KERESÉS search-close

utazás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "utazás"

Fókusz Plusz 2020-10-24


szerző:
2020.10.24. 19:00
Hová és milyen feltételekkel utazhatunk?

Az biztos, hogy ez az év nem a nagy utazásokról szól. Szinte az egész világon terjed a koronavírus-járvány, ezért továbbra is határellenőrzésekkel és beutazási korlátozásokkal próbálják meggátolni a külföldre utazást. Nem túlzás azt mondani, hogy kaotikus a helyzet a turizmust illetően. A szabályok napról napra változnak. Horvátországba, Szlovákiába és Ausztriába jelen állás szerint korlátozások nélkül beutazhatunk, de visszatérve Magyarországra kötelező karantén vár ránk.

Fókusz Plusz 2020-10-17


szerző:
2020.10.17. 19:00
András bejárta a világ összes országát, több mint 4,5 millió kilométert utazott

Több, mint 4,5 millió kilométert utazott, 7 földrészen járt, és 799 reptérről szállt fel eddig 297 légitársaság járatával. Földvári András a világ összes, azaz 193 ENSZ által elismert, és 10 el nem ismert országát testközelből láthatta; élete során 114-szer kerülte meg a Földet, és volt olyan év, amelynek 47 hetén utazott repülővel.

Fókusz Plusz 2020-10-10


szerző:
2020.10.10. 19:00
GÉZA ÚR: József cicája miatt tette le a tudatmódosító szereket

Géza Úr egyáltalán nem a hétköznapi macskák életét éli. Szinte minden nap utazik valamilyen tömegközlekedési eszközön, több tízezer kilométert tett már meg vonattal, busszal és villamossal. Gyakran jár a belvárosban és libegőzni is nagyon szeret. Gazdájával elválaszthatatlanok, a nap 24 óráját együtt töltik.

Fókusz Plusz 2020-10-03


szerző:
2020.10.03. 19:00

Fókusz Plusz 2020-09-26


szerző:
2020.09.26. 19:00
Külügyminisztérium: Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak

Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak - ezzel indokolta a külügyminisztérium államtitkára hétfőn az ATV-ben azt, hogy adatokat kértek a nagykövetségektől a külföldi utakon részt vett újságírókról. Menczer Tamás szerint a Transparency Magyarország szervez ilyen utakat, és Soros György fizeti ezeket. A civil szervezet szerint nekik csak olyan programjuk volt, amit külföldi nagykövetségek fizettek. Az államtitkár azt is mondta, azért szivároghatott ki a külügyminisztérium levele, mert Szijjártó Péter még nem rúgott ki elég embert.

Listázta a Külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait

Listázta a Külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait – írta meg a Telex. A távozó Indexesek új lapja szerint a kormány minden uniós nagykövetségétől bekérte, hogy magyar újságírók milyen szakmai úton vettek részt az adott országban, és kikkel találkoztak. Az Újságíró Szövetség szerint ilyet utoljára a nyolcvanas években csinált a külügy. A kormányt hétfőn hiába kerestük, a Telexnek pedig Soros-szervezeteket emlegetve válaszoltak.

Fókusz Plusz 2020-09-19


szerző:
2020.09.19. 19:00
Szorcsik Viki az elmúlt egy évben körbe utazta a világot

Szorcsik Viki soha annyit nem utazott, mint az elmúlt egy évben. Tavaly november óta járt Kínában, Panamában, Balin, Mexikóban és Horvátországban is. A mostani mexikói út a lehető legjobb döntés volt szerinte – szinte senki nem volt a gépen – oda ültek, ahova akartak.

Fókusz Plusz 2020-09-12


szerző:
2020.09.12. 19:00
Vajon túlélik a légitársaságok az újabb utazási korlátozásokat?

Szeptember 1-től újra utazási korlátozásokat vezettek be a hatóságok. Az új szabályozások miatt a személyforgalom- a tavaszi lezárásokhoz hasonlóan- szinte teljesen leállt. Az egyik legnagyobb magyarországi diszkont légitársaság a döntés hatására már szeptember 1-től jelentősen csökkentette járatai számát. A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér is szinte teljesen üres csúcsidőben. Visszakapják a pénzüket azok, akiknek törölték az utazását? És hogyan élik túl a repülőgép társaságok a jelenlegi helyzetet?

Visszajár a pénzünk, ha a korlátozások miatt lemondanánk külföldi utazásunkat?

