

A 95 méter hosszú és több mint háromszáz tonnás szerelvényt három éjszakán át, rendőri felvezetéssel szállítják át Gönyűből Tiszaújvárosba. A konvoj hossza a Parlament kupolájának magasságával vetekszik, amivel egy vegyipari tornyot szállítanak.

BIZTONSÁG: Így szállítsd a kutyusodat!

Az egyik legnagyobb biztosító friss felmérésből kiderül, hogy kutyatartók 37 százaléka ölben, 27 százalék a hátsó ülésen szállítja a kutyáját az autóban. Ez két leggyakoribb mód. Csak minden ötödik gazdi használ biztonsági övet és kutyahámot, esetleg kutyaboxot. Pedig így a legbiztonságosabb, minden más megoldás sokkal veszélyesebb. Megmutatjuk, hogyan kellene csinálni!

Életveszélyes autószállító trélerek árasztották el a magyar utakat

Ausztriából még szabályosan jönnek át a sofőrök, Magyarországon azonban egymás után kötik a trélereket, és roskadásig pakolják azokat kocsikkal, van, amelyikre még kisteherautót is felraknak. A rendőrség közlekedésbiztonsági akciót indított, hogy elkapja a szabálytalankodó sofőröket.

Most kiderül, hogy mivel tölti a munkaidejét a Csíki Sör értékesítője!

A főnök elképzelni sem tudja, hogy az egyik értékesítője miért időzik annyit minden egyes állomáson, ezért arra kéri Ingridet, hogy derítse ki. A Főnök inkognitóban 4. részét ITT tudod megnézni!

Tűzoltók hozták le a beteget

Emelőkosaras tűzoltóautóval, a szomszéd lakásán keresztül hoztak le az ötödik emeletről egy infarktusos beteget.

 

Nem emlékezett rá, hogy leszúrta

A gyanú szerint egy húsz centis konyhakéssel támadt párjára az 54 éves nő, miután összevesztek valamin. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Úgy tudjuk, az asszony kihallgatásakor azt mondta, annyira részeg volt, hogy nem emlékszik a történtekre.

 

Állatkínzás: Borzasztó körülmények között 70 malac

Két román férfival szemben indult eljárás, akik 2 teherautóban akartak 70 malacot kivinni az országból. Az állatokat összezsúfolva, papírok nélkül szállították. Forrás: Police.hu

Szomszédja mentett meg egy vesebeteg asszonyt

Kezelésre vitte, mert a betegszállító a hó miatt nem tudott érte menni. A beteg azt állítja, jelezte a szállítóknak, hogy csak az összkerék meghajtású autóval lehet eljutni hozzá, de szerinte ezzel nem törődtek. A betegszállítónál úgy reagáltak, hogy van összkerék meghajtású autójuk, de a kocsik között a betegnek nincs joga válogatni.

Szerdáig érdemes feladni a csomagokat

Legkésőbb szerdáig adja fel a csomagját az, aki szeretné, hogy megérkezzen karácsonyra. Ezt ajánlja a Magyar Posta. A cég szerint ezek a belföldi küldemények legkésőbb péntekig megérkeznek. Aki interneten rendel hazai webáruháztól ajándékot, annak sem szabad már sokat várnia.

 

Mi minősül veszélyes árunak?


szerző:
2017.12.02. 12:20
Mi minősül veszélyes árunak?

Nem kell valaminek radioaktívnak lennie ahhoz, hogy veszélyesnek minősüljön, úgyhogy jobb tudni, mit és hogyan szállítsunk, ha arra kerül a sor.

KRESZ: A kutya szállítmány!

A kutyákat is megvédhetjük a biztonsági övvel az autóban. Egyre többen viszik magukkal házi kedvenceiket a nyaralásra, de sokan nem figyelnek az állatok biztonságára. Például Ausztriában vagy Németországban megbüntethetik azt az autóst, aki nem szállítódobozban vagy bekötve utaztatja kedvencét. Magyarországon is külön szól a KRESZ a kutyák szállításáról.

T34: Tank érkezett a Budai Várba az éjjel

A T-34-es harckocsit a teherautó tolta egészen a Kapisztrán térig, a Hadtörténeti Múzeumhoz. Itt állítják ki az október 23-ai forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken. A T-34-es tank a II. világháború legtöbb példányban gyártott harckocsija volt, 1948-tól a Magyar Néphadsereg is használta. Ezt a példányt eddig a keceli Haditechnikai Parkban tárolták.

