KERESÉS search-close

szülők

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szülők"

Változnak a táppénzszabályok a járványhelyzetben

Változnak a táppénzszabályok a járványhelyzetben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Híradónk kérdésére azt mondta, már dolgoznak a jogszabálymódosításon a szülői táppénz esetében. Gulyás Gergelyt azután kérdeztük, hogy szerkesztőségünknek több szülő is jelezte: ha kiskorú gyerekét 10 napra hazaküldik például egy koronavírusos nevelő miatt, sehogy vagy csak nehezen tudják megoldani a felügyeletet. Az RTL-nek nyilatkozó gyerekorvos szerint: hatósági karanténról szóló határozattal a szülő kaphat táppénzt, de a legtöbb esetben csak az iskolától kapnak értesítést telefonon vagy emailben.

Tavaly minden 11. baba koraszülötten jött világra

Tavaly 89 ezer újszülött babából minden 11., azaz nagyjából 8 ezer baba jött idő előtt, vagyis koraszülöttként a világra. Ez azt jelenti, hogy ennyi baba született meg a 37. terhességi hét előtt. Szerencsére manapság az orvostudomány és a technika folyamatos fejlődésének köszönhetően már sokkal jobbak a kilátásaik arra, hogy ők is teljes értékű életet éljenek, - mint például 10 évvel ezelőtt. Szakértőnkkel, Ertl professzorral több adáson keresztül járjuk körül a koraszülöttséget, a koraszülötteket és a családjaikat érintő témákat.

Egy gyerekorvos szerint sok szülő napokat vár, amíg felhívja az orvost

Sok szülő napokat vár, amíg felhívja az orvost, hogy gyermekének légúti tünetei vannak - erre panaszkodik egy házi gyerekorvos, aki szerint az emberek fegyelmezetlenek. Azt mondja, egy ilyen esetben például pár nap késlekedés azt is jelentheti, hogy a gyerek több embernek is átadhatta a fertőzést, akik között lesz, aki lélegeztetőgépre szorul majd. Az Operatív Törzs tájékoztatóján ma is felhívták a figyelmet az egyéni felelősségre.

Orosz György humorista szülei egyszerre kapták el a koronavírust

Orosz György volt reggel a vendégünk, akivel beszélgettünk szerepéről az Éjjel-Nappal Budapest sorozatban. De szó volt arról is, hogy az ő családja is érintette a koronavírus-fertőzésben.

Mit tehet a szülő, ha a járványhelyzet miatt nem meri elengedni a gyermekét az iskolába?

Egyre többen kapják el a vírust és az iskolai közösségek csak még nagyobb veszélyforrást jelentenek. A tanárok is aggódnak. Mi lesz az oktatással?

Tapstól az ordibálásig: Az egészségügyi dolgozók hideget-meleget kapnak

Míg a járvány elején hatalmas volt a lelkesedés és a megbecsülés az egészségügyi dolgozók felé, mára ez mintha megváltozott volna. Sokakban egyre több az indulat és a feszültség, a tapsot felváltotta a kiabálás.

Videón: a buszmegállóban estek neki a tanárnak

Videón, ahogy egy buszmegállóban nekiesnek szülők egy tanárnak. Úgy tudjuk, a dulakodásban a férfi orra betört. Pénteken, a Heves megyei Kompolton, a tanítási nap végén kérték számon a hozzátartozók az egyik iskolai tanárt, aki az anya szerint felpofozta a fiát az órán. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomoz.

Áldás vagy átok híres szülők gyerekeinek lenni?

Vajon hány millió tinédzser irigyelheti Cindy Crawford lányát vagy David Backham fiát? És közben vajon hányszor gondolhatnak ők arra, hogy cserélnének egy átlagos tizenévessel? A sztárcsemeték tulajdonképpen már a születésük pillanatában híresek, ami később lehet óriási szerencse, vagy épp óriási nyomás. Tuti siker a celebvilágba születni, vagy csak az elvárás lesz nagyobb? Egyaltalán kik és miért akarják követni a szüleiket és kik választanak direkt teljesen más életet?

Mit értenek a koronavírus elleni védekezés szabályaiból a gyerekek?

Jövő hét keddtől nemcsak az iskolákba csöngetnek be, de benépesülnek az óvodák is. De vajon, hogyan lehet felkészíteni a 3-4 éves gyerekeket arra, hogy ők is figyeljenek oda és védekezzenek a koronavírus ellen. Feke Pál, Fresh Viki, Bátyai Éva mondják el mit várnak az ovitól és hogyan magyarázzák el gyereküknek a koronavírus veszélyeit.

SOKKOLÓ BALESET: Több métert repült a kislány

Sokkoló videót tett közzé egy 11 éves kislány balesetéről egy brit megyei rendőrség. A térfigyelő felvételén az látszik, hogy a gyerek megpróbál átrohanni egy forgalmas úton, de elüti egy arra haladó autó. A kislány több métert repült a levegőben, de csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök azt remélik, hogy a videóval sikerül felhívniuk a szülők figyelmét arra, mennyire fontos, hogy megtanítsák a gyerekeiknek, hogyan kell biztonságosan közlekedni.

Körözést adott ki a rendőrség egy gyerekeit elrabló férfi ellen, de hamar visszavonták, mert mégis jogosan lehetnek vele

Erőszakkal magával vitte 5 és 7 éves gyermekeit a külföldi állampolgárságú apa vasárnap Debrecenben - ezt állítja az anya. A rendőrség körözést adott ki még vasárnap este, amelyet hétfőn délután levettek a honlapjukról. Nem azért, mert a férfi és a gyerekek előkerültek volna. Az apa ügyvédje szerint bírósági határozat van arról, hogy a gyerekeket Spanyolországba kell vinni, az anya ügyvédje azt állítja: a férfi nem vihette volna el a gyerekeket.

Hamarabb lehet örökbefogadni

Felére csökkentik azt az időt, ami után örökbefogadhatónak nyilvánítanak egy gyereket. A gyermekjóléti szolgálatok egyesületénél azt mondják, így olyan szülők is elveszíthetik a gyermeküket, akik nem akarnak lemondani róla. A kormány szerint azonban az a legfontosabb, hogy ezek a gyerekek minél hamarabb családi otthonra találjanak.

A sztárcsemeték már nem a szüleiktől várják a hírnevet

Egyre több sztárgyermekből válik a szemünk láttára önálló, tehetséges, gyönyörű felnőtt nő, vagy férfi. Akik képesek kezelni, hogy szüleik híresek, és emiatt őket is ismeri az egész ország. Nem roppannak össze a nyomástól, saját döntéseket hoznak saját életükről: így arról is, hogy felnőttként szeretnének-e ismertté válni önmaguknak köszönhetően is.

Vanda üvöltve osztotta ki a szemtelen szülőket

A mindig türelmes és jókedvű tanárnő úgy kiosztotta az okoskodó szülőket, hogy szinte mindenkinek tátva maradt a szája – kivéve Árpinak, persze. 

Kiscicákat nevel egy tyúk Litvániában

Az anyamacska ugyanis úgy gondolta, hogy a madár fészke a legjobb hely a szülésre. Csakhogy a tyúk, amint visszatért nyughelyére, úgy gondolta, ő költötte ki a kis szőrmókokat, és szó szerint a szárnyai alá vette őket. Az anyamacska viszont visszajárna etetni a kölykeit, de a baromfi folyton elzavarja őt. A veszekedő szülőket ezért a gazdának kell szétválasztani. Amíg az anya etet, elviszi a tyúkot, de ha végzett, akkor már vigyázhat a kisállatokra.

Bata Éva és Lengyel Tamás karakterei pikáns videóchatbe keverednek

Bea és Győző között eddig is vibrált a levegő, most pedig végre kettesben is chateltek egy kicsit..

Nemcsak a diákoknak kell megküzdeniük a technika és az internet világával, hanem a szülőknek és a tanároknak is harcolniuk kell az elemekkel és egymással.

Az első részt ITT tudod visszanézni!

Oklevelet küldtek a szülőknek a pedagógusok

Oklevelet küldtek a szülőknek több iskolából. Így köszönik meg a pedagógusok, hogy átvállalták munkájuk egy részét, és otthon oktatják gyerekeiket. Máshol videóban üzentek a tanárok, hogy kifejezzék, hiányoznak nekik a diákok. Az egyik dabasi iskola igazgatója szerint ez fordítva is igaz, szerinte a visszajelzések azt mutatják, ennyi gyerek még sosem akart iskolába járni, mint most.

Hiába vezették be az online beiratkozást, sok szülő személyesen ment be az iskolákba

Hiába vezették be az online beiratkozást, az első napon sok szülő személyesen ment be az iskolákba - erről beszélt az RTL Híradónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Szerinte a szülők azt remélik, így biztosan bekerül gyermekük a kiválasztott intézménybe. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált: csak a járványügyi előírások betartásával lehet személyesen beiratkozni az iskolákba, ha nincs mód az online ügyintézésre.

Ki vigyáz a gyerekre?


szerző:
2020.03.14. 18:00
Ki vigyáz a gyerekre?

Ez foglalkoztatja most a szülőket. A szerencsésebbek átállnak az otthoni munkavégzésre, van aki szabadságra megy, más pedig még a munkahelyével egyeztet. A járvány visszaszorításáért felelős testület, az Operatív Törzs továbbra is azt kéri, ne a veszélyeztetett nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre. Szerintük megoldás lehet például az, ha összefognak a szomszédok.