Néhány hete már picit fellélegezhettünk és bátrabban mertünk nyaralni, bátrabban foglaltuk le külföldi utazásainkat. Most viszont újabb korlátozások jöttek, többen lemondták az útjukat, de mit fedez vajon a biztosító? Visszakapjuk a pénzünket? Ezekre válaszol nekünk, Németh Péter, biztosítási szakértő.

Fogadás miatt fogyott le Megyeri Csilla vőlegénye

Megszabadult sörhasától Molnár Zsolti. Megyeri Csilla vőlegénye jó pár éve küzdött a kilókkal, de igazán csak egy fogadás miatt vett erőt magán, hogy ledobja túlsúlyát.

MEGYERI CSILLA: „Én Zsoltit kockahassal ismertem meg”

Csilla évek óta noszogatta szerelmét, hogy változtasson, Zsolti hajthatatlan volt, nem igazán érdekelte a feleslege. Barátja ajánlata viszont meggyőzte. A tét egy Fülöp-szigeteki utazás volt, de nem csak le kellett fogynia, a fogadás úgy szólt, kockásra kell gyúrnia a hasát, és legalább 6 kockát villantania kell szeptemberig.

Szeptember elsejétől a magyar állampolgárok hazatérése, vagy beutazása szigorú feltételekhez kötött

Már csak alig néhány óra és Magyarország ismét bezárja a kapuit a külföldiek elől és a hazaérkező magyarokra is két hét karantén vár, amelyet két negatív koronavírus teszttel lehet kiváltani. De vajon mi van azokkal az utasokkal, akik már külföldön voltak a bejelentés idején és szeptember elseje utánra szól a repülőjegyük. Vannak, akiket külföldön hidegzuhanyként ért a szigorítás híre. Például unokázó nagyszülőket, akiknek nem volt pénze új jegyre, hogy még elseje előtt hazaérjenek.

Fókusz Plusz 2020-08-29


szerző:
2020.08.29. 19:00
Szigorítások a koronavírus miatt – újra lezárják a határokat

Szigorítások a koronavírus miatt! Szinte teljes határzár várható szeptember elsejétől, vagyis jövő keddtől - a hazatérőkre két hetes karantén, vagy két teszt vár, külföldi állampolgár pedig csak indokolt esetben léphet be Magyarországra. Ezt jelentette be a pénteki kormányinfón Gulyás Gergely. Az iskolakezdés a tervek szerint kezdődhet. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, azt szeretnék, ha rendes keretek között zajlana az oktatás az új tanévben.

Fókusz Plusz 2020-08-22


szerző:
2020.08.22. 19:00
Orbán Viktor: Aki látni akarja a tengert és megteheti, még most nézze meg

Aki látni akarja a tengert és megteheti, még most nézze meg - erre biztatott Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint ugyanis szeptember 1-jétől más világ jön, biztosan változik a határátlépés rendje. Az eddigi piros, sárga, zöld rendszer megszűnik. A kormányfő szerint ahhoz, hogy az iskolakezdés zökkenőmentes legyen, meg kell akadályozni a koronavírus behurcolását Magyarországra.

Szigorítások jönnek szeptembertől

A csoportos utakat már korábban lemondták, most inkább az egyénileg szervezett nyaralások visszamondása okozhat majd nehézséget az általunk megkérdezett idegenvezető, utazó blogger szerint. Gyulás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be, hogy szigorítások jönnek szeptembertől. Bár a részleteket csak jövő héten közli a kormány, a miniszter már most arról beszélt, hogy aki következmények nélkül le tudja mondani a foglalását, az tegye meg.

Martin József szerint összeférhetetlen Szijjártó Péter pozíciójával, hogy Szíjj László hajóján nyaraljon

Nem Szijjártó Péter volt az egyetlen, aki Szíjj László luxusjachtján utazott korábban. Az átlátszó.hu korábbi cikkeiből derült ki: a yacht vendége volt Mészáros Lőrinc milliárdos üzletember és Homolya Róbert, a MÁV elnöke is. A Transparency International magyarországi igazgatója, Martin József szerint összeférhetetlen Szijjártó Péter pozíciójával, hogy Szíjj László hajóján nyaraljon.

Senki se szervezzen külföldi nyaralást szeptember elseje utánra!

