KERESÉS search-close

tűz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűz"

Három lakás gyulladt ki egy égve hagyott gyertya miatt

Égve hagyott gyertya okozott tüzet vasárnap este Kispesten. Információnk szerint egy idős férfi gyújtott gyertyát nemrég elvesztett felesége emlékére. A lakása teljesen kiégett, a férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A lángok átterjedtek két másik lakásra is. Összesen 69 lakónak kellett elhagynia az otthonát. Az idős férfit egy rendőr mentette ki a tűzből, Úgy tudjuk, hogy ő is megsérült a mentés közben, ahogy egy tűzoltó is.

KIÉGETT PANELLAKÁS: Meggyújtott gyertya okozta a tüzet

A kispesti kilencedik emeleti lakás vasárnap este gyulladt ki, teljesen kiégett. A lángok átterjedtek két másik lakásra is az emeleten. Információnk szerint egy idős férfi gyújtott gyertyát nemrég elvesztett felesége emlékére, ez okozhatta a tüzet.

Letartóztatták a rákospalotai gyújtogatót

Letartóztatták a rákospalotai gyújtogatót. A gyanú szerint az 51 éves férfi hétfő hajnalban rágyújtotta a házat egy alvó családra. Több emberen elkövetett emberöléssel és rongálással gyanúsítják. A pusztító tűzben egy hatvan év körüli házaspár meghalt, 12 éves unokájuk kórházba került. A tragédia után a kisfiút az édesanyja nevelheti tovább.

TŰZ: Szándékosan gyújthatta a családra a házat

A rendőrséghez hétfőn hajnali 3 órakor érkezett bejelentés, hogy Budapest XV. kerületében, a Pázmány Péter utcában kigyulladt egy épület. A járőrök egy 12 éves gyereket mentettek meg, aki a tetőről kiabált segítségért. Az égő épületből néhány perccel később tűzoltók eszméletlen állapotban egy nőt és egy férfit hoztak ki; a kisfiú nagyapja a helyszínen, a nagyanyja a kórházban vesztette életét. A tűzeset kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a rendőrök több emberölés bűntett miatt nyomoznak.  

Tűzhelyen felejtett olaj miatt kisebb robbanás volt Budapest belvárosában

A Király utcai lakás bérlője, mikor meglátta, hogy ég a lábas, vízzel próbálta azt eloltani, az azonban emiatt berobbant. A lakás ablakai tokostól kiszakadtak, a szétszóródó darabok beterítették az utcát. Csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Elégett mindenük a tűzben egy kétgyermekes hallásérült debreceni családnak!

Aki segítségnyújtásért fel szeretné venni a családdal a kapcsolatot, az írjon szerkesztőségünknek a következő e-mail címre: rtlhirek@rtl.hu

Szinte mindene odalett egy kétgyermekes hallássérült debreceni családnak. Szerda este ütött ki tűz az otthonukban, a tetőtér teljesen leégett. Az emeleti szobákból semmit sem tudtak kimenteni, pizsamában, papucsban rohantak ki az utcára. A középiskolás fiuk laptop nélkül nem tud tanulni, de a szülők speciális hallássérült eszközei is odalettek. A kár több millió forint. A családnak nem volt biztosítása.

Sárközi Ákos tábortüzet rakott a konyhában

„Nekem Ákos egy ősférfi! Úristen, egy félisten!” – álmélkodott Lia a séf leleményességét látva. Nem is csoda, hiszen főzőlap hiányában Ákos egy ládát is szétzúzott…

Dulakodhattak a tűz előtt

Tragikus háztűz Hajdúsámsonban! Egy nő meghalt, 79 éves édesanyját az egyik szomszéd és a tűzhöz elsők között érkező járőr mentette ki az égő épületből. Az utcabeliek szerint az 54 éves áldozat pszichés problémákkal küzdött, emiatt korábban kezelték is. Szemtanúk szerint anya és lánya dulakodhattak odabent, ugyanis az idős asszony keze meg volt vágva, és a feje is vérzett. Füstmérgezés miatt kórházban ápolják.

LÁNGOKBAN: Emberi hanyagság okozhatta a tüzet a Kilimandzsárón

A tűz a közel hatezer méter magas hegy lába és csúcsa között nagyjából félúton ütött ki. A felcsapó lángokat és a sűrű füstöt több kilométeres távolságból is lehetett látni a környező településekről, ahonnan sok önkéntes érkezett a tűzoltók segítségére. Bár legalább 500 ember dolgozik a lángok megfékezésén, a háromezer méteres magasságban rendkívül megnehezíti a munkájukat az erős szél.

Kigyulladt a ház felső szintje, miközben a lakók az alsó szinten ebédeltek

Tűz pusztított egy családi ház felső szintjén a Heves megyei Pétervásárán. A lakók az alsó szinten ebédeltek és észre sem vették a tüzet, amíg a szomszéd nem szólt nekik. Ez volt a szerencséjük, mert így senki sem sérült meg. Azt még nem tudni, hogy mi okozhatta a lángokat.

Az égő kisteherautóból mentették ki az egyik sofőrt

Két kocsi és két kisteherautó ütközött össze péntek délután Csömörnél. Az egyik jármű ki is gyulladt.  A sofőrt az ablakon keresztül mentették ki a fülkéből. Az unokatestvére húzta ki, aki mögötte jött és szintén részese volt a balesetnek.

Edit sokkot kapott az égő olaj láttán

A versenyző szinte fel sem fogta, hogy hatalmas lángok csaptak fel a konyhájában…

Tűz üt ki A konyhafőnök konyhájában a finálé hetén!

Elérkeztünk a döntő hetéig, pénteken kiderül, hogy ki lesz Magyarország új konyhafőnöke, aki hazaviheti a 10 millió forintot! Hatan maradtak versenyben, és mától chef kabátot öltenek, így sütnek-főznek tovább. Forró lesz a hangulat a következő napokban, és nem csak a versenyzőkre nehezedő nyomás miatt, hanem mert tűz üt ki a konyhában.

