KERESÉS search-close

tanulás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tanulás"

Diplomarekorder: Krisztiánnak már 20 oklevele van, mégse unja meg a tanulást!

Miből él, melyik szakmájának, végzettségének veszi legnagyobb hasznát, egyáltalán miért szerezte meg a tizedik diplomáját, meg a tizenötödiket és a huszadik után még mindig mi hajtja? Kapus Krisztián mindig mosolyog és folyamatosan tanul. A településfejlesztéssel és fiatalok oktatásával foglalkozó családfő, még nincs ötven éves, és még mindig nincs elég diplomája. Hobbiját szenvedélyesen űzi, megállás nélkül tanul.

NÉMETH GÁBOR: „Az egyetemfoglalás a tanulás szabadságát védi”

A tanév elindul, de másképp, mint ahogy szokott - ezt az egyetem leköszönő rektorhelyettese jelentette be. Teljes tanszabadságot hírdettek: nem lesznek külön szakok, órák és nem vezetnek jelenléti íveket sem, a blokád viszont marad. A leköszönő rektori tanácsadó szerint az új tanítási rend, ami 2 hétig lesz érvényben, az oktatási szabadságáról és az autonómiáról szól.

Ennyit feljődött tizenegy év alatt Ausztrál Tom

Tom Champion Sydney-ben született, új-zélandi, skandináv, német, brit és ír ősökkel rendelkező családba. Annak idején Párizsban volt cserediák, amikor egy barátja Magyarországra invitálta. Ekkor határozta el, hogy megtanulja a nyelvet.

Így vészelte át Farkasházi Réka három gyerekkel a karantént!

Farkasházi Réka a karantén alatt is online koncertezett, mesét olvasott, dalpremiert tartott és mindeközben három csemetéjével is rengeteget foglalkozott. Kifaggattuk, hogy hogyan is fér össze ennyi minden!

PÉLDAMUTATÓ: közel a hetvenhez érettségizett a koronavírus-járvány idején

Tanulni soha nem késő!- ezt vallja Szegedi Dezső, Jászai Mari-díjas színész, aki 67 évesen ült vissza az iskolapadba. Ezzel idén ő lett az ország legidősebb érettségizője. Hogy mit szóltak hozzá a fiatalok, amikor meglátták az iskolapadban? Kiderül az interjúból!

Rácz Jenő már az első napjukon órát adott a versenyzőknek

Hogyan kell rákokkal, kagylókkal és tengeri herkentyűkkel dolgozni? A séf nem hagyta magukra a sztárokat.

Tanuljon vagy ne nyáron a sulis gyerek?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mi hasznosabb a gyerekek szempontjából. A nyári tanulás, ismétlés, készülés szeptemberre vagy a tökéletes lazítás, kikapcsolódás. Celebjeinket is megkérdeztük, nekik mi a véleményük.

PELLER LÁNYOK: a nyári tanulásról

Hogyan érdemes felkészíteni gyerekünket a sulira vagy kell-e nyáron is tanulásra szorítani a gyerekeket, esetleg jobb, ha végig a pihenésre, lazításra tesszük a hangsúlyt – erről kérdeztünk gyakorló celeb-anyukákat, Peller Mariannt és Peller Annát.

45 évesen leérettségizett az egykori válogatott labdarúgó

Dombi Tibor azt meséli, a tanulás és a vizsga keményebb volt, mint gondolta. A futballista játszott az atlantai olimpián, légióskodott Németországban és Hollandiában, azt mondja, amikor befejezte a focizást, már sokszor szégyellte, hogy nincs érettségije.

Már egyedül jár Krisztofer, a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje

Már egyedül tud járni és a beszéd is egyre jobban megy a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének. Krisztofer 2017 szeptemberében zuhant le a szerkezetről, amikor annak eltört egy alkatrésze. A most 20 éves fiatal koponyája sérült meg, mindent újra kellett tanulnia. A héten egy szegedi rehabilitációs központban kezelik.

Egyre több gyerek jár magániskolába - ez a jövő?

Bemutatunk néhányat, a több száz magyarországi magán, és alternatív iskola közül, ahol a gyerekek teljesen másképp tanulnak, mint az állami intézményekben. A legtöbbjük szerint azt kell tanítani, ami éppen érdekli a gyerekeket, és azon keresztül megismertetni velük a világot. Azt tartják, hogy a pozitív tanulási környezetben a kicsik kreatívvá, önállóvá válnak. Létrehoznak egy világot, melyben harmonikusan, félelem nélkül élhetnek.

„Szeretném neked megadni azt az esélyt, hogy ne kallódj el később!”

