KERESÉS search-close

szem

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szem"

Már csecsemőkortól védeni kellene a gyermekek szemét

Már csecsemőkortól védeni kellene a gyermekek szemét a káros UV sugaraktól a Magyar Látszerész Szövetség szerint. A gyermekek szemére sokkal károsabb az UV sugárzás, mint a felnőttekére, többségük mégsem hord napszemüveget. A Látszerész Szövetség most országos kampányt indított, 70 optikában ingyen bevizsgálják a gyermekek és felnőttek napszemüvegének UV szűrő képességét.

Mókás kihívást teljesítettek a villalakók!

A játékosoknak bekötött szemmel kell végigmenniük a Villa udvarában felállított akadálypályán. Vajon melyikük bizonyult a legügyesebbnek?

Szemüveg vagy szemműtét?


szerző:
2018.03.07. 08:12
Szemüveg vagy szemműtét?

Manapság egyre felkapottabb szemüveget hordani. Megvannak a maga előnyei egy dizájnos szemüvegkeretnek – például szexi lehetsz tőle és okosabbnak látszol –, de van egy sor kellemetlen velejárója is. A kontaktlencse nem látszik és sokkal nagyobb szabadságot biztosít, de hosszú távon drágább a használata. Egy lézeres kezelés sok mindenre megoldást nyújthat. A felmerülő kérdésekre dr. Árvay Anita, a Sasszemklinika főorvosa válaszolt.

A Nap sugarai télen is károsak lehetnek a szemünkre

Nézzünk szembe a veszéllyel! Az UV-hatásnak hosszú ideig kitett szemeken sérül a szaruhártya, a kötőhártya, a kúszóhártya, valamint különböző hólyagok alakulhatnak ki rajtuk. 

ByeAlex üzenete: „Kedves szerelmeim!...”

Újabb elhatározásra jutott az X-Faktor mentora, amit nem is titkol követői elől. Sőt, úgy döntött, minden részletbe beavatja őket és még a véleményüket is kikéri.

Télen is óvjuk szemünk világát!

Szemünk egészségének, épségének védelme télen is nagyon fontos. Egyrészt azért, mert a városban is süt a nap, másrészt pedig ha eljutunk a magas hegységekbe síelni, akkor ott kifejezetten intenzív és szemet bántó lehet a napsütés.

Horror a Villában: Figyelem, csak erősidegzetűeknek!

A villalakók nyugodtan beszélgetnek a nappaliban, amikor Vivien ismét hozta a formáját. Valószínűleg villatársai sem hitték el, amit láttak...

Dombóvári Vanda nem hitt a szemének

A lézeres szemészeti eljárásnak köszönhetően olyan finom speciális lépéseket tudnak elvégezni a szakemberek, melyeket kézzel sokkal nehezebben lehetne.

Így tud Papp Gergő egyszerre kétfelé figyelni

A feladatok külön-külön pofon egyszerűek, de összekapcsolva már annál bonyolultabb teljesíteni őket. Egyszerre kell kirakni egy puzzle-t és helyesen válaszolni a kérdésekre. Ráadásul arra is kell figyelni, hogy ne legyen sértődés egy-egy válaszadásból, vagy rosszul elhelyezett kockából. Nézd meg, hogyan teljesített Juhász Judit párja!

Csúnyán megsérült Puzsér

Pont egy éve történt a kritikussal, hogy az egyik legféltettebb szervébe, a szemébe pattant egy fémdarab. Óriási fájdalmakat élt át Róbert, akit a Selfi kamerája nyomon követett. 

Valóra vált Kovács Patrícia legnagyobb álma

A színésznő legnagyobb álma vált valóra, hogy amikor reggel kinyitja a szemét, akkor tökéletesen lásson. A színésznőnek évekig 8 dioptriás lencse kellett ahhoz, hogy élesen lásson. Ennek most már vége!

Lézeres szemműtét: ki vállalhatja be?