Mindenük odaveszett a tűzben

Mindene elégett annak a családnak, amelynek kedden kora délután kapott lángra a háza a Baranya megyei Okorágon. Senki nem volt otthon, amikor a tűz keletkezett, ezért nem sérültek meg, de minden ingóságukat elvesztették. Három örökbefogadott kamaszfiút nevelnek, nekik is csak egy-egy ruhájuk maradt meg, amiben aznap iskolába indultak. A család szeretné újjáépíteni otthonát, de minden megtakarításuk odaveszett. Ha szeretne segíteni a családnak ide utalhat: Csidei Jánosné, 11773315-00782900-00000000.

MINDEÜK ODAVESZETT: „Egy élet munkája égett porig pár perc alatt”

Fekete Szilvia és férje három éve három kamaszfiút fogadott örökbe, miután anyjuk elhagyta a családot, édesapjuk pedig megbetegedett, nemrég pedig meghalt. Most az otthonuk veszett el: nemcsak a szobájuk és az ágyuk, de a ruháik is. Ezekre lenne most a legnagyobb szükségük. Ha szeretne segíteni a családnak ide utalhat: Csidei Jánosné, 11773315-00782900-00000000.

Babaváró parti okozta a tüzet

Babaváró partin használt pirotechnikai eszköz okozta a Kaliforniában pusztító erdőtüzek egyikét. Azóta azon a környéken már több mint 28 négyzetkilométernyi területen tombol a tűz. Összesen pedig több mint 25 helyen ég az erdő az amerikai államban. Az egyik tűz körbezárt egy kedvelt pihenő helyét, ahonnan 200 embert kellett helikopterrel kimenekíteni.

Zárlatos töltő okozhatta a tüzet

Égő lakásból mentett ki egy 75 éves asszonyt egy szabadnapos rendőr és barátnője csütörtökön kora este a 11. kerületben. Egy panelház 9. emeletén csaptak fel a lángok. Úgy tudjuk, hogy egy zárlatos telefontöltő okozta a tüzet, és az idős asszony unokája ijedtében vízzel próbálta oltani a lángokat, pedig ez elektromos tűznél szigorúan tilos. A tűzoltók egy kiskutyát is kimentettek az épületből

KIGYULLADT LAKÁS: Kiskutyát mentettek a fővárosi tűzoltók

Égő lakásból mentett ki egy 75 éves asszonyt egy szabadnapos rendőr csütörtökön kora este. A rendőr a folyósón a nő 25 éves unokáját sokkos állapotban találta, aki azt mondogatta, hogy a kutyájukat keresi, mert az a lakásban maradt. Az állatot végül a tűzoltók mentették ki.

Lalit és Virágot átverték! Berángatták őket egy swingerklubba!

Tekla ellátogatott egy guruhoz Lalival és Virággal. Milán rájött, ki miatt gyulladt ki a hajó. Tamara és Tivadar táncpartnerek lettek.

Szinte teljesen kiégett a régi raktárépület

Kigyulladt, és szinte teljesen kiégett egy régi raktár Varsó közelében kedden. A korábban papírgyárként üzemelő épületben műanyagokat, targoncákat és gáztartályokat is tároltak. A különböző anyagok sűrű fekete füsttel égtek, amit még a lengyel fővárosból is látni lehetett. Mivel nagy mennyiségű műanyag is a lángok martalékává vált, ezért félő volt, hogy a környéket mérgező füst lepi el, de szerencsére a szélirány kedvező volt, ezért senkit sem kellett kitelepíteni. A tűzben senki sem sérült meg.

Mindet elpusztított a tűz

Felperzselt föld, és törmelékkupac. Ennyi maradt a tűz pusztítása után Kalifornia államban, ahol több kitelepített helybéli most először szembesülhetett a természet erejével. Még mindig csaknem hatezer négyzetkilométeren tombolnak a lángok, de a hatóságok most azt mondják, urai a helyzetnek. Ez azonban könnyen megváltozhat, ugyanis az igazi tűzszezon majd csak szeptember-október környékén érkezik.

Villám csapott a házukba, gyerekeit és feleségét mentette az apa

Gyerekeit és feleségét mentette az apa, miközben próbálta oltani a tüzet. Menekülnie kellett egy törökbálinti családnak, miután villám csapott a házukba a keddi viharban. Nem sérültek meg. A felső szint, ahol a nagyszülők éltek, teljesen kiégett, lakhatatlan. Az önkormányzat ideiglenes otthont ajánlott fel a kisgyerekes családnak, ismerőseik pedig gyűjtést indítottak.

Hegesztés közben gyulladt ki az épülő templom teteje

Hegesztés közben gyulladt ki egy épülő templom teteje kedden, Budapesten. A munkások még időben le tudtak menekülni a magasból, így senki nem sérült meg. A tűzoltóknak azonban sokáig tartott, míg megfékezték a lángokat. A tető végül nem omlott be, de a 700 millióból épülő pesterzsébeti templom - a tűz miatt - csak hónapokkal később készülhet el. Több tízmilliós lehet a kár, ezt a biztosító fizeti.

LÁTVÁNYOS: sikerült megmenteniük a tűzoltóknak a Makovecz-templom lángoló tetőszerkezetét

Kigyulladt az építés alatt álló pesterzsébeti Összetartozás-templom tetőszerkezete kedden napközben. A budapesti tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a tüzet, kiérkezésükkor a tetőszerkezet már százötven négyzetméteren égett. Személyi sérülés nem történt.