Szörnyű tragédia érte Vandát és Balázst

Claudia borzalmas hírrel érkezett haza a gyerekorvostól – Marcinak gyógyíthatatlan betegsége van…

Nem kaphat tájékoztatást a szülő

Nem beszélhetnek a szülőknek gyerekük iskolaérettségi eredményeiről a pedagógiai szakszolgálatoknál - erről a Népszava írt. Szél Bernadett független parlamenti képviselőhöz is eljutott egy olyan levél, amit a szakszolgálatok kaptak, és amelyben az áll, hogy aki megszegi a titoktartási kötelezettséget, azzal szemben „polgári jogi igény támasztható”. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont úgy reagált, a megjelentekkel ellentétben bármelyik szülő megismerheti a vizsgálat eredményeit.

Katica zokogva vallotta be Sándornak, hogy ki is ő valójában

Baba addig gyötörte a lányát, amíg el nem mondta az igazságot a fiatal Torzsának.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Megmutatjuk a világ legfurcsább terhességeit és babáit

A világ legfurcsább terhességeit és babáit mutatjuk meg. Az eddigi legkisebb életben maradt tenyérnyi csecsemőt, az óriásivá nőtt gigászi újszülöttet, a világ legfiatalabb óvodás korú anyukáját és a már bőven nyugdíjas korban lévő kismamáját, valamint azt a családot, ahol majdnem egy focicsapatra való iker született egy furcsán sikerült lombikprogram után.

Kiderült Katica számára, hogy mit tett az édesapja

Baba nehezen, de mégis csak elárulja, mi is történt a családjukban.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Nem akarták a szülei anyakönyveztetni a 4 és fél hónapos babát

Egy pár a 4 és fél hónapos gyermeküket többszöri felszólításra sem volt hajlandó anyakönyveztetni. Mondván, nem akarják az állam tulajdonába adni őt. Meglátogattuk a szülőket, akik felkészülten várták az RTL stábját. Összeírták gondolataikat arról, hogy miért nem akarják anyakönyveztetni a gyereket. Úgy vélik, szabadnak szülték a gyermeküket, és az is felmerült bennük, hogy nem akarják beadatni neki a kötelező védőoltásokat sem.

Amikor az időeltolódás és a távolság is óriási - kettévágott családok

Évente több tízezer család éli meg Magyarországon, hogy a gyermek – egy nyugodtabb, jobb élet reményében – külföldre költözik. De vajon, hogyan változik meg a szülők élete, miután fiuk, lányuk tőlük több száz, vagy több ezer km-re új életet kezd?
Az RTL egykori műsorvezetőjével, Pokrivtsák Mónikával készült beszélgetésből itt láthatsz még több részletet.

Hogy történhet meg, hogy egy anya, csak egy rácson keresztül láthatja gyermekeit?

Néhány napja mutattuk be Ibolya történetét. A biológus nő 2019. március 18. óta csak egy rácson keresztül láthatja másfél éves kislányait. Egykori párja egy séta alkalmával elvitte az ikreket, és küldött neki egy sms-t, hogy innentől nála lesznek. Mégis hogyan lehetséges ez napjainkban? Mit tesznek vagy mit nem tesznek a megfelelő szervek? Hogyan állhat fenn ilyen sokáig ez a helyzet, és miként hat mindez a gyerekekre? Próbáltuk kideríteni.

Szonja olyat tesz, mint még soha!

Úgy tűnik, Dani elvesztésének a gondolata olyan erőt adott Szonjának, hogy meglépi a lehetetlent és szembeszáll a szüleivel...

Hogyan élhet együtt viták és veszekedések nélkül három generáció

Egy baba születésekor két emberből szülő lesz. De nem csak ez változik meg ilyenkor egy családban: az addigi szülőkből nagyszülők lesznek. Ezt az átalakulást pedig mindenki másképp éli meg. Miért imádják sokan a nagyszülői szerepet és miért okoz ez talán ugyanennyi embernek szomorúságot, csalódottságot? Miért vezetnek sok családban állóháborúhoz az unokázós hétvégék? Szerencsésnek szerencsés, de hogyan lehet igazán boldog egy család, ahol három generáció él?

Szonját sokkolja a szülei bejelentése

A hírtől, amivel Szonja szembesült, tuti, ti is kiakadnátok!

A legújabb részt ITT tudod visszanézni!

Mi lesz a zseni gyerekek gyerekkorával?

A gyerekek közül - a szakember szerint - csak 1 százalékuk igazi zseni. A legrosszabb, amit a környezet tehet, ha folyamatosan a gyermek különlegességével foglalkozik, és a következő Einstein, vagy Mozart reinkarnációját látja benne. A pszichológus szerint akár személyiségtorzulást is okozhat, ha kisgyermekkorban valaki csak felnőttekkel veszi körül magát, és nincs kapcsolata kortársaival.

