KERESÉS search-close

színház

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "színház"

Felmondott a Nemzeti Színházban Bánsági Ildikó

Felmondott a Nemzeti Színházban Bánsági Ildikó. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő egyelőre nem indokolta a döntését. A 168 órának annyit mondott: egyre átláthatatlanabb dolgok történnek a színésztársadalomban és nála betelt a pohár. Közben a Színművészeti Egyetemre felvett leendő elsősök videóüzenetben tiltakoznak az egyetem átalakítása ellen. Szerintük a kreativitást és a szabad alkotást veszélyezteti, hogy a kormány egy alapítvány kezébe adta az egyetem vezetését.

Felmondások a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Felmondások a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Vidnyánszky Attila érkezése után. Zsámbéki Gábor rendező 41 év után mondott fel, és távozik Gáspár Máté, az egyetem Elméleti Intézetének vezetője is. Pénteken derült ki az intézményt működtető kuratórium összetétele, a testületet Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vezeti. Az egyetem a döntésre úgy reagált, szerintük egyértelmű, hogy nem az oktatás korszerűsítéséről, hanem erőszakos térfoglalásról van szó.

GÁSPÁR MÁTÉ: Sokkal nagyobb a tét annál, hogy hogyan indul a következő tanév

Zsámbéki Gábor mellett Gáspár Máté, az SZFE Elméleti Intézetének vezetője is távozik posztjáról. Azért döntött így, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy bár az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábban azt kérte tőlük, írjanak egy listát az általuk is támogatott kuratóriumi jelöltekről, semmibe vették a javaslataikat.

Mutatjuk, hogyan készültek a kihagyás utáni első előadásokra a színészek

Négy hónap szünet után, újra benépesült több fővárosi színház is, legalább is azok, ahol 500 főnél kisebb a nézőtér. Így ismét teltházak előtt lépett színpadra, Hernádi Judit, Molnár Piroska, Szulák Andrea és Gálvölgyi János is. Több színházban is ott voltunk az első előadásokon és megmutatjuk, hogy miként készültek a színészek a visszatérésre.

SZULÁK ANDREA: Néha olyan volt, mint egy kényszergyógykezelés

Ahogy mindannyian, úgy a színészek is sokféleképpen élték meg az elmúlt hónapokat, volt, aki könnyedebben, egy hosszabb nyári szünetnek fogta fel, míg másoknak egy idő után már nagyon hiányzott, hogy a hivatását gyakorolja. Szulák Andrea elmondása szerint az ő életében is voltak hullámvölgyek a karantén alatt.

GÁLVÖLGYI JÁNOS: Ekkora szünet a pályám során még soha nem volt

Több színházban is ott voltunk az első előadáson és megmutatjuk, hogy miként készültek a színészek a visszatérésre. Gálvölgyi János előadás előtti rituáléja jó ideje változatlan.   

Elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata

A vírus miatt sokan voltak maszkban, elkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok programsorozata. Az első előadást az Újszegedi kisszínpadon tartották, de persze a Dóm téren is épült színpad, ahol egyszerre akár ezerötszázan nézhetik a bemutatókat. A szervezők egy minisztériumi állásfoglalásra hivatkozva azt mondják: nem lesz semmilyen kötelező távolságtartási szabály.

Újra színpadon - kezd visszatérni az élet a teátrumokba

Vajon izgulnak a színészek, amikor most négy hónap után újra színpadra állhatnak? Mit érezhetnek? Még azért korántsem állt vissza a régi rendszer, de az elvonási tüneteket már tudják kezelni a színházi emberek és persze a nézők is. Nagyon hiányzott már a játék mindenkinek, bár Alföldi Róbert kifejezetten élvezte az otthonlétet. A művészetre pedig szükség van, amit semmilyen járvány nem vehet el.

HARTAI PETRA: Parafadugóval gyakorol a maszk miatt

A színészek tapasztalata szerint maszkban sokkal nehezebb színpadon beszélni, pláne úgy, hogy a nézők is értsék, amit mondanak.  Azért vannak trükkjeik.

ALFÖLDI RÓBERT: Ezt gyűlölte a legjobban a karantén alatt

Maszkban játszanak a művészek Alföldi Róbert új darabjában. A színész-rendező bevallotta, hogy a több hónapos kényszerpihenőt ő kifejezetten jól viselte, egy dolgot azonban utált.

SZFE: Hiába tiltakoztak a Parlament előtt a diákok

Komplett műsorral készültek a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai a pénteki tiltakozásra. Míg bent a Parlamentben az Országgyűlés éppen arról döntött, hogy a következő tanévtől a színmű is alapítványi kézbe kerüljön, ahogy korábban a Corvinus Egyetem, addig ők a Kossuth téren énekelve próbáltak egy utolsó kísérletet tenni arra, hogy eltántorítsák a képviselőket a szavazástól.