Akkumulátorok robbantak fel egy budapesti raktárban

Az egykori Csepel Művek területén egy raktárban csaptak fel a lángok, amikor akkumulátorok robbantak fel.  Amikor a tűzoltók megkezdték az oltást, észrevették, hogy nagyobb a veszély, mint elsőre látszott: a raktárhoz tartozó pincében ugyanis nagyobb mennyiségű tűzijátékot találtak. Sikerült időben megfékezniük a tüzet, amit egyelőre nem tudni, hogy mi okozott.

NÉZŐI: Kigyulladt egy helyi járat Szegeden

Kigyulladt és teljesen kiégett egy busz tegnap Szegeden. Hatalmas lángokkal égett, még az egyik gumi is eldurrant a hatalmas hőtől. A sofőr az utasokat azonnal leszállította, senki sem sérült meg. Majd a még csak füstölő járművet megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki.

Lángok csaptak fel a Konyhafőnök konyhájában!

A séfek és Zé is megdöbbenve figyelték az eseményeket, ugyanis olyan még sosem fordult elő, hogy egy tűzoltónak kellett volna közbelépnie…

A darázsfészekkel együtt a tetőt is sikerült felgyújtania

Vereséggel felérő győzelmet aratott egy német férfi a házába beköltöző darazsak felett, amikor egy dezodorból és egy öngyújtóból összeállított házi lángszóróval akarta kifüstölni a rovarokat. A darázsfészekkel együtt ugyanis az egész házat sikerült felgyújtania, és mivel védett állatokról van szó, még büntetést is kell fizetnie.

PINCETŰZ: A mesterlövészek lőttek ki két gázpalackot

A Terrorelhárítási Központ mesterlövészeit kellett riasztani egy pincetűzhöz Gyálon, Pest megyében. Az épületből csaknem 20 gázpalackot hoztak ki a tűzoltók, amiket először az út menti árokban próbáltak hűteni. Folyamatosan locsolták azokat hideg vízzel, kettő azonban túlhevült és félő volt, hogy felrobban, ezért kértek segítséget a TEK-esektől. A mesterlövészek végül kilőtték a palackokat. A tűzben senki sem sérült meg. 

Lángolt egy kamion az M7-es autópályán

Hatalmas lángokkal égett egy kamion az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon. A tűzoltók 4 órán át küzdöttek a lángokkal. A sofőr időben kimenekült, így nem lett baja. A Balaton felé vezető utakon szinte mindenütt több kilométeres torlódás alakult ki. Az út annyira megrongálódott, hogy a külső sávot napokra lezárják. 

MENEKÜLÉS A TŰZ ELŐL: Kidobta öccsét az ablakon, majd utánaugrott

Az ablakon keresztül menekült egy testvérpár a tűz elől Franciaországban. Az idősebb fiú először kidobta 3 éves öccsét az ablakon, majd ő is a mélybe vetette magát. Szerencsére egyikük sem sérült meg, de füstmérgezés gyanújával kórházba szállították őket.

FELVÉTELEN: Tűz miatt liftbe szorult férfit mentettek a tűzoltók

Fiatal férfi ragadt két emelet között egy budapesti társasház liftjében szerdán délelőtt. A leállást egy kigyulladt villanyóraszekrény okozta. A tűzoltók segítségére azért volt szükség, mert a tűzből származó füst elkezdett beszivárogni a liftbe, ami akár fulladást is okozhatott volna.  

Felgyújthatták a nantes-i katedrálist

Óriási tűz pusztított a franciaországi Nantes legnagyobb katedrálisában. A tűzoltók ugyan néhány óra alatt megfékezték a lángokat, de így is felbecsülhetetlenek a károk a 15. századi gótikus épületben. Az eddigi vizsgálatok szerint három helyen egyszerre csaptak fel a lángok, ezért a hatóságok gyújtogatás miatt nyomozást indítottak.

Leégett a parádi tájház

Leégett a híres parádi tájház, a mellette lévő csűr és egy melléképület csütörtök délután. A több mint kétszáz éves ház nádfedeles teteje gyulladt ki, csak a falai maradtak épségben. Eddig múzeumként üzemelt, sokan látogatták. A polgármester most gyűjtést szervez, hogy a régi palóc életet bemutató tájház minél előbb újraépülhessen.

TŰZ: Leégett a parádi tájház nádfedele

A híres parádi palóc tájház nádfedele csütörtökön délután gyulladt ki. A mögötte lévő csűr és egy melléképület is lángra kapott. A száraz nád miatt a tűz pillanatok alatt elterjedt.

Kigyulladt egy háromszintes lakás Budapesten, a szomszédok is segítettek az oltásban

Arra értek haza a tulajdonosok, hogy ég a lakásuk. Szerda késő este gyulladt ki egy háromszintes, 250 négyzetméteres ház Budapesten, ahol négy család él. A szomszédok vették észre a lángokat, ők rohantak oltani köntösben és papucsban. Aztán 30 tűzoltó is megérkezett, akik hajnalra oltották el a tüzet. Az emeleti szobák kiégtek, a ház lakhatatlanná vált. Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni.

TŰZ: Lakhatatlanná vált a háromszintes ház

Méteres lángok csapnak a magasba, miközben a tűzoltók emelőkosaras daruról próbálják megfékezni a tüzet. Társaik ezalatt bentről is oltják az égő házat. Lentről jól látni, hogy a háromszintes épület egyik emeleti szobája vörösben úszik. Szerda éjjel gyulladt ki a 250 négyzetméteres budafoki ház, ahol négy család lakik. A szomszédok vették észre a lángokat, ők rohantak oltani köntösben és papucsban. Aztán 30 tűzoltó is megérkezett, akik hajnalra oltották el a tüzet.

Lángolt az olajvezeték


szerző:
2020.07.15. 17:45
Lángolt az olajvezeték

Hatalmas tűzvészt okozott egy megsérült olajvezeték Egyiptomban. A Kairótól a Szuezi-csatornáig húzódó csőrendszer egy szakasza óriási lánggal égett, és sűrű füst szállt föl a környékről. A lángokat csak sokára sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium közleménye szerint a baleset miatt 12 embert kellett kórházban vinni égési sérülésekkel és füstmérgezéssel. Egyelőre nem tudni, hogy mitől kapott léket a vezeték.

KIGYULLADT: Alkoholt szállító teherautó kapott lángra Pécsen

Messziről látszott a gomolygó fekete füstoszlop, az viszont csak közelebbről derült ki, hogy egy üveges italokat szállító teherautó égett az egyik forgalmas pécsi út szélén a napokban. Egyik nézőnk késztett felvételt az esetről, amin az látszik, hogy a kocsi vezetőfülkéje méteres lángokkal ég, miközben az út másik oldalán gyalogosok sétálnak a járdán.

Gázrobbanás volt egy iráni klinikán

Nagy erejű robbanás rázott meg egy klinikát az iráni fővárosban. A gázszivárgás miatt történt tragédiának legkevesebb 19 halálos áldozata van. Nagy tűz keletkezett az épületben, amit csak sokára tudtak megfékezni. Félő, hogy több áldozat is lehet.

Kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó

Kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó egy élelmiszerbolt parkolójában, Budapesten. A kocsi a tűző napon állt, a tulajdonosok néhány perce vásároltak, amikor bentről meglátták a nagy füstöt. Az autó eleje teljesen kiégett. A katasztrófavédelemnél arra figyelmeztetnek, hogy az alkoholos fertőtlenítők tűzveszélyesek, ezért azokat körültekintően kell tárolni.

HALÁLOS TŰZ: Egy 53 éves férfi életét vesztette

Tragikus háztűz Zsédenyen. Egy 53 éves férfi vesztette életét a Vas megyei községben. A családi ház felső szintjén csaptak fel a lángok. Információink szerint a férfi megpróbált kijutni az égő épületből, de a bejáratnál összeesett. Valószínűleg füstmérgezést kapott.   

ELEKTRONIKAI HULLADÉK ÉGETT: Száz méter magas volt a füstoszlop

Hűtőgépek és bontott elektronikai hulladék égett péntek délután Budapesten. A lángok egy több mint háromszáz négyzetméteres területen pusztítottak. Egy X. kerületi hulladékfeldolgozó udvarán volt a tűz. Senki sem sérült meg, de késő délutánra Kőbánya felett már száz méter magas sűrű, fekete füstoszlop gomolygott, ezt az egész fővárosból lehetett látni.

A lakók kimenekültek, a tűzoltóknak csak egy tengerimalacot kellett kimenteniük

A lakók kimenekültek, a tűzoltóknak csak egy tengerimalacot kellett kihozniuk egy kigyulladt lakásból Budapesten. A tűz csürtökön délután keletkezett, valószínűleg azért, mert amikor a garázsok tetejét szigetelték kátránypapírral, a lángszóró meggyújtott egy tuját, a tűz pedig átterjedt az épület tetőszerkezetére. A ház legfelső lakása megsemmisült.

MONORI TŰZ: leégett a segédápolónő otthona

Sokan összefogtak azért a monori segédápolónőért és családjáért, akiknek a napokban égett le otthonuk. Lippert Ágnes meghatódva mesélte az RTL Híradónak, hogy idegenek segítenek nekik a helyreállításban, miközben a családanya azt tervezi, hogy visszamegy dolgozni, mert szükség van rá a vírus elleni védekezésben.

Ötven tűzoltó oltotta az izsáki pezsgőgyár raktárját

Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén vasárnap este. 50 tűzoltó nyolc vízsugárral és két vízágyúval oltotta az égő tetőszerkezet lángjait, megakadályozták a tűz továbbterjedését. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a telephely területén kívül, de nem mutatott ki a határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt. A négyezer négyzetméteres raktár teteje több helyen beszakadt, az izsáki pezsgőüzem készáruraktára gyulladt ki, a tűzben senki nem sérült meg.

82 embert menekítettek ki

Több, mint 80 embernek kellett elhagynia az otthonát, amikor kigyulladt egy tízemeletes panelház egyik lakása Szombathelyen. Hajnalban csaptak fel a lángok a hatodik emeleti albérletben. Egy férfi volt csak otthon, aki időben ki tudott menekülni, így nem sérült meg.

Bámészkodtak a tűznél


szerző:
2020.04.16. 18:22
Bámészkodtak a tűznél

Kilométerekről is látni lehetett a lángokat, miután szerda este kigyulladt a zöldhulladék egy szombathelyi szeméttelepen. 90 tűzoltó dolgozott egész éjjel, hogy megfékezzék a lángokat. Közben a kijárási korlátozások dacára katasztrófaturisták lepték el a környéket, őket a rendőrség szólította fel arra, hogy távozzanak.

Sűrű napjuk volt húsvét hétfőn a budapesti tűzoltóknak

A XI. kerületben több mint 40 embernek kellett elhagyna otthonát, többeket légzőkészülékben kísértek ki a házból, miután kigyulladt egy konyha egy panelház 9-dik emeletén. A Ferdinánd hídnál, a MÁV egyik használaton kívüli épületében is tűz ütött ki, ezzel szinte egyidőben pedig egy irodaház szerverszobája gyulladt ki.

Hatalmas tűz volt Budaörs határában

Hatalmas tűz volt Budaörs határában. A hegyen 6-7 hektáron tomboltak a lángok péntek délután. Az oltás szombat hajnalig tartott, mert a tüzet nagyon nehezen lehetett megközelíteni. A helyiek szerint a kijárási korlátozás ellenére sokan kirándulnak a környéken, vannak, akik főznek is az erdőben, pedig tűzgyújtási tilalom van.