Senki se szervezzen külföldi nyaralást szeptember elseje utánra  - ezt kérte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, a jövő héten szigorításokról dönthetnek, mert a legtöbb európai országban nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint most a járvány behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt. A legfontosabbnak az oktatás akadálytalan újraindulását nevezte.

Hová utazzunk el belföldön?


szerző:
2020.08.19. 09:02
Hová utazzunk el belföldön?

Milyen hazai látványosságokat érdemes megnézni? Csiszár Ágnes, utazási tanácsadó adott tippeket a nézőknek. 

Álomnyaralásból rémálom? Így előzd meg!

Mi tegyünk, ha utazásunk során kirabolnak minket? Németh Péter, biztosítási szakértő adott választ az aggasztó kérdésre.

Fókusz Plusz 2020-08-15


szerző:
2020.08.15. 19:00
Hova utaztak idén nyaralni a magyarok?

Rodosz, Kréta, Korfu, Zakhyntos és a Balaton. Ezek az idei nyár slágerei utazás szempontjából. Pedig eredetileg nem ezek lettek volna. Bali, Maldív és Seychelle ezek pedig azok az úticélok, ahová a legtöbben el szerettek volna utazni tavaly egy felmérés szerint. Ez azonban álom maradt. Mert a tavaly lefoglalt utak nagy részét visszamondták a világjárvány miatt. Így, akik ezekre a helyekre szeretnének utazni, azoknak még várnia kell.

Autóklub: senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását!

Senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását - erre figyelmeztet az Autóklub szakértője. A járvány okozta veszélyhelyzet miatt későbbre lehetett halasztani a lejárt okiratok érvényesítését, például az autók műszaki vizsgáztatását. Csakhogy, aki most kocsijával külföldre indul nyaralni, annak kellemetlensége lehet abból, hogy úgy tűnhet nem érvényes az autója műszakija.

Fókusz Plusz 2020-08-08


szerző:
2020.08.08. 19:00
Nem engedték fel a buszra, a Volán elnézést kért

Busszal akart Szentesről Pécsre utazni kislányáért nézőnk, de utastársaival együtt Hódmezővásárhelyen hagyta őket a busz. Azért, mert addigra megtelt. Azt mondja, 9 éve buszozik, a vonat ugyanis több órás kerülőt jelentene. Eddig nem volt gondja, most viszont nem engedték fel a buszra. A Volán elnézést kért az utasoktól, azt írták, azon a járaton nem lehet állva utazni.

Nemsokára életbe lép a szigorúbb beutazási korlátozás

Nemsokára ismét szigorúbb beutazási korlátozások lépnek életbe Magyarországon és Európa több országában a koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt. Hétfőn ismét több mint 230 ezerrel nőt a megbetegedések száma világszerte. A legtöbb új esetet az Egyesült Államokból és Brazíliából jelentették, 110 ezret, az USA-t mégsem vörös, hanem sárga kategóriába sorolták Magyarországon.

Még mindig alacsony, de egyre növekszik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma

Még mindig csak a tavalyi utasszám 10 százaléka a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér aktuális forgalma, de napról napra több a járat, és több az utas. A koronavírus-világjárvány padlóra küldte a polgári repülést és a szektor csak nehezen tér magához.

Szigorítják a beutazási szabályokat Magyarországra

Szerda 0 órától szigorítják a beutazást Magyarországra a hatóságok az egyre inkább terjedő koronavírus járvány miatt. Három kategóriába: zöld, sárga és vörös csoportba sorolják az államokat. A különböző jelű országokból érkezőkre más- más szabályok vonatkoznak.

Szigorítja a beutazási szabályokat a kormány

Szigorítja a beutazási szabályokat a kormány az egyre inkább terjedő járvány miatt. Három kategóriába sorolták az országokat: zöld, sárga és vörös. A zöld országokból továbbra is korlátozások nélkül lehet Magyarországra jönni. Ebbe tartozik a legtöbb uniós ország így Görögország és Olaszország, sőt az egyre súlyosabb járványhelyzettel küzdő Horvátország is. Bulgária sárga, Törökország és Montenegró vörös. A sárga és vörös országokból érkezőkre 2 hét karantén vár, amelyet csak negatív teszt után hagyhatnak el. A Miniszterelnökség vezetője szerint csak így lehet megakadályozni, hogy újra terjedni kezdjen a vírus itthon.

Újabb utazási korlátozás jöhet?