A cukinak gondolt fotóval is kellemetlen helyzetbe hozhatjuk a gyerekünket

A cuki pillanatok megosztása mára már természetessé vált, ezért kevés olyan szülőt találni a közösségi oldalakon, aki nem posztol a gyermekéről. A szinte mindennapos jelenség pedig nevet is kapott. A sharenting az angol „share”, tehát megosztás és a parenting vagyis a szülők szerepét olvasztja össze. Ám a hisztis, bilin ülős, pucér fotók, sokszor viccesnek tűnnek, de könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatják velük a szülők a gyerekeket.
Ide kattintva Nyári Dia mondja el gyerek-posztos tanácsait.

Zsófi elvitte bemutatni Tíciánt a szüleinek

Tici háztűznézőben járt választottjánál. A Love Island győztes párja kevésbé szigorúan véve közel két hónapja alkot egy párt. Bár nem első látásra szerelem az övék, de hamar rájöttek, hogy az egymás iránti vonzalmuk mindennél nagyobb. Zsófi pedig úgy érezte, itt az ideje személyesen is bemutatni választottját.
Tícián még nyeregbe is pattant, hogy bizonyítsa szerelmét, ha ide kattintasz megnézheted, hogy milyen Tici lóháton.

NYEREGBE, COWBOY: Tícián lóhátra pattant, hogy bizonyítsa szerelmét

Zsófiék igazi lovas család, ezért Tíciánnak bizonyítania kellett rátermettségét lóháton is. Tici legyőzte félelmét és – bár némi habozás után – de lóhátra pattant.

Máté zokogva borult rég látott édesapja nyakába

A fiú állami gondozásba került, miután szülei elváltak. Azonban azóta is nagyon ritkán beszél apukájával, pedig ő csak azt szeretné, ha a fia lehetne. Most ezért jött el Anikóhoz, hogy ez megoldódjon. Nézd meg itt a teljes adást!

„Nektek még találkozni kell!” - Orsi távozása megrendítette Balázs gazda szüleit!

Balázs gazda édesapja csalódott volt, hogy a fia Orsit küldte haza, és ezt el is mondta a lánynak a búcsúzáskor.

Hogyan őrizzük meg az intimitást párunkkal szülőként?

Istenes Bence és Csobot Adél együtt beszél arról, hogy két gyerekes fiatal szülőkként hogyan kell tudatosan figyelniük arra, hogy ne hűljön ki a kapcsolatuk. Szerintük minden szülőpárnak fontos programként kellene kijelölniük a saját naptárukban, hogy mikor és mennyi időt tudnak egymással, gyerek nélkül tölteni. Az összes többi dolgot ehhez kellene igazítani, ha meg szeretnék őrizni a szerelmet.

Felmentették a szülőket, akiknek kisfia áramütésben halt meg

Nem bűnösök a bíróság szerint azok a tiszavasvári szülők, akiknek hároméves kisfiát halálra rázta a zárlatos hűtőszekrényük még négy éve. Iskolázatlanságuk miatt nem tudták felmérni mekkora veszéllyel jár az illegálisan bekötött áram.

János csak rá akar mászni Nikire?

A lány nehezményezi, hogy exe egy kicsit sem érdeklődik közös kislányuk iránt, és inkább más miatt szervez találkozót… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Így fogadták Balázs gazda döntését a szülei!

Balázs gazda beavatta a szüleit, hogy milyen lányokat választott, és azt is elárulta, hogy az első nap után melyikük tetszik neki a legjobban.

Hogyan készíthetjük fel gyerekeinket az életveszélyes közlekedési helyzetekre?

L.L. Junior kisfiának tragikus halála kapcsán édesanyák szólalnak meg. Hogyan készítik fel pici gyerekeiket az életveszélyes közlekedési helyzetekre, milyen váratlan szituációkkal szembesültek a gyereknevelés közben? És mit mond a közlekedési szakértő a halálos gázolásról?

Büntetni vagy beszélni kell a gyerekkel, ha rosszalkodik?

Hogyan lesz jól nevelt, tisztelettudó, ugyanakkor a saját elképzeléseit, akarát érvényre juttatni képes ember egy gyerekből? Hogyan neveljük jól a gyerekeket, akik mindent ki szeretnek próbálni, és nem értik, miért nem szabad ezt-vagy azt csinálni. A nekünk nyilatkozó anyukák a szeretet erejében és a türelemben hisznek, nem a büntetésben.

Halálos áramütést szenvedett egy kisfiú, felmentették a szülőket

Felmentették a tiszavasvári szülőket, akiknek 3 éves kisfia 2015-ben otthon szenvedett halálos áramütést. Egy zárlatos hűtő rázta meg. Kiderült, hogy a szülők lopták az áramot, amit rosszul szigetelt vezetékekkel és elosztókkal használtak, ez okozta kisfiuk halálát. A bíróság a szülők korlátozott beszámítási képességére hivatkozva nem büntette őket.

Mesit választás elé állították: a családja, vagy Karesz?

