KERESÉS search-close

tűzoltó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tűzoltó"

Tűzoltókat kellett menteni a kaliforniai erdőtüzekben

Megsérült tűzoltókat kellett kimenekíteni Kaliforniában a tomboló erdőtűz elől. Valamennyiüket sikerült helikopterrel biztonságba vinni. Idén minden rekordot megdöntött a porig égett területek nagysága a legnépesebb amerikai államban, és még nincs vége a szezonnak.

FALÁNK: Kútból mentették ki a kiscicát

Kútba esett kiscicához riasztották a tűzoltókat hétvégén, Püspökladányban.  A kút fenekéről keserves nyávogás visszhangzott fel, egy közelben bicikliző család hívott hozzá segítséget. A macskának az volt a szerencséje, hogy a kútban szemét is volt, az egyik PET-palackon tudott megkapaszkodni. Rácz Imre főtörzsőrmester azt mondta, ahogy meglátta, megsajnálta a kis állatot és nem akarta újra elengedni. Örökbefogadta a cicát, akit a kisfia Falánknak nevezett el.

Edit sokkot kapott az égő olaj láttán

A versenyző szinte fel sem fogta, hogy hatalmas lángok csaptak fel a konyhájában…

Részegen, fékezés nélkül hajtott neki a busz oldalának egy autós

Részegen, fékezés nélkül hajtott neki a busz oldalának egy autós Dabason. A munkásjáraton csak a sofőr volt - éppen a közelben dolgozókért indult, amikor a kocsi sofőrje kihajtott a főútra, és egyenesen a buszba csapódott. Az autó vezetője megsérült, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Kiderült: ivott, mielőtt kocsiba ült.

Lángok csaptak fel a Konyhafőnök konyhájában!

A séfek és Zé is megdöbbenve figyelték az eseményeket, ugyanis olyan még sosem fordult elő, hogy egy tűzoltónak kellett volna közbelépnie…

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó, amikor fának hajtott kocsijával egy férfi Püspökladányban. Esküvői fotózásuk után - még öltönyben, menyasszonyi ruhában - autózott hazafelé az ifjú pár, amikor látták a törött autót. A tűzoltó azonnal ellátta az erősen vérző sofőr sebeit, így adta át a mentőknek. A család alig hitte el, mi történt, azóta is hősként emlegetik a tűzoltót.

Az egyik autó a másik tetején állt meg miután összeütköztek egy kereszteződésben

Az egyik autó a másik tetején állt meg miután összeütköztek egy kereszteződésben, Kispesten. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, a magasban rekedt autóból kellett lehozni. A segítségükre siető szirénázó tűzoltóautó, szintén balesetezett. A benne ülő tűzoltók maguk mentették a sérülteket.

LÁNGOKBAN: 50 tűzoltó fékezte meg a tüzet

Hatalmas lángokkal égett egy hulladékmegsemmisítő telep Tiszaújvárosban csütörtökön este. A helyiek robbanásokról is beszámoltak. Négy város ötven tűzoltója fékezte meg a tüzet. Senki nem sérült meg, de a füst beterítette a környéket.

Vasutas szabadította ki a vonatot

Láncfűrésszel az oldalán 3 kilométert rohant a sínek mentén egy vasutas a fiával, hogy kiszabadítsanak egy vonatot, ami elé egy 20 méteres fa dőlt Somogymeggyesnél. A tűzoltók csak nehezen tudták megközelíteni a helyet, mire odaértek volna, a helyi vasutas és a fia már szétfűrészelték a fát, a vonat pedig elindulhatott. A segítőkész vasutas csak annyit mondott a mozdonyvezetőnek, ez természetes.

Négylábú hadnaggyal bővült az ajkai tűzoltóság!

Sugárcső Alhadnagy! Így nevezték el a tűzoltók ezt a fehér keverék kiskutyust, aki még 2012-ben került az ajkai laktanyára, a tűzoltók pedig első látásra megszerették az ebet. A négylábú alhadnagy minden tűzoltóhoz egyaránt ragaszkodik és alig várja hogy egy beavatkozás után visszatérjenek az állomásra. A legtöbb időt napozással tölti a hátsó udvaron, ha pedig éppen nem sziesztázik, akkor macskákat kerget. Nem ő az egyetlen hivatásos állat munkatárs a világon, de hozzáállásával simán felveszi a versenyt még a pécsi egyetemista macskával is.

Tűzoltók hoztak ki egy férfit égő házból

Életveszélyes füstmérgezéssel szállítottak kórházba egy férfit, akinek otthonában tűz ütött ki a Heves megyei Besenyőteleken. A szomszédok szerint ketten élnek a házban. A másik férfi azonban nem volt otthon, mert éppen kórházban ápolják.

Munkájában tűzoltó, szabadidejében erős ember

A zuglói tűzoltó parancsnokság zárt falai mögött a pihenőidőben is erőn felüli munka zajlik. Pollák Imre hadnagy amúgy sem kicsi izmait duzzasztja. Megszállottan emel, húz, lök, tol mindent, ami az útjába kerül.