Levente egy családi tragédia miatt hagyta ott az iskolát, a főnök azonban úgy döntött, hogy finanszírozza a srác továbbtanulását, hogy végzettséget szerezhessen magának.

A teljes adásért kattints ide!

Ennek az alkalmazásnak köszönhetően garantáltan szívesebben ülnek az iskolapadba a gyerekek!

A Telekom Tettrekész díjának nyertesei, Kristóf, Alexandra és Konrád egy élmény alapú oktatási platformot alkottak meg társaikkal általános iskolások számára. A teljes adást ide kattintva tudod megnézni!

Balogh Levente és Apró Anna ajánlatot tett az Eddie alkotóinak!

Az Eddie megálmodóinak Apró Anna egy hat hónapos inkubációs programot ajánlott, Balogh Levente pedig egy jelképes 5%-os tulajdonrészért cserébe megalapítja a Kft-jüket. A teljes adást ide kattintva tudod megnézni!

A diákok, akik új szintre emelik a tanulást a kiterjesztett valóság segítségével

Az Eddie applikáció megálmodói szerint a 3D-s ábrákkal sokkal élvezetesebbé válik a tanulás. Részletek a Cápák között következő adásában hétfőn 21:40-kor az RTL Klubon!

Az iskolai zaklatás a tanulásra is kihat

A tanulmányi eredményre is kihat, ha a tanulók kipécézik és bántják az osztálytársukat. Ez derül ki a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának legfrissebb kutatásából. A szakemberek évek óta végeznek felmérést általános és középiskola osztályokban, ahol a kérdések között szerepel az is, hogy ki az, akit már szóban vagy fizikailag bántottak a társai.

Így tanul Pamacs a kutyaiskolában

Tamás nagy meglepetéssel készül szerelmének, így elhatározza: betanítja a kiskutyát egy különleges trükkre. Vajon sikerrel jár?

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Szinkron helyett feliratok - így tanuljunk nyelveket?

Szinkronos helyett feliratos filmekkel és nyelvtanulásra fordítható diákhitellel javítaná a magyarok idegennyelv tudását a kormány. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tette közzé kedden azokat a terveket, amelyek szerintük hatékonyak lehetnek. A Nyelvtanulásért Egyesületnél örülnek a szándéknak, de szerintük szakállas módszerek is szerepelnek a kormány tervei között.  

 

Mi az, amit igazán megtanultál az iskolaévek alatt?

A nap kérdése mai körében azt boncolgatjuk, hogy mi az, amit igazán megtanultak sztárjaink az iskolaévek alatt.

Szakmát tévesztett A mi kis falunk sztárja?

Ripli Zsuzsiról kevesen tudják, de fiatalkorában nem a színészetről álmodozott, akkor még teljesen más szakma vonzotta. Na, de akkor mégis mi szeretett volna lenni az RTL Klub híres sorozatának szereplője? Mutatjuk!

Gelencsér Timi szépségkirálynő az eszével is hódít!

Gelencsér Timi egykori szépségkirálynő nemcsak külsejével, hanem eszével is hódít: külföldön végzett iskolákat, jelenleg jótékonykodik, színészkedik és rengeteget sportol! A részletekről ő mesélt nekünk!

Tuti tippek iskolakezdésre - szülőknek!

Elkezdődött az újabb tanév, így a nyugodt reggeleket leváltja a kapkodás, rohanás. Petrus Márta írónő, coach és nem mellesleg hat gyermeket nevelő anyuka volt a vendégünk, aki néhány tippet adott, amivel elkerülhető, hogy káoszba fulladjon a reggel!

Külföldön tanuló magyar diákok meséltek élményeikről!

Olyan magyar diákok küldtek videókat, amelyekben élményeikről meséltek, akik jelenleg is külföldön vannak, ugyanis a világ különböző pontjain tanulnak, dolgoznak.

Jaksity Kata gyermekei nehezen viselik a hazaköltözést

A műsorvezető is külföldön folytatta tanulmányait, így szinte nem is volt kérdéses, hogy gyermekeinek is szeretné megadni ezt a lehetőséget. Ám most be kellett fejezniük a kinti iskolát, amit érthető okokból nem viselnek túl jól. Többek között erről is mesélt Kata a Reggeliben.

Ezért tanul Kabát Peti!


szerző:
2018.05.29. 07:12
Ezért tanul Kabát Peti!

Kabát Peti nem csak jótékonykodik, hanem tanul is - most kiderül miért! A teljes beszélgetést itt találjátok.

Nyerd meg Kabát Peti autóját, segíts gyerekeken!

Zajlik az élet Kabát Petivel: nemrég ünnepelte az Újpest FC tizedik kupagyőzelmét, újra iskolapadba ült, sőt saját autóját jótékony célokra ajánlotta fel! Íme a részletek!