Kigyulladt egy építés alatt álló irodaház a XIII. kerületben

Úgy tudjuk, hogy a tetőszigetelés égett. A füstöt a főváros egész területéről látni lehetett. A tűzben senki sem sérült meg. Kísértetiesen hasonló tűz pusztított tavaly szeptemberben szintén egy épülő ház tetején. Akkor is a tetőszigetelés gyulladt meg.

3 éves kisfiú halt meg a ceglédi tűzben

A gyerek testvéreivel játszott házuk melléképületénél, amikor felcsaptak a lángok. A nagyobbak kimenekültek, de a kisfiú odabent ragadt. Életét már nem lehetett megmenteni. Figyelem, megrázó történet következik.

Épülő irodaház teteje lángolt a XIII. kerületben

Egy épülő irodaház teteje égett hatalmas füsttel Budapesten, a XIII. kerületben, a Váci út közelében, a Fiastyúk és Madarász Viktor utca kereszteződésében, csütörtökön kora este.

 

Lángolt a börtön teteje

Kigyulladt a szekszárdi börtön tetőszerkezete hétfő hajnalban. Akkora volt a tűz, hogy a lángok még több száz méterről is jól látszottak, 50 tűzoltó több mint két órán keresztül oltotta azokat. A tűzben nem sérült meg senki, a rabokat máshová szállították át. 

Hatalmas lángokkal égett egy hulladékmegsemmisítő telep

Hatalmas lángokkal égett egy hulladékmegsemmisítő telep Tiszaújvárosban csütörtökön este. A helyiek robbanásokról is beszámoltak. Négy város ötven tűzoltója fékezte meg a tüzet. Senki nem sérült meg, de a füst beterítette a környéket. Megsemmisítésre váró veszélyes anyagok gyulladtak meg, de a katasztrófavédelem szerint veszélyes anyag nem került a levegőbe.

LÁNGOKBAN: 50 tűzoltó fékezte meg a tüzet

Hatalmas lángokkal égett egy hulladékmegsemmisítő telep Tiszaújvárosban csütörtökön este. A helyiek robbanásokról is beszámoltak. Négy város ötven tűzoltója fékezte meg a tüzet. Senki nem sérült meg, de a füst beterítette a környéket.

KIGYULLADT: Ilyen egy lángoló autó testközelből!

Már messziről látni a hatalmas vörös lángcsóvát az úton. Testkamerával rögzíti az egyik tűzoltó, ahogyan megérkeznek az égő autóhoz a Pest megyei Szadára. Az autó sofőrje még időben ki tudott szállni, így ő nem sérült meg. Az év eleje óta már 97 kocsi gyulladt ki az országban. 25-tel több, mint tavaly ilyenkor. Évente 500 autó válik a lángok martalékává.

TŰZ: Kigyulladt raktárépülethez riasztották a tűzoltókat

Kigyulladt egy raktár Szombathely belvárosában vasárnap koraeste. A tető egy része beomlott, órákig tartott, mire tűzoltók megfékezték a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki, mert a raktárat már régóta nem használják.

Tűzoltók hoztak ki egy férfit égő házból

Életveszélyes füstmérgezéssel szállítottak kórházba egy férfit, akinek otthonában tűz ütött ki a Heves megyei Besenyőteleken. A szomszédok szerint ketten élnek a házban. A másik férfi azonban nem volt otthon, mert éppen kórházban ápolják.

Önmagát hibáztatja a tragédiáért

Önmagát hibáztatja, amiért meghalt a felesége. Ezt mondta az RTL Híradónak a tárgyalás után az a férfi, aki egyik este gyertyát gyújtott felesége szobájában, de az lángra lobbantotta a berendezési tárgyakat. Beteg felesége hiába próbált menekülni, már nem tudott kijutni a szobából. Füstmérgezésben halt meg. Az előkészítő ülésen a férfi bűnösnek vallotta magát. Gondatlanságból elkövetett emberölésért felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Kisfiukkal menekültek a tűz elől, lakhatatlanná vált a házuk

Leégett egy háromtagú család otthona szombaton Felsőtárkányban. A fiatal házaspár furcsa szagra ébredt, és pattogást hallottak. Ekkor vették észre, hogy ég a garázs, majd a tűz átterjedt a házra. A ház, amit a családfő apránként, saját maga újított fel, lakhatatlanná vált.

Leégett a házuk, egy hónapra kaptak csak szállást

Sírva nézték végig, ahogy mindenük elég a tűzben – ezt mondta Híradónknak az az idős férfi, aki fiával menekült ki a lángok elől Rácalmáson. Néhány napja gyulladt ki a faházuk. Apa és fia átmeneti szállásra kerültek. Az önkormányzat ezt egy hónapig fizeti, de hogy utána hová mennek, még nem tudják. A környékbeliek adományokat gyűjtöttek nekik.

 

LÁNGOKBAN: “Egy percünk volt, hogy kimeneküljünk az épületből!”

Sírva nézték végig, ahogy mindenük elég a tűzben – ezt mondta az RTL Híradónak az az idős férfi, aki fiával menekült a lángok elől Rácalmáson. Néhány napja gyulladt ki a faházuk. Papucsban rohantak ki az utcára, semmijük nem maradt!

Használt autók égtek az M86-os autópályán

Kiégett egy használt autókat szállító tréler reggel az M86-os autópályán. Hat kocsi megsemmisült, kettő megrongálódott a tűzben. A lángok átterjedtek a teherautó fülkéjére is. A sofőr azonban még időben ki tudott szállni. Úgy tudjuk, hogy azt mondta: látta, hogy az egyik hátsó kerék füstöl, ezután állt meg az út szélén. A tüzet végül 4 város tűzoltói fékezték meg.

KIÉGETT: hat kocsi teljesen megsemmisült

Kiégett egy használt autókat szállító tréler hétfő reggel az M86-os autópályán. Hat kocsi teljesen megsemmisült, kettő megrongálódott a tűzben. A lángok átterjedtek a teherautó fülkéjére is. A sofőr azonban még időben ki tudott szállni. Úgy tudjuk, azt mondta: látta, hogy az egyik hátsó kerék füstöl, ezután állt meg az út szélén. A tüzet végül 4 város tűzoltói fékezték meg.