Rudolf Péter: Legyen béke és játék

Legyen béke és játék - ezt mondta Rudolf Péter szerdán a Vígszínházban. A Kossuth-díjas színész mától hivatalosan is az intézmény igazgatója. Eszenyi Enikőt váltja, aki azután vonta vissza igazgatói pályázatát, hogy több művész is bírálta őt agresszív vezetési stílusa és bántó szavai miatt. A társulat tagjai azt mondják, megviselte őket az elmúlt időszak, épp ezért várják a csapatmunkát.

Fokozatosan nyitnak újra a mozik, színházak

Kinyitottak a mozik, újra be lehet ülni vetítésekre - elvileg. A legtöbb mozi ugyanis továbbra is zárva tart. A fővárosban két helyen nyitottak ki. Sokan ott sem voltak, pedig létszámkorlátozás nincs és még maszkot felvenni sem kötelező, csak ajánlott. Az üzemeltetők addig nem is számítanak nagy forgalomra, amíg meg nem érkeznek új amerikai filmpremierek. A mozikhoz hasonlóan a színházak is beengedhetnék a nézőket, de egyelőre kivárnak.

Elmosta az eső a hálaelőadást

Ugyan az első színházi premierre készültek Miskolcon, de az eső miatt félbe kellett szakítani az előadást. Szabadtéri színpadon Mohácsi István vígjátékát, a Francia rúdugrást mutatták be. Az előadásra hálából egészségügyi dolgozókat hívott meg a színház. Az első fél óra után viszont vihar kerekedett, így le kellett állítaniuk a darabot. Pedig ez lett volna az első színházi bemutató egész Európában a karantén óta.

Józan Laci a színházak újranyitásáról

Június közepén megnyithatnak a színházak, ami óriási hír Józan Lacinak is hiszen már nehezen bírja a színpad nélkül.

Lassan újranyithatnak a mozik és a színházak, de a mikéntről még keveset tudni

A teltházas színházi produkciókat és nyüzsgő mozi előcsarnokokat az elmúlt három hónapban üres nézőterek és színpadok váltottak fel, miután a veszélyhelyzet miatt nem engedélyezték a rendezvényeket. Március 11-én este voltak az utolsó előadások. A közönség és a művészek is harmadik hónapja várják, hogy üres nézőterek és színpadok, újra benépesüljenek. A kényszerű zárást követően elsőként a Fókusz stábját engedték be a főváros legnagyobb mozijába, ahol mindig kígyózó sorok álltak a jegypénztáraknál.

Ismerjétek meg Eke Angéla és Lakatos Márk

Boccaccio klasszikusa 2020-ban is megelevenedik a színpadon, ám nem a szokványos módon...

Trianon 100: Hogyan alakította a trianoni döntés a kulturális életet?

A trianoni döntés a kulturális életet is átalakította Magyarországon - pezsgő városokat vágott el az anyaországtól, amelyek addig a színházi, irodalmi élet központjai voltak. Az oktatás is átalakult - az utódállamokban magyar nyelvű felsőoktatás nélkül maradtak. Trianon 100 című sorozatunk mai részében azt vesszük sorra, milyen hatással voltak az új határok a szellemi életre.
A sorozat többi részéért kattintson ide.

Top 6 - A magyar Marilyn Monroe

Rajongtak érte a férfiak, és sosem takargatta bájait. 42 éves volt, amikor levetkőzött a Playboynak. Sokan próbáltak már Marilyn Monroe bőrébe bújni, de talán neki sikerült a leghitelesebben. Nem véletlen, hogy csak a magyar Marilyn Monroe-ként emlegetik.

A színház falán üzennek Pécsen

Üzenőfallá változott a pécsi színház épülete. Ahol eddig a színdarabokat hirdették, ott mostantól a helyiek üzenetei olvashatók. Azokat bíztatják, akik most, a járvány idején is dolgoznak, de volt, aki az unokájának írt. Pár nap alatt több mint száz biztató üzenetet kapott a színház.

Színház az otthonunkban? Lehetséges!

Ha karantén idején nagyon vágynánk a színházra, nem kell lemondanunk róla. A számítógépen online, élőben nézhetjük az előadást. A színészek is alkalmazkodtak ehhez és figyelik közben a kommentelők reakcióit.

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója. Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés nevében 2021 végéig bízta meg a színház vezetésével.

Visszavonta a pályázatát a Vígszínház igazgatói posztjáért Eszenyi Enikő

Dúlnak az indulatok továbbra is a színészek és a Vígszínház leköszönő igazgatója között. Eszenyi Enikő tagnap délután a közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonja igazgatói pályázatát és elhagyja a Vígszínházat. A posztja azonban újabb indulatokat keltett.  

Egyre többen Eszenyi ellen

Hónaljra kent lekvár, szóbeli kivégzés, fizikai bántalmazás és tűrhetetlen hangnem - csak néhány részlet azokból a nyilatkozatokból, melyekben volt és jelenlegi kollegái beszélnek Eszenyi Enikőről. A Vígszínház igazgatójáról először a 24.hu-n jelent meg írás, mely szerint folyamatosan megalázza kollégáit. Azóta több, mint 50-en csatlakoztak. Eszenyi Enikővel nem tudtunk beszélni.
Molnár Áron, noÁr ide kattintva mondja el miért harcolnak Eszenyi Enikő ellen.

Bezártak a mozik és színházak - mit szólnak hozzá a magyar színészek?

A koronavírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzetben tegnap lehetett utoljára színházba és nagyobb moziba menni. Hogyan éli meg Balsai Móni, Pokorny Lia és Schmied Zoltán, hogy ki tudja meddig nem dolgozhat? Tegnap este több belvárosi színházban is ott voltunk az utolsó előadáson.

Parti Nóra és Hevér Gábor közös ágyban a színpadon

Ágyban kerül párba Parti Nóra és Hevér Gábor. Az összeszokott páros ezúttal tényleg közös ágyba bújik – igaz, csak az Orfeum színpadán.

Karácsony Gergely szerint ultimátumot kapott Budapest

Teljesen kiszáll a fővárosi fenntartású színházak finanszírozásából az állam, ha szerdán a közgyűlés elfogadja a főpolgármester javaslatát, és a kormány által támogatott jelölttel szemben mást bíz meg a Szabad Tér Színház vezetésével - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. Ez azt jelentené, hogy hét színház komoly bajba kerülne, mert ezeket az állammal együtt szerette volna működtetni a főváros. Karácsony Gergely szerint ultimátumot kapott Budapest.

Átrium: Minden nagyon jó lesz

Hosszú idő után bemutatót tart a budapesti Átrium színház. A Dokik című amerikai sorozat sztárja, Zach Braff komédiáját mutatják be. A Minden nagyon jó lesz című darab szívfacsaró humorral járja körbe az újrakezdés, az önbecsülés és a boldogság kérdéseit. A színház akkor került nehéz helyzetbe, amikor a kormány tavaly átalakította a kulturális TAO támogatások rendszerét. A korábbi 220 millió helyett 50 milliót kapott. Most a közönség támogatásának köszönhetően állították színpadra az új darabot, amit hétvégén mutatnak be.

Peller Károly felkészült az apaszerepre!

A musicalszínész alig várta már, hogy idősebb karaktereket játszhasson el, ami most be is következett...

Józan Laci balett táncos is lehetett volna!

A színész rengeteg munkával köszönti 2020-at, hiszen nincs megállás a színházi szerepei között. Azonban a beszélgetés során kiderült: teljesen más irányba is haladhatott volna az élete.

Ők veszik át Gesztesi Károly főbb szerepeit

Beleznay Endre, Németh Kristóf és Harmath Imre veszi át Gesztesi Károly főbb szerepeit. A színésztől hétfőn a Vígszínházban búcsúztak pályatársai és ismerősei. Az 56 éves színész január 4-én hunyt el, infarktust kapott. Beleznay Endre szerint Gesztesi Károly nélkül nehéz lesz nevettetni a színpadon.

Zaklatási botrány és a függetlenségüket féltő színészek

Nagy Ervin nagyon dühösen nyilatkozott a Házon kívülnek, talán még sose láttuk ilyennek. A színészt tényleg kihozta a sodrából az új színházi törvény, de nem csak őt, hanem sokakat, akik a múlt héten kimentek tüntetni a Madách térre, az Örkény Színház elé. Művészek és támogatók a színházak önállóságát féltik  a kormányzattól, a kormányzat meg persze azt mondja, hogy nincs miért aggódniuk. Mindezt pedig megelőzte a Katona József Színházban kirobbant, súlyos következményekkel járó zaklatási ügy. Magyar Éva riportja.

 

Nagy Ervint még sosem láttuk ilyen dühösnek!

"Jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény…, egy ilyen típusú csávó, azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni." Nagy Ervin dühös hangú nyilatkozatot adott a Házon kívülnek a zaklatási ügybe keveredett Katona József Színházat ért kormányzati támadások és a színházi törvény módosítása után. A Házon kívül riportja ma este látható az RTL Klubon, 23.20-kor!

Színházi maszkokkal tiltakoztak

Elfogadták a Parlamentben a kultúrát és a színházakat érintő törvénymódosítást. A javaslatot a kormánypárti képviselők szavazták meg egy függetlennel kiegészülve. Az ellenzék politikusok jelentős része tiltakozásul felállt, és fekete színházi maszkot tartott az arca elé. A Fidesz vezérszónoka azt állította, a kormány nem fogja kiválasztani a színházigazgatókat, az ellenzéki pártok azonban úgy látják: a törvénymódosítás csorbítja a színházak függetlenségét.

