KERESÉS search-close

víz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "víz"

Szabolcs gazda Fanni viselkedésén is kiakadt

A gazda kifejezetten olyan randira vitte el a lányt, amiről azt gondolta, hogy biztosan tetszeni fog neki, ám egy valamivel nem számolt…

Dermesztő próbatétel: Rácz Jenőék vs. Járai Mátéék

Embert próbáló küzdelemben vetélkedett a két páros, 107 percen keresztül!

Ez volt Járai Máté fürdőszoba incidense!

Kimaradt jelenet: Járai Mátéék Dér Heniék szobájába költöztek a bizalmi rangsor alapján, ám az öröm nem tartott sokáig.

Tériszonyukat és egymást is le kellett küzdeniük a lányoknak

Balázs már a legelső feladatban szó szerint mély vízbe dobta a csajokat, akik mindent megtettek a kulcsokért, hogy kényelmes szobát kapjanak a villában.

Exkluzív: Hidegzuhanyként éri a csajokat az első sorsdöntő feladat

Ezt a kihívást kell teljesíteniük az első napon ahhoz, hogy kiderüljön, ki melyik szobába költözhet be a Villában.

Méhek és darazsak lepik el az udvarokat és a kirándulóhelyeket Baranyában

Méhek és darazsak lepik el az udvarokat és a kirándulóhelyeket Baranyában. A Mecsekben nemrég majdnem meghalt egy férfi, akit darazsak csíptek meg az egyik kilátónál - csak a gyors segítségnek köszönheti, hogy megmenekült. A szakember szerint ilyenkor a víz vonzza a rovarokat, ha befedjük a szabad vízfelületeket az udvarokon, akkor más vízforrás után néznek.

Vízicirkusz – rendhagyó artistamutatvány a víz felett

Titokzatos hajók horgonyoznak a szélcsendben a Balaton közepén. A közöttük kifeszített kötélen egy artista látható. Nem megszokott látvány. Annyit elárulhatunk, hogy aki a kötélen egyensúlyoz, a világ egyik legjobbja.

Kell tartanunk a Balaton algásodásától, mire figyeljünk fürdéskor?

A Balaton algásodása idén is sokakat megrémisztett és a szakemberek is folyamatosan vizsgálják a tó vízének minőségét. A Fókusz stábja utánajárt, mire kell figyelni a fürdőzésnél.

Ilyen táncbemutatót még sosem láttál!

A vizet, mint őserőt mutatja be az Urban Verbunk különleges előadása. Tudj meg róla többet! 

Nem kell ivóvíz hiányra számítani, de az árvizek nálunk is gyakoribbak lesznek

Nem kell ivóvíz hiányra számítani Magyarországon a klímaváltozás miatt, és a Balaton vagy a Velencei tó sem szárad majd ki – a Híradónknak nyilatkozó hidrológus professzor szerint. Az extrém árvizek és aszályok viszont egyre gyakoribbak lesznek nálunk is. Sokak szerint a víz akkora kincs lesz, mint most az olaj. Mi mégis a vízpazarló nemzetek közé tartozunk az Európai Unióban. Egy átlagos magyar napi 6500 liter vizet használ.

Nem tudják miért ömlött a víz a felhőkarcoló tetejéből

Különös jelenséget figyelhettek meg az amerikai Philadelphia lakói vasárnap, amikor egy felhőkarcoló tetejéből elkezdett ömleni a víz a környező utcákra. A hirtelen keletkezett szökőkút villámgyorsan eláztatta a lent közlekedő autókat és gyalogosokat. A víz olyan vastag sugárban tört ki a toronyházból, hogy messziről is jól lehetett látni. Bár a vízesés egy idő után magától elállt, azóta sem tudják megmondani, vajon mi okozhatta a váratlan jelenséget.

Betömte a kátyút, megbírságolták

Bírságot kapott, mert betömte a kátyút - 30 ezer forintra büntettek egy idős asszonyt Sándorfalván, miután ágakat hordott egy útszéli gödörbe, hogy ne a telkére folyjon az esővíz. Az asszony azt állítja, hiába fordult az önkormányzathoz. A polgármester szerint olyan helyen van a telek, hogy mindig oda folyik a víz.

Úszóleckéket vesz a cica


szerző:
2019.09.19. 19:30
Úszóleckéket vesz a cica

A legtöbb macska ugyan gyűlöli a vizet, de ez, a Virgin Islands-beli Mike Usher kiscicájára nem igaz. Gracie egy pillanatra sem inog meg vidáman úszkáló gazdája fején, ő maga is követi Mike-ot a vízbe. Úgy tűnik, hogy ő a világ első macskája, aki szívesen vesz úszóleckéket is a gazditól.

Fiatalok mentettek életet Balatonfenyvesen

Miskolci fiatalok mentettek életet Balatonfenyvesen. Egy szívbeteg nő lett rosszul a vízben, rajta segítettek. A két fiatal - a Vöröskereszt elsősegélynyújtói, akik a strandon teljesítettek szolgálatot, azonnal kimentették az asszonyt a Balatonból, és elkezdték az újraélesztést.

Gyakran zöldessárga a víz, és nincs közvilágítás egy új lakónegyedben Szomódon

Alig van nyomás, a víz gyakran zöldessárga, nincs út, és közvilágítás az elmúlt 10 évben benépesült új lakónegyedben a Tata melletti Szomódon. 40 család él így évek óta - panaszolták Híradónknak az itt lakók, de hiába fordultak eddig bárhová, legfeljebb soha nem teljesülő ígéreteket kaptak.

Tragikus névnapi strandolás a Balatonnál

Meghalt egy férfi a Balatonban vasárnap Balatonfenyvesnél. Holttestét a vízben két méter mélyen találták meg. Az RTL Híradó információja szerint az 55 éves férfi a névnapját ünnepelte. Családjával volt a strandon, úszógumival ment a vízbe mielőtt eltűnt. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a halálát. A hasonló esetek elkerülése érdekében a vízirendőrök jótanácsait megnézhetik ITT.

Mentődrón flottával segítenék a vízimentők munkáját

A fuldoklót gyakran ábrázolják kiabáló, csapkodó áldozatként. Nos, ez a valóságban soha nem ennyire látványos. Sőt. A valódi vízbe fulladás igazából csendes, meglepően gyors és alig észrevehető. Most annak jártunk utána, hogyan előzhetjük meg a baleseteket és tehetjük biztonságossá a fürdőzést.

Szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg a fiú életét

Pünkösdhétfőn egy 7-8 év körüli gyermek játszott a Duna parton, majd megcsúszott és beleesett a magas vízállású folyóba. A fiú életét egy szolgálaton kívüli polgárőr mentette meg, aki gondolkodás nélkül, ruhástul a gyerek után ugrott.

Ismerd meg az ősi szerelmi mágia titkát!

Fehér kenyér? Bor és víz? Myrtill jósnő Anikó stúdiójában varázsolt… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Felhőkarcoló tetején lévő medencéből zúdult le a víz

Kedden a Fülöp-szigeteken, földrengés hatására vízesésként zúdult le az óriási mennyiségű víz egy manilai felhőkarcoló tetejéről. A zuhatag óriási robajjal ért földet.

Ólom volt az iskolai csapvízben

A megengedett ólomkoncentráció dupláját találták az egyik budapesti általános iskola csapvízében. Valószínűleg az iskola belső hálózatából oldódott a szennyeződés a vízbe, a friss eredmények szerint viszont már nincs semmi baj. Magyarországon 95 százalékban kiváló minőségű az ivóvíz – ezt már a Víz Világnapja kapcsán hangsúlyozzák a szakemberek.

Óriási holdhalat sodort partra a víz

Egy hatalmas holdhal tetemét vetette partra a víz a hétvégén egy dél-ausztráliai strandon. Az erről készült fotók most kerültek nyilvánosságra. Az állat csaknem két méteres, de még igy sem fajának legnagyobb képviselője. A holdhalak ugyanis akár 4 méteresre, és több mint 2 és fél tonnásra is megnőhetnek.

Akadozik a vízellátás több Pest megyei településen

Ürömön arra panaszkodnak, hogy van, amikor órákig, máskor egész nap nem folyik víz a csapokból. Több helyen lajtoskocsiról osztottak vizet, de ezt a fagypont körüli hőmérséklet nehezítette. Egy meghibásodott távvezeték okozta a hibát, de már javítják.

Egy másodpercen múlt, hogy kihez kerül a védettségi nyaklánc

Újra a védettséget jelképező nyakláncért küzdöttek a játékosok. Az győzött, aki hamarabb kijutott a vízből a pallókon keresztül.

Elzárhatják a vezetékes vizