KERESÉS search-close

választás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "választás"

Véletlenül majdnem elismerte vereségét Donald Trump

Véletlenül majdnem elismerte választási vereségét Donald Trump. Egy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatón szólta el magát. Pénteken több a beadványát elutasították a bíróságok. Közben kiderült, hogy bár Észak-Karolina államot megnyerte, Georgiat elvesztette. Ez pedig azt jelenti, hogy Joe Biden pontosan annyi elektori szavazattal nyert, mint Trump négy évvel ezelőtt.

Betti gazdasszony belegázolt exjelöltje férfiúi büszkeségébe?

Eljött a végső döntés ideje! Betti döntött Csanád és Laci sorsáról.

Még mindig nem tudni, ki lesz az Egyesült Államok elnöke

Már több, mint 36 órája bezárták az utolsó amerikai szavazókört, de még mindig nem lehet tudni, hogy ki ülhet januártól az Egyesült Államok elnöki székébe. A New York Times legfrissebb adatai szerint Joe Biden vezet 253 elektori szavazattal, Donald Trump eddig 214-et kapott. Az elnökséghez 270-et kell megszerezni.

Peti gazda választott: Anett vagy Laura?

A lányok könnyeikkel küszködve fogadták a gazda döntését. Laura percekig nem tudott megszólalni Peti szavai után.

Még nem dőlt el, ki nyeri az amerikai elnökválasztást

A koronavírus járvány miatt rengetegen adták le voksukat levélszavazással, és mivel a verseny rendkívül szoros, egyelőre még nem dőlt el, hogy a demokrata Biden, vagy a republikánus Trump lesz az elnök. Nem túlzás azt állítani, hogy egész Amerika árgus szemekkel figyeli az eredményeket.

Roland gazda bemutatja gyermekeinek szíve választottját

Anikó kifaggatta a gazdát, hogy mit tervez végleges párjával a döntés kihirdetése után.

Gergő úgy érzi, Betti gazdasszony hátba döfte

Betti szavai szíven ütötték Gergőt, aki végig úgy érezte, hogy nyert ügye van a gazdasszonynál

Újabb lány távozott Roland gazda birtokáról

Szomorkodásra azonban nem volt idő, a gazda barátaival és a még "versenyben" lévő 2 jelöltjével töltötte az éjszakát.

Szabolcs gazda megpecsételte a lányok és saját sorsát

A gazda többször hangoztatta, hogy számára az őszinteség a legfontosabb erény, emiatt úgy érezte, meg kell hoznia egy igen komoly döntést.

Történelmi pillanat a Házasodna a gazda történetében!

A lányok először azt hitték, hogy a gazda csak viccel, de mikor látták, hogy ennek fele sem tréfa, csalódottan vették tudomásul, hogy minden szavát komolyan gondolja.

Csalódás: A gazda összetörte jelöltje szívét

A hölgy érzelmei már most komolyak és mélyek voltak, ám ez a gazdát egyáltalán nem befolyásolta döntésében.

Ilyen még nem történt: A gazda máris feladja?

Az első beszélgetések után a gazda szomorúan panaszolta Anikónak, hogy csalódottnak érzi magát, mert egy lány sem mozgatta meg őt igazán.

Sokkoló: Laurát váratlanul érték Pisti gazda szavai

A lány, aki gazdáról gazdára jár, hogy megtalálja az igazit, most szembesült csak igazán azzal a ténnyel, hogy kiszemeltje pontosan mivel is foglalkozik.

Első benyomás: Betti gazdasszony nem hitt a szemének...

A jelöltek külsőre és belsőre is teljesen különböznek egymástól. Habár Betti választotta őket, mégis tudtak meglepetést okozni számára.

Drámai pillanatok: Peti gazda döntött a lányok sorsáról

Anikó engedélyt adott a gazdának, hogy négy lányt választhasson, csakhogy Peti azzal nem számolt, hogy ehhez mit fognak szólni a lányok

Roland gazda döntött: Sírva búcsúzott az egyik lány

Nehéz szívvel ugyan, de Rolandnak meg kellett hoznia azt a döntést, hogy kit küld haza – a választása pedig megríkatta a lányokat.

Laurát nem hatotta meg Szabolcs gazda döntése: Pisti gazda is kiválasztotta!

Miután Szabolcs gazda eldöntötte, hogy Laurát küldi haza, a lány nem esett kétségbe, ugyanis kiderült, hogy őt Pisti gazda is beválogatta.

Fidesz-KDNP elégedett a borsodi időközi választás eredményével

A Fidesz-KDNP elégedett, az ellenzék bizakodó a vasárnapi borsodi időközi választás eredményét látva. A voksoláson a kormánypárti jelölt, Koncz Zsófia kapta a szavazatok többségét. A Momentum szerint akár meg is nyerhették volna a mandátumot, ha nem ennyire megosztó a jelölt. Bíró László korábbi antiszemita kijelentései miatt volt kénytelen többször bocsánatot kérni. A híradónak nyilatkozó szakértő szerint ha nyert is volna az ellenzéki jelölt, a parlamenti kétharmadot csak papíron veszítette volna el a kormányoldal.