Érettségi: valahol börtön jár a puskázásért!

Ha Kínában valakit csaláson kapnak az érettségin, az akár börtönbe is kerülhet. Az se mindennapi, hogy ott sokszor csarnokokban vagy stadionokban írják a feladatsorokat, egyszerre több százan, vagy ezren is. Egy évvel ezelőtt, pont ezen a napon állhattak neki a magyar középiskolások egy egészen új magyar érettséginek, megnéztük, hogy vizsgáznak sorstársaik szerte a világban, ha egyáltalán vizsgáznak.

Kőhalmi Zoltán tehetséges diák volt?

Részlet a 21. évad negyedik részéből:

Bizonyára mindenki nagyon jól emlékszik az iskolai éveire, az izzasztó tanulás és a gondtalan gyerekkor időszakára. Természetesen a humorista sincs ezzel másképp…

A teljes adást itt tudod megnézni!

Ha korrepetálásról van szó, Szilárd nem ismer határokat

Szilárd végül csak megtörte jeget és rávette Ferit, hogy itt az ideje jobban ráfeküdni a tanulásra és félretenni a linkeskedést. Azonban a kémiai szabályok elsőre túl nagy falatnak tűntek Ferinek.

Ezek napjaink legnépszerűbb OKJ-s képzései

Az OKJ-s képzések továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, a legújabb felmérések alapján pedig az is kiderült, hogy melyek a legkeresettebbek szakmák, amik ilyen formában is tanulhatók.

Madonnával a tanulás is jó móka lehet

Madonna két örökbe fogadott ikerlányáról, Esterről és Stelláról rengeteget posztol Instagramon. Általában ezek játékkal, vagy zenéléssel töltött percek, de most azt is megmutatta a popikon, hogy a tanulás is lehet jó móka.

Orvosolható a tanulási zavar?


szerző:
2018.03.12. 08:09
Orvosolható a tanulási zavar?

A jelenlegi agykutatási eredmények szerint az intelligencia és a tanulási képességek rugalmasak, javíthatóak, és a tanulási zavar is egy korrigálható probléma. Erről beszélgetünk Dr. Bohács Krisztina intelligencia kutatóval, és Márkus Klaudiával, a GEM Tanulási Központ intézet vezetőjével.

Egyre népszerűbb a duális képzés

December 22-én indult a 2018. évi általános felsőoktatási fevételi eljárás. Ettől a naptól kezdve elkezdődött a jelentkezés a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. Rami és Tibi vendége a témával kapcsolatban Dr. Fehér Orsolya, az SZIE egyetemi adjunktusa és dékánhelyettese, valamint Pesti Richárd, élelmiszermérnök duális hallgató volt.

Teó fia otthagyná az iskolát

Miután Teó azt bizonygatja, hogy mennyire ragaszkodik a fiaihoz, Tamara arra a következtetésre jutott, hogy Marci tegnapi berúgása ellenére Teó igenis jó apa. Tamarának az volt a benyomása, hogy Marcit nyomasztja valami, és hogy a fiú szeretne beszélni az apjával. Felkarolta a fiút és megtudta, hogy Marci éppen most szúrta el a félévét, és abba akarja hagyni az iskolát. Tamara és Szofi megijedtek, és azt akarták, hogy Teó erélyesen lépjen fel Marcival szemben. Teó azonban nem tudta kezelni a helyzetet és másnapra halasztotta a problémát.

Barbi: „Tudok magamra vigyázni”

Barbi egyre jobban úgy érzi, hogy anyukája, Zsuzsa túl rövid pórázon tartja őt. A fiatal lánynak minden vágya, hogy egyszer modell lehessen, de szülei hallani sem akarnak róla. Szerintük ugyanis a tanulás az első.

Szabados Ági gombócmániás!

Ági az egyetemi évei alatt kezdett el kacsingatni a főzés felé, és szeretne minél többet tanulni és fejlődni a versenyben. A műsorvezető kedvenc gyerekkori ételeit is elárulta: a szilvás gombóc, a paradicsomos húsgombóc és a gombócleves is hatalmas favoritja volt!

Mumus a matek?


szerző:
2017.10.10. 07:45
Mumus a matek?

Mosóczi András, e-learning projektvezető az iskolások nagy rémálmáról, a matematikáról mesélt a nézőknek: vajon miért megy ennyire nehezen a diákoknak a matek? És milyen az oktatás Svédországban? Ramiék ennek is utánajártak.

A nagy sztár visszaül az iskolapadba?

Heninek elege van 15 éves fia, Dávid hobbijából. A fiú ugyanis vloggerkedik, és több ezer követője is van, viszont az édesanya szerint a fiú rengeteg időt tölt el a számítógép előtt. Előző évi tanulmányi eredményei nem voltak valami fényesek, így Heni abban bízik, hogy rá tudja venni Dávidot, hogy az új tanévben sokkal nagyobb figyelmet fordítson a tanulásra.

Bemutatjuk hazánk legkülönlegesebb iskoláit!

Három évvel ezelőtt a Fókusz Plusz bemutatta hazánk legkülönfélébb iskoláit. A nézők láthatták a legkisebb iskolát, ahol hat diák tanul, és a legnagyobbat, amelyben 1500 gyermek ül iskolapadba évente.

Így válassz kutyasulit kedvencednek!

 Korom Gábor, a tükörmódszer alapítója elmondta, milyen típusú kutyaoktatások vannak, és azt tanácsolta, hogy a gazdi olyan iskolát válasszon, ami rokonszenves, és mind a kutyusnak,  mind a gazdinak szimpatikus.

Egy 11 éves brit kisfiú okosabb, mint Albert Einstein

Legalábbis a világ egyik legnehezebb IQ-tesztje szerint. Nagy-Britannia leghíresebb egyetemei máris küzdenek azért, hogy a kisfiú náluk tanuljon. Sokak szerint viszont attól lesz valaki igazi zseni, hogy mennyire alkotó, újító az elméje. Akkor dől el, hogy egyáltalán helyes-e Einsteinnel összevetni.

Jocó bácsi érettségi tippjei


szerző:
2017.06.09. 08:11
Jocó bácsi érettségi tippjei

Június 19-én indulnak a szóbeli középszintű érettségi. Jocó bácsiként elhíresült általános- és középsikolai történelem, hon- és népismeret tanár, Balatoni József volt Anna és Miki vendége a Reggeliben.

Mit tegyünk a tanulási zavarok ellen?

A legtöbb szülő ma már érzi, mennyire fontos, hogy gyermeke jól vegye az iskolai akadályokat. Ercse Kriszta, pszichopedagógus volt Anna és Miki vendége a Reggeliben, aki elárulta, mik a legfontosabb teendők. Onnantól kezdve, hogy hogyan vehetjük időben észre a problémát, hogyan előzhetjük meg, és milyen speciális terápiák érhetőek el.

Digitális iskola: tanulás játékosan

Közös szórakozás és éneklés volt a program ma délelőtt néhány iskolásnak az egyik budapesti általános iskolában. Ráadásul, ők már a 21. század technikai újításait is testközelből ismerik. A Digitális Iskola program részeként ezek a gyerekek a tanórákon már tabletek segítségével tanulnak. Mindezt könnyedén és játékosan.

Vekerdy: „Öröm helyett szorongás van a magyar iskolákban.”

Öröm és sikerélmény helyett szorongás és unalom van a magyar iskolákban, ezt mondta Vekerdy Tamás pszichológus egy rendezvényen, ahol a most kialakuló szakmákról volt szó. A szakember szerint olyan iskolák kellenének, ahol teljesen új gondolkodásmódra tanítanak. Egy finn matektanár elárulta, hogy náluk miért szeretnek iskolába járni a gyerekek.
 

Kozma Orsi gyermekei alig várják az iskolát

Egyáltalán nem ritka, hogy már az óvodások izgatottan várják, hogy megkezdődjön az oktatás. Az énekesnő gyermekei például rendszeresen "iskolapadba" ültetik anyukájukat.

Ennyit változott Opitz Barbara élete az X-Faktor óta

Opitz Barbara az uborkaföldekről egészen az X-Faktor legfelső dobogójáig szárnyalt. A sonkádi lány élete teljesen felborult a verseny óta. Magántanuló lett, és a sok elfoglaltsága miatt úgy döntött, felköltözik a fővárosba.

Istenes Bence is segít az UNICEF-fel

Azoknak a gyerekeknek, akik válsághelyzetben élnek, az oktatás épp olyan létfontosságú, mint az étel és a gyógyszer. Ilyen például Guinea, ahol talán mindennél égetőbb az, hogy a gyerekek iskolába járhassanak. Az UNICEF ebben is segít.

Nehéz visszaszokni az iskolára

Játékos feladatok, karácsonyi élménybeszámolók és csak egy kis tanulás. Sok iskolában így próbálták a gyerekeket visszaszoktatni a téli szünet után. Az első nap ugyanis a tanárok szerint néha kicsit nehézkes. De nincs ez másképpen az óvodákban sem. A híradónknak nyilatkozó óvodaigazgató azt mondta, a kisebbeknél ugyanezzel a nehézséggel kell megküzdeni. És azzal, hogy többen betegség miatt hiányoznak év elején.