Miután Mesit bevitték a rendőrségre egy illegális fotózás miatt, összeveszett a szüleivel…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Pici baba mellett lehet kutyát tartani? Tévhitek és tanácsok

Sok anyuka és apuka számára elképzelhetetlen, hogy egy kisbaba és egy állat megfér egymás mellett a lakásban. Mély szakadék húzódik a különböző álláspontot képviselő családok között. Pedig az allergológus, gyermekorvos szerint nincs ok aggodalomra.
Nyári Dia elmesélte nekünk, hogy náluk, hogyan néz ki a baba-kutyus együttélés.

SZTÁRAPUKÁKAT KÉRDEZTÜNK: Mit jelent apának lenni?

Papp Gergő és Lukács Miki szerint nagyobb a szerepe az apáknak a családban, mint gondoltuk volna! Az anyák napja mellett Magyarországon is egyre többen ünneplik az apák napját. Sztárapukákat kérdeztünk arról, hogy milyen érzés volt az, amikor először szembesültek vele, hogy apák lesznek!

Mesi retteg attól, hogy elveszítheti Tedit

Mesit teljesen kikészítette a gondolat, hogy Tediről mostantól nem csak ő és Karesz gondoskodnak…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

EXKLUZÍV: megcsodálhattuk Kiss Ramóna és Lékai Máté babáját!

A boldog szülők veszprémi otthonukban fogadták a Fókusz stábját, ahol bepillantást nyerhettek a hathetes Noé mindennapjaiba.

Hol vannak a kórházakban alvó szülőknek ajándékozott adomány-ágyak?

Földön, összetolt sámlikon vagy egy kabáton nyomorogva alszanak a szülők egyes kórházakban gyerekük mellett. Civilek ezért gyűjteni kezdtek ágyakra, és több százat adományoztak kórházaknak. Kérdés, miért van olyan kórház, ahol elfogadták ugyan az adományokat, de sose adták oda a szülőknek. Az volt-e a baj, hogy civilektől jött az ajándék, vagy valami más?

Nem kell majd fizetni a szülőknek a kórházi ágyakért

Nem kell majd fizetniük a szülőknek, akik beteg gyerekükkel éjszakára is bent akarnak maradni a kórházban - erre dolgoz ki szabályokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Székely László ombudsman decemberi jelentésében kérte erre a minisztert, miután súlyosan aggályosnak találta a helyzetet. A legtöbb kórházban többezer forintot is elkérnek a szülőktől éjszakánként. Sok helyen ágy sem volt, így a szülők a földön aludtak. Ezen pedig egy apuka segített, adományokból 350 tábori ágyat osztott szét a kórházaknak.

Éhen halt a kislányuk, a szülők nem érzik magukat felelősnek

Nem érzik magukat felelősnek azok a szülők, akiknek másfél éves gyerekük éhen halt gyöngyösi otthonukban két évvel ezelőtt - erről beszéltek ma az utolsó szó jogán. A kislány kevesebb, mint 3 és fél kiló volt. Az apa azt mondta: nem akarta, hogy éhen haljon. Az édesanya pedig az állította, ő megfelelően etette. A vád szerint azonban a kicsi hónapokig szenvedhetett halála előtt. A szülők azzal védekeztek, hogy nagyobbik lányuk is sovány volt egy betegség miatt. Azt hitték, speciális diétával, idővel a kisebbik gyerek is megerősödik.
Hogy a férfi mit mondott még az utolsó szó jogán, ide kattinta megnézheti.

ÖRÖMHÍR: Pribelszki Norbi apuka lesz?

A fiúra ismét rátalált a boldogság, ráadásul már össze is költözött szerelmével. Sőt, szülei példáját követve ő is szívesen lenne fiatal édesapa...

Miért költözik kollégája és egy diákja is Vasvári Szilárdhoz?

Vasvári Szilárd szombat este akár a megtelt táblát is kiakaszthatná az ajtajára, ugyanis Mirkó személyében újabb potyautas érkezik Szeverin tanár úr mellé a lakásába. Megmutatjuk hogyan forgatták A Tanár mai epizódjának kényes részeit.

Pataki Zita: „Nagyon szeretném, ha látna ő anyaként”

Az RTL Klub időjósa és férje, Attila úgy döntöttek, hogy belevágnak a kilencedik lombikba, és a nem mindennapi eseményről vlogot indítanak, ahol őszintén mesélhetnek az érzéseikről, a nem várt akadályokról, és magáról a programról.

2 év után sem tudni, ki a felelős a veronai buszbalesetért

Vasárnap lesz pontosan két éve, hogy a veronai buszbalesetben a sítáborból hazafelé tartó gimnazisták meghaltak. Továbbra is sok a kérdés: például, hogy miért és hogyan vezethetett egy olyan sofőr, aki súlyos alvászavarral küzd és nem is ülhetett volna volán mögé?

VERONAI TRAGÉDIA: Még mindig nem kért bocsánatot a busz sofőrje!