Koncz Zsófia csak Facebook-reklámra többet költhetett a törvényben szereplő maximális összegnél

Csak Facebook-reklámra többet költhetett a törvényben szereplő maximális összegnél Koncz Zsófia a borsodi időközi választás fideszes győztese. A politikus csaknem öt és fél millió forintot fordított erre. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International szerint a hatályos jogszabály alapján egy jelölt a teljes kampányára most legfeljebb 5,4 millió forintot költhet. Koncz Zsófia nem akart nyilatkozni, a Fidesz azt mondja: minden szabályt betartottak. 

A kormánypártok parlamenti kétharmada múlhat a borsodi választáson

A kormánypártok parlamenti kétharmada múlhat a vasárnapi borsodi választáson. A tiszaújvárosi központú választókerületben délután 5 óráig a szavazásra jogosultak 40 és fél százaléka vett részt az időközi voksoláson. A motorbalesetben meghalt korábbi képviselő lányát, Koncz Zsófiát indították a kormánypártok, ők például akciós krumplit kínáltak a kampányban. Az ellenzék a jobbikos Bíró László mögé állt be, aki korábbi kijelentései miatt magyarázkodott.

Hétfőn már nagygyűlést tartana Floridában Donald Trump

Hétfőn már nagygyűlést tartana Floridában Donald Trump. Pedig egyelőre azt sem tudni, hogy kigyógyult-e a koronavírusból. Több interjúban is rákérdeztek nála, hogy van-e már negatív tesztje, de egyszer sem válaszolt. A jövő hétre tervezett elnökjelölti vitát viszont lefújták a szervezők.

Választásra buzdít Jane Fonda, nem is akárhogyan

A nyolcvanas évekbeli videóihoz hasonló filmet készített az egykori aerobik-királynő. A most 82 éves Jane Fonda újra felvette a testhez simuló ruhát, a hajpántot, meggyőzött néhány világsztárt, hogy együtt buzdítsák az amerikaiakat, hogy ezúttal ne csak a testüket gyakorlatoztassák, hanem novemberben gyakorolják választási jogaikat is: regisztráljanak és menjenek szavazni. Az egy perces klipben többek között feltűnik, az énekesnő Katy Perry, az egykori kosárlabdázó, Shaquille O'Neill, és több híres színész is.

Akciós zöldségvásárt tart a Fidesz Tiszaújvárosban a választás előtt

Akciós zöldségvásárt tart a Fidesz hétvégén Tiszaújvárosban, egy héttel azelőtt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben időközi országgyűlési választás lesz. Erről a hvg.hu írt először. A korábbi képviselő, Koncz Ferenc júliusban motorbalesetben meghalt, a lánya indul a Fidesz jelöltjeként. A párt szerint az akciós zöldségvásárt nem kritizálni kellene. Az ellenzék közös jelöltje szerint a vásár megalázó kampányfogás.

Ki mi alapján választ kutyát – a stílus, a sportosság vagy a cukiság is szempont?

A vörösszőnyeg egyik sztárpárja Nyári Dia és kutyusa volt, Dia el sem tudja képzelni az életét a jack russel terrierje nélkül. Szerinte kisfiának, Zéténynek csak előnyére válik, hogy négylábú mellett nő fel.

Új főbírót nevezne ki Donald Trump

Alig egy hónappal az elnökválasztás előtt nevezne ki új főbírót Donald Trump, miután pénteken meghalt a Legfelsőbb Bíróság egyik tagja. Ezzel évtizedekre bebetonozhatná a konzervatív többséget az alkotmánybíróság szerepét is betöltő testületben. Az ellenzéki demokraták több politikusa is azt mondta, ha Trump keresztülviszi az akaratát, akkor győzelmük esetén kibővítik a törvényszék létszámát.

Újra tízezrek tüntettek Minszkben az születésnapját ünneplő Lukasenka elnök lemondását követelve

Vasárnap újra tízezrek tüntettek Minszkben az épp 66. születésnapját ünneplő Lukasenka elnök lemondását követelve. Miután a rendőrség nem tudta megakadályozni a demonstrációt, a hadsereg alakulatait is kivezényelték az utcákra. A zavargások a három héttel ezelőtti elnökválasztás után robbantak ki, amelyen a tiltakozók szerint Lukasenka csalással szerezte meg a győzelmet.

Hivatalosan is Trump lett a repbulikánusok elnökjelöltje

Elfogadta a felkérést, így hivatalosan is Donald Trump lett a repbulikánusok elnökjelöltje a novemberi választáson. Ezzel véget ért a párt négynapos jelölőgyűlése. Az elnököt sok bírálat érte amiatt, hogy a csütörtöki zárónapot a Fehér Házban tartotta meg, noha a rezidencia nem lehet pártpolitikai rendezvények színtere. Ráadásul a koronavírusjárvány közepén a vendégek tömött sorokban, és maszk nélkül hallgatták Trumpot.