Micsoda? Nem mindegy, hogyan szállítjuk a kerékpárjainkat?

Bizony, egyáltalán nem mindegy! Jogszabály írja elő, hogy az autókra felszerelt bicikliket, hogyan szállítsuk helyesen. A legfontosabb, lámpát, tükröt ne takarjon! Előzzük meg a baleseteket!

Vizsgálhatják a fűtőelemek szállítását

Veszélyes volt a polgárháborús Ukrajnán keresztül szállítani a megsérült paksi fűtőelemeket - ezt állítja a Párbeszéd Magyarországért párt európai parlamenti képviselője. Az esetet az Európai Bizottság is vizsgálja. A Népszabadság szerint nem volt európai engedély arra, hogy a 2003-ban történt paksi balesetben megsérült nukleáris fűtőelemeket Oroszországba szállítsák. A paksi atomerőmű a hírt pánikkeltésnek nevezte. A Nemzeti fejlesztési Minisztérium szerint minden engedély megvolt a szállításhoz, amely teljes biztonságban zajlott.

Az életünk is múlhat egy bevásárláson?

A férfiak többsége nem nagyon figyel az élelmiszerek higiéniai szabályaira, ugyanis nem veszik elég komolyan a mellőzésük veszélyeit – természetesen tisztelet a kivételnek. Fontos, hogy már a kosárba kerüléskor, valamint a szállításkor is figyeljünk az élelmiszerek elkülönítésére!

Áramszünet is lesz az óriáskonvoj miatt

Áramszünet lesz éjszakánként több településen egy óriáskonvoj miatt. Hatalmas tartályokat visznek a gönyűi kikötőből Pétfürdőre a nitrogénművekhez. Vasárnap indulnak, így először a Győr környéki településen nem lesz áram. Az útvonalon fákat kellett megmetszeni, és vezetékeket kell leszerelni. A szállító cégnél 4 hónapja dolgoznak azon, hogy a túlméretes szállítmány gond nélkül eljusson Pétfürdőre.

Taxisok bénították meg Budapest belvárosát

A Deák téren hétfőn könnyű volt taxit fogni, de az autók nem mentek sehová. A taxisok nem jókedvükben jöttek ki fagyoskodni, ők ugyanis a megélhetésükért küzdenek. Az év két utolsó hónapja a legerősebb szokott lenni, de most drámai volt a forgalomcsökkenés az előző évekhez képest.

A buszsofőrök maguk jelentkeztek

A BKK-nak körülbelül 100 millió forintba kerül majd összesen a menekültek buszoztatása. A MÁV is minden kocsiját használja, de azt még nem tudták megmondani mennyi pluszköltséget jelent ez. A kormányszóvivő egyelőre nem tudta megbecsülni, hogy az utaztatás összesen mennyibe kerül majd az államnak.

A „horvát menekültügyi helyzet megbukott”

Délelőtt 10 óráig már majdnem 11 ezer menekült érkezett Magyarországra Horvátország felől, ezt mondta Bakondi György, a miniszterelnök főtanácsadója. Péntek óta ellenőrzés nélkül engedik át a migránsokat a szerb-horvát határon, ahonnan buszokkal és vonattal szállítják őket tovább Magyarország és Szlovénia irányába. A magyar kormányszóvivő szerint a horvát menekültügyi rendszer egy nap alatt megbukott.

Indulatos vita a veszélyes hulladékról

Nem kaptak megnyugtató választ a IX. kerületiek arra a kérdésükre, hogy mikor szállítják el az összes a veszélyes hulladékot a Budapesti Vegyi Művek Illatos úti telepéről. Az indulatoktól sem mentes lakossági fórumon az derült ki, hogy a kormány még ki se írta azt a közbeszerzési pályázatot, amin a szállítást végző céget kiválasztják.