Férje emlékére gyújtott gyertyát, rendőr mentette ki az égő épületből

Rátörte az ajtót, hogy megmentse az életét. Egy rendőr segített kijutni a tűzből egy idős asszonynak szerda délután Székesfehérváron. Egy mécses miatt gyulladt ki egy koszorú a lakásban, majd egy műfenyő is lángolni kezdett. Az asszony füstmérgezés miatt kórházba került. Megmentője az RTL Híradónak azt mondta: egy pillanatig sem gondolkodott – tudta, hogy nagy a baj.

Hétvégi házában égett halálra

Meghalt egy férfi kedd este, miután kigyulladt a szigetszentmiklósi hétvégi háza. Szomszédja szerint a 68 éves férfi ruhái már lángoltak, amikor kijött az épületből. Kiabáltak neki, hogy menjen távolabb, de összeesett. A mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Jégeső és porvihar Ausztráliában a tűz mellé

Golflabdányi méretű jégdarabok hullottak Ausztrália dél-keleti részén. A tűzvésszel küzdő régióknak segít a vihar, de még mindig 80 helyen lángol a bozótos, és a tüzes időszak még hónapokig tarthat. A területre nem csak eső, hanem erős szél is érkezett. Ez felkavarta a homokot, a keletkező porfelhők pedig éjszakai sötétséget hoztak fényes nappal.

Intenzív osztályon kezelik az asszonyt, akiknek kigyulladt a lakása a Lónyay utcában

Súlyosan megégett, jelenleg speciális, intenzív osztályon ápolják azt az asszonyt, akinek csütörtökön gyulladt ki a lakása a IX. kerületi Lónyay utcában. Úgy tudni: az idős orvos aludt, amikor egy égve hagyott gyertya miatt lángra kaptak a berendezési tárgyak. A második emeleti lakás teljesen kiégett. Az alatta lévő lakás - az oltáshoz használt víz miatt - átmenetileg lakhatatlanná vált.

TŰZ A LÓNYAY UTCÁBAN: A szomszéd maga akart segíteni

Súlyosan megégett, jelenleg speciális, intenzív osztályon ápolják azt az asszonyt, akinek csütörtökön gyulladt ki a lakása a IX. kerületi Lónyay utcában. Úgy tudni: az idős orvos aludt, amikor egy égve hagyott gyertya miatt lángra kaptak a berendezési tárgyak. Az orvosnő felett lakó férfi azt mondja: épp szunyókálni készült, amikor meghallotta a szokatlan robajt. Kinézett az ablakon, ekkor kezdett gyanakodni.

Hatalmas tűz a Lónyay utcában: egy idős asszonyt az erkélyről mentettek meg a tűzoltók

Egy II. emeleti lakás gyulladt ki délután a IX. kerületi Lónyay utcában. Egy idős nő az erkélyre menekült a lángok elől, de már ott is alig kapott levegőt. Így várta a segítséget. A tűzoltók végül az RTL Híradó kamerája előtt hozták le az asszonyt egy daruval, a mentők pedig kórházba vitték.

Pánikba esve menekültek a lángok elől, majd sírva nézték végig, ahogyan leég a házuk

Még most is sokkos állapotban van az a kisgyerekes család, amelynek otthona teljesen megsemmisült az óbudai tűzben, vasárnap este. Stábunkkal kedden visszamentek a romokhoz. A közelben álló faházban szabálytalanul köthették be a kályhát, ez okozhatta a tüzet, ami 4 másik épületre is átterjedt. A rendőrök nyomoznak, de még nincs gyanúsítottjuk. Három család szükséglakást kapott az önkormányzattól, és gyűjtés is indult nekik.
Arról, hogy hogyan segíthet a kisgyermekes családnak, ">ide kattintva többet is megtudhat.

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában, ahol már egy magyarországnyi terület vált a lángok martalékává. Környezetvédő szervezetek szerint eddig 1 milliárd 250 millió állat pusztulhatott el a hónapok óta tomboló tűzvészben. Közben egyre több híresség kezd gyűjtésbe az ausztrálok megsegítésére. Roger Federer teniszező például jótékonysági tornát szervezett.

Robbanások és hatalmas tűz Óbudán

Egy faépület gyulladt ki vasárnap este, majd másik négy ház is lángba borult, és egy nagyfeszültségű vezeték is leszakadt. A tüzet kilométerekről lehetett látni. Rengeteg tűzoltó érkezett a helyszínre. A lángoló házakból kimenekültek a lakók, egy ember sérült meg, kórházba vitték. A tüzet egy szabálytalanul bekötött kályha okozhatta, az ügyben a rendőrség nyomoz.

Öt épület gyulladt ki egyszerre Budapesten

Több robbanás hallatszott, majd öt épület gyulladt ki egyszerre vasárnap este Budapesten. A tűzoltókat negyed nyolckor riasztották Óbudára, a Kunigunda utcába. A házakból kimenekültek a lakók, de egy oltásban segítő szomszéd megsérült, amikor rászakadt egy nagyfeszültségű vezeték. Őt kórházba vitték. A lángokat másfél óra alatt megfékezték. A környékbeliek hazamehettek, de tíz embert - köztük három gyereket - szükséglakásokban helyeztek el.

Öt épület lángolt vasárnap este Óbudán

Öt épület lángolt a főváros harmadik kerületében tegnap este. A házak tetőszerkezete gyulladt ki. Az oltást nehezítette, hogy a lángok miatt megolvadt és leszakadt egy nagfeszültségű elektromos vezeték is, ami ekkor még áram alatt volt. Az eset miatt egy ember, feltehetően egy járókelő áramütést szenvedett, őt a mentőknek kellett ellátnia. A tűz miatt több gázpalack is felrobbant. Az épületekben lakók közül senki sem sérült meg. Hogy a lángok mi miatt csaptak fel, még vizsgálják, de egyelőre nem merült fel, hogy szándékos gyújtogatás történt volna.