Nem ismeri el a fehérorosz elnökválasztás eredményét az Európai Unió

Nem ismeri el a fehérorosz elnökválasztás eredményét az Európai Unió, és szankciókat készít elő a választási csalás és az erőszak részvevőivel szemben. Közben a balti államok kormányfői új választásokat követelnek. A hivatalos eredmények szerint az országot 26 éve irányító Lukasenka a szavazatok bő 80 százalékát szerezte meg. Minszkben azóta szinte folyamatosan tüntetnek.

A Jobbik is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz

Akár kétharmaddal is legyőzhető lenne a Fidesz 2022-ben, ha mindenhol csak egy ellenzéki jelölt indulna. Ezt mondja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki szerint minden körzetben előválasztáson kellene eldönteni, melyik párt jelöltje indulhat. Eddig a Párbeszéd, az MSZP és a Jobbik jelentette be, hogy készek erre. A Momentum szerint a jelöltállítás módjánál fontosabb, hogy mi lesz a közös program.

Szonja döntött: viszlát Gergő!

A Berényi Kft. ügyvezetője most túl messzire ment, és ennek az lett a következménye, hogy a testvére Vincét választotta a családja helyett.

Több ezren tüntettek szabad választásokat követelve a hétvégén Fehéroroszországban

Több ezren tüntettek szabad választásokat követelve a hétvégén Fehéroroszországban. Az Európa utolsó diktatúrájának tartott országban szokatlan demonstrációkat az váltotta ki, hogy a közelgő elnökválasztás előtt bebörtönözték a 26 éve hatalmon lévő Aljakszandr Lukasenka legesélyesebb kihívóit. Feleségeik azonban átvették az ellenzék vezetését, és indulni akarnak a választáson.

Új választás lesz Mohácson

Feloszlatta magát a mohácsi képviselőtestület. Októberben az MSZP-s Csorbai Ferenc lett a polgármester, miután elődje, a fideszes Szekó József halála után nem lépett vissza a választáson, és egyedüli indulóként nyert. A képviselőtestületben viszont a Fidesz szerzett kétharmados többséget, és azt akarták, a polgármester mondjon le, mivel nem tette, inkább feloszlatták a testületet. Ősszel új polgármestert és új képviselőket is választanak.

Elnököt választ Lengyelország

A mai voksolás tétje, hogy akadálytalanul kormányoz-e tovább az Európai Unióval gyakran szembeforduló varsói kabinet, vagy egy ellenzéki elnök személyében lesz-e ellensúlya. A voksolást a koronavírus-járvány miatt májusban elhalasztották. Akkor valószínűleg simán nyert volna a jelenlegi elnök, Andrzej Duda. Mostanra viszont, a közvéleménykutatások szerint szorossá vált a küzdelem.

Tarolt a kormány Szerbiában

Kiütéses győzelmet aratott az Aleksandar Vucic vezette szerb kormányzó párt a vasárnapi választásokon, megszerezve a parlamenti mandátumok több mint kétharmadát. Győzelméhez az is hozzájárult, hogy a szavazást az ellenzék nagy része bojkottálta. A vajdasági magyarok viszont tartományi és országos szinten is megtöbbszörözték a képviselőik számát.

Nem jutottak be a magyar pártok Szlovákiában

A politikai erőviszonyok teljes átrendeződését hozta a választás Szlovákiában. Az ország történetében először magyar kötődésű párt nem lesz a parlamentben. Megbukott az eddigi kormánypárt, a korrupció elleni küzdelemmel kampányoló ellenzéki erők szerezték meg a többséget.

Győr új polgármestere: „Gyomlálni és ültetni akarok”

A fideszes, Dézsi Csaba András lett Győr polgármestere. A vasárnapi, időközi választáson a voksok több mint 56 százalékát szerezte meg. 17-tel többet, mint a közös ellenzéki jelölt, az MSZP-s Pollreisz Balázs. Ő azt mondta, hogy csalódott, de hajlandó együttműködni az új polgármesterrel. A korábban szexbotránya miatt lemondott fideszes városvezető, Borkai Zsolt utódja pedig vasárnap úgy fogalmazott: egy új, a korábbi időszakot lezáró korszak indul.

Dézsi Csaba András nyert a győri polgármester-választáson

A kormánypárt jelelöltje Dézsi Csaba András nyerte a győri polgármester-választást. A szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott fideszes polgármester, Borkai Zsolt utódjáról döntöttek ma a győriek.