Tűzoltóautóba csapódott

Vonuló tűzoltó autónak ütközött egy kocsi hétfő este Nyíregyházán. Az 54 éves sofőr  súlyosan megsérült. Az eddigi vizsgálatok szerint a piroson hajtott át és ezután karambolozott a megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautónak.

A breaktáncos tűzoltó felrobbantotta az internetet

Cipőjét köti be a tűzoltó, majd társa zenét keres az autórádión. Megszólal egy olyan dal, amire a tűzoltó rögtön breakelni kezd. Majd amikor érkezik a riasztás, gyorsan beöltözik, és elindul a bevetésre. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalára kitett videót már 10 ezrek látták alig két hét alatt.

TŰZOLTÓ NAPTÁR: Jótékony céllal vállalták a fotózást

Beteg gyerekeken segítenek a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók. Nem ez az első naptár akció, két éve pl egy agyvérzésen átesett kislányon segítettek. Az ötletgazda, Orosz Csaba úgy gondolta, hogy sokkal több gyerekhez eljut a segítség, ha egy egész iskolát támogatnak a naptárból befolyt bevétellel. Idén ez az összeg a halmozottan sérült, autista és tanulásban akadályozott gyerekeket foglalkoztató intézményhez, a dunaújvárosi Móra Ferenc iskolához kerül. Az iskola igazgatónője elmondta, hogy az adományokból befolyt pénzt kommunikációs eszközökre fordítanák, mivel sok olyan gyerek jár az iskolába, aki nem tud beszélni. Fotók: Csóri-Ruppert Csilla

Unokájának akart telefont lopni a betörő

Betörőt fogtak a gyöngyösi tűzoltók! A férfi a laktanyájukkal szemközti elektronikai üzlet kirakatát törte be. A tűzoltók a csörömpölést hallva kiszaladtak az utcára és üldözőbe vették a menekülő betörőt. El is kapták és átadták a rendőröknek.

Egy várost is elsöpörhet a tűz Kaliforniában

Akár egy teljes várost letarolhat a Kalifornia állam északi részén pusztító erdőtűz. Innen, és a környező településekről eddig összesen 50 ezer embert kellett kitelepíteni. A tűzoltók elkeseredett harcot vívnak a lángokkal. Az oltást ugyanis a helyenként több mint 100 kilométer per órás széllökések nehezítik.

TŰZOLTÓFUTÁS: ennyire izzasztó a 22-dik emeletig csaknem 30 kilós súllyal

506 lépcsőfokot kellett megmászniuk azoknak a tűzoltóknak, akik részt vettek a hagyományos lépcsőfutó versenyen. A valaha volt legjobb idő 2 perc 23 másodperc volt. Neked mennyi idő lenne felmászni a 22. emeletre?

Meghalt a hős tűzoltó


szerző:
2019.09.09. 18:05
Meghalt a hős tűzoltó

Kollégái emelték ki az autójából annak a tűzoltónak a holttestét, akit vasárnap ért halálos baleset Csepelen. Órák óta halott lehetett, a bokrok közé vágódott roncsot sokáig senki sem vette észre. Kiderült, hogy a tűzoltót évekkel ezelőtt soron kívül léptették elő, hőstettéért. Szolgálatba igyekezett, amikor meglátta, hogy ég egy családi ház Kispesten. Mindenféle védőfelszerelés nélkül bement a házba, és segített kijönni az ott élő nőnek. 

Gábor két lányt is elvihetett randizni

Miután Gábort szavazták meg a legszexisebb tűzoltónak, a srác lehetőséget kapott, hogy egyszerre két lánnyal flörtölhessen a tengerparton. Niát és Kittit hívta el magával.

A tartalékos Tícián nem épp a legélesebb kés ma a fiókban

Vörös kód! Védő ruha - negatív, mellszőr - negatív, kigyúrt férfitestek - pozitív. Többek között Kapós Tibi százados és a munkanélküli Tarzan imitátor Patrik is megmutatta teljesítményét. #tűzvanbabám

Lali szexi tűzoltóként küzdötte át magát az akadályokon

Vagy mégse? Mindenesetre megpróbálta...

Tűzoltók mentettek meg egy 10 fős denevércsaládot

Egy útra dőlt fához hívták őket Komárom határában az 1-es főúton. A területen azonban több korhadt fa is volt, azokat is kivágták és közben bukkantak a denevérekre. Óvatosan a kesztyűjükbe rakták őket, majd miután látták, hogy nem sérültek meg, szabadon engedték őket. A mentésről készült további felvételeket ITT nézhetik meg. 

Libegőről mentettek a tűzoltók

Libegővel mentettek egy bajbajutott asszonyt tegnap délután a tűzoltók. A 70 év körüli nő a libegő alatt sétált, amikor elcsúszott és megsérült a bokája. A tűzoltók egy speciális mentőhámot engedtek le az asszonyhoz, megemelték és így vitték biztonságos helyre.

Pszichológus segíti őket, miután rájuk támadt egy skizofrén férfi

Úgy tudjuk pszichológus segít azoknak a mentősöknek és rendőröknek, akikre rátámadt egy skizofréniában szenvedő férfi. Az este még a múlt héten Abdán történt. Az egyik rendőrre még egy bozótvágóval is lesújtott, ezért a járőr társa végül agyonlőtte a férfit. A pszichológus szerint nemcsak a trauma után érdemes szakemberhez fordulni.

Világjáró szemétszedők: Budapestre érkezett Starsky és Hutch!

Budapestre érkezett Starsky és Hutch! - azaz Martin Hutchinson és kutyája. Az egykori angol tűzoltó mindenét feladva indult útnak évekkel ezelőtt, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés tarthatatlanságára. Ennek már 13 éve, azóta gyalog bejárta Dél-Amerikát, most pedig biciklijével Európát. És bárhol megfordul, szemetet szed. Ebben segítsége is van, egy egykori kóbor kutya: Starsky.

Tűzoltók mentették ki a gödörbe szorult lovat, Julit

Gödörbe szorult Juli, a ló Somogyszentpálon – a tűzoltók mentették ki. Az állat egy szűk, de annál mélyebb lyukba csúszott bele vasárnap délután.

 

Arapapagájt mentettek a budapesti tűzoltók

A papagáj a fővárosban, Újbudán került bajba kedden. Gazdája sétareptetésre vitte, de a madár már az utcán felszállt, és a reptető zsinór rátekeredett egy magasfeszültségű vezetékre. Az öt hónapos madár - miután így rákötötte magát a villanykábelre - békésen üldögélt és tollászkodott, amíg a tűzoltók le nem segítették a magasból.

Tűzoltók versenyeztek Szegeden

Akadálypályán és futóversenyen is összemérhették tudásukat a lánglovagok ma Szegeden. Idén először erőnléti pálya is volt: a tűzoltóknak olyan akadályokon kellett átküzdeniük magukat, amelyek a legjobban hasonlítanak a mindennapi feladataikhoz. A nevezési díjakat a Szegedi Gyereksebészetnek ajánlották fel.

TŰZOLTÓ VERSENY: Akadálypályán és futásban is összemérték tudásukat

A Csongrád megyei katasztrófavédők már 15 éve szerveznek futóversenyt a tűzoltóknak, de idén volt először, hogy erőnléti pályán is összemérhették tudásukat. A 7 akadályból álló pályán olyan feladatokat állítottak össze, amelyekkel a mindennapokban is bármikor találkozhatnak.

30 tűzoltó veszett oda hegyekben tomboló erdőtűzben

Folyamatosan érkeznek az ajándékok a kínai tűzoltóknak. Az emberek így akarják meghálálni önfeláldozásukat, amiért életük kockáztatásával oltották el a szecsuáni hegyekben tomboló erdőtüzet. Az ár súlyos volt: 30 tűzoltó vesztette életét a küzdelemben.

Tűzoltók mentettek meg egy macskát Budapesten

Az állat egy több mint 10 méter mély gödörbe esett. Alpinista technikával sikerült felhozni a felszínre, ahol már állatvédők várták a szerencsétlenül macskát. Az állatnak az ijedtségen kívül nem lett baja. A mentésről készült teljes felvételt megnézhetik ITT.

CICAMENTÉS: Árokba zuhant macskát mentettek a tűzoltók

Több, mint tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap Budapesten. A tűzoltók alpinista technikával mentették ki a szerencsétlenül járt állatot. A cicának az ijedtségen kívül nem esett baja, a felszínen már állatvédők várták.

Ötvenen keresték a Budai-hegységben eltűnt fiút

Órákig bolyongott az erdőben egy 12 éves fiú, mire az önkéntes tűzoltók rátaláltak. A gyerek szombat délután 4 óra körül veszett el egy kilátónál, a Budai-hegység legmagasabb pontján, több mint ötvenen siettek a segítségére. Kiderült, a fiú rossz irányba indult el, letért a turistaútvonalról.

Már 400 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat idén

Még csak két hét telt el az évből, de már több mint 400 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat országszerte. Ezekben 12 ember halt meg, 26-an pedig megsérültek. Az áldozatok többsége egyedül élő idős ember.

Akik karácsonykor is dolgoznak: rendőrök, mentők, tűzoltók

Eddig kevés dolguk volt a mentőknek és a tűzoltóknak. Karácsonykor ezekben a percekben is több ezren dolgoznak, hogy mindenki biztonságban legyen. A rendőrök legtöbbször közlekedési baleseteknél intézkednek. A börtönökben pedig az őröknek is ugyanúgy kell dolgozniuk az ünnepek idején is, mint bármikor máskor.
A rendőrség karácsonyi videóját ide kattintva nézheti meg.

 

Dráma: hollywoodi sztárok, akiknek porig égett az otthonuk

A napok óta tartó kaliforniai tűzvész már Malibut és környékét is elérte. A sztárok házait sem kíméli a katasztrófa, akik a porig égett házukról a közösségi oldalaikon osztják meg a szomorúbbnál szomorúbb képeket.

Lánykérés 40 méteres magasságban

Majdnem 40 méter magasan, a létrás tűzoltókocsi tetején, kollegáit is bevonva kérte meg szerelme kezét az egyik tűzoltó Kaposváron. A rendhagyó lánykérésről videót is készítettek. A menyasszony semmit sem sejtett, és nagyon meglepődött, de igent mondott, így a jegyes pár már az esküvőt tervezgeti.

MEGHATÓ: 40 méter magasan kérte meg szerelme kezét

Így néz ki Kaposvár 40 méter magasból. A különleges látvány ígéretével csalta az egyik tűzoltó a laktanyába a barátnőjét. Amíg ketten a létrás kocsi tetején gyönyörködtek a naplementében, addig Jonatán kollégái kijöttek az épületből, és egy-egy papírt tartva ifjú társuk nevében egy kérdést szegeztek a darun lévő hölgynek.

Ezért mondott fel a parancsnok

Van, hogy a fék nem működik a tűzoltókocsin, máskor a gázpedál, de előfordult, hogy el sem indult az autó. Erről mesélt Híradónknak egy volt soproni tűzoltó, aki úgy döntött, inkább otthagyja az állását és külföldre költözött. Az egykori szolgálatparancsnok szerint naponta fordultak elő hasonló problémák. A katasztrófavédelem szerint megfelelő számú és műszaki állapotú technikai eszközük van.

ÁLLATI SEGÍTSÉG: Kutyával kutatták át a ház romjait

Egy budapesti családiház nagy része összedőlt, amikor egy betonkeverő teherautó csapódott bele kedden. Nem lehetett tudni, hogy volt-e valaki a házban a baleset idején, ezért a tűzoltók egy kutya, Zoé segítségével kutatták át a romokat. Kiderült, hogy a ház már egy ideje lakatlan volt, így senkinek nem esett baja.

22 EMELET: 25 kg-os menetfelszerelésben futottak fel

19. alkalommal rendezték meg a tűzoltók lépcsőfutó versenyét Budapesten. 160-an vágtak neki a magasnak teljes felszerelésben, volt köztük egy vak versenyző is. A leggyorsabb egy tiszaújvárosi tűzoltó lett, ő 2 perc 33 másodperc alatt futott fel a 22. emeletre.

Papp Gergő pár percre tűzoltó lehetett

Hogyan néz ki egy tűzoltó autó belülről? Hogyan működik a víztömlő? Mindezt a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Hajdú Márton mutatta meg a műsorvezetőknek és a gyerekeknek.

Szabadnapos tűzoltó segített

Berúgta az ajtót, majd a szomszédok segítségével oltotta el a tüzet egy szabadnapos tűzoltó Salgótarjánban. A lángok egy villanyóra-szekrényben csaptak fel, már az ajtó is égett, amikor a házban vendégségben lévő tűzoltó észrevette, nagy a baj. A füst gyorsan szétterjedt a lépcsőházban, ezért az egész épületet ki kellett üríteni. Sokan megijedtek, de senki sem sérült meg.

Döbbenten nézték a lángokat

Mint egy katasztrófafilm - ezt mondta egy szemtanú csütörtökön este, miután hatalmas lángokkal, több órán át égett a régi mosonmagyaróvári laktanya teteje. Több mint 40 tűzoltó egészen hajnalig próbálta megfékezni a lángokat. A szemközti játszótéren tömegével gyűltek össze az emberek, mindenkit megdöbbentett az égő tető. Az épületet egy ideje már nem használják, így senki nem sérült meg a tűzben.

Nem lesz elég tűzoltó sem?

Nem lesz elég tűzoltó és rendőr, hogyha nem változtat a kormány az elfogadott szabályokon – mondja több tűzoltó szakszervezet is. Januártól ugyanis törvényben tiltotta meg a kormány, hogy túlórapénzt fizessenek, helyette szabadnapot kell adni a rendészeti dolgozóknak.

 

3500 szalmabála lángolt

Több emelet magas lángokkal égett két bálatároló a Zala megyei Reszneken. Olyan nagy volt a tűz, hogy öt városból érkeztek tűzoltók, akik fél napig dolgoztak a lángok megfékezésén.

A fél várost elmosta az eső

Egész városrészek úsztak el Győrben. Házakba és intézményekbe tört be a víz tegnap este. Alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső zúdult a városra.

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehet

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Nyitott Szertárkapuk elnevezésű programot. Ilyenkor egy napra országszerte megnyílnak a tűzoltó laktanyák a gyerekek előtt, ahol mindent kipróbálhatnak és a tűzoltók bemutatókkal is készülnek.

Tűzoltók mentették ki a kutyát

A tűzoltóknak kellett kimenteni egy kutyát a fővárosban, mert becsípte a metróban a mozgólépcső az állat lábát. A kutya tappancsát össze kellett varrni.

Tűzoltók vágták ki az utasokat

A tűzoltók vágták ki az utasait annak az autónak, amely összeütközött egy másik kocsival szerdán este Budapesten, a X. kerületben. Úgy tudjuk, hogy a sofőr jóval gyorsabban ment a megengedettnél.

Lehullt a lepel: Szabó Simon elárulta, hogy ki lesz új filmjének főszereplője!

A 38 esztendős magyar színművész és rendező jelenleg egy gyemekvállalásról szóló rövidfilmen dolgozik. Simon elárulta, hogy az utóbbi időben sok barátja és közeli ismerőse próbálkozott a családalapítással, sikertelenül, és ez adta az ihletet a kisfilmhez. Íme minden részlet az Ember a tűzből című alkotásról!

Kipróbálhatják az álommunkát

Tűzoltó lehetett egy napra Hegedűs Zoltán. A 23 éves enyhén értelmi fogyatékos férfi kipróbálhatta az álommunkáját a Neked munka, nekem álom programban. Kaposváron töltött el fél napot a tűzoltókkal. Ezen a héten országszerte kétszázan kapnak lehetőséget, hogy olyan dolgokat tegyenek, amire egyébként nem lenne alkalmuk.

SIKERES LANDOLÁS: tíz méteres magasságból mentették meg

Tűzoltók mentettek meg egy kutyát Budapest belvárosában. Hógolyónak lentről alig látszott a feje, már hosszú ideje a párkányon üldögélhetett, amikor a járókelők hívtak hozzá segítséget. Végül az egyik tűzoltó mentette meg a kutyus életét, aki létrás kocsi segítségével emelte le a kutyát a második emeletről. Nemrég pedig a búvárok mentettek meg egy ebet a jég fogságából, azt a felvételt ITT nézheti meg!

Fa állta el a mentők útját?

Út közepén álló fa miatt nem tudott felmenni hozzájuk a mentőkocsi, férje halálához ez a késlekedés is hozzájárult- állítja egy leányfalui asszony. Az esetről a Bors számolt be először. Az újságnak a nő azt mondta, hogy az önkormányzat feladata megoldani, hogy a mentő, vagy tűzoltókocsi is fel tudjon menni hozzájuk. Mivel ezt nem tette meg, beperelte a hivatalt.

LÁNGOK: Kívülről is látszott, ahogy belül izzik az épület

Egy raktárépület gyulladt ki és égett órákon át Makó egyik ipartelepén. A lángok pillanatok alatt szétterjedtek az ablakok nélküli helyiségekben. A tűzoltók a tetőn keresztül próbáltak meg lyukat vágni az épületre, hogy tájékozódni tudjanak.

„Egyre több tűzoltó szerel le”

Egyre több tűzoltó hagyja el a pályát a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerint. A szervezet alelnöke azt mondta az RTL Híradónak, hogy főleg a tapasztaltabb dolgozók mennek el, főleg azért, mert nagyon keveset keresnek.

HÁTBORZONGATÓ: Így mentették ki a gyereket az égő házból

Bravúros mentést vittek véghez amerikai tűzoltók Nyugat-Vriginiában. Hatalmas lángokkal égő lakóházhoz riasztották őket, ahol egy tucat bentrekedt lakót kellett kimenteniük. Az egyik gyermek úgy menekült meg, hogy egyik tűzoltó ledobta a harmadik emeleti erkélyről, egyenesen társa kezébe. Az elképesztő felvételt a tűzoltó sisakjára szerelt akciókamera rögzítette. A Híradó kapcsolódó anyagát ide kattintva nézhetik meg.

Ötven papagáj pusztult el a tűzben

Elpusztult 50 papagáj, amikor kigyulladt egy fészer Jászberényben, délelőtt. A madárháznak használt épületben csaknem 150 papagáj volt, nagy részüket kimentették a tűzoltók.

Két tüzet oltottak egyszerre

Hatalmas lángok csaptak fel egy nyolcadik kerületi raktárépületben Budapesten. Az ott tárolt ruhák, papírok, műanyagok pillantok alatt szénné égtek és füst borította be az épületet. 67 tűzoltó, 17 kocsival vonult a helyszínre.

Új szuperhős születik?


szerző:
2017.12.06. 18:00
Új szuperhős születik?

A 4 éves Kristóf nemcsak rendőr, hanem másodállásban tűzoltó is szeretne lenni, hiszen minden vágya, hogy megmentse az embereket, akárcsak egy igazi szuperhős!

Saját lányát mentette a tűzoltó

Saját lányát kellett mentenie egy tűzoltónak szombat este Budapesten. Egy balesethez riasztották a kollégáival. A XVIII. kerületben frontálisan ütközött két autó. Hatan utaztak bennük, mindannyian megsérültek. A tűzoltó a helyszínen tudta meg, hogy a lánya is köztük van.

 

A lángok közül mentette ki a nőt

Az utolsó pillanatban sikerült kimenteni égő házából egy tolószékhez kötött asszonyt Kaliforniában. A túlélőket kereső tűzoltó élete kockáztatásával hozta ki a nőt a lángok közül, miután meghallotta a segélykiáltásokat.

 

1 perc és nyersz!: hétköznapi hősök, egy nem hétköznapi célért

Tegnap este két  tűzoltó küzdött az 1 perc és nyersz arénájában. A két jó barát mesélt a játékról és arról miért is jelentkeztek a játékra!

Tűzoltók nyugtatták a gyerekeket

Három gyereket mentettek ki egy égő autóból a siófoki tűzoltók a hétvégén. Az M7-es autópályán történt egy baleset, éppen ott dolgoztak, amikor a másik oldalon is egymásba rohant három autó. Az egyik motorteréből kétméteres lángok csaptak fel. A kocsiban három gyerek utazott. Kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet, az út szélén a tűzoltók próbálták nyugtatni őket.