Szerdán szavaznak a javaslatról

Egy nappal a benyújtás után, máris vitázott az Országgyűlés a színházakat érintő törvénymódosításról. Ez a kormányszóvivő szerint garantálja a teátrumok függetlenségét, ezért, mint mondta: a tiltakozóknak inkább örülniük kellene. A parlamentben napirend előtt is téma volt a javaslat. Az MSZP elnöke szerint a Fidesz fél a kritikusan gondolkodó emberektől. Orbán Viktor azt mondta, csak a legnagyobb elismerés hangján tud beszélni a színészekről.

FARKAS FRANCISKA: „Hiszem, hogy elmondhatom a véleményem anélkül, hogy bármelyik párt érdekeit szolgálnám”

A szabad színházakért és a független kultúráért tüntettek Budapesten. A színházak képviselői arról beszéltek: a politika ne szóljon bele a kultúrába. Farkas Franciska színésznő azt mondta, együtt nőtt fel a demokráciával és szeretne hinni abban, hogy a hazája értékeli és jót akar neki.

Tízezrek tiltakoznak a kormány színházi tervei ellen

A Független Előadó-Művészeti Szövetség petícióját két nap alatt több, mint 30 ezren írták alá. Közben ismert színészek arról beszélnek, hogy a hetvenes évek központi ellenőrzése és az állami cenzúra tér vissza, ha az Országgyűlés elfogadja a törvénymódosítást. Erre minden esély megvan, mert a kormánypártok bejelentették, hogy támogatják a javaslatot.

Szorosabb felügyelet alá vonná a színházakat a kormány

A Gothár-ügyre hivatkozva vonná szorosabb felügyelet alá a színházakat a kormány. A kormányszóvivő szerint nem csökkentik a színházak finanszírozását, de ha az állam részt vesz az intézmények működtetésében, akkor joga van az irányításban is részt venni. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány az iskolák és a kórházak után most a színházakat veszi el az önkormányzatoktól. A törvényjavaslat ellen a Magyar Színházi Társaság is tiltakozik.

Gálvölgyi János Londonban is sikert aratott

Gálvölgyi János Londonban is sikert aratott. A Kossuth-díjas színész különös izgalommal készült erre a fellépésre, nem csak mert ez az egyik kedvenc városa, hanem mert több évtized után lépett fel ismét külföldi színpadon. Gálvölgyi a Játékszínben futó önálló estjével lépett fel, amiben felidézi életének és pályájának legfontosabb állomásait.

Színpadon a Teljesen idegenek

Színpadon a Teljesen idegenek. A 2016-os olasz film alapján készült darabot a Játékszínben láthatják. A történet szerint egy baráti társaság különös játékot talál ki, egymás előtt nyíltan telefonálnak és sms-eznek. Ebből aztán komoly bonyodalmak adódnak.

Nem játsszák többet Gothár darabját

A Katona József Színház levette műsoráról Gothár Péter egyik darabját. A Kossuth-díjas rendező csütörtökön nyilvánosan beismerte, hogy ő az, akivel a színház szerződést bontott zaklatás miatt. A színház közleményében több esetet említ, Gothár Péter csak egyről beszél. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy tett-e bárki feljelentést az ügyben.

 

Tiéd a pálya! - ezt üzeni Szirtes Tamás

A vasárnapi Portré vendége a „Tanár úr” lesz, aki mesélt a magánéletéről, a színházáról és az új terveiről is. Az RTL Klub Csillag születik című műsorában 2 évadon át csodálattal figyelte és értékelte a tehetségeket. Most színházába várja a lelkes jelentkezőket.

Új játszóhellyel és új taggal bővült a Pintér Béla és Társulata

Új játszóhellyel és új taggal bővült a Pintér Béla és Társulata. Az egyik legsikeresebb alternatív színházi csapat a 21. évadát kezdte el Budapesten, négy helyen is játsszák az előadásaikat, a legnagyobb sikereiket viszont új helyszínen, az UP Újpesti Rendezvénytérben adják elő, és itt mutatják majd be az új előadásukat is. Fodor Annamária színésznő (az RTL készülő új telenovelájának, a Bátrak földjének a szereplője) idén csatlakozott a társulathoz és több előadásban is látható lesz.

Egy nap Eszenyi Enikővel


szerző:
2019.10.18. 19:10
Egy nap Eszenyi Enikővel

Eszenyi Enikő évtizedek óta az ország egyik legismertebb színésznője, a Vígszínház igazgatója, akit kétszer is a magyar kulturális élet legbefolyásosabb nőjének választottak. Egy napig követhettük, nem könnyű felvenni a tempóját. Az igazgatás és a rendezés mellett, fontos számára, hogy színpadra is álljon, mert a játék igazán boldogító érzés számára.