Polgármester-választás Győrben

Még tart a szavazás Győrben. A szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott fideszes polgármester, Borkai Zsolt utódjáról dönthetnek az ott élők. A legfrissebb adatok szerint kevesebben mentek el választani, mint októberben. Hatan indulnak a polgármesteri posztért, a Fidesz Dézsi Csaba Andrást, az ellenzéki összefogás pedig a szocialista Pollreisz Balázst indította.

Beleszóltak a sajtó működésébe?

A választások tisztasága felett őrködő helyi választási iroda vezetője adott tippeket, hogyan kampányolhatnának a Józsefváros című önkormányzati lapban a volt fideszes polgármester mellett úgy, hogy abba ne köthessenek bele. Ezt a korábbi fideszes kerületi vezetés hivatali levelezése alapján állítja Pikó András polgármester.

Pollreisz Balázs a győri ellenzék közös polgármesterjelöltje

Pollreisz Balázs a győri ellenzék közös polgármesterjelöltje. Az MSZP győri elnöke, 2014 óta önkormányzati képviselő. Ellenfele, a Fidesz önkormányzati képviselője, a kardiológus Dézsi Csaba András lehet, aki szerdán azt mondta, szívesen vállalná a felkérést. Az időközi választásra azért kerül sor január 26-án, mert a korábban újraválasztott fideszes Borkai Zsolt szexbotránya miatt egy hónapja lemondott tisztségéről.

Ezúttal tolonganak a jelöltek Balatonszepezden

Tolonganak a jelöltek - miközben az októberi választáson senki nem akart polgármester lenni, a megismételt szavazásra tizennégyen jelentkeztek be a posztért a párszáz lelkes Balatonszepezden. December 8-án lesz az időközi választás. Az Index szerint a sok jelölt közül csak hárman élnek Balatonszepezden.

Elnököt választ Románia

Sima győzelmet jósolnak az elemzők Klaus Johannis jelenlegi államfőnek a romániai elnökválasztás második fordulójában. Kihívója, a szociáldemokrata Viorica Dancila a közvéleménykutatások szerint legalább 20 százalékkal van tőle lemaradva. Ő október elejéig miniszterelnök volt, de megbukott.

Január 26-án lesz az új választás Győrben

Felmondta szerződését Győr városa azzal az ügyvéddel, aki Borkai Zsolttal együtt szerepel a szexvideón. Ezt az újraválasztott, majd lemondott polgármestert helyettesítő alpolgármester mondta az RTL Híradónak. A Fidesz közben már keresi a jelöltjét az időközi polgármester választásra, ami január végén lesz. Dézsi Csaba András, kardiológus lehet a befutó. Ő azt mondta, át kellene szervezni az életét, ha tényleg felkérik a posztra.

Ki kell adniuk, hányan jelentkeztek át a tavalyi választás előtt új lakcímre

Ki kell adnia a Belügyminisztériumnak, hányan jelentkeztek át a tavalyi választás előtt új lakcímre. A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital indított pert, hogy megtudják, hányan jelentkeztek be fiktív magyarországi lakcímre, hogy befolyásolják a parlamenti választás eredményét. A Belügyminisztérium azt közölte: határidőre kiadják az adatokat, bár szerintük csak politikai hisztériakeltésről van szó.

Voksturizmus: polgármester helyett csak egy feneket találtunk

Sok helyen még pár héttel az önkormányzati választások után sincs nyugalom. Van, ahol újraszámolják vagy számolták a szavazatokat, és van, ahol annyira csalásgyanús volt a voksolás, hogy egyből kitűzték az új választásokat. Serdült Szilvia a borsodi Nyéstán és Gagyapátiban járt, ahol a jelöltek versenyt futottak, ki tud több új szavazót bejelenteni a faluba, és ezt nyíltan hangoztatták is. A két falu a választás napjára nagyon népes lett, rengeteg olyan ember szavazott, akik a helyiek még sose láttak. Mindkét helyen még mindig forrnak az indulatok, és készülnek a megismételt voksolásra.

Ünnepek: nem kell választani

Megférnek egymás mellett az ünnepek, nem kell feltétlen választani. Ezt mondta a híradónk által megkérdezett néprajzkutató, Halloween, azaz Mindenszentek előestéje kapcsán.A közhiedelemmel ellentétben a nem amerikai, hanem ősi kelte hagyomány, melynek lényege, hogy elijesszék az ártó szellemeket, ezért bújnak jelmezbe a világ sok táján. November elseje Mindenszentek, november másodika pedig halottak napja. Egy közös van ezekben a napokban: mindhárom ünnep a már nem élőkről, az elmúlásról szól.

Kósa: Jó lenne egy új választás

Győrnek és Borkai Zsoltnak is jobb lenne, ha a városban időközi választásokat tartanának - erről beszélt Kósa Lajos Fidesz alelnök a Hír TV-ben. A szexbotrányba keveredett polgármestert hiába kerestük, de korábban azt közölte, ki akarja tölteni a mandátumát. Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár a parlamentben azt mondta, a Borkai Zsoltot érintő ügyekben zajlik a nyomozás.