Berángatták a részeget

Az ablakban kapott el egy részeg férfit egy tűzoltó Kínában. Az elképesztő jelenetet többen is felvették - mindjárt mutatjuk. A fiatalember kiugrani készült, de nem hagyták. A tűzoltó az utolsó erejét is összeszedve tartotta, míg végül egy társával behúzták az ablakból.

Elektromos zárlat okozta a tüzet

Valószínűleg elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy lakás éjjel a VIII. kerületben. Az ott lakó nyugdíjas házaspár már aludt, amikor felcsaptak a lángok, a tűzoltókat a szomszédok riasztották. A férj ki tudott menekülni, de feleségét a tűzoltók hozták ki a lángoló szobából. Mindketten füstmérgezést és súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az egyik szoba teljesen kiégett, a kár több millió forint.

Miki vajon kiállta a tűzoltóruha-tesztet?

Május 4-én nemcsak a Star Warst ünneplik, hanem a Tűzoltók napját is! Ez a nap Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. Ennek kapcsán Annáék Kisdi Mátéval, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivőjével beszélgettek, sőt Miki kipróbálta magát egy tűzoltó felszerelésben is!

Mintha 50 fokban futottak volna

Izzasztó kihívás Szegeden: 50 fokos hőséggel küzdöttek azok a tűzoltók, akik nekivágtak a 3 és fél kilométeres lépcsőfutásnak. És ez még nem elég, teljes menetfelszereléssel futottak, azaz 30 kilós palackkal, sisakban és védőruhában.

IZZASZTÓ: Lépcsőfutás teljes menetfelszerelésben

Hátára adja a légzőkészüléket a társának, fejre kerül a sisak, így teljes az öltözet. Ebben vágnak neki a tűzoltók a második szegedi tűzoltó futóversenynek. Több mint 100-an álltak rajthoz, a hivatásosok mellett önkéntesek is kipróbálták magukat. Idén már nemzetközivé nőtt ez az embert próbáló verseny.

Kigyulladt egy gyógyszerraktár Budaörsön

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. Úgy tudjuk: az épületben kilencen voltak, amikor az egyik hűtő lángra kapott. A munkások kimenekültek, de a tűz hamar átterjedt az egész épületre. A füst az egész környéket ellepte. A tűzoltók arra kérték a közelben lakókat, hogy ne szellőztessenek, mert sokáig nem lehetett tudni, hogy az égő gyógyszerkészlet mennyire mérgező. Egy bevásárlóközpontot ki is kellett üríteni.

LÁNGOK: Ilyen volt a budaörsi raktártűz a tűzoltók szemével

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. A tűzoltók daruról kezdték oltani az égő raktárat, de a füsttől szinte alig láttak. Társaik közben az épület oldalát hűtötték, majd megpróbáltak bemenni. Először úgy tűnt, hogy a tűz csillapodik, de a bejárathoz érve azt látták, hogy a raktár belsejét mindenhol ellepik a lángok. A tűz egyre nagyobb lett.

Több ezer köbméter szemét égett

Több ezer köbméter szemét gyulladt meg tegnap este egy telepen a Csongrád megyei Tömörkény közelében. A környék összes tűzoltója az oltáson dolgozott, de még reggelre sem végeztek. A hat méter magas szeméthalmokat kora délután is hűtötték. Azt, hogy mitől csaptak fel a lángok, még vizsgálják.

Az utcáról vették észre a füstöt

Szabadnapos börtönőrök és egy szintén szabadnapos tűzoltó fékezett meg egy garázstüzet szerdán Győrszemerén. Arra autóztak, amikor meglátták, hogy ömlik a füst a ház mögül. Kiszálltak a kocsiból és azonnal beszaladtak az udvarba, egy 10 éves kislányt találtak otthon egyedül. A garázs addigra már lángokban állt. A kislányt kivitték az udvarra és a kerti csapból engedtek vizet az oltáshoz. Később a tűzoltók is megjöttek és megfékezték a tüzet.

Bennégett a házában az idős férfi

Halálos tűz Gyulán. Kora reggel egy családi ház egyik szobája gyulladt ki, eddig nem tudni miért. A házban egy idős férfi volt, aki nem tudott kimenekülni a lángok elől. A tűzoltók amint lehetett, kiszabadították az égő épületből, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét. 

Országos tűzgyújtási tilalom

Egy telepen összehordott szemét kapott lángra Nyíregyháza közelében, amikor stábunk arra járt. Ők is tettek róla bejelentést, mert senki más nem volt a környéken. Ez csak az egyik olyan eset volt az 1500-ból, amikor a tűzoltóknak kellett helyszínre vonulniuk és eloltaniuk a lángokat. Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el az országban.

3-as metró: 7 év, 71 beavatkozás

Hat év alatt 71 alkalommal volt szükség a tűzoltókra a hármas metrón, ebből 10-szer tűz, a legtöbbször füstölés miatt. A Demokratikus Koalíció hozta nyilvánosságra, hogy az utóbbi években hányszor kellett leállítani a 3-as metrót. Az ellenzéki párt szerint orosz rulettet játszanak az utasokkal, a BKV ezt visszautasítja. Szerintük az utóbbi években több intézkedést is hoztak azért, hogy a metró biztonságos legyen.

Tűzoltó mentette meg a rendőrt

Munkába igyekvő tűzoltó húzott ki egy sebesült rendőrt a füstölő kocsijából szerda reggel Várpalotánál. A rendőr Székesfehérvárra tartott, amikor egy busz nem tudott bevenni egy kanyart, áttért a szemközti sávba, és az autójának csapódott. A buszon 25-en utaztak, senki sem sérült meg. Az autót vezető rendőrt viszont mentővel vitték a veszprémi kórházba.

CICAMENTÉS: Tűzoltók szedték le a kislány macskáját

Vasárnap délután a XIII. kerületben egy fán rekedt macskát hoztak le a tűzoltók.  A cicát egy kislány sétáltatta, mert póráz is volt a nyakában. A jószág úgy tűnik túlságosan magasra mászott, utána pedig nem tudott lejönni, ezért értesítették a tűzoltókat, akik egy létra segítségével szedték le a megrémült állatot. A sikeres mentőakcióért a tűzoltók még tapsot is kaptak.

Megégett holttestet találtak

Megégett férfi holttestére bukkantak a tűzoltók Fülöpszállás határában, miközben tarlótüzet oltottak. A száraz idő miatt egyre több helyen gyullad meg az avar. Csak szombaton 150 ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. Az erdészeti hatóság mindenkinek azt tanácsolja, hogy pár hetet még várjon a tarlóégetéssel.

Ölben hozta ki az égő palackot

Hősként ünnepelnek egy tűzoltót Kínában, miután megakadályozta, hogy felrobbanjon egy társasház. Ölben vitt ki az épületből egy lángoló gázpalackot. A tűzoltó később azt mondta, bár megégette őt a palack, mindenképpen biztonságosabb helyre akarta vinni.

Bennégett a házában


szerző:
2017.01.08. 18:25
Bennégett a házában

Bennégett saját házában egy nő a Zala megyei Pusztamagyaródon. valószínűleg a kályha okozta a tüzet. A Baranya megyei Orfűn pedig egy használaton kívüli panzió égett le. Százmilliós lehet a kár. A nagy hideg a tűzoltók munkáját is nehezíti, mert gyorsan megfagy az oltáshoz használt víz a csövekben.

Jég alatt 10 perc van a mentésre

Évente átlagosan 4-5 alkalommal riasztják a tűzoltókat Budapesten, mert valaki alatt beszakad a jég. Ilyenkor 10 perc van a mentésre, mert a jeges vízben a sérültek ennyi idő után elvesztik az eszméletüket és utána már nem tudnak kapaszkodni.

Mindenük odaveszett a tűzben

Összeégett holttestet találtak a tűzoltók egy XVIII. kerületi lakásban. Délután gyulladt ki a társasházi lakás, a tűzoltóknak 30 embert kellett kimenekíteniük az épületből. Délelőtt, szintén a XVIII. kerületben egy ikerház lángolt. A tűz az udvaron álló melléképületről terjedt át a lakóházra. A tárolóban hegesztéshez használt gázpalackok is voltak. Mesterlövészt hívtak a helyszínre, ő lőtte ki a felmelegedett, robbanásveszélyes palackokat

Sok dolguk volt a tűzoltóknak

Lakástüzek Budapesten! Egy rosszul bekötött kályha miatt éghetett le egy családi ház vasárnap este a XVIII. kerületben. A háromszintes családi ház tetőterében este nyolc óra után csaptak fel a lángok, majd percek alatt elborították a tetőt. A tulajdonos időben kimenekült, de a kár több millió forint. Kora hajnalban pedig egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki a Karolina úton. Az ott lakó 28 éves nőt a tűzoltók mentették ki és súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba.

BÁL: Teljes védőöltözetben táncoltak a nyíregyházi tűzoltók

Báloztak a nyíregyházi tűzoltók a hétvégén, és alaposan felforrósították a hangulatot. Az est fénypontjaként bemutattak egy táncot a közönségnek. Hetekig készültek a produkcióra, még tánctanár segítségét is kérték.

Kristóf legyőzte önmagát! – Újabb hőstettet hajtott végre!

A tűzoltó élete talán egyik legnehezebb időszakát éli át. Nem elég, hogy az egyik mentése során nem sikerült azonnal kimentenie egy kislányt a tűzből, emellett annyira gyötri a lelkiismeret-furdalás, hogy szorongások és pánikrohamok gyötrik a fiút.

Tűzoltók hozták le a pávát

Majdnem két napig a tetőn a rostokolt egy páva a Heves megyei Füzesabonyban. Gazdája szerint nem szokott csak úgy, ilyen messzire elrepülni. A család megijedt, mert hiába próbálkoztak bármivel, a madár nem volt hajlandó lejönni. Valószínűleg a kertjükben mászkáló idegenektől riadt meg, végül a Füzesabonyi Önkéntes Tűzoltók hozták le a tetőről.