Mert Kőhalmi az interneten tanult meg úszni

Részlet a 18. évad 8. részéből

Ha az ember felnőtt fejjel szeretné elsajátítani az úszás mesterségét, még az uszodáig sem kell elmennie, hiszen a kanapén vergődve is profi lehet belőle.

Guinea helyreteszi az európai ember értékrendjét

Az UNICEF Magyar Bizottságának csapatát kísérte el riporterünk D. Tóth András Guineába. A csapat azt szerette volna megnézni, hogy hogyan segít a szervezet a családokon egy évvel az Ebola-járvány után, de ennél sokkal többet láttak az afrikai országban.
 

Viviennek végre sikerül elcsábítania Somát?

A villalakók a Sufniban tanultak, vagy legalábbis ez volt az eredeti terv. Biztos, hogy sokak számára ismerős a helyzet, amikor mindig akad valami éredekesebb a kötelező tananyagnál. Vivien is talált valami sokkal szórakoztatóbbat...

De hogy hívták a tanárokat?

Minden villalakó kivétel nélül élvezte az iskolahetet, Anti bácsi (a töritanár) volt az abszolút kedvenc, és bár egész héten felváltva jártak be hozzájuk a pedagógusok, Micinek nem sikerült mindenki nevét megtanulnia. Soma pedig nemcsak az iskolahetet nyerte meg, de a hét beszólása is az övé volt!

Vacsorázz együtt Istenes Bencével!

Ha szeretnél személyesen találkozni és együtt vacsorázni a ValóVilág powered by Big Brother műsorvezetőjével, most itt a lehetőség!

Tanulás: otthon vagy iskolában?

Megoszlanak a vélemények, hogy jót tesz-e a gyereknek, ha otthon tanul az iskolai oktatás helyett. Utána kérdeztünk, kinek, mi a tapasztalata, véleménye erről.

Pepe meglopta Simont, és betört az albérletbe

Simon nagy lelkesedéssel vetette bele magát, hogy olvasni tanítsa Pepét. Nagyon meghatotta a fiú tragikus élete, Kornél azonban óva intette, hogy vigyázzon Pepével…

A Kicsi Óriások szívtiprója. a 13 éves Zsolti a Lázadók csapatában már többször bizonyította Eszter partnereként, hogy a tánc nagyon megy neki – és jobban is érdekli, mint a suli. Egyelőre a tanulmányi eredményeire nem lehet olyan büszke, mint a produkcióira. Édesanyja tudja csak rávenni a tanulásra, ilyenkor nagyon gyorsan meg is ért mindent, de magától nem szívesen bújja a tankönyveket.

A Kicsi Óriások szívtiprója. a 13 éves Zsolti a Lázadók csapatában már többször bizonyította Eszter partnereként, hogy a tánc nagyon megy neki – és jobban is érdekli, mint a suli. Egyelőre a tanulmányi eredményeire nem lehet olyan büszke, mint a produkcióira. Édesanyja tudja csak rávenni a tanulásra, ilyenkor nagyon gyorsan meg is ért mindent, de magától nem szívesen bújja a tankönyveket.

Kisiskolások korrepetálása: vaktérkép, hittan, szaporodás

Felcseperedetek a kisbabák, és visszatértek szüleikhez az iskolából a Villába, hogy együtt tanuljanak anyuval és apuval. A hittan gyorsan átalakult az élet iskolájává, a matekozás befulladt az XY tengelynél, Közép-Amerika pedig eltűnt a vaktérképről - illetve meg se volt soha.

Zsolti és Vivien sajátosan értelmezte a biológiát

Nem lehetünk biztosak abban, hogy a szülők vagy a gyermekük adta fel előbb a korrepetálást, de a végeremény óriási lett. Vivien és Zsolti mellett egyszerűen nem lehet unatkozni.

Tivy szerint ez történt A Pál utcai fiúkban

Magyar korrepetálást tartottak Málnának a szülei. A mondatelemzés után jöhetett az olvasónapló, aminek a témája Molnár Ferenc ifjúsági regénye volt. A lányka apukája velős összefoglalót prezentált a dolgozat előtt álló gyermekének.

Hittan helyett csajozási alapismeretek?

A történet Ádám és Évától indult, és egészen a csajozási praktikákig tartott. Soma és Ati a nagybetűs életre nevelte inkább a kis Alessandrót a hit tudománya helyett?

Ilyen az XY tengely Mici előadásában

Krisztián teret adott párjának, hogy megcsillogathassa matek tudását. Mirella vajon hanyast kap majd a dolgozatára?