Új választást akar az MSZP Kispaládon

Új választást követel az MSZP Kispaládon, ahol olyanok szavaztak vasárnap a Házon Kívül kamerája előtt, akiket soha korábban nem láttak a településen. Több száz Ukrajnában élő magyart jelentettek be a szabolcsi falu lakóinak házaiba, hogy az urnák elé járulhassanak - a jogorvoslati kérelem szerint. A hétvégi választás kapcsán több településen tettek feljelentést voksturizmus miatt.

 

 

Megismétlik a választást Nyéstán!

Megismétlik a választást a Borsod megyei Nyéstán, miután kiderült, rövid időn belül megháromszorozódott a településen lakók száma. A gyanú szerint fiktív lakcímekre jelentkeztek be ismeretlenek. A választási iroda vasárnap nem közölt eredményt, hanem úgy döntöttek, 30 napon belül megismétlik a választást. Gagyapátiban hasonló gyanú miatt feljelentést tettek.

Egy szavazattal is polgármester lehet Mohácson

Másfél héttel ezelőtt váratlanul meghalt Szekó József, Mohács polgármestere. Tragikus halálát mustgázmérgezés okozta. Öt éve a szavazatok 70 százalékát kapta meg, míg a második helyezettre, az MSZP-s Csorbai Ferencre alig 12 százalék voksolt. Most úgy áll a helyzet, hogy Csorbai úgy is nyer, ha egyetlen szavazatot kap, mondjuk a sajátját, mert ő az egyetlen ellenjelölt. Megkérdeztük, hogy miért indul el ellenfél nélkül, és nem fél-e attól, hogy ha így nyer, tulajdonképpen nem lesz igazi legitimációja.

 

Niki gazdasszony döntött: Jocónak vagy Norbinak mennie kellett

Nikinek nehéz döntést kellett hoznia: végül azt a férfit választotta, akivel hosszútávon is el tudta képzelni a jövőjét.

Misi gazda bevallotta Milinek, hogy kihez húz a szíve

Miután Mili elutasításával nagyon megbántotta Misit, a gazda úgy érezte, eljött az idő, hogy egy kiválasztott nő maradjon csak mellette. 

A fiúk döntöttek: csak egy új lány költözhetett a villába

A rapid-randikat követően a fiúk választottak. A bejelentésüket nemcsak Heni és Szandra várta nagyon, de a teraszon hallgatozó csajok is.

Mindent a kéznek: a csajok jól megtapizták az új jövevényeket

A lányok bekötött szemmel „ismerkedhettek meg” Csabával és Dáviddal. A nagy kérdés: melyiküket marasztalják a villában?

Koalíciós kényszer Kurzon

Elhúzódó koalíciós tárgyalásokra kell felkészülni szakértők szerint a vasárnap előrehozott választás után Ausztriában. Az Osztrák Néppárt ugyan a vártnál is jobban szerepelt, de egyedül nincs meg a kormányalakításhoz szükséges többsége.

Fordulat: Milán két lányt választhatott, utána pedig a lányok döntöttek

Sokkoló hír érkezett a villába: miután Milán két lányt is választhat, a többi lány dönt a fiúk sorsáról… egy srácnak távoznia kell.

Egyre nehezebb a gazdák választása!

Nem könnyű elküldeni valakit, azt mondani neki, hogy nem kellesz nekem: most már ez a szituáció a házasságra, szerelemre, családra vágyó gazdáknál. Zsolt és Misi gazda is,- igaz másként,- de átlépte a határokat egyik választottjával.

PINTÉR GÁBOR: Becsületsértési ügyét lezártnak tekinti

Már hivatalosan is a Fidesz polgármester jelöltje volt, amikor júniusban becsületsértésért elmarasztalták Pintér Gábort. Szerinte az ítélettől függetlenül alkalmas a kerület vezetésére, amelyet 2014-ben és a tavalyi időközi választáson is a DK-s jelölt nyert. Azt mondja: polgármesterként például uszodát építene, de javítana a tömegközlekedésen is.

Vajon kivel megy randizni Luna?


szerző:
2019.09.25. 21:39
Vajon kivel megy randizni Luna?

A lánynak most lehetősége volt egy fiút választani a közelgő randevúra. A döntését azonnal közölnie kellett a többiekkel.

Az eddigi legnehezebb döntés: Zsolt gazdának négy hölgytől kellett elbúcsúznia!

Zsolt gazda döntött és kiválasztotta azt a három hölgyet, akinél egy kis lángot érzett a beszélgetés során.

Tibi bevallotta Szilvinek, hogy inkább Karolát választaná

Úgy tűnt, hogy a Kittis szakítás után Szilvi lesz az a lány, aki mellett Tibi megtalálja a helyét. Most viszont a fiú színt vallott: Karola az, akiért megdobban a szíve.

Előrehozott választás jöhet a briteknél

21 lázadó konzervatív képviselő miatt elbukta első brexit-szavazását a brit alsóházban Boris Johnson brit miniszterelnök. A keddi döntés értelmében a parlament szerda este szavaz arról a törvényről, amely megtiltaná, hogy a britek megegyezés nélkül lépjenek ki az Európai Unióból.

A Niki gazdasszony tanyájához vezető térképet csak három férfi érdemelhette ki!

Niki gazdasszony döntött, és három férfinak átadta a tanyájára vezető térképet, ezzel meginvitálva őket otthonába.

Balázs gazda döntött: őket viszi magával a tanyájára!

Balázs gazdának nehéz döntést kellett meghoznia: bár szíve szerint mind a hat lányt hazavitte volna magával, mégis csak hármat válaszhatott.

Szegeden összefog az ellenzék

Teljes az ellenzéki összefogás Szegeden, mondta Botka László szocialista polgármester és polgármester-jelölt, amikor bemutatta a 20 körzet képviselőjelöltjeit. 

Szerdától jönnek a választási értesítők

Szerdán kezdik kézbesíteni a mintegy 8 millió választópolgárnak az októberi önkormányzati választás értesítőjét.

19 megyei jogú városban már megállapodott az ellenzék

A 23 megyei jogú városból már 19-ben megállapodtak az ellenzéki pártok, hogy közös jelölteket indítanak. A fővárosban is szinte mindenhol lezárták az egyeztetéseket, itt már csak az a kérdés, hogy Ferencvárosban ki nyeri az időközben kiírt helyi előválasztást. Az ellenzéki pártok már egy éve tárgyalnak arról, hogyan működjenek együtt az önkormányzati választásokon: a kisebb városokban is lesznek közös jelöltek, több helyen pedig a helyi civil szervezetet támogatják majd.

Látszatválasztás Észak-Koreában

Zenés, táncos mulatság kísérte a helyhatósági választásokat Észak-Koreában. Mintha nem is a világ egyik legelnyomóbb rendszere tartana éppen demokratikus látszatszavazást. Az észak-koreaiak csak olyan jelöltek közül választhatnak, akiket korábban az állampárt jóváhagyott. Egyébként Ukrajnában és Japánban is választanak.

Sokan nem értik, miért támogatja a Fidesz a XX. kerületi ellenzéki polgármester-jelöltet

Az ellenzék eddigi polgármester-jelöltjét támogatja a Fidesz is Budapest XX. kerületében. Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum már áprilisban bejelentette, hogy Pesterzsébeten a független Szabados Ákost támogatják, de közben a kerületi Fidesz is jelezte, beállna mögé. Ebben az esetben a szocialisták viszont lemondanak róla.

Hűha! Ezer felé robbant szét a klaviatúra

Zoli választás elé állította legjobb barátját: a zene vagy a számítógép? Attila döntött, és lesújtott… Itt megnézheted a teljes beszélgetést!

Tarlós szerint az ellenzéki főpolgármester-jelöltek becsapják az embereket

Becsapják az embereket az előválasztáson induló ellenzéki főpolgármester-jelöltek, ezt írta Tarlós István a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelében. Szerinte olyan dolgokról beszélnek, amelyek megvalósítására sem anyagi, sem törvényi lehetőségük nincs. Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek szerint Tarlósnak 9 éve volt bizonyítani, hogy megfelelően képviseli a budapestiek érdekeit.

 

A Momentum főpolgármester-jelöltje nem ígér csodákat, de együttműködést igen

Nem ígér csodákat, de együttműködést igen. Szeretné megszólítani a Fideszből kiábrándult jobboldaliakat és a baloldali szavazókat is. Kerpel-Fronius Gábor a főpolgármesteri előválasztás egyik jelöltje. A Momentumot képviseli, és szerinte sok munkával leküzdhető hátrány, hogy kevésbé ismert a versenytársainál. Főpolgármesterként legelőször a főváros gazdálkodását tenné átláthatóbbá. A Momentum jelöltjével készült hosszabb interjút megnézhetik ITT

Könnyeivel küszködve mesélt a búcsúzásról a Barátok közt színésznője!

Mezei Léda már több mint három éve, hogy Kővári Natasát alakítja a sorozatban - most azonban úgy döntött a színésznő, hogy fájó búcsút kell vennie a Mátyás király tértől. A miértekről, az érzéseiről őszintén nyilatkozott nekünk.

Rekordmagas lehet a részvétel az európai parlamenti választáson

Rekordmagas lehet a részvétel az európai parlamenti választáson. Délután öt óráig a választópolgárok több mint 37 százaléka, csaknem 3 millió ember voksolt. Ez már most több, mint ahányan öt és tíz évvel ezelőtt elmentek szavazni. 21 magyar mandátum sorsáról döntenek ma a választók. Európa-szerte pedig 751-ről. A 4 napos, európai választási maraton csütörtökön kezdődött Hollandiában és az Egyesült Királyságban. Az utolsó szavazókörök este 11-kor zárnak Olaszországban, utána hozzák nyilvánosságra az eredményeket. Most pedig nézzük részletesen, hogyan zajlott eddig a szavazás napja.

