KERESÉS search-close

traffipax

71 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "traffipax"

Egymás után fogták a gyorshajtókat a Speed Maratonon

Egymás után fogták a gyorshajtókat a rendőrök a Speed Maratonnak nevezett országos akcióban, pedig a mérések helyét előre közölték. Reggel 6 óra óta ott is traffipaxolnak, ahol azt a környéken lakók kérték. Szegeden egy általános iskola közelében mérték az autósokat, Békéscsabán pedig egy vasúti felüljárónál. A rendőrök szerint a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza. Az országos sebességmérési akció csütörtök reggelig tart.

Egész napos sebességmérő akciót tartanak szerdán!

Már élesítik a traffipaxokat – egész napos sebességmérő akciót tartanak a rendőrök az utakon holnap. Egész nap mérnek majd azokon a helyszíneken, amelyeket korábban bárki javasolhatott a honlapjukon.

Száguldozás és súlyos bírságok Nyíregyházán

148 km/ órával száguldott egy sofőr Nyíregyházán, ott, ahol maximum 50 a megengedett sebesség. Nemcsak őt, más autósokat is megbüntettek, volt, aki a megengedettnél kétszer gyorsabban hajtott el a traffipax előtt.

Traffipax: októbertől nem mondják meg, hol mérnek

Október 1-től nem mondják meg a rendőrök, hogy az autósok hol számíthatnak sebesség ellenőrzésre. Eddig egy hónapra előre megírták, hogy hol várható traffipax. Szerintük a szabálytalankodók tudták, hol lassítsanak, ezért nehezebb volt őket elkapni.

Jelöletlen rendőrautók provokálják az autósokat, hogy büntessék őket?

Egy ideje terjed már az interneten pár sztori, amik arról szólnak, hogy civil kocsinak tűnő rendőrautók az autópályákon veszélyes és szabálytalan manőverekre kényszerítik az autósokat, aztán jól megbüntetik őket.

Új módszer a gyorshajtók ellen

Új módszert használ a rendőrség a gyorshajtók és a veszélyesen előzők megbüntetésére. Civil kocsikkal követik a motorosokat és az autósokat, és ha szabálysértésen kapják őket, a helyszínen meg is büntetik.

TRAFFI: Régi-új módszer!


szerző:
2018.05.22. 17:12
TRAFFI: Régi-új módszer!

Ha szükség van rá, más módszereket is kitalálnak a rendőrök, hogy elkapják a gyorshajtókat!

Megkérdezik, hogy hol mérjenek

Idén is megrendezik a Speedmarathon elnevezésű akciót Magyarországon, amikor az emberek adhatnak tippeket a rendőrségnek, hogy hol érdemes gyorshajtókra vadászniuk. Május 14-én reggel hat órától az összes hadra fogható traffipaxot bevetik.

Hiába várja a 30 ezer forintot

Két hónapja nem kapja vissza egy tévesen kiszabott gyorshajtási bírság összegét egy simontornyai nézőnk. Azzal kereste meg Híradónkat, hogy tavaly novemberben 30 ezer forintra büntették, mert rossz sebességhatárra volt beállítva a traffipax.

Halálszakasznak hívják a helyiek

Egyre több a súlyos baleset a Szombathely és Kőszeg közötti főúton – ezt állítják a környéken élők. Egyesek már halálszakasznak nevezik a 87-es főutat.

Gyorshajtókra vadásznak 3 napon keresztül

Ellepték az utakat a rendőrök. A gyorshajtókra vadásznak. Mától három napon keresztül az összes traffipax kint van az utakon. A statisztikák szerint idén júniusig 245-en haltak meg. Ez 11 százalékkal több, mint négy évvel ezelőtt. A balesetek többségét a gyorshajtás okozza.

Árokban guggolva vadászott a rendőr a gyorshajtókra

Az árokban guggolva, rejtőzködve traffipaxoló rendőrt fotózott egy autós a Zala megyei Sármelléken, majd feltöltötte közösségi oldalára. A fotót néhány nap alatt több ezren osztották meg. A döntő többség nem tartja etikusnak a hasonló sebességméréseket, ahogy a rendőrség sem. Állítják, hogy a rendőr saját döntése volt az, hogy elbújik az autósok elől. Fegyelmi indul ellene.

24 órás sebességmérési akció

Huszonnégy órás sebességmérő akcióra készül a rendőrség! Több európai állammal egyidőben a magyar utakon április 19-e reggel 6 és 20-a reggel 6 óra között vadásznak a gyorshajtókra a rendőrök. A nemzetközi akcióban harmadszor vesz részt a magyar rendőrség. Ilyenkor az összes sebességmérő készüléket bevetik. Az akció része, hogy a civilek is javasolhatnak mérési helyszíneket. Tavaly 857 helyen állt traffipax. Minden helyszín nyilvános volt, mégis 3741 gyorshajtót kaptak el.

Hiába kértek traffipaxot

Hiába kérte Óbuda polgármestere, hogy tegyenek traffipaxot a szentendrei úton oda, ahol szombat hajnalban 130 kilométer per órával belecsapódott egy autó egy piros lámpánál álló másik kocsiba. A balesetben a vétlen autó mindkét utasa meghalt. A környéken lakók szerint ezen a hosszú, egyenes szakaszon gyakran száguldoznak a kocsik. Bús Balázs azt állítja, hogy a belügyminisztériumtól egy éve azt a választ kapta, ha szeretnének traffipaxot, az önkormányzatnak kell kifizetnie.

Traffipaxot kérnek az iskolához

Telepített traffipaxot szeretnének a pécsi diákok az iskolájuk melletti zebrához. Szerintük ugyanis ez jelentené a legnagyobb biztonságot. A napokban egyik társukat elütötték a zebrán, ez adta az ötletet. A diákönkormányzat vezetője szerint ahol van traffipax, ott nagyobb a biztonság. Levelet is írtak a pécsi polgármesternek, amire az önkormányzat úgy reagált, a rendőrségtől várnak javaslatokat az érintett szakasz biztonságosabbá tételéhez.

Gyorshajtókra vadásznak majd a rendőrök

Gyorshajtókra vadásznak a rendőrök a következő napokban. Az összes traffipax az utak mentén lesz, egy európai akcióban. A rendőrök évente többször is végeznek hasonló ellenőrzést, azt mondják, azért, mert a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza. Csak az elmúlt hétvégén országszerte 136 olyan baleset volt, amelyben valaki megsérült.

RTLII: 50 éve nem haltak meg ilyen kevesen

Kevesebben haltak meg az utakon, ami a rendőrség szerint részben az áprilistól működő fix traffipax-oknak köszönhető. A statisztikák szerint idén eddig 36-tal kevesebben vesztették életüket közúti balesetekben, mint tavaly ilyenkor. A rendőrök azt mondják, ha a következő két évben jelentősen csökken a halálos áldozatok száma, akkor érdemes újabb helyeken fix trafipaxokat felállítani.

Kétmilliót fizettek lézerdetektorra

Lézerblokkoló vagy lézerdetektor – ez itt a kérdés. Varga Zoltán, a DK képviselője szerint a debreceni polgármesteri hivatal több autóján van illegális lézerblokkoló, ami összezavarja a traffipaxokat, amik így nem mutatják ki a gyorshajtást. A város jegyzője szerint azonban erről szó sincs. Ők ugyanis legálisan használható lézerdetektorokért fizettek több mint kétmillió forintot. A szerkezetek előre jelzik, ha mérnek az úton.

Mindent látó traffipax

Ha, valaki közlekedési szabálysértésért csekket kap, annak fizetnie kell. Nincs kibúvó. Az új traffipax rendszer nagy felbontású videofelvételeken minden látszik. Az is, ha valaki rosszul lesz, és azért szabálytalankodik. Átmegy a záróvonalon, hogy minél hamarabb leállhasson. Hiába van erről videofelvétel, egyelőre ez sem mentheti fel a fizetés alól.

Fókusz 2016-05-17


szerző:
2016.05.17. 17:25
Egy hónap alatt 29 ezer büntetés

Az elmúlt egy hónapban több mint 29 ezer autós még a telepített kamerák alatt is szabálytalankodott - egyebek között ez derül ki a rendőrség statisztikájából. Híradónk kérésére összesítették az országos rendszer adatait. Ezek szerint a szabálytalankodó sofőrök nagy többsége a kamerák alatt sem tartja be a sebességkorlátozást, sokan nem kötik be a biztonsági övet és egy sofőr a vasúti átjárón is áthajtott, pedig pirosat jelzett a fénysorompó.

Negyedével kevesebb gyorshajtó az utakon

Komolyan vették az autósok a razziát. 25 százalékkal kevesebb autóst büntettek meg a péntek hajnalig tartó razziában, mint egy évvel ezelőtt. Így is 3741 autós várhatja a csekket, amiért túl gyorsan ment. A rendőrök majdnem kilencszáz helyen mérték a sebességet.

Az összes traffipaxot bevetették

Jelenleg is 900 helyen mérik a sebességet a speedmarathon elnevezésű, nemzetközi akció keretében a rendőrök. Az ellenőrzések csütörtök reggel hatkor kezdődtek és péntek reggel érnek véget. Bár előre bejelentették, hogy hol és mikor mérnek, ennek ellenére így is akadt olyan sofőr, aki gyorsan ment.

Közel 900 helyen ellenőrzi a gyorshajtást a rendőrség

Az nemzetközi Speedmarathon akció keretében a rendőrség április 21-én reggel 6 órától 24 órán keresztül, orszgászerte közel 900 helyszínen ellenőrzi a gyorshajtást.

100 ezer forintot fizethet, aki ittasan vezet

Szondáztatás, traffipax, most sem lehetett elkerülni az utakon a rendőröket, bár külön húsvéti razziát nem hirdettek idén. Nagy volt a forgalom, sokan mentek kirándulni, vagy rokonlátogatóba. Aki részegen ül autóba, akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat, és elveszik a jogosítványát, legalább egy évre.

Vége a száguldásnak, többé semmi sem marad titokban!

Januártól nem csak újév, de új időszámítás is kezdődik az utakon kettő vagy négy keréken közlekedők életében. Az ünnepek után januártól tesztelik az új szupertraffipax-rendszert, amely a sebesség túllépésen túl azt is látja, átmegyünk-e a piroson, használjuk-e a biztonsági övet, átlépünk-e záróvonalat, megszegjük-e a kötelező haladási irányt, illetve azt is, ha lopott a jármű, vagy azt kivonták a forgalomból. 

Fókusz 2015-12-16


szerző:
2015.12.16. 18:55
Mindent látnak a szuper traffipaxok

Mielőtt kiszabják majd a bírságot, a rendőrség ügyintézői is ellenőrzik majd a fix kamerák felvételeit. Az új berendezések, amelyek nem működnek még, egyszerre több szabálysértést is rögzítenek majd: ezt mutatja be egy látványos rendőrségi videó.

SZUPERTRAFFIPAXOK: Hamarosan indul a tesztüzem

Az ORFK kedden jelentette be, hogy jövőre helyezik üzembe az összesen 365 kamerából álló, úgynevezett VÉDA rendszert, amit az ország 134 pontján telepítettek. rendőrség nyilvánosságra hozott egy animációt is, amiből kiderül, hogy az új kamerák nemcsak a gyorshajtók kiszűrésére lesznek alkalmasak, hanem egyetlen felvétel alapján akár három-négyféle bírságot is kioszthatnak majd.

Nyilvánosságra hozták a fix traffipaxok helyét

Megvan a lista: több mint hétszáz kamera, az ország 132 pontján ellenőrzi majd a sofőröket. A sávok fölött két kamera működik majd, az egyik elölről, a másik hátulról készít felvételeket. Büntetés még nincs és egyelőre nem is lehet tudni, hogy mikortól működik élesben a rendszer.

Útépítéseknél vadásznak a gyorshajtókra

Néhány év alatt két útépítő munkás meghalt és 31 megsérült a Magyar Közút adatai szerint. Sok autós ugyanis nem tartja be a sebességkorlátozást az útépítések körül, és a figyelmeztető táblák ellenére gyorsan hajtanak.

Kétdimenziós rendőr az út mellett

Fatáblából készült kétdimenziós rendőrautót állított szolgálatba a rendőrség Zala megyében. Az autóban traffipaxozó rendőr ül, legalábbis messziről így tűnhet az autósoknak. Baleset megelőzési célból telepítették a 76-os főút mellé, de ennek nem mindenki örül.

Még mindig nem tudni, hol lesznek fix traffipaxok

Továbbra sem tudni, hogy mikortól működnek majd élesben az új fix telepítésű traffipaxok az utak mentén. A rendőrségen megkeresésünkre azt válaszolták a rendszer kiépítése folyik, ha elindul az éles üzem, majd tájékoztatnak.

Erkélyre állították a traffipaxot

Egy első emeleti erkélyről vadásznak a gyorshajtókra Kecskemét belvárosában. A rendőrség épületének egyik teraszára állítják ki rendszeresen a traffipaxot. Azt mondják azért, mert főleg esténként, sokan szinte versenypályának gondolják a belvárosi utcát. A kamera folyamatosan mér, a rekorder 100-zal száguldott az 50-es táblánál. A rendőrök szerint, amióta az emeletről fotózzák a gyorshajtókat, kevesebb a szabálysértés.