A veronai buszbalesetben 2 éve meghalt gyerekek szülei közül egynek végre sikerült találkoznia és beszélnie a buszsofőrrel, akivel régóta szerettek volna szembenézni, és aki sokáig teljesen elzárkózott tőlük. A sofőr most sem kért bocsánatot.

Milán visszautasíthatatlan ajánlatott kapott a szüleitől

Édesanyja ajánlattal állt Milán elé: dolgozzon az apja cégénél és kap egymillió forintot készpénzben…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

A műhely eladása lehet Joe szabadulásának a kulcsa

Gábor megpróbált pénz szerezni Joe óvadékához. Tamásnak egészségügyi gondjai akadtak. Milánnak ajánlatot tedd az édesanyja.

Nyári Dia komoly döntés előtt áll

A Barátok közt színésznője az RTL Klub Reggeli műsorában mesélt arról, hogy kutyája eddig nagyon jól fogadta a kis Zétény érkezését, de most valami nagyon megváltozott...

Megható lépésre szánta rá magát a Coldplay énekese!

Chris Martin és Gwyneth Paltrow négy évvel ezelőtt mondtak egymásnak szomorú búcsút, de most mégis meglepő lépésre szánták el magukat.

Megszólalnak a szülők, akiknek négyéves kislányát a gyanú szerint megerőszakolták

A Fókuszban megszólalnak annak a négyéves kislánynak az elkeseredett szülei, akit három hete súlyos sérülésekkel ők vittek az ügyeletre. Az édesanya Krisztina és az édesapa Lucian is azt állítja fatális tévedés történt. Azt mondják, a kislányt baleset érte. 

CSALÁDI TARGÉDIA: A szülők nem értik mi zajlik körülöttük

Egy édesanya és egy édesapa, akik harcolnak a gyerekeikért. Ők azok a szülők, akiknek négyéves kislányát a gyanú szerint megerőszakolták. Napvilágot láttak olyan hírek is, hogy korábban elveszítette gyermekük otthon hunyt el. Azt mondják ez sem igaz. A szülők nem értik mi zajlik körülöttük.

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást is kaphatnak a szülők

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást kaphatnak a szülők az ország nagy részén, ha visszamennek dolgozni - ezt a kormány illetékese közölte az állami hírügynökséggel. 5 hónapostól óvodás korig, a gyerek után fizetendő térítési díj felét állják majd európai uniós forrásból. A rekord magas munkaerőhiányt akarják enyhíteni.

Bíróság elé állítják a veronai buszbaleset felelőseit

Majdnem két év után eljött a nap, amikor bíróság elé állítják azokat, akik a tragikus veronai buszbalesetért felelnek. Olaszországban szerdán kezdődött a tárgyalás. Két gyászoló hozzátartozóval még az út előtt találkoztunk.

ÍGY MÉG SOSEM LÁTTUK ŐKET: Nyári Dia és kisfia

Nyárid Dia és kisfia, ahogy még sosem láttuk őket. A három hónapos tündéri Kovács Zétény Bertalant szüleik most mutatják meg először nyilvánosságnak.

Ilyen az élet a híres szülők árnyékában!

Sokan azt mondják, ha híres az apád, sokkal könnyebben érvényesülsz. Hogy ez az elmélet igaz-e, csak azok tudják, akik híres szülők gyermekeként indultak el az életben. Közülük többen is azt állítják: nekik a társaiknál sokkal többet kellett letenniük az asztalra, hogy tehetségüket szélesebb körben is elismerjék – erről készült riport pontosan három évvel ezelőtt.

Hány százezer forintba kerül egy kisbaba megszületése?

A terhesgondozástól a szülésig mennyi pénzt költ és hány zavarba ejtő, olykor megalázó szituációt él meg egy nő? Honnan tudjuk, hogy mi mindenért, kinek és mennyire kell hálásnak lennünk, hogy emberhez méltó ellátást kapjunk?

Milyen szakmát szántak neked?


szerző:
2018.10.08. 16:20
Milyen szakmát szántak neked?

Amikor egy zenekar frontemberét a színpadon látjuk, úgy érezzük, hogy ez a természetes közege. De vajon mindig így volt ez? Vajon milyen szakmát szántak nekik a szüleik?

Istenes Bence nagy lépésre szánta el magát!

Pont egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy öt év elteltével és egy évvel kisfiuk születése után a Survivor műsorvezetője végre feltette kedvesének a nagy kérdést és megkérte a kezét. Adél persze könnyek között, azonnal igent mondott, a részleteket pedig Bence vlogján, együtt mesélték el.

Nyári Dia és párja így ünnepelték az évfordulójukat!

A színésznő és kedvese a napokban kettesben ünnepeltek, melyről egy igen humoros, és közben megható poszt készült.

Mit élnek át nap, mint nap a függő szülők gyermekei?