Újra szigoríthatja a határátlépés szabályait Magyarország  - erre utalt Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A miniszter ezt azzal indokolta, hogy sok környező országban folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. Egyre rosszabb a helyzet Szlovéniában, Horvátországban és például Romániában is. A Pécsi Egyetem virológiai kutatócsoportjának munkatársai közben olyan hatóanyagot azonosítottak, ami hatásos lehet a fertőzés kezelésében.

Visszakapják a repülőjegy árát az itthon maradt utasok?

A koronavírus miatt az elmúlt hónapokban szinte minden járatot töröltek a légitársaságok, Európában 90%-kal csökkent az induló járatok száma. A törölt járatok az utazni kívánók számára pedig csak a sorozatos gondot okozták. Habár a rendelet szerint ebben az esetben mindenkinek jár a pénzvisszatérítés, sokan a mai napig egy forintot sem kaptak.

Mivel induljunk útnak, ha nyaralni szeretnénk? 

A korlátozásokat a legtöbb európai országban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek egy része még fél elmenni nyaralni, és sokan azt sem tudják, hogy mivel induljanak útnak.

Mutatjuk, mire figyeljen, mielőtt külföldre utazik!

Sok magyar a koronavírus miatt Horvátországot választja idén autóval a nyaralásuk helyszínének. De mi történne, ha mondjuk néhány nappal az utazás előtt a magyaroknak is ismét kéthetes karantént vezetnének be?

Fókusz Plusz 2020-06-20


szerző:
2020.06.20. 19:00
Átvitorlázta az Atlanti-óceánt, hogy ott lehessen édesapja 90. születésnapján

Közel három hónapos utazás után érkezett haza Portugáliából egy argentin férfi, aki átvitorlázta az Atlanti-óceánt, hogy ott lehessen apja 90. születésnapján. A 47 éves kényszer-szülte kalandor eredetileg repülővel akart utazni, de indulása előtt törölték az összes járatot a koronavírus miatt.

Fókusz Plusz 2020-06-13


szerző:
2020.06.13. 19:00
Hol nyaralunk idén? Ezek a legnépszerűbb úticélok!

Szinte mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy vajon mi lesz az idei nyárral, vajon mehetünk-e nyaralni, és melyek a legnépszerűbb úticélok. Ebben Andreas Hámorszky, az ALDI Utazás régióvezetője volt a segítségünkre.

Gyerekkel utaznál? Íme a legfontosabb tippek!

Tellis Katalin három kislány anyukája, aki most hasznos tanácsokkal látta el a Reggeli nézőit. 

Eltörölnék az egészségügyi dolgozók utazási tilalmát

Vonják vissza az egészségügyi dolgozók külföldi utazására vonatkozó korlátozást! Ezt kéri petícióban a Magyar Orvosok Szakszervezete a kormánytól. A veszélyhelyzet kihirdetése óta ugyanis rendelet tiltja, hogy az egészségügyi dolgozók elhagyják az országot, ehhez külön miniszeri engedély kell. Akinek ilyen végzettsége van, függetlenül attól, hogy aktívan dolgozik-e vagy sem, nem léphet ki az országból. A minisztérium szerint hamarosan megszüntetik a korlátozást.

Fókusz Plusz 2020-06-06


szerző:
2020.06.06. 19:00
Vasárnaptól korlátozások nélkül lehet utazni Németországba és onnan haza

Vasárnaptól már Németországba és onnan haza is korlátozások nélkül lehet utazni. Ezt a külügyminiszter jelentette be. Korábban már feloldották a korlátozást Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Szerbia és Ausztria felé is. A Horvátországból hazatérőkre azonban továbbra is két hét hatósági karantén vár. A rendőrség azt közölte, hogy ezt koronavírus teszttel sem lehet kiváltani.

Idén sem kell lemondani a nyári élményekről, mutatjuk, hová utazhatunk!

Olaszországba június 3-tól lehet már beutazni, Görögország június 15-én nyitná meg kapuit, míg Spanyolország csak júliusban. Azt nem tudni egyelőre melyik országból hazatérve kell majd karanténba vonulni. És van ahova még mindig tilos utazni. Ilyen például Franciaország, Svájc, Belgium, Lengyelország, Oroszország, Norvégia és Finnország. Akik pedig távolabbi földrészre tervezik a nyaralást, jobb, ha megvárják az őszt, mivel jelenleg még számos korlátozás érvényben van.