Dávidék úgy szaporodnak, ahogy az ősemberek?

Habár történelemből korrepetálják csemetéjüket Evelinék, valahogy az ősemberről mégis a szaporodásra terelődött a szó. Így az is kiderült, hogyan állnak egymással a villalakók.

Dina és Lóri vakon van földrajzból?

Olivér a Földet, a kontinenseket és az országokat szerette volna tanulmányozni szüleivel. Így sikerült...

Micin csúnyán kifogott egy általános iskolás feladat

Egy gyerekeknek szóló találós kérdést kellett megoldania Krisztiánnak és Micinek. Te tudnád a feladat megoldását?

Evelin Supermanhez hasonlította az isteneket

Ha kíváncsi vagy mindenre, ami az istenekkel kapcsolatos, hallgasd végig Evelin és Dávid oktató kisfilmjét, melyben arra is fény derül, hogy ki Superman!

Soma és Ati a dolgozat helyett az életre készítették fel gyereküket

Somáék ahelyett, hogy a dolgozatra készítették fel volna gyereküket, a csajozás minden apró trükkjét elárulták neki. Kérdéses, hogy így hogy fog sikerülni a kölyök dolgozata...

Dinának és Lórinak meggyűlt a baja a földrajzzal

Dina és Lóri már azzal megelégednének, ha kisfiuk hármast hozna haza földrajzból. Hogy miért ennyire pesszimisták? Mert ők sem sokat konyítanak a tantárgyhoz...

Tivy és Zseri verset tanítottak a kislányuknak

Míg Zseraldin egy német verset szavalt el, addig Tivy az Altatót tanította meg közös gyermeküknek. A kislány nem is kaphatott volna ennél jobb felkészítést az irodalom órára!

A csemeték megleckéztetik szüleiket

Felnőttek a gyerkőcök és lassan kirepülnek a családi fészekből. De előbb még egy nagy feladat hátra van, amiben a szülők, vagyis a villalakók próbálnak segíteni nekik.

Sztárok, akik visszaültek az iskolapadba

Vannak sztárok, akik nem elégszenek meg a híresség nyújtotta lehetőségekkel, felkészülve arra, hogy csillaguk halványulhat. Ők azok, akik visszaültek az iskolapadba, hogy tovább bővítsék tudásukat akár teljesen ismeretlen területen. De kinek tartott 37 évig a diploma megszerzése? Jönnek az örök ifjak Steven Spielbergtől Dopeman-ig.

Story Extra 2016-09-14


szerző:
2016.09.14. 16:55
A Barátok közt sztárja ezzel a fotóval búcsúztatta a nyarat

A jó időnek ugyan lassan vége, de ne szomorkodjunk, hiszen sok szép dolog vár még ránk. Pribelszki Norbi is készül az őszre, és nem is akárhogyan. Íme!

Ilyen a gyerekek egy napja az Akadémián!

A gyerekek a válogatókat követően megkezdték a próbákat az Akadémián, ahol a csapatkapitányaikkal és megannyi tanárral készülnek minden produkciójukra. Ők maguk mesélték el, hogy milyenek a tánc- és az énekórák, és persze a kistehetségek programjai sem maradhattak ki. A tanulás mellett persze a szórkozásra is mindig jut egy kis idő.

Story Extra 2016-07-06


szerző:
2016.07.06. 17:25
Istenes Bencéből felelősségteljes apuka lett!

A műsorvezető mindig is híres volt róla, hogy szeret bolondozni, hiszen a humor nagyon is közel áll hozzá. Azonban a fontos ügyekre ő is mindig nagy figyelmet fordít, főleg mióta édesapa lett!

Ésszel kell bánni a pénzzel!

Hány évesen kezdjen el gondolkodni a pénzről egy gyerek? Bevonjuk-e a család pénzügyeinek alakításába, tudja-e, hogy kinek mire és mennyit kell költeni egy hónapra és hogyan bánjon okosan a zsebpénzével? Az egyik kereskedelmi bank évek óta arra ösztönzi az iskoláskorú gyerekeket, hogy tanuljanak meg jó döntéseket hozni és ésszel bánni a pénzzel.

 

Nehezebben koncentrálnak a diákok

Bágyadtság, aluszékonyság, fejfájás - ezek a diákok jellemző tünetei az év végén. Nagyjából másfél hét van a vakációig. Egy tanárnő szerint nagyjából tízpercenként kell átmozgatni a gyerekeket tanórán, annyira nehezen koncentrálnak. A pszichológus arra figyelmeztet, hogy az év végi hajrá és a vizsgák miatt könnyen kimerülhetnek a diákok, ezért nem szabad otthon is hajszolni őket.