Ki segít azoknak a gyerekeknek, akiknek az anyukájuk vagy az apukájuk, esetleg mindkét szülőjük iszik? Hogyan nőnek fel szenvedélybeteg szüleik mellett gyerekek százezrei és milyen felnőttek lesznek?

Nem fogod elhinni, hogy Solti Ádám miért szakított az exével!

Annyira nem volt hihető Ádám története, hogy egyik lány sem dőlt be neki. Az igazság azonban az, hogy tényleg ezért szakított a színész akkori kedvesével, ráadásul még pszichológushoz is el kellett mennie, annyira megviselte az eset...

Hitellel készülnek a tanévre

Több mint kétszer annyi fogyasztási hitelt vettek fel idén nyáron a magyarok, mint két éve - a jegybank adatai alapján. Olcsóbbá válták a szabad felhasználású kölcsönök, az áruhiteleket pedig a tanévkezdés miatt keresik többen. A Nemzeti Bank minden szülőt alapos mérlegelésre bíztat. Az ingyenes áruhitel azonnal 20%-kal kamatozhat, ha késedelembe esnek a törlesztéssel.

 

Ma lenne 22 éves a februári rendőrbaleset áldozata

Mátyás Balázs Tamás szülei sírva meséltek Híradónknak fiukról, akinek tiszteletére emlékművet állítottak Újpesten. Azt mondták: halála feldolgozhatatlan, egyelőre csak az élteti őket, hogy más fiatalokon segítsenek.

Kiss Ramóna: „Úristen, terhes vagyok!”

A gyönyörű műsorvezető először mesélt a Fókusz stábjának arról, hogy párjával, Lékai Mátéval mióta szeretnének kisbabát, hogyan élték meg a hírt, hogy jön a baba, és pontosan most mi is lesz az esküvőjükkel.

Milliárdokat dobnak ki a szülők

50 ezer forintot bukik egy gyerek, ha nem nyitnak neki Babakötvényt - így számol a G7 gazdasági portál. A jogosultak alig tizede él ezzel a lehetőséggel - az Államkincstár adatai alapján. Így az elmúlt több mint egy évtizedben, amióta jár a támogatás több mint 450 milliárd forintról mondtak le a családok azzal, hogy az újszülöttek után járó 42 ezer 500 forintot nem fektették babakötvénybe.

 

Nyomozás a birkózó halála miatt

A birkózószőnyegen halt meg egy 17 éves sportoló Budapesten – erről először a Blikk írt. Másfél éve történt a tragédia, de a rendőrök csak most kezdtek nyomozni. Ellenfele egy úgynevezett vasgyári fogást alkalmazott rajta az edzésen, ami után a fiú remegni kezdett, majd összeesett, és leállt a szíve. Már nem tudták megmenteni. Szülei megrendülten nyilatkoztak az RTL Híradónak. Nem értik: miért nincs felelőse fiuk halálának. A klub, ahová a fiú járt, nem reagált.

A szülők hosszabban is mesélnek a történtekről, itt nézheti meg.

Nehézségeikről rappelnek a hátrányos helyzetű gyerekek

Az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont közös élményterápia során egy klipet forgatott hátrányos helyzetű kamaszokkal, akik rapben beszélnek gondjaikról, érzéseikről!

A féltestvérem az unokatestvérem?

Mikor Dani apukája kiköltözött Angliába, egy ideig semmilyen életjelet nem adott magáról, ám rövidesen nagy titokra derült fény: összejött Dani anyukája testvérével. Ráadásul már közös gyermekeik is vannak!

Szofi szülei: „Ha Tamás anyja ott lesz az esküvőn, mi nem…”

Szofi és Tamás szüleinek korábbi vitáját követően, Ernő és felesége megdöbbentő kijelentéssel álltak a fiatal pár elé...

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Tamás és Szofi szüleinek első találkozása ennél rosszabbul nem is sikerülhetett volna

Tamás és Szofi szülei először találkoztak, aminek csúnya vége lett…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Gábort részegen szedték ki kocsijából a rendőrök

Tamás és Szofi szülei először találkoztak. Gábor és Dalma háborúja tovább dúlt. Roland kiszolgáltatott helyzetben segített Anna segítségére.

KÉTHETESEK: Már úgy futnak, mint a nagyok

Szinte egy időben két dámszarvas is született Miskolcon, két anyától, de egy apától. Egyikük azonban egy kicsit más, mint a többiek. A két kis szarvassal együtt így már összesen hét ilyen állat él az állatkertben.

Barátok közt: Vissza a régmúltba!

Tegnap este ismét kedvenc hőseink gyerekkorába repülhettünk vissza. Az alapkarakterek fiatalabb változatait ezúttal is a szereplők gyereki alakították.

„Szeressétek egymást!”


szerző:
2018.06.26. 18:00
„Szeressétek egymást!”

Dani a mai napig sem tudta feldolgozni a szülei válását, és mivel lát még esélyt a kapcsolatuk tisztázására, egy romantikus vacsorára invitálta meg őket.