ESZENYI ENIKŐ: Sikerült elérni azt, amiről álmodoztam

Eszenyi Enikő évtizedek óta az ország egyik legismertebb színésznője, a Vígszínház igazgatója, akit kétszer is a magyar kulturális élet legbefolyásosabb nőjének választottak. 10 éve vezeti a színházat, úgy érzi, rengeteg mindent meg tudott újítani, közben megtartva a színház több mint 120 éves tradícióit.

Sztárszereposztással tér vissza a Macskafogó

Sztárszereposztással tér vissza a világhírű mese, generációk kedvence: a Macskafogó. Szente Vajk rendezésében a főbb szerepekben Puskás Peti, Makranczi Zalán, Szerednyey Béla és Feke Pál. Négyesüket az X-Faktor mentora a Bosszúállókhoz hasonlította. A premier szombaton este lesz a budapesti József Attila Színházban.

Meghalt Marton László

A Vígszínház megkerülhetetlen alkotója volt, gazdag életműve örökre a színház része marad, ezt mondta Eszenyi Enikő, a Víg igazgatója Marton László mai halálhírére reagálva. A több hazai és nemzetközi díjjal elismert rendező halálhírét ma reggel jelentette be családja. Marton László 76 éves volt.

Magyarországon először a Madách Színházban mutatják be a Once musicalt!

A Once című 2007-es kultfilm legismertebb, Oscar-díjas dalát énekli a Madách Színház új musical bemutatójának 5 főszereplője. Az ír utcazenész és egy cseh lány szerelmét feldolgozó romantikus történet musical változatának hatalmas nemzetközi sikere volt, Magyarországon most látható először.

A NAGY GATSBY: Zenés party a Vígszínház színpadán!

F. Scott Fitzgerald kultikus regényét, A nagy Gatsbyt állította a Vígszínház színpadra ifj. Vidnyánszky Attila. A szövegkönyvet két évig Vecsei H. Miklós írta. A fiatal alkotók szerint a mai külsőségekkel teli világban a történet mondanivalója aktuálisabb mint valaha.

Gyebnár Csekka és Várkonyi András újra egy párt alkotnak a színpadon!

A Barátok közt Gizijét alakító színésznő, Gyebnár Csekka a Reggeliben mesélt Várkonyi Andrással való kapcsolatáról, akivel ezúttal a színpadon alkotnak egy párt.

Látványos és monumentális díszletek készülnek a szegedi gyárban

Látványos és monumentális díszletek készülnek a szegedi gyárban, ahol az Aida és a Hófehérke című darabok hátterét is megépítik. A szakemberek gőzerővel dolgoznak, hogy az előadásokra elkészüljön mindaz, amit az asztalnál a látványtervező megálmodott. A Titanic díszletét is itt gyártják, a darab ősbemutatója a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz.

Mit keres Peller Károly nadrágja Oszvald Marikánál?!

Oszvald Marika és Peller Károly közös projekten dolgoznak! Karcsi pedig nemrégiben egy elismerésben részesült, hiszen idén is őt szavazta meg a közönség a Karinthy Színház legjobb színészének!

Egy éves múlt Földes Eszter és Lovasi András gyermeke!

A gyönyörű színésznő az anyaságról és családjáról mesélt nekünk - többek között!

Két magány találkozása

Először dolgozik együtt színházban Sándor Pál Jordán Tamással és Molnár Piroskával! A Kései találkozás című darabban azt mutatják be, hogy még idősebb korban is társra találhat az ember. A rendező szerint a darab nagyon aktuális, hiszen az emberek egyik legnagyobb gondja a magány.

Magyar siker a nemzetközi látványtervezői világkiállításon

A Végtelen Dűne című magyar pavilon az „Országok és régiók” szekcióban nyerte el a legjobb kiállításért járó díjat a Prágai Quadriennálén. A győztes alkotás Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezők, Juhász András videoművész és Keresztes Gábor hangtervező közös munkájának gyümölcse.

 

Könnyeivel küszködve mesélt a búcsúzásról a Barátok közt színésznője!

Mezei Léda már több mint három éve, hogy Kővári Natasát alakítja a sorozatban - most azonban úgy döntött a színésznő, hogy fájó búcsút kell vennie a Mátyás király tértől. A miértekről, az érzéseiről őszintén nyilatkozott nekünk.

Egy újabb szereplő távozik a Barátok köztből!

Az RTL Klub Reggeli műsorában mesélt arról Mezei Léda Réka, hogy miért hagyta ott több mint három év után a legendás sorozatot.

Minifesztivállal mutatták be az új évadot Miskolcon

Drámai monológok helyett gyümölcsös desszerttel és banánturmix-szal fogadták ma a miskolci színház látogatóit. A teátrumban és környékén minifesztivált rendeztek, hogy így harangozzák be az augusztusban induló évad bemutatóit. A következő szezonban a színház 3 játszóhelyén 17 darabot láthat majd a közönség.