A szem fénytörési hibáit manapság már lézeres szemműtéttel orvosolják, azonban nem mindenkin hajtható végre a beavatkozás.

Kancsalság kezelése


szerző:
2016.03.06. 10:13
Kancsalság kezelése

A két szem együttműködését egy nagyon finom idegrendszeri mechanizmus szabályozza, melynek különböző mértékű zavarai lehetnek. Ha túl nagy az eltérés, akkor beszélhetünk kancsalságról, ami valódi kettős látást okoz.

Horror helyett lézeres szemműtét

Ez a látásjavító lézeres beavatkozás majd 30 éves múlttal rendelkezik. Mostanáig világszerte több millió ilyen beavatkozást végeztek. De mi volt előtte?

Szemünk világát rábízhatjuk egy gépre?

Ismereteink 80 százalékát a látásunkkal szerezzük. A látásproblémák javítására a szemüvegek nyújtottak megoldást már az 1200-as évektől. Az áttörést a lézeres szemjavító műtétek jelentették, melyek rohamosan fejlődtek az elmúlt évtizedekben.

Napi Doktor: komoly betegségeket előzhetünk meg szemtornával

Ki ne tapasztalta volna már, hogy pl., amikor hosszan nézi a számítógép monitort, kiszárad a szeme. Ez több szempontból is ártalmas lehet, azonban könnyen orvosolhatjuk a problémát, amihez nem kell mást tennünk, mint máshogy nézni, és olykor-olykor megtornáztatni az ellustult szemünket. A szemtornáról beszélgettünk Dr. Feminger Andrea, szemész szakorvossal.  

Napi Doktor: a szem a lélek tükre? Meg az egészségé!

Ki ne ismerné a mondást, hogy a szem a lélek tükre, most viszont annak szeretnénk utánajárni, hogy milyen egészségügyi problémákat olvashat ki a szakértő, vagy éppen a laikus szem, a látószerveink állapotából. Vendégünk Dr. Simon Katalin, szemész szakorvos volt.

Meg fog lepődni, mennyire más a világ egy színvak szemével

A Washingtoni Egyetem kutatója meghökkentő fotósorozaton mutatja be, hogyan befolyásolja a korlátozott színérzékelés a mindennapi életet. Egy színvak számára még az is kihívást jelenthet, hogy eldöntse, megfőtt-e már az ebédre szánt hús. A klikkelés után Ön is próbára teheti látását!

Megvakulsz, ha kontaktlencsében alszol! Ez az ember a bizonyíték!

A 39 éves férfi súlyos bakteriális fertőzést szedett össze, aminek következtében elvesztette a látását az egyik szemére. Az orvosok szerint azért, mert éjszakára nem vette ki a kontaktlencséit. Figyelem, csak akkor kattintson, ha bírja az ilyesmit, ugyanis nagyon csúnya látvány!

Napi Doktor: Ezt teszi a szemünkkel az UV

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet. Azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. A napszemüveg ma már nem divathóbort, hanem létfontosságú, mert megvédi a szemet a Nap ultraibolya sugárzásától.

Puzsér szeme berozsdásodott


szerző:
2015.06.22. 23:00
Puzsér szeme berozsdásodott

Elviselhetetlen fájdalommal járó sérüléssel küzd Róbert, akinek egy fémdarab pattant az egyik legintimebb testrészébe, a szemébe. Az idegen test okozta károsodás miatt műtéti beavatkozásra lesz szükség. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Mit üzen a toalett?


szerző:
2015.04.01. 18:00
Mit üzen a toalett?

Igen kínos téma, Dr. Tóth mégis tabuk nélkül beszél róla. Székletünk színe, állaga és formája sokat elárulhat szervezetünk állapotáról, hiszen jellegzetes változást mutat egyes betegségek esetén.