A DK szerint választási csalás történt

Nem találták meg a bűnöst, felfüggesztették a nyomozást abban az ügyben, ami a lemásolt valásztási ajánlóívek miatt indult egy fővárosi választókerületben. Ezt az Index írta meg. A Fidesz jelöltjének ajánló ívein 341 olyan választó adatai szerepeltek, akik a frissen alapított "Lendülettel Magyarországért" párt ívein is ott voltak, csak más aláírással. A BRFK szerint nem tudták megállapítani, ki követett el visszaélést. A DK szerint választási csalás történt.

Elbukott a teszten a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere

Két egymás utáni teszten sem működött megfelelően a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere. A Híradó kérdésére a választási iroda elismerte a hibát, de azt írták: ez csak a belső kommunikációs rendszerben okozott fennakadásokat.

Vajon ki lesz Ökörapáti új polgármestere?

Subicznak sikerült megszereznie az elegendő ajánlószelvényt ahhoz, hogy indulhasson a polgármester-választáson - amikor ezt az örömhírt közli ismerőseivel, hirtelen megjelenik Misi, a másik jelölt!

Dobrev Klára: Megszűnhet az Altus Zrt.

Megszűnik az Altus Zrt., ha Dobrev Klára az Európai Parlamenti választásokon mandátumot szerez az Európai Parlamentbe - ezt ő maga mondta az RTL-Híradónak. A mások mellett korábban az Európai Bizottságnak is dolgozó vállalkozásnak jelenleg Dobrev Klára a vezérigazgatója. Gyurcsány Ferenc felesége eddig nem politizált, azt mondta, az áprilisi választások után döntötte el, hogy politikai szerepet is vállal a DK-ban. A Dobrev Klárával készített hosszabb interjút megnézhetik ITT.

EP választási kampányára gyűjt a Fidesz

Hamarosan újabb levelet kapnak Orbán Viktortól azok, akik korábban felhatalmazták arra, hogy írhat nekik. Ezúttal csekk is lesz a borítékban.

Szépségversenyt rendeztek egy Rio de Janeiro-i börtönben

A királynői korona itt is járt a győztesnek, de a résztvevők modell karrierről egyelőre nem álmodozhatnak. Mégis fontos ez a nap mindenkinek, mert a börtönlakók találkozhattak a szeretteikkel.

Vajon kit választ Szabolcs?

Mivel három villalakó is azonos szavazatot kapott a Kiválasztáson, Szabié volt a végső szó...

Kiderült, hogy melyik törzsbe kerültek az új szigetlakók!

Mivel az Agila nyerte a zsákmánszerzést, így ők dönthettek, hogy Emesét vagy Balázst szeretnék befogadni a törzsükbe.

Választási elemzés a budapesti svéd nagykövettel - eredeti nyelven

A szélsőjobb lényegesen erősebb lett, de nem tört át a vasárnapi svéd választásokon. Senki nem akar velük kormányozni. A most kormányzó szociáldemokraták és szövetségeseik viszont csak hajszálnyival kaptak több szavazatot, mint a jobbközép pártok. Patthelyzet. A nagykoalíciónak nincsenek hagyományai Svédországban. Mi lesz? Svédország budapesti nagykövete, a karrierdiplomata Niclas Trouve úr a stúdióban, akivel a választásokról és Svédország helyzetéről beszélget Baló György.

Vasárnap választott Svédország

A szélsőjobboldali, bevándorlás-ellenes párt előretörése várható a vasárnapi svédországi választásokon.  Egyes felmérések szerint ők lehetnek a második legnagyobb erő a parlamentben, más felmérések szerint viszont csak a harmadik helyet szerezhetik meg. A kormányzó szociáldemokraták várhatóan eddigi legrosszabb eredményüket érhetik el, de így is győzhetnek a voksoláson.

„Demokratikus, de nem egyenlő”

Demokratikus volt az április magyar választás, de nem volt egyenlő a pártok közötti verseny - derül ki az EBESZ-nek a választásokról készült részletes jelentéséből. A nemzetközi szervezet szerint elfogult a média, átláthatatlan a kampányfinanszírozás, a megfélemlítő, idegenellenes kormányzati tájékoztató kampányok összemosódtak a Fidesz üzeneteivel, és végeredményben a választók nem dönthettek a teljes tájékozottság birtokában.

Felcsúton vasárnap választás!

A fideszes jelölt élhetőbb falut, a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje adózás helyett: „kapózást” ígért a felcsútiaknak. Ami azt jelenti, hogy egyenlően elosztanák az ott élők vagyonát. Már csak egy nap és kiderül, ki lesz Mészáros Lőrinc polgármester utódja. Mészáros László István vagy Mészáros László János.