Csak szülővel mehetnek utcára?

12 éven aluli gyerek nem tartózkodhat közterületen, ha nincs vele szülő – ez áll az Óbudai Közterület-felügyelet Facebook-posztjában. Ezzel előznék meg a fiatalokat érő bűncselekményeket. Azt is írják: a nyári szünetben este 10 óráig járőrőznek majd, és a játszótereken is ellenőriznek.

 

Tud-e az anya apa is lenni?


szerző:
2018.06.08. 09:15
Tud-e az anya apa is lenni?

Megfigyelések szerint az apák eltérő stílusban foglalkoznak a gyermekeikkel, s mást tanulnak meg a gyermekek az apákkal való játékban, mint az anyákkal való együttlétben. Az apa-gyermek és az anya-gyermek kapcsolatokban nem a versenyt érdemes kihangsúlyozni, hanem azt, hogy a kétféle szülői viselkedés kiegészíti egymást. Vajon mit gondol erről Náray Erika és Dolhai Attila?

Mátét kitették otthonról: elég volt a részegségből?

Máté napok óta az utcán húzza meg magát, miután a szülei kidobták otthonról. A fiú állandó részegsége, eltűnései és a lakásból ellopott pénzek miatt a szülei elküldték. Máté változtatni akar, hiszen haza szeretne menni. Vajon sikerül közös nevezőre jutnia a szüleivel?

A szüleim eldobtak maguktól


szerző:
2018.05.16. 18:00
A szüleim eldobtak maguktól

Jenny 13 évesen került állami gondozásba, de sosem kapott választ arra, hogy miért kellett intézetben felnőnie. Most édesapjával találkozott, és reméli, ezúttal megtudja az igazságot.

Gyerekekkel is lehet bulizni!


szerző:
2018.05.16. 07:43
Gyerekekkel is lehet bulizni!

Felelősségteljes szülőkként is lehet minőségi bulikat szervezni. Létezik egy szórakozási mód, ahol mi, felnőttek is kitáncolhatjuk magunkat – a babákkal és gyerekekkel együtt – minőségi zenére, gyerekbarát helyszíneken! Venczel Sára és Polgár Gábor meséltek egy kicsit az eseményekről.

Penész a gyermekkórházban

Penészes, málló plafonról, leszakadt mennyezetről és koszos zuhanyzóról készített fotókat egy szülő a Budai Gyermekkórházban. A képeket feltette a Facebookra, amit több mint 7 ezren megosztottak, és több szülő is elmesélte hasonló élményét.

Milyen kapcsolat lehetséges tanár és szülő között?

Bizonyított tény, hogy a diákok iskolai teljesítménye, tanulásvágya, sőt a magatartása is szoros összhangban van azzal, hogy a szülő milyen kapcsolatot ápol a gyermeke tanárával. A tanár című sorozat mostani epizódjában egy igencsak extrém példán keresztül mutatják be ezt Nagy Ervinék.

Gyanús, ha a fiúgyermek sminkeli magát?

A 18 éves Balu régóta sminkeli magát, de ezt szülei mindig is csak egy múló tini hóbortnak tekintették. A fiú azonban most elhatározta magát, hogy bevallja másságát.

Konyhafőnök apuka!


szerző:
2018.04.03. 16:41
Konyhafőnök apuka!

Édesapa lett Lovász Domi. A Konyhafőnök második szériájának győztese ősszel házasodott össze szerelmével, most pedig mindketten büszke szülei a kisfiuknak

Két gyerekükkel menekültek a kigyulladt házból

Két gyerekükkel menekültek a szülők egy kigyulladt házból Szankon. Az egész család aludt, amikor éjfél körül felcsaptak a lángok. A füstre azonban felébredtek. Az anya menekülés közben elesett és eltörte a karját, de végül mindannyian kijutottak. A ház lakhatatlanná vált.

 

Gigi: „Kislányunk lesz!”

A pár egyre jobban beleéli magát a szülői szerepbe, főleg, mikor megtudják, milyen nemű babájuk lesz.

Amíg nincs eljegyzés, nincs szex!

Kedves fiúk! El tudnátok képzelni, ha életetek szerelmét a közeletekbe sem engednék a szülők, egészen addig, míg meg nem kéritek a kezét? Sőt, még szex sincs addig! Azt gondolnánk, hogy ez manapság már régimódi szokás, Márió viszont pontosan ebben a helyzetben sínylődik.

Keresem a családom: itt egy újabb egymásra találás!

Apa nélkül felnőtt gyerekek: a „Keresem a családom!” elmúlt epizódjaiban több ilyen élettörténetet ismerhettek meg. Egy csonka családban felnőni mindig nyomot hagy a gyermekben. Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon azonban egy olyan fiatal lány történetét ismerhették meg a nézők, aki az édesanyja nélkül nőtt fel.

Jön a baba 2018-02-03


szerző:
2018.02.03. 15:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való