Kérdések, amit nem mernek feltenni a nők

Vannak olyan nőgyógyászati kérdések, amelyek sokszor alapkérdésnek tűnnek, de a válasz mégsem olyan egyértelmű. Dr. Tóth azonban tabuk nélkül ad válaszokat ezekre, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen fontos beszélni az olykor kínosnak is vélt problémákról.
 

Mivel "ápolhatjuk" a szemeinket?


szerző:
2015.03.31. 18:00
Mivel

Hogyan lát valaki, ha szürkehályog van a szemén? És mit tehetünk annak érdekében, hogy javítsuk a látásunkat?

Sokkoló baleset


szerző:
2015.03.16. 19:45
Sokkoló baleset

Mindkét szeme hiányzott, egy kocsi csomagtartójában találtak rá a zsaruk, a család szerint brutálisan megverték a férfit – sokkoló címlappal jelent meg hétfőn az egyik napilap. A rendőrség állítása viszont ellentmond a családnak. Szerintük Gábor a baleset közben sérült meg ilyen súlyosan és nem bántalmazták. De vajon mi az igazság? Hubai Antal riportja.

Trükkök a karikák és a szem alatti táskák eltüntetésére

A karikák, a szem alatti táskák és a puffadt bőr sokak életét megkeserítik, és sajnos elég nehéz tőlük megszabadulni. Hogy van-e ellenük megoldás, azt Sütő Enikő elárulta! 

Szemtől szemben: Mit tehetünk szemünk egészségéért?

Mivel olyan digitális társadalomban élünk, ahol a vizuális rendszerünknek sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembesülnie, ezért szemünk sokkal hamarabb elfárad. Többet is kell dolgoznunk és hosszabb időn keresztül, hiszen a munkanap végeztével sem pihentetjük szemeinket, hanem leülünk a számítógép elé vagy az okostelefonunkat böngésszük. A digitális világ okozta szempanaszokról beszélgettünk.

Szemtől szembe: az ultraibolya sugárzás káros hatásai

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet, azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. Vendégeinkkel a lehetséges megoldásokról beszélgettünk.
 

Szemtől szembe: UV-sugárzás elleni védelem a szemnek

Az ultraviola sugárzás a magyarokat különösen veszélyezteti, hiszen más európai népekhez hasonlóan magas a világos szeműek aránya. Ők jóval érzékenyebbek az UV-sugárzásra, náluk például emiatt könnyebben alakulhat ki szürkehályog. Vendéginkkel arról beszélgetünk, hogy hogyan tudjuk megóvni szemünket a káros UV-sugarak ellen.

 

Szemtől szembe: Hogyan kíméljük szemünket a digitális világban?

A modern technológiák használata rendkívüli megterhelést jelent az emberi szem számára, ráadásul sokan olyan használati szokásokkal rendelkeznek, amik még tovább súlyosbítják a helyzetet.

Reggeli - Csak csajok 12-08-29

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-01-12

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reflektor 11-11-11


szerző:
2011.11.12. 00:20
Reflektor 11-11-11

Reflektor: Megmutatjuk Haumann Petra kisbabáját. Bajor Imre Hernádi Judit szeme fénye lett. Így nevelik a sztárok a gyerekeiket.

Házon kívül 11-10-18


szerző:
2011.10.18. 22:45
Házon kívül 11-10-18

Házon kívül: Áltábornokok, álbankok, álörökségek és valódi áldozatok. A milliárdos örökség ígéretének még a műsorvezető is bedőlt. Támadnak a nigériai csalók! - Gyümölcsöt kaptak ajándékba, aztán nekiestek az idős néninek. Két 13 éves gyerek vert agyba-főbe egy köztiszteletben álló asszonyt. Mi lesz a két fiúval, akiket a koruk miatt nem lehet börtönbe zárni? - Sose gyógyul meg a szeme, amelyet a rendőrök lőttek ki gumilövedékkel. Agyba-főbe verték az egyenruhások, a végén belenyugodott a kétmilliós kártérítésbe. A 2006-os őszi rendőri jogsértések négy áldozatával találkoztunk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való