Robbanást hallottak, több épület is lángolt Óbudán

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület kigyulladt, kettőt azonban már eloltottak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.  Kolozsi Péter elmondta, hogy a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből. Az Index beszámolója szerint, a környéken többen robbanást hallottak, és több kerületben az áram is elment néhány percre. Egy ember áramütést szenvedett, őt kórházba szállították. Idő közben a leszakadt vezetéket áramtalanították, ami jelentősen megkönnyítette az oltást.

Halálos lakástűz: kigyulladt a TV, az idős asszony már nem tudott kimenekülni

Halálos lakástűz - egy idős asszony meghalt Debrecenben, amikor kiégett a lakása kora reggel. Információink szerint a tévéje gyulladhatott ki, onnan terjedhettek szét a lángok. A füstöt a felette lakó szabadnapos tűzoltó vette észre, és ő riasztotta társait. 11 embert mentettek ki az épületből. Hiába oltották el gyorsan a lángokat, az ott élő idős nő életét nem tudták megmenteni.

Egymilliárd állat pusztult el az ausztrál bozóttüzekben

Már egymilliárdra tehető az Ausztrália-szerte tomboló erdő- és bozóttüzekben elpusztult emlősök, madarak, hüllők száma a Sydney-i Egyetem egyik kutatója szerint. Közben Ausztrália másik felén, az ország délnyugati részén is terjedni kezdett a tűz, amely megközelítette a 2 milliós nagyvárost, Perth-t.

Magyarok is adakoznak Ausztrália megsegítésére

Több mint 9 milliárd forintot gyűjtött össze a Facebookon Ausztrália megsegítésére egy ottani híresség. De Magyarországon is gyűjtenek a közösségi oldalakon: egy magyar nő például születésnapjára kért ajándék helyett adományt ismerőseitől a lángokban álló Ausztráliának. Az általunk kérdezett szakértő szerint a Facebookon való utalás biztonságos, de pontosan kell tudni, milyen alapítványt akarunk támogatni.

Mindenük odalett a tűzben, összefogott az egész falu a családért

Összefogott az egész falu – adományokkal segítik azt a háromgyerekes Bács-Kiskun megyei családot, amelynek a hét közepén égett ki a háza Fajszon. A család nyár óta lakott a házban, amit ősszel újítottak fel. A tüzet elektromos zárlat okozhatta. Nem volt biztosításuk, több milliós a kár. A család nem sérült meg, rokonok fogadták be őket. A helyiek most azért kezdtek gyűjtésbe, hogy felújíthassák házukat.

Budapest segítséget ajánlott a németországi állatkertnek

Részvétét fejezte ki és felajánlotta szakmai segítségét a Fővárosi Állat- és Növénykert a németországi Krefeld állatkertjének. A holland határhoz közeli Ruhr-vidéki város állatparkjának majomházában újév hajnalán tört ki tűz. Több tucat állat pusztult el, köztük főemlősök. A nyomozók azt gyanítják, hogy a kívánságlámpás néven ismert szilveszteri mini hőlégballonok okozhatták a tüzet. Ráadásul a majomházban nem volt tűzjelző.

Óbudai paneltűz:  50 lakónak kellett elhagyni az otthonát

50 lakónak kellett elhagynia az otthonát, amikor délelőtt kigyulladt egy 10 emeletes panelház egyik lakása Óbudán. A tűzoltók csak egy kutyát találtak odabent. Kimentették és odaadták a gazdájának. A tüzet 40 perc alatt sikerült eloltaniuk, senki sem sérült meg.

Kivitték a lángoló épületből, de az életét már nem tudták megmenteni

Valószínűleg füstmérgezés miatt halt meg egy idős asszony, akinek kora reggel gyulladt ki a háza Miskolcon. Az asszony rengeteg régi holmit gyűjtött össze a házban és az udvaron. A tűzoltók is alig tudtak dolgozni a felhalmozott szemét miatt. A szomszédok azt mondták, sokszor volt vita abból, hogy nem tartott rendet az otthonában. Még vizsgálják, hogy pontosan mi okozta a tüzet.

Rengeteg állat pusztult el Ausztráliában

Vége az átmeneti enyhülésnek, és ismét 40 fok feletti hőmérsékletet mérnek Ausztráliában, ahol továbbra is tombolnak az erdő-és bozóttüzek. Új-Dél-Wales államban a legsúlyosabb a helyzet, ahol Sydney közelében pusztít a legnagyobb tűzfészek. Az állatvilágra katasztrofális hatással van a tűzvész. A koalák harmada már odaveszett.

A macskának köszönheti, hogy nem égett a házban

A macskának köszönheti, hogy nem égett benn a házában. A veresdi férfi egyedül aludt otthon, mert a felesége és a négy gyereke rokonoknál volt. A férfi arra ébredt, hogy a macskájuk kaparja az ajtót. Ekkor vette észre, hogy a kályha előtt már ég a tűz. Próbált oltani, de hiába. A család egy ismerős házában kapott ideiglenes otthont, mert a házuk lakhatatlan lett.

MINDENÜK ODALETT: Próbálta eloltani a tüzet, hiába

 A macska ébresztette fel, így vette észre, hogy tűz van - ezt mondta a férfi, akinek leégett le a háza a Baranya megyei Versenden. A tűz a kályha elől indult, és hiába próbálta meg oltani, csak nagyobb lett. A ház teljesen lakhatatlanná vált. 