Előzetes: Egy első emeleti erkélyről vadásznak a gyorshajtókra

A rendőrség épületének egyik teraszára állítják ki rendszeresen a traffipaxot Kecskemét belvárosában. Azt mondják azért, mert főleg esténként sokan szinte versenypályának gondolták a belvárosi utcát. Hogy mit szólnak a kecskeméti autósok az erkélyen lévő traffipaxhoz, megtudhatják 6-kor az RTL Híradóból.

3 percenként fogtak egy gyorshajtót

Az autósok mondhatták meg, hol mérjenek csütörtökön az új traffipaxok. A rendőrök 24 órán keresztül mérik a sebességet, egyidőben 21 európai ország rendőreivel. A tapasztalatok szerint ilyenkor az autósok sokkal jobban figyelnek a biztonságos közlekedésre. Stábunk a fővárosban mégis talált olyan helyszínt, ahol három percenként kaptak el gyorshajtót.

Rendelhető traffipax?


szerző:
2015.04.13. 08:10
Rendelhető traffipax?

Csütörtökön maratoni, 24 órás sebességmérő akciót szervez a rendőrség, ami kapcsán a lakosság javaslatait is várják, hogy hova helyezzenek ki traffipaxokat. Az akció részleteiről és a büntetési tételekről beszélgettünk.

Fókusz 15-03-26


szerző:
2015.03.26. 19:20
Fókusz 15-03-26

Fókusz: Szándékos! - A másodpilóta direkt irányította hegynek a repülőt! Minden, amit a 28 éves férfiről tudni lehet! Hajtóvadászat - Mától kétszer annyi traffipax figyeli a gyorshajtókat! Elmondjuk, ki mennyit fizet, ha túllépi a sebességet! Rekordot dönt?- Jönnek a világ legnagyobb brókerbotrányai! A Quaestor még a Wall Street Farkasával is felvenné a versenyt?

Mindent lát és több lesz belőle, jönnek a szupertraffipaxok!

Csütörtök 0 órától kétszer annyi traffipax működik Magyarországon, mint korábban. A 80 eddig működőt 160 vadonatúj eszköz váltotta fel. Ráadásul az ellenőrzés helyéről azonnal beküldik az adatokat a rendőrséghez, így korábban érkezhet a bírság.

Kétszer annyi lesz a tarffi, gyorsabban jöhet a bírság

Csütörtök 0 órától kétszer annyi traffipax működik Magyarországon, mint korábban. A 80 eddig működőt 160 vadonatúj eszköz váltotta fel. Ráadásul az ellenőrzés helyéről azonnal beküldik az adatokat a rendőrséghez, így korábban érkezhet a bírság. Czakó József riportja.
 

Csütörtöktől működnek a

Lejárt a tesztüzem, csütörtöktől már büntetnek a rendőrök az új sebességmérő készülékek adatai alapján! Az egyenként 6 millió forintért vásárolt készülékek egyelőre csak sebességet mérnek, de az év végétől már a szabálytalan sávváltást vagy a biztonsági öv használatát is figyelik. A rendőrök azt mondják: amikor kevesebb a traffipax, több a halálos baleset.

Már mérnek bennünket a szuper traffipaxok

Hogy mit lát, mit mutat és milyen büntetést szabhatnak ki egy esetleges gyorshajtásért, azt egy rendőr-alezredestől tudtuk meg.

Júniusi rekord: 236 km/óra


szerző:
2011.07.14. 18:51
Júniusi rekord: 236 km/óra

Az autós az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán futott bele a traffipaxba, 200 ezer forintos bírságra számíthat.

Irreális adatot mért a traffipax?

205 km/órával mért be egy kisteherautót egy traffipax nemrég az M1-es autópályán. A furgon viszont a gyári adatok szerint nem képes ekkora sebességre.

Senki sem úszta meg a szondáztatást

A húsvéti ellenőrzéseken minden autóst megszondáztattak a rendőrök, akit megállítottak.

220 felett járt a sebességrekorder

233-mal száguldott egy autó néhány hete az M3-as autópályán. A sofőr nemrég már kézhez is kapta a 130 ezer forintos bírságról szóló papírt.

Lézerblokkoló: Nem tudnak biztosra menni

Nincs eszköze a rendőrségnek, hogy a sebességmérők befolyásolására alkalmas úgynevezett lézerblokkolókat kiszűrje.

Traffipax-blokkoló Lázár luxuskocsiján?

A lézeres rendőrségi sebességmérők semlegesítésére szolgáló lézerblokkoló van elhelyezve Lázár János autóján - állítja az egyenlítő.blog.

Tejelhetnek a traffipaxokat kiakasztó autósok

Csaknem egymillió forintot kell fizetnie az autósoknak, akik rekordsebességgel száguldoztak az ország útjain januárban.