Különleges darabban játszott Alföldi Róbert

Nincs rendezője, nincs díszlete, nem volt próba sem, mégis színházi darab. Különleges előadásnak lehettek részesei a nézők szerdán este az Átriumban. Alföldi Róbert egy olyan darabban játszott, amelynek szövegét a színpadon kapta meg, előtte csak néhány instrukció alapján készülhetett. Szerinte ez valóságos rémálom, de kihívás is egyben.

A MÜPA titkai


szerző:
2019.04.13. 21:00
A MÜPA titkai

Padlástól a pincéig bejártuk a különleges akusztikájú épületet. Olyan helyekre is bepillanthattunk, amit bizony a nézők sosem láthatnak. Pedig a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik központi helyszínén ilyenkor sok százan megfordulnak.

Nagy Sándor 4 szerepbe is belebújik a Liliomfiban!

Nagy Sándor igazi átváltozó művész. A színész pályája során már több előadásban is bebizonyította, hogy képes gyorsan és szellemesen karaktert váltani. A Madách Színház új zenés komédiájában, a Liliomfiban láng lelkű vándorszínészként, négy szerepbe is belebújik, hogy megtudja, a szerelme tényleg szereti-e őt.

Musical készült a Liliomfiból

Új magyar musical a Madáchban! A Liliomfi alapja az 1849-ben bemutatott vígjáték és az 1954-es filmklasszikus. A zenés darab alkotói azonban teljesen új dalokat írtak, a szöveget is maivá formálták és sok humort tettek hozzá. A történet azonban örökérvényű: mi mindenre képes Mariska szereleméért a vándorszínész Liliomfi.

Top 6 - A bombanő, aki képes volt másik műfajra váltani

Az RTL nézői A mi kis falunk című sorozatban ismerhették meg a képernyőn, de női főszerepet kapott a Drága Elza! című filmben és több színdarabban is játszott. Listánk hatodik helyén egy olyan hölgy áll, aki talán sosem lenne színésznő, ha korábban nem kerül címlapra. Most mégis határozottan állítja, hogy többé nem szerepelne ilyen címlapokon.

Xantus Barbara a Reggeliben!


szerző:
2019.03.01. 07:40
Xantus Barbara a Reggeliben!

Xantus Barbara nemcsak színházi, hanem családi életéről is mesélt nekünk, ami fordulóponthoz érkezett!

Elvis egyből ráhajtott az egyik villalányra?

A villalakóknak elő kellett adniuk a legpajzánabb és a legerotikusabb történeteket a luxusbörtönben. Bár csak színjáték volt az egész, vajon alakul valami Csöpke és Elvis között?

Eszenyi Enikő: Ez rólam is szól

Mindazt bemutatja a darab, amit az elmúlt 30 évben a színházban és a magánéletben megéltem – ezt mondta Eszenyi Enikő legújabb főszerepéről. A Vígszínház Premier című előadását csütörtökön először játszották közönség előtt. Egy idősödő színésznő belső válságát mutatja be a darab, nyers őszinteséggel mesél az öregedésről. A férjet Hevér Gábor, - az RTL új krimisorozata, az Alvilág szereplője játssza.

Így tép szét a függőség

Először szerepel önálló esten Szabó Kimmel Tamás. Az Orlai Produkció Széttépve című darabjában zenei aláfestéssel beszél a függőségekről különböző szerepekbe bújva. A rendezővel, Novák Eszterrel hónapokig beszélgettek drogosokkal, az ő történeteikből állt össze a darab.

Vívódó Macbeth a Szkénében

A lélek vívódása jelenik meg William Shakespeare egyik legismertebb tragédiában, a Macbethben. A királygyilkosságról szóló darabot most a budapesti Szkéné Színházban mutatták be különleges feldolgozásban. A színészeknek nemcsak a szövegükkel kellett megbirkózni, hanem a díszletek mozgatását is pontosan meg kellett tanulniuk.

NAGYPÁL GÁBOR: „A hatalom csúcsán magányos lesz az ember!”

Shakespeare egyik legismertebb tragédiája elevenedik meg a Szkénében. A címszerepet Nagypál Gábor alakítja, aki az RTL Klub jövő kedden induló új krimisorozatában, az Alvilágban is szerepel. A színésszel készült bővebb interjút megnézhetik ITT

Megmutatjuk kik és hol képzik a musicalszínész gyerekeket

Amikor bámulatos tehetségű gyerekeket látunk színpadon, akik a maguk természetességében tökéletes alakítást nyújtanak, gyakran azt is elfelejtjük, hogy betanult szöveget, szerepet játszanak. De, hol tanulnak meg így beszélni, zenélni, táncolni? Legutóbb a Rocksuli című nagysikerű musicalben eshetett le az állunk. Most megmutatjuk kik és hol képzik ezeket a srácokat.

Gubás Gabi:

A színésznő jelenleg egy Polcz Alaine életéről szóló monodrámában szerepel, és szerinte a pozitív életszemlélet nagyon fontos, hiszen egy kudarc is lehet lépcsőfok...

Végre valóra vált Görgényi Fruzsina egyik legnagyobb álma!

A Barátok közt színésznője már gőzerővel készül a közelgő jubileumi Story Gálára, ráadásul nemrég egy kulisszajáró vlogot is indított, amelyben a színházi élet titkaiba kalauzolja be a nézőket. Sőt, a Reggeli egyik házigazdájával, Peller Annával is forgatott már!

Nem fogod elhinni, mi volt Józan Laci újévi fogadalma!

Az RTL Klub Reggeli műsorának egyik vendége volt a színész, aki örömmel mesélt arról, hogyan töltötte az ünnepeket, illetve azt is elárulta, mit ígért meg magának 2019-re.

Amazonok: három év múlva

Negyvenes nők a főszereplői a Rózsavölgyi Szalonban futó Amazonok - három év múlva című darabnak. A francia vígjáték első részét valóban három éve mutatták be Budapesten, a nézők most megtudhatják, hogyan alakult azóta az életük közepén járó asszonyok sorsa.

 

A villalakók Betlehemben kalandoztak

Íme a játékosok karácsonyi előadása!

 

Újra bemutatják a Liliomot a Vígszínházban

109 éve a Vígszínházban volt az ősbemutatója, most pedig ismét bemutatják a körúti színházban a Liliomot. Molnár Ferenc drámáján nem sokat változtattak, a rendező, ifjabb Vidnyánszki Attila szerint erre nincs is szükség, hiszen a körhintáslegény és a cselédlány végzetes szerelme egy örökérvényű történet.

„A lélek legszebb éjszakája”  az Örkény Színházban

Egy álmatlanságban szenvedő, közel-keleti haditudósító életét vitték színpadra az Örkény Színházban A lélek legszebb éjszakája című előadásban. A főszerepet Nagy Zsolt játssza. A darab Jászberényi Sándor haditudósító-újságíró novelláskötete alapján készült. Különlegessége, hogy az újságíró Közel-Keleten készített fotóival, videóival egészítették ki az előadást.

Álomutazó – újra itt a giga-show!

Gyerekek tízezrei élhetik át újra azt a - szó szerint mesés – giga-show-t, amiben a legnagyobb magyar sztárok varázsolnak egy olyan különleges világot a színpadra, amit még a felnőttek is tátott szájjal bámulnak.

Először mutat be kortárs magyar sci-fit a Vígszínház!

A házi színpadon egy űrhajó fedélzetét építették fel, ebben játszódik a galaxis számkivetetteiről szóló darab. A Kozmikus Magányt a Vígszínház egyike színésze, Király Dániel rendezi.

Metálzene az ókori Rómában

Metálzene az ókori Rómában. Sajátos formában vitte színpadra Shakespeare egyik korai tragédiáját, a Titus Andronicus-t Pálfi György Szombathelyen. A filmrendező – például a Taxidermia alkotója – először rendez a Weöres Sándor Színházban. A pénteki bemutató előtt csak az RTL Híradó stábja forgathatott a darab főpróbáján.

Gergely Robi:

Gondoltátok volna, hogy az énekes és Malek Andi mennyire jó barátok? Talán anno több is volt közöttük...?

Görgényi Fruzsi nem akármilyen vlogot indít!

Görgényi Fruzsi, a Barátok közt gyönyörű színésznője úgy döntött, vlogolásba kezd - igen ám, de annak csak úgy van értelme, ha szól is valamiről. Fruzsi remek témát talált!

Borbély Alexandra sikerről és karrierről

Ha a siker a téma, akkor elkerülhetetlen egy színésznő története - Borbély Alexandra volt a vendégünk, aki a közönség előtt éli a pályáját és sikert sikerre halmoz!

Földes Eszter kisfiáról mesélt!


szerző:
2018.11.27. 08:31
Földes Eszter kisfiáról mesélt!

Az első gyermeke érkezése utáni hónapokat sok édesanya majdhogynem teljes káoszban, kialvatlanságban és sokszor kétségbeesésben tölti, Földes Eszternek nincs ideje ezen gondolkodni. Színházban játszik és filmet is forgat anyukaként - a részletekről ő mesél nekünk!

Gubás Gabi szülési fázisban van!

Gubás Gabi napja reggeltől estig be van táblázva munkával, szabadidejében pedig anyuka és feleség. Most nem csak terveiről, hanem vételen energiáinak forrásáról is kérdeztük!

Esztergályos Cecília: „Járatlan utat jártért el ne hagyj!”

Esztergályos Cecíliával örök optimizmusáról, életéről, karrierjéről, és a sikerről, sikerességről is beszélgettünk!

Az anyaságról őszintén


szerző:
2018.11.23. 09:22
Az anyaságról őszintén

Az Anyád kínja egy szórakoztató színdarab nőkről, akik kellő humorral és öniróniával mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről. Haumann Petra és Kisfalvi Krisztina beavatták a nézőket az előadás kulisszatitkaiba is. 

 

Veszélyben a színházak, a nézőktől várnak segítséget

Sok színházban már a 2019-es program is veszélyben van a kulturális TAO - támogatások megszűntetése miatt - erről beszélt Sermer Ádám, a Liberális párt ügyvivője a budapesti Átrium színház előtt délelőtt.

 

Évi 5 milliárdról idénre, majdnem hatvan milliárd forintra hízott az előadóművészeti TAO. Ez az a közpénz, amit egy cég a saját társasági adójából nem az államnak, hanem mondjuk egy színháznak adhatott. Eddig. Jövőre ennek vége, mert brutális visszaélésekre adott lehetőséget ez a támogatási forma, és a kormány ezt most megunta. A színházak viszont bevételeik 20%-át veszítik el így egyik napról a másikra, és azt sem tudják, mi jön ezután.

SZÍNPADON: Az Egy különleges nap című film

A legendás olasz film, az Egy különleges nap színpadi változatát szombattól játsszák a fővárosi Hatszín Teátrumban. A fasiszta Olaszországban játszódó történet, ami egy családanya és egy magányos férfi rendkívüli találkozásáról szól, először látható hazai színpadon. A legendás Sophia Lorent Dobó Kata alakítja.

10 nappal azután, hogy előadásáról a mentő vitte kórházba megszólal Kálloy Molnár Péter

Kálloy Molnár Péter a színpadon lett rosszul, de a felvonás végéig tartotta magát. Erős szorítást érzett a mellkasában, akár infarktusa is lehetett volna. A színész őszintén mesélt a Fókusz kamerájának a történtekről, akinek azt is át kell gondolnia, hogyan tud változtatni az életmódján és tempóján.

Visszatér a színpadra Kulka János!

A két és fél éve agyvérzésen átesett színész a Trafó színházban lép fel január végén, egy független társulat darabjában. A Móricz-regényéből készült színdarabból egyelőre két előadást hirdettek meg, a jegyek mindkettőre azonnal elfogytak.

Kórházban a Beugró alaptagja!


szerző:
2018.10.31. 13:00
Kórházban a Beugró alaptagja!

A színész előadás közben lett rosszul.

Több millió nézőt vitt be a mozikba - A színházcsináló Várkonyi Zoltán

Jókai Mór regényeiből rendezett filmeket, több millió nézőt vitt be a mozikba. A Vígszínház is mindig tele volt, a közönséget szolgálta. Egy kommunista, aki polgári színházat csinált és romantikus regényekből készített filmeket, Várkonyi Zoltán a XXI. században.

Anger Zsolt egy új magyar horrorfilmben fog szerepelni!

Színház, film, televízió, konyha - bármiről is legyen szó, Anger Zsolt megoldja. Nemsokára pedig egy új magyar horrofilmben is láthatjuk majd!

Így hozható közelebb a színház a gyerekekhez!

Előd Álmos nem akármilyen darabokban szerepel, melyek közelebb hozzák a gyerekeket a színházhoz - a részletekről a 30 éve szinkronizáló művész mesélt!

Utoljára ment a Portugál

20 év után utoljára játszották a Portugált a Katona József Színházban csütörtök este. A vígjáték a teátrum történetének legtöbbet játszott előadása. A szereplők közül többen a premiertől kezdve játszottak benne: meghatottan temették a darabot, amelyet mindig teltházzal, pontosan 423-szor adtak elő először a Kamrában, majd 2003-tól pedig a Katonában. Több mint 150 ezren látták 1998 óta.

Húsz év után búcsúzott a Katona színpadától a Portugál

Húsz év után utoljára állították színpadra a Portugált a Katona József Színházban csütörtök este. A vígjáték a teátrum történetének leghosszabb ideig műsoron lévő előadása volt. A szereplők közül többen a premiertől kezdve játszottak benne, így meghatottan temették a mindig teltházas darabot.

20 ÉV UTÁN: utoljára játszották a Portugált a Katona József Színházban

Húsz év után utoljára játszották a Portugált a Katona József Színházban csütörtök este. A vígjáték a teátrum történetének legtöbbet játszott előadása. A szereplők közül többen a premiertől kezdve játszottak benne. Meghatottan temették a darabot, amelyet mindig teltházzal, pontosan 423-szor adtak elő először a Kamrában, majd 2003-tól pedig a Katonában.

A rendező régi vágya teljesül

Színházi ritkaságot mutat be péntek este a Pesti Színház. Bulgakov, Bíborsziget című művét Hegedűs D. Géza rendezi, akinek régi vágya volt színre vinni ezt a kevéssé ismert művet. Szerinte azért is aktuális ez a történet, mert a kreativitásról szól, az alkotók kétségbeesett, szenvedélyes küzdelméről, hogy a színház tovább élhessen. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való