Porig éget egy kocsi Újbudán

Szinte semmi nem maradt abból az autóból, amely csütörtökön kora este gyulladt ki egy újbudai utcában. Azt, hogy miért kapott lángra, egyelőre nem tudni. A katasztrófavédelem adatai szerint évente 500-600 kocsi lesz a lángok martaléka - nagyrészt üzemanyag szivárgás miatt.

Pár nappal karácsony előtt égett le a házuk

Kilenc nappal karácsony előtt lettek földönfutók. Tehetetlenül nézte végig a téti Sárközi család, hogy múlt vasárnap leégett otthonuk. A szomszédjuk szólt nekik, hogy lángol a tető, egy szál ruhában menekültek. Szinte mindenük odalett. Most az egyik szomszédnál húzzák meg magukat hatan. Biztosításuk nem volt és, hogy hol töltik a karácsonyt elképzelni sem tudják.

Tömegtragédia Indiában

Több mint 40-en meghaltak, és rengetegen megsérültek, amikor tűz ütött ki egy főként iskolatáskákat gyártó üzemben, Delhiben. Az épület munkásszállás is volt, a munkások aludtak, amikor felcsaptak a lángok. Sokan csapdába estek és esélyük sem volt a menekülésre. Az egyik túlélő szerint rövidzárlat okozhatta a tragédiát.

Meghalt a tűzben a  dédnagymama

Ablakon keresztül menekült a tűz elől a 13 éves gyerek! Még kedden gyulladt ki egy parasztház a Csongrád megyei Csanádpalotán, a házban hárman éltek: a dédmama ,a nagymama és az unoka. A szomszédok egy gázpalack robbanására ébredtek, a házból ketten még kijutottak. A dédmama viszont bennégett. Információink szerint a tüzet egy szabálytalanul megépített kémény okozhatta.

Kimenekült az égő házból, de már nem tudták megmenteni az életét

Tragikus háztűz Nagylócon – egy köztiszteletnek örvendő nyugdíjas ácsmester halt meg kedden a nógrádi községben. A férfi még ki tudott menekülni az égő házából, de a kertkapuban összeesett. Ezután szomszédai és a mentők is hiába próbálták újraéleszteni. Valószínűleg füstmérgezést kapott.

LEÉGETT HÁZ: Hiába ígértek nekik segítséget, a nagy részét nem kapták meg

Rettegnek, hogy a hó súlya alatt beszakad a fólia a házuk tetején – ezt mondta Híradónknak az hétgyermekes édesanya, akinek családja mindent elvesztett egy tűzben Pilisvörösváron. A házuk teteje égett le szeptemberben. Azóta rengetegen ígértek nekik segítséget, de ennek nagy részét mégsem kapták meg. A felújításhoz most főként cserépre lenne szükségük. Attól félnek: egy újabb havazás tönkreteheti az eddigi munkájukat.
Ha segíteni szeretne a családnak, itt megteheti: Várkonyi Judit, számlaszám: (Erste Bank) 11668008-55867301-68000005. Közlemény: adomány a tűzkár enyhítésére.

Tízezreket űzött el a robbanás

Több mint hatvanezren kényszerültek elhagyni otthonukat egy hatalmas robbanás miatt Texasban. A detonáció szerda hajnalban történt egy vegyiüzemben, az elsőt továbbiak követték a lángoló komplexumban. Eddig három sérültről lehet tudni, a tüzet mostanáig sem tudták még eloltani. A robbanás oka még ismeretlen.

Kiégett egy családi házhoz épített műhely Bükön

Kiégett egy családi házhoz épített műhely Bükön szerda este. Valószínűleg egy zárlatos lézergravírozó gép okozhatta a tüzet. A család időben ki tudott menekülni a házból, ami ugyan nem lett lakhatatlan, de fel kell újítani, mielőtt visszaköltöznek.

 

TŰZ: Zárlatos lézergravírozó miatt éghetett ki a családi házhoz épített műhely

Kiégett egy családi házhoz épített műhely Bükön szerda este. A tüzet valószínűleg egy zárlatos lézergravírozó gép okozta. A család időben ki tudott menekülni a házból, ami ugyan nem lett lakhatatlan, de fel kell újítani, mielőtt visszaköltöznek.

LEÉGETT CSALÁDI HÁZ: Amit a tűz nem pusztított el, azt a víz tette tönkre

Leégett egy családi ház pénteken este Vecsésen. Egy négytagú család otthona vált lakhatatlanná. A házat nemrég újították fel. Új nyílászárókat építettek be, újravakolták a falakat és a tető is új volt. Amit a tűz nem pusztított el, azt a víz tette tönkre. A házat valószínűleg nem lehet felújítani. Teljesen újat kell építeni. A városban azonnal összefogtak az emberek. Alig több, mint fél nap alatt rengeteg felajánlás érkezett.
Ha Ön is segítene a családon, itt teheti meg: Petrik Miklós 12011021-01457858-00200008 Raiffeisen Bank

Ennyi tűz még sosem volt Ausztráliában

Mintegy 100 helyen tombol erdő- és bozóttűz Ausztráliában. A helyi hatóságok szerint emberemlékezet óta nem tapasztaltak még ennyi tűzfészket a déli kontinensen. A tűzoltók azt mondják, sokakat el sem tudnak érni, ezért a veszélyeztetett területen élőket arra figyelmeztetik, hogy keressenek fedezéket.
A tűzoltók munkájáról itt láthat több felvételt.

FÉLELMETES: Már a Napot sem látni a tűztől

Mintegy 100 helyen tombol erdő- és bozóttűz Ausztráliában. Egy kis ízelítő abból, hogy mit látnak az egyik tűzhöz érkező tűzoltók a kocsijukból. Köröskörül füst, rengeteg parázs, és persze a mindent felemésztő lángok. Ezeken kell áthatolniuk, hogy csatlakozzanak a társaikhoz, és együtt próbálják megállítani a tűzvészt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való