145-tel száguldott a belvárosban

Ózdon óránkénti 145 kilométeres sebességgel mértek be egy autóst a belvárosban.

Mindenkinek fújnia kell


szerző:
2010.12.06. 16:33
Mindenkinek fújnia kell

Minden igazoltatáskor szondáztatnának a rendőrök, a sztrádákon, 20 kilométerenként lenne traffipax.

Házon kívül 10-11-18


szerző:
2010.11.18. 23:45
Házon kívül 10-11-18

Házon kívül: Százmilliós csalás több ezer kárvallottal? - Elindultunk, hogy megtudjuk, hová tűnt 1200 család pénze. Harc a rendőrséggel - Az autós nem nyugszik bele, hogy szabálytalanul parkoló rendőrök fotózták le, amikor gyorsan hajtott. Egy család tragédiája - Minden vagyonukat a beteg szülők gyógykezelésére költötték.

Traffipax kívánság szerint


szerző:
2010.10.23. 11:38
Traffipax kívánság szerint

Arra kérték a helyieket, hogy ők mondják meg, hol lenne szükség sebességmérésre.

Házon kívül 10-09-23


szerző:
2010.09.23. 23:45
Házon kívül 10-09-23

Házon kívül: Egyre több traffipax figyeli az autósokat, és egyre többet fizet az, aki szabálytalan. De vajon a rendőrök mindig szabályosak-e? Egy nézőnk, aki alig-alig tudja már fizetni a hitelét, megörült annak, hogy találkozót szerveztünk közte és Rogán Antal fideszes képviselő között. Az ajándékozással tudták csak elkerülni, hogy be kelljen zárni az intézményt az egyre kevesebb gyerek miatt.

Pénzbehajtás vagy balesetmegelőzés?

Egyre több traffipax figyeli az autósokat, és egyre többet fizet az, aki szabálytalan. De vajon a rendőrök mindig szabályosak-e?

Hiteles szembesítés és bujkáló rendőrautók

Segít-e a devizahiteleseken a kormány 8 pontja? Vajon a rendőrök mindig szabályosan közlekednek?

Üresfejű álrendőr regulázza az autósokat

Rendőrnek öltöztetett szalmabábut és egy boros kannából készült traffipaxot állított egy tanya tulajdonos a kiskunfélegyházi elkerülő út mellé.

290-el száguldozott az autópályán

A svájci hatóságok lefoglalták egy svéd férfi 50 millió forintot érő sportautóját, miután 290 kilométer per órával húzott el egy sebességmérő mellett.

Gyorshajtókra vadásznak


szerző:
2010.04.27. 11:14
Gyorshajtókra vadásznak

Valamennyi hagyományos és automata sebességmérő műszer működni fog.

Minden traffipaxot bevetnek Húsvétkor

Nemcsak az ittas autósok fizethetnek akár 100 ezer forintos büntetést, hanem ugyanez vár a részeg biciklisekre is.

A BKV-sok nem sietnek


szerző:
2010.03.11. 18:22
A BKV-sok nem sietnek

A cég saját traffipaxával ellenőrzi a sofőröket. Tavaly kevesebb mint 3 százalékukat büntették meg gyorshajtás miatt.

Tilosban is szabályos ezentúl a traffipax!

A KRESZ módosítása óta a forgalmat ellenőrző rendőrök bárhol megállhatnak.

Újabb gyorshajtási rekord született

25 perc alatt ért egy autós Siófokról Budapestre. A sofőr 240 km/órával hajtott.

Január 1-től változik a KRESZ

Összesen több mint 60 ponton módosulnak a szabályok.

Tilosban parkoló traffipaxok


szerző:
2009.06.20. 16:38
Tilosban parkoló traffipaxok

A rendőrök úgy büntetik a gyorshajtókat, hogy közben maguk is megszegik a KRESZ-t.

Traffipax a Körösökön?


szerző:
2009.06.10. 09:12
Traffipax a Körösökön?

Csökkentené a Körösökön száguldozó vízi járművek sebességét egy szervezet.

Traffi, szonda és matrica-ellenőrzés egyszerre

A rendőrség, a vámosok és a közlekedési hatóság közös akciója.

Sokba kerülhet a száguldozás

Változnak a gyorshajtás miatt kiszabott bírságok május elsejétől.

Gyorshajtókra vadásznak az M7-esen

Csütörtökön hat traffipax működik egyidejűleg az M7-es autópályán.

Országos razzia az utakon!


szerző:
2009.04.20. 10:57
Országos razzia az utakon!

Hétfőtől minden traffipax kint van az utakon. 3 napon át ellenőrzik a gyorshajtókat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való