Így szakadtak két részre a villalakók!

A ValóVilág játékosaira hamarosan nagy küzdelmek várnak, így most eljött az idő, hogy a két csapatkapitány, Nóri és Majka csoporttagokat válasszanak maguknak…

Erdei Sándor Erdei Sándor ellen

Hamarosan kiderül, lesz-e Erdei Sándor nevű képviselő a miskolci közgyűlésben. Merthogy ketten is indulnak. Az egyik Erdei Sándor, a Rokker Zsoltiként ismert humorista. Miután bejelentette, hogy szinte teljes ellenzéki támogatással megméretteti magát, elindult egy másik Erdei Sándor is. Őt soha nem sikerült elérnünk, és kampány anyagával sem találkoztunk. Rokker Zsolti még ma is próbált útmutatót adni, hogy melyik Erdei Sándorra szavazzon az, aki őt választja.

„Undorodok tőle”


szerző:
2018.05.04. 18:00
„Undorodok tőle”

Szimonettának elege van párjából, hiszen börtönben érzi magát Roland mellett, ráadásul „már az ágyban sem jó semmi”. Miután azonban összekavart egy másik fiúval, Dáviddal, rögtön szerelembe is esett. A két fiú most szemtől szemben találkozott egymással…

MSZP: meg kellene ismételni

Az MSZP szerint meg kellene ismételni a választást abban a körzetben, ahol bizonyossá vált, hogy szervezetten szállították a kettős állampolgárokat szavazni. A Kúria keddi ítéletében mondta ki, hogy ez törvénytelen.

 

Szabina családját teljesen tönkretette az alkohol!

A fiatal lány csak annyit szeretne, hogy az édesanyja változzon meg, és végre jó szülő és jó nagymama váljon belőle. Tünde viszont eddig nem a lányát, hanem az alkoholista párját, Imit választotta, aki többször megverte már a nőt - a veszekedések, a verekedések szinte mindennaposak náluk. Vajon Tünde most kit választ, a lányát, vagy a párját?

Az örök dilemma: kutya vs. macska!

Szinte tényleg örök kérdés, hogy melyik kiskedvencet válasszuk. A Fókusz három évvel ezelőtt sorra vette a két négylábú előnyeit és hátrányait. A riport sokat segített abban, hogy végre eldönthessük, kutyát szeressünk, vagy cicát.

Meglepő: Németh Kristófnak a színészet és a sportlövészet között kellett választania

Németh Kristóf egészen fiatalon el kellett döntenie, hogy a színpadot vagy a lőteret választja-e. A végeredményt mindannyian ismerjük, ő pedig hálás érte, hogy a sportlövészet nem tűnt el végleg az életéből.

 

LÁTVÁNYOS: a tüntetés madártávlatból

Teljesen megtöltötték a Kossuth teret és környékét szombat este a kormány ellen tüntetők. A demonstrálók új választás kiírását, a választási szabályok igazságosabbá tételét és független médiát követeltek.

Végeredmény: semmi sem változott

Egyelőre sehol sem változott a választás végeredménye. Már megszámolták a határon túliak levélszavazatait, és folyamatosan számolják az átjelentkezők voksait is. A valasztas.hu-n folyamatosan frissülnek az adatok, eddig 12 egyéni körzetben született végeredmény.

Választás’18: mi történt?

A választásokon leadott összes szavazat nagyjából felét a Fidesz-KDNP kapta, másik nagyjából felét az ellenzék együttesen. A választás mindig számtengert produkál és kínál az elemzőknek. Megnéztük, hogy az összes leadott szavazatból melyik pártnak hány kell egy mandátumhoz.

 

Buszokkal hozták a szavazókat

Rengetegen érkeztek a vasárnapi választáson a határ menti falvakba szavazni Ukrajnából és Szerbiából is. A Házon kívül stábja azt tapasztalta, hogy buszokkal hozták a kettős állampolgárságú szavazókat a határ túloldaláról.

Választás’ 18: Ellenzékváltás?

Fidesz-KDNP kétharmadot szerzett, az ellenzék: javító DK és szerényen javító Jobbik és LMP – és nagyot bukó MSZP.  A Jobbik és az MSZP egy-egy politikusával keressük a választások tanulságait.

Íme „Urbán Viktor” legendája (Benk Dénes)

Részlet a 21. évad első részéből:

A választás másnapján természetesen a politikai élet volt terítéken, Benk Dénes pedig nem rejtette véka alá véleményét. Sőt, „Urbán Viktor” és Kelemen Anna sem maradhattak ki…

A teljes adást itt tudod megnézni!

Lemondások az ellenzéki oldalon

Napközben még a kormányváltásban is reménykedtek az ellenzéki pártok a választáson a magas részvételi arány miatt. Aztán a Fidesznek kétharmados többségét hozó voksolás után azonnal lemondott az MSZP teljes elnöksége, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való