LÁTVÁNYOS: Csillagos ötös az M1 autósainak!

Látványos felvételt készítettek Zsámbék önkéntes tűzoltói, miközben egy balesethez vonultak az M1-es autópályán. Autóbusz és személyautó karamboljához riasztották őket, és a sztrádán indultak el segíteni. Megkülönböztető jelzést használtak, és az autósok példás módon nyitottak nekik utat. Ahogy azt a KRESZ előírja, a kocsik jobbra, illetve balra húzódtak, így a tűzoltóautó szabadon roboghatott az út közepén. A félrehúzódó, „harmadik sávot” nyitó sofőröknek köszönhetően a zsámbéki önkéntesek gyorsan a helyszínre értek.

LÁNGOLT: Lakatlan épület gyulladt ki Rákospalotán

Kigyulladt egy lakatlan épület hajnalban Rákospalotán. A tűzoltók felülről, darus létráról is oltottak, az épületből hat gázpalackot hoztak ki. A tűz a szomszéd házra is átterjedt, ahol kilenc ember volt, őket még időben kimenekítették a tűzoltók, de a ház lakhatatlanná vált.

 

EU-pénzből cserélik le a tűzoltóautókat

Lecserélik a tűzoltóautók majdnem felét a következő három évben. 15 milliárd forint uniós támogatást szánnak erre. Országszerte összesen 108 új, magyar gyártmányú autót kapnak a hivatásos tűzoltóságok. Ezek vezetését gyakorolták a Hungaroring melletti vezetéstechnikai pályán.

Hősi halott társaikra emlékeztek

Mintha másik bolygóra lépett volna – így emlékszik Dan Daly amerikai tűzoltó ezredes arra a pillanatra, amikor először meglátta a törmelékhegyet az ikertornyok helyén 2001. szeptember 11-én. Ő is részt vett a terrortámadás utáni mentésben. 343 tűzoltó halt meg akkor, rájuk emlékeztek ma. A terrortámadás 15. évfordulójára egy fotókiállítást is nyitottak a Katasztrófavédelem múzeumában, ezt november 1-jéig ingyen lehet megnézni.

9/11: Így látta az amerikai tűzoltó ezredes

Dan Daly tűzoltó ezredes három magyar tűzoltóval koszorúzta meg bajtársai emléktábláját, ő is ott volt 2001. szeptember 11-én a Világkereskedelmi Központnál. A terrortámadásban 3000-en haltak meg, minden 10. áldozat tűzoltó volt.

LÁTVÁNYOS: Győr-Moson-Sopron megyeiek a legjobb tűzoltók

Legalábbis ők nyerték az idei tűzoltó versenyt. Futottak, szereltek, tömlőt cipeltek, létrára másztak, majd még emeletre is felküzdötték magukat – a látványos verseny részletei mellett a ma esti híradóból az is kiderül, hogy mit lehet megtenni 18 másodperc alatt.

 

Elsodorta az ár a segítő tűzoltót

Drámai mentőakció Guatemalában! Megáradt folyóban rekedt férfiakat próbált kimenteni egy tűzoltó, miközben ő is bajba került. A víz őt is magával ragadta, és eltűnt a folyóban. Órákig nem jött róla hír, kollégái is azt hitték, hogy megfulladt. Kiderült: két kilométerrel lejjebb tudott kikászálódni a folyóból. A mentőakcióról amatőr felvétel készült.

Jöhet egy egészséges hamburger recept?

Mielőtt megmutatta volna egy rakás tűzoltónak, hogy mégis hogyan tudnak gyorsan, egészségeset készíteni, ő is beállt egy picit a lánglovagok közé.

Különleges mentőcsónak a tűzoltóknak

Vízről és jégről is biztonságosabban lehet menteni a tűzoltók új mentőcsónakjával. A lengyel fejlesztésű speciális csónakot adományként kapta a katasztrófavédelem egy lengyel cégtől. Egyelőre egy van belőle, amely Budapestre kerül, ott használják majd.

Ez történik, ha zárt térben elindul a tűz

A tűzoltók még tavaly karácsonykor, egy szobának berendezett konténer felgyújtásával mutatták meg, hogy mi történik a berendezéssel és a lakókkal. Ha egy zárt térben elindul a tűz, akkor 10 percen belül minden lángra lobban.

Háztűz Gyálon: rosszul lett az egyik tűzoltó

Kigyulladt és kiégett egy családi ház csütörtök reggel a Pest megyei Gyálon. A házban élő asszony és a lánya még időben ki tudott menekülni. Két gázpalackot hoztak ki az égő épületből az tűzoltók, egyikük rosszul lett közben, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A tetőn át menekültek a panelházból

A tetőn át menekültek az emberek egy tízemeletes panelházból Budapesten. A lángok egy ötödik emeleti lakásban csaptak fel csütörtökön. A tűzoltóságot egy éppen arra járó tűzoltó értesítette. Az egyik szemtanú szerint sokan pánikba estek, mert a lakásból óriási lángok csaptak ki. A mentők két embert láttak el a helyszínen. A lakásban senki sem volt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való