Gábor elsajátította a Farmon élő állatok hangját

A fiatal, életerős fiú félve érkezett a Farmra, tartott tőle, hogy hátránnyal indul a többiekkel szemben. Sanyával került a leghamarabb barátságba, emlékeztette őt az édesapjára, és volt kivel edzeni, tápszert eszegetni. A kecskefejő állomás megépítésére a legbüszkébb, valamint arra, hogy az összes háztájit tudja utánozni (hangban).

Turbózd fel a tanulást a virtuális valósággal

Amíg nem léteztek okos telefonok, addig csak a tudományos, fantasztikus filmekben tapasztalhattuk meg a virtuális valóságot. Mára ez valóság. A következő kezdeményezésnek leginkább a diákok örülhetnek, hiszen néhány szerencsés osztály tanulói előremutató kísérletben vehetnek részt.

NOEL: Imádja a kémiát a túlélő kisfiú

Másfél év felfüggesztett börtönt kapott annak a terepjárónak a sofőrje, aki nem adta meg az elsőbbséget és belerohant az óvodásokat szállító kisbuszba. A baleset az egész országot megrázta és vitákat is gerjesztett. Egy kisfiú napokig élet halál között lebegett. Ma tanulni is egy speciális módszerrel tud csak. A kisfiú reál beállítottságú: kedvence a fizika és a matematika. Noel felépülésért édesanyja máig emberfeletti harcot vív.

Iskolák államosítása


szerző:
2015.12.22. 22:50
Iskolák államosítása

Most van némi választási lehetőség, nem úgy, ahogy annak idején a nagyszüleinknek, szüleinknek volt. Helyettük ugyanis 1948-ban az államosítással a rendszer döntött, ahogy a diktatúrákban szokás. Rákosi idejében, hogy ne legyen kettős nevelés, még a napközi is kötelező volt. A gyerekek reggeltől estig iskolában voltak. Ahol a jövő nemzedékét formálták, a saját hasonlatosságukra.

Agyserkentő ételek a vizsgaidőszak idejére

Már javában tart a vizsgaidőszak, a főiskolások-egyetemisták élete ilyenkor a jegyzetek, könyvek és a magolás körü forog és gyakorlatilag bármire képesek, hogy a lehető legtöbb tanagyagot a lehető legrövidebb idő alatt elsajátítsák. Most abban szeretnénk egy picit segíteni, kedves magoló egyetemisták, hogyan lehet serkenteni az agyműködést, teljesen természetes és egészséges finomságok segítségével.Abonyi Orsolya, dietetikus volt segítségünkre.

Új program a digitális lemaradás ellen

Nyomkodni tudják, jól használni kevésbé. Fejleszteni kellene a magyar diákok digitális készségeit, vagyis azt, hogy hogyan hasznosítsák a számítógépes eszközöket - véli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Az egyik legnagyobb mobilszolgáltató éppen ezért egy olyan oktatási programot indított, amelyben a tanárokkal együtt a diákokat is arra tanítják, hogyan használják fel a tanuláshoz a digitális eszközöket.

VV Robin csajozna az új jogsijával

VV Robin nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis bármilyen hihetetlen, de eddig amiatt nem tudta kihasználni a nyereményautója adta lehetőségeket, mert nem volt hozzá jogosítványa. Most viszont Robin úgy döntött, hogy belevág, és megszerzi a vezetői engedélyt!

Bárki új szakmát tanulhat ingyen

Egy jó szakma felér egy diplomával, ráadásul a szakmunkások és a technikusok a legkeresettebbek Magyarországon és Nyugat-Európában is. Mostantól még többen kaphatnak esélyt, hogy szakmát tanuljanak, az állam ugyanis már nemcsak egy, hanem kettő OKJ-s szakma megszerzését is támogatja. Vendégünk volt Pálfi Krisztina, az Eduline.hu szerkesztője.
 

Búcsút inthetünk a folyóírásnak?

Pár éven belül búcsút inthetünk a kézírásnak? Több európai iskola is azt tervezi, hogy a modern technológiát részesíti előnyben a tanulásnál, így okafogyottá válik az is, hogy a diákok kézzel írják a tananyagot, vagy a házi feladatot. Mennyire jó ez az irány és hova vezethet? Budavári Zsuzsanna, grafológust kérdeztük.

Gyerekszobából tanulósarok

Megkezdődött a suli és bizony a délutánok ilyenkor a gyerkőcöknél nem csak a játékról, hanem a leckeírásról is szólnak. Ehhez azonban fontos, hogy egy olyan kis kuckót kialakítsunk a gyereknek, ahol megfelelően tud összpontosítani a tanulásra. Hogyan tegyük ezt meg? Miklós-Somogyi Patrícia, lakberendező volt a vendégünk.