KELEMEN ANNA – Tízszeres áron adná a két, három napos retúr repülőjegyeket

Kelemen Anna most itthonra szervezi a programjait, és már konkrét tervei is vannak a nyárra. Ő ezt ajánlja azoknak is, akik eddig inkább külföldre jártak. Arra pedig egészen rendhagyó tanácsai vannak, hogy hogyan lehetne kicsit megnehezíteni azok dolgát, akik szívesebben ültek repülőre, mondjuk egy hosszú hétvége alkalmával.

Fókusz Plusz 2020-05-30


szerző:
2020.05.30. 19:00
Hová utazhatunk a nyáron és mennyiért?

Mikor nyílnak újra a határok és hogyan változik meg a turistáskodás? Többen választhatják a Balatont, mint bármelyik Riviérát, ami a hazai turizmusnak jót tesz, de vajon milyen alternatívák vannak még a pihenésre?

Két hét karantén vár mindenkire, aki az Egyesült Királyságba utazik június 8-ától

Ha valaki nem tartja be, 1000 fontos, körülbelül 400 ezer forintos büntetésre számíthat. Ez az összeg emelkedhet is, ha a fertőzések száma növekszik a szigetországban.

Fókusz Plusz 2020-05-23


szerző:
2020.05.23. 19:00
Utazz belföldre, és az idős helyiek lesznek az idegenvezetőid!

Idén valószínűleg sokan a belföldi nyaralást választják. Merre induljunk, ha nem a legfelkapottabb, legzsúfoltabb úticélokat szeretnénk felfedezni? Ebben segítenek a Telekom Nyaralásnagykövetei, akik olyan helybéliek, akik évtizedek óta az ország eldugott szegleteiben élnek. Hiszen ki ismerné náluk jobban a környéket?

Így lehet repülővel utazni a járvány idején!

Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója elárulta, hogy mi vár azokra az utasokra, akik repülni szeretnének az idei évben.

Kulisszatitkok: így készült a Super Mario karantén változata!

Érlaki Gitta egy hihetetlenül frappáns videóval nevezett be a Made in Karanténba. A fiatal YouTuber lány újragondolta gyermekkora kedvenc játékát, és megalkotta a Super Mario koronavírusos kiadását. Bár nem ő nyerte az 1 millió forintot, most megmutatjuk, hogyan készült a videója, és az is kiderül, hogyan éli a mindennapjait világutazóként.

Fókusz Plusz 2020-05-09


szerző:
2020.05.09. 19:00
Hova és hogyan utazhatunk idén?

A görögök júliustól várják a turistákat, az olaszok pedig akár még fizetnének is, hogy oda menjenek hozzájuk. Van remény a turistacélpontokban, de hová és hogyan utazhatunk idén? Az egykori magyar DJ a szicíliai helyzetről mesél és már a horvátok is készenlétben.

Fókusz Plusz 2020-05-02


szerző:
2020.05.02. 19:00

Fókusz Plusz 2020-04-25


szerző:
2020.04.25. 19:00
Egy életre szóló kaland elé néz Mariska és Baba

A javasasszony már nem az a szegény kuruzsló, mint aki két évvel ezelőtt volt – egy világutazó dáma vált belőle, akinek bizony szüksége van egy jó társalkodónőre.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Utazás a négy fal között

A négy fal között utazhatnak azok, akik csatlakoznak egy már csaknem 800 ezer tagú Facebook csoporthoz. Az alapítók célja: összekötni a koronavírus miatt bezárkózva élő embereket a világban. Úgy gondolják, a közös képnézegetés segít a túlélésben.

Fókusz Plusz 2020-04-11


szerző:
2020.04.11. 19:00

Fókusz Plusz 2020-04-04


szerző:
2020.04.04. 19:00
Felejthetetlen kalandra készültek, embert próbáló túra lett a vége

Pár hete még egy kietlen sivatag kellős közepén térerő és információk nélkül bolyongtak Timiék, aztán egy városba érve tudták meg, hogy mi történik a világban. Katonai repülőgéppel, durva hazaút várt rájuk. Most elmesélik, hogy mi történt.

Fókusz Plusz 2020-03-28


szerző:
2020.03.28. 19:00

Fókusz Plusz 2020-03-21


szerző:
2020.03.21. 19:00
Világ körüli álomutazásnak indult, de közbeszólt a koronavírus-járvány

A koronavírus miatt a hajózási társaságok megszakították az utakat, minden hajót visszarendeltek a kikötőkbe. Egészen szerdáig úgy volt, hogy a Magnifica is elindul Európa felé, aminek fedélzetén magyar utasok is vannak.