Kirúgják a részeg beteghordókat

Nem dolgozhat többé a berettyóújfalui kórházban az a két beteghordó, akik szállítás közben sérüléseket okoztak egy halottnak. Olyan részegek voltak, hogy egy két napja egy elhunyt férfi fejét többször is a halottasszállító kocsiba vertek. Az elhunyt férfi családja a hírekből értesült arról, mi történt a hozzátartozójukkal. A beteghordók elismerték: jópár üveg sört és tömény szeszt is ittak munka közben.

Most megtudhatják, mi a frissen felállított Andrássy szobor titka

1956-ban, mikor ledöntötték Sztálin szobrát, az alkotónak, 16 éves kisfiúként sikerült egy darabot lefűrészelnie belőle, amit máig őrzött, így ezt a kis darabot beöntötték a készülő új emlékműbe.

A kutya miatt történhetett a baleset

Frontálisan ütközött két autó vasárnap Békéscsabánál, az egyik autóban egy család utazott, a kisgyermek könnyebben, a két felnőtt súlyosan sérült, mindhármukat kórházba vitték. Úgy tudjuk, hogy a balesetet a másik autós okozta, aki félrerántotta a kormányt, mert a kutyája előre ugrott és megijesztette. Magyarországon nincsen arra vonatkozó szabály, hogyan lehet kutyát szállítani az autóban.

Gigantikus gépek


szerző:
2015.03.02. 19:40
Gigantikus gépek

200 tonna és 40 méter hosszú- és ez csak az egyik része annak a gigantikus méretű szállítmánynak, amely az éj leple alatt zötyög keresztül néhány magyarországi kistelepülésen. Mindent el kellett takarítani az útjából, még a felsővezetékeket is le kellett szerelni hozzá. Újvári Mihály riportja.

GIGANTIKUS: Ekkora még nem közlekedett

A három óriási berendezést több mint három napon keresztül szállítják, ugyanis csak éjszaka közlekedhet. A hatalmas gépeket speciális kamion viszi, de csak nagyon lassan haladhatnak.

Fogadjunk, hogy ekkora járművet még Ön sem látott!

200 tonna és 40 méter hosszú- és ez csak az egyik része annak a gigantikus méretű szállítmánynak, amely az éj leple alatt zötyög keresztül néhány magyarországi kistelepülésen. Mindent el kellett takarítani az útjából, még a felsővezetékeket is le kellett szerelni hozzá. Újvári Mihály riportja.

Előzetes: Ilyen nagy tárgyat még sosem szállítottak

Ház méretű gépalkatrészeket szállítottak vasárnap késő este a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűről Pétfürdőre. Részletek hatkor az RTL Híradóban.

Exkluzív repülés a gigaszárnyassal

Elfér benne egy óriástank, hihetetlen gyorsan száll fel, pedig 260 tonnát is nyomhat. Az ára pedig olyan nagy, hogy Magyarország mindössze 16-ot vehetne belőle az egész éves költségvetéséből.

Hogy kerül az utasszállító az aluljáróba?

„Hölgyeim és Uraim! Szemerkélő esőben, de jó látási viszonyok között haladunk. Útvonalunk hossza 22 km, várható ideje 4 óra. Repülési magasságunk egy és 15 centiméter között lesz” – köszönhette volna a pilóta a Boeing 737-esen.

Tankönyv nélkül ülnek majd iskolapadba?

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete azt javasolta tagjainak, hogy ne szállítsanak olyan iskolába, ahol még a tavalyi csomagokat sem fizették ki.

Meglovasítottak egy buszt Simontornyán

Elloptak egy 15 millió forintot érő autóbuszt a benne lévő indítókulcs segítségével vasárnapra virradóra Simontornyán.

Szemétmizéria Győrben


szerző:
2011.03.28. 17:52
Szemétmizéria Győrben

Drágább lett a szemétszállítás, ráadásul ritkábban is viszik el a hulladékot a lakók szerint.

Előkerült az ellopott gumióvszer-szállítmány

Több mint hétszázezer gumióvszert szerzett vissza a rendőrség, amely Malajzia és Japán között tűnt el szállítás közben.

Jön a kötelező üvegvisszaváltás!

Júniustól a nagyobb élelmiszerboltoknak vissza kell venniük a nem betétdíjas üvegeket is.

Csomagszállítón utazik a pandakölyök

Kínába viszik az amerikai születésű állatot. Tiszteletére egy hatalmas pandaképet festettek a repülőre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való