Iskola-időutazás: hol vannak már azok a régi krétaporos idők?

Ami régen az iskolatáblát és a fehér krétát jelentette, az ma interaktív óriásképernyő és tablet. Bár az iskola intézménye rengeteget változott az elmúlt száz évben, egy dolog biztosan nem: egy karizmatikus tanár akár örökre meghatározhatja egy gyermek jövőjét.

Mennyi különóra kell a gyereknek?

A sulikezdéssel és az ezzel járó kötelezettségekkel együtt sok gyerkőc számára megindul a különórák sora is. Nagyon fontos azonban, hogy a szülő mérlegelje a gyerek képességeit, akaratát is, mert könnyen ahelyett, hogy a gyerek javát szolgálnák a külön foglalkozások, csak teljesítménycsökkenéshez és stresszes életmódhoz vezet. Vendégünk Jávori Ildikó, tanulási szakértő volt.

Hogyan könnyítsük meg a gyereknek a sulikezdést?

Jövő héttől ismét iskola és ez bizony nem könnyű időszak sem a gyerekeknek, sem pedig a szülőknek. A gyerekeknek éppúgy, mint nekünk felnőtteknek a szabadság után, bizony visszakell szokni a “mókuskerékbe”: suli, lecke, különórák. Ez pedig korántsem egyeszerű nekik sem, éppúgy, mint nekünk. Ebben szerettünk volna most a szülők és a gyerekeik segítségére lenni.

Hogyan vegyük rá a gyereket a kötelező irodalom elolvasására?

Különösen furcsa hagyomány a kötelező olvasmányok kiírása, ami még azokat a gyerekeket is elrettenti, akik amúgy szeretnek olvasni. Ami kötelező, az ugyanis senkit sem lelkesít. Mit tegyünk akkor, ha a gyerek elő sem akarja venni a könyveket vagy éppen nem találja izgalmasnak a könyvet, Jávori Ildikó tanulási szakértő elmondja.

Előző rész (2015. június 3.)

Vajon Luca tényleg csak Aliz miatt kapott jó jegyet? Miért nem akar Hanna segíteni Péternek? Mit szól Nóra ahhoz, hogy tényleg Brúnó a zaklató?

Házon kívül 15-05-20


szerző:
2015.05.21. 00:10
Házon kívül 15-05-20

Házon kívül: Orsika - A kislány, akit két négyzetméteren tartottak bezárva a szülei. KLIK - Diákok, akik elmerik mondani, hogy rossz a rendszer. Kéményseprők - Ha államosítanák a szolgáltatást, a cégek csődbe mennének.

A burok sztárja a Seinfeldből tanult angolul

Saoirse Ronan bár az Egyesült Államokban született, szülei ír származásúak, ezért a színésznő csak később sajátította el az amerikai angol nyelvet.

Tények és tévhitek a babák nyelvtanulásáról

Vankó Magdolna, tanulási szakértő elmondta, miért érdemes már kisgyermekkorban nyelveket tanítani gyermekeinknek, valamint bemutattuk Dobó Ági kisfiával, milyen módszerrel lehet könnyen és gyorsan eredményeket elérni. 

A vizsgadrukk legyőzhető – a szülő szerepe az érettségin

Idén is több ezer diák bizonyíthatja be, mit is tanult az elmúlt években. Mi van azokkal, akik nem bírják a stresszt és már az első napon rossz élményekkel térnek haza? Egy kommunikációs szakértővel arra keressük a választ, hogy ilyenkor miben és hogyan tud segíteni egy szülő gyermekének. Barkó Judit kommunikációs mentorral beszélgettünk. 

Hétfőn kezdődik az érettségi

Az érettségi előtti utolsó napot is kihasználják a diákok a tanulásra. Magyar irodalom, matematika, történelem: mindenki azt a tárgyat ismétli, amelyik a legnehezebben megy. Hétfőtől több mint 115 ezer középsikolás érettségizik. Az első napon magyar nyelv és irodalomból. A Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint ilyenkor már többet segít a pihenés, de ha valaki gyakorolni szeretne, a legjobb, ha átnézi a korábbi feladatsorokat, és úgy készül a holnapi érettségire.

Az Éjjel-Nappal Budapest Kristófját Marci tanítja tetoválni

Az Éjjel-Nappal Budapest szívtiprója, Kristóf az utóbbi hónapokban új hobbijának hódol, ugyanis tetoválni tanul. Szerencsére van elég bátor jelentkező, akin gyakorolhat, legutóbb például Marci ajánlotta fel erre a nemes célra az egyik karját.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való