Fókusz Plusz 2020-03-14


szerző:
2020.03.14. 19:00
A diszkont légitársaságok lesznek a válság nyertesei?

Légitársaságok fognak csődbe menni, mások pedig megerősödnek a koronavírus járvány miatt - jelentős átrendeződést vár a légiközlekedés piacán a Wizz Air elnök-vezérigazgatója. Váradi József az RTL Híradónak adott interjúban azt mondta: bár őket is érzékenyen érinti a kialakult helyzet, hosszú távon a diszkont légitársaságok lesznek a válság nyertesei.

Viktor azt vette a fejébe, hogy bejárja ugyanazt az útvonalat, amit Kőrösi Csoma Sándor

Egy kalandvágyó fiatalember, a kerékpárja és a végtelen utak, hegyek, folyók, hágók. Vadkempingezés a szabad ég alatt, egy hónap börtön Pakisztánban, többször tönkrement bicikli és számtalan kedves emlék. 11 ország, közel 15 ezer megtett kilométer kilenc hónap alatt. Viktor azt vette a fejébe, hogy bejárja ugyanazt az útvonalat, amit Kőrösi Csoma Sándor nyelvkutató, a tibeti-angol szótár megalkotója is megtett. 1819-ben indult el a hosszú útra, Viktor 200 évvel később, 2019-ben.

Ha az utazás alatt a járványügyi helyzet rosszabbra fordul, a károkat az utazó szenvedi el

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából – ezt szerdán este jelentette be Donald Trump amerikai elnök. A Fehér Ház ovális irodájából sugárzott beszédében azt mondta, hogy a koronavírus európai terjedése miatt rendelik el az utazási tilalmat. A magyar hatóságok azt kérik, hogy ne utazzunk külföldre, de nem tiltják. Ha az utazás alatt a járványügyi helyzet rosszabbra fordul, a károkat az utazó szenvedi el. A Tankcsapda felfüggesztette európai turnéját, az Edda elhasztja amerikai fellépéseit, Caramellék pedig külföldi nyaralásukat mondták le.

A termelési oldalon okozza a legnagyobb kárt a koronavírus

A vírus mind a termelési mind a fogyasztói oldalon negatív hatással van a gazdaságra és a szakértők szerint ez még csak a kezdet. A légitársaságok, a vendéglátó egységek és a szállodák már most érezhetik a kereslet visszaesést, de más szolgáltatásoknál is csökken a bevétel. Az emberek lemondják az utazásaikat és inkább otthon maradnak, sokan a kisebb tömegrendezvényeket is kerülik, nem mennek moziba, színházba és a nagyobb kiadásokkal is inkább várnak.

A félelem nem számít útlemondáskor

Nem számít a koronavírustól való félelem - erre hivatkozva senki nem kapja vissza a teljes pénzét, hacsak nem karantén alá vont területre szólt a jegye. Az utazási irodák szerint azonban a nyári utakat még korai lemondani.

LEMONDOTT UTAZÁSOK: Mikor kaphatjuk vissza a befizetett pénzt?

Biztosítási és utazásszervezési szakemberekkel beszélgettünk arról, mennyibe kerül az, ha a koronavírus terjedése miatt aggódva lemondanánk utunkat. Milyen esetben fizet a biztosító és mikor nem jár vissza a pénzünk.

Nem jöhetnek repülők Magyarországra Észak-Olaszországból

A kormány úgy döntött, egyáltalán nem jöhetnek repülőgépek Magyarországra a járvány által leginkább sújtott észak-olasz régiókból. A Demokratikus Koalíció viszont azt mondja, ez kevés. Szerintük a koronavírusjárvány sújtotta országokból érkezőket kivétel nélkül kötelező otthoni karanténba kellene tenni. A karanténszabályok megszegőit akár 40 millió forintos bírsággal is sújtanák.

Fókusz Plusz 2020-03-07


szerző:
2020.03.07. 19:00
Akár 85 százalékkal is visszaeshet a turizmus húsvétra a koronavírus miatt

Akár 85 százalékkal is visszaeshet a turizmus húsvétra a koronavírus miatt - erre készül a Magyar Turizmus Zrt. A szakmai szervezet által nyilvánosságra hozott adatok szerint már most felére esett vissza Budapesten a szállodai foglalások száma. Vidéken egyelőre valamivel jobb a helyzet. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a turizmust derékba vágta a koronavírus, a nehéz helyeztbe került ágazatok megsegítéséről már a következő kormányülésen dönthetnek.

Fókusz Plusz 2020-02-29


szerző:
2020.02.29. 19:00
Nem javasolják, hogy Észak-Olaszországba utazzunk

Senkinek nem javasolja a kormány, hogy Észak-Olaszországba utazzon, ám utazási tilalmat a koronavírus terjedése miatt felállított operatív törzs bármikor elrendelhet - ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mondta az RTL Híradó kérdésére. Olaszországban az iskolai kirándulások felfüggesztése miatt heti több ezer diák magyarországi csoportos utazását mondták le. A magyar diákok kiutazásának engedélyezéséről a tankerületek dönthetnek.

Összekuporgatták a pénzt és világkörüli útra indult a szerelmespár

Ki ne vágyna arra, hogy egyszer világkörüli útra induljon, és maga mögött hagyjon mindent egy időre? Zsófi és János nem csak álmodoztak, hanem döntöttek. Összekuporgatták a pénzt, terveztek és elindulnak megkerülni a földet. Autóval.

Fókusz Plusz 2020-02-15


szerző:
2020.02.15. 19:00

Fókusz Plusz 2020-02-08


szerző:
2020.02.08. 19:00

Fókusz Plusz 2020-02-01


szerző:
2020.02.01. 19:00

Fókusz Plusz 2020-01-25


szerző:
2020.01.25. 19:00
Rácz Jenő kiszolgálja szerelmét a konyhában

A Konyhafőnök séfje és párja, Gyuricza Dóri egy éve vannak együtt, ráadásul már együtt is élnek. Erről meséltek a Reggeliben.

Roland és Bori Angliába utaznak

Roland és Bori úgy döntöttek, hogy egy időre Londonba költöznek… Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Evelin és Alesszia betörtek Anasztázhoz

Alesszia és Evelin betörtek Anasztázhoz. Ákos csúnyán megsértette Katát. Roland remek ajánlatot kapott.

Fókusz Plusz 2020-01-11


szerző:
2020.01.11. 19:00

Fókusz Plusz 2020-01-04


szerző:
2020.01.04. 19:00
Többen már ingyen tömegközlekedhetnek

Az év első munkanapjának délelőttjén már 161 fővárosi álláskereső kért ingyenes tömegközlekedési bérletet januárra. Karácsony Gergely főpolgármester még a kampányban tett ígéretet arra, hogy a Budapesten élő munkanélküliek ingyenesen használhatják a fővárosi tömegközlekedést. A regisztrált álláskeresőknek ehhez havonta be kell szerezniük egy igazolást a kormányhivataltól.

Fókusz Plusz 2019-12-28


szerző:
2019.12.28. 19:00

Fókusz Plusz 2019-12-14


szerző:
2019.12.14. 19:00

Hova utazzunk az ünnepek alatt?


szerző:
2019.12.06. 07:46
Hova utazzunk az ünnepek alatt?

Wellness az ünnepek alatt, vagy esetleg Szilveszter egy másik ország fővárosában? Síelés a családdal, vagy barátokkal, netán elmenekülni a télből a nyárba… A Reggeliben minden kiderült a szokásainkról.

Fókusz Plusz 2019-11-30


szerző:
2019.11.30. 18:55

Visszatért az étkezőkocsi!


szerző:
2019.11.29. 07:43
Visszatért az étkezőkocsi!

Az utastájékoztató táblák kétnyelvű megjelenítésével kezdődött, majd a szerelvények felújításával és menetrend változtatással folytatódik több Erdélybe közlekedő vasúti járat megújítása. A MÁV szóvivője, Biber Anett mesélt a nézőknek a részletekről. 

Fókusz Plusz 2019-11-23


szerző:
2019.11.23. 19:00
Diétára fogta macskáját, hogy együtt utazhasson vele a repülőn

Fogyókúráztatja macskáját egy orosz férfi, mivel kedvence már nem fér bele az engedélyezett méretű kézipoggyászba, így csak a feladott csomagok között utazhatna. Az óriáskandúr gazdája ezt nem akarja, ezért gyakori utazásai előtt szigorú diétára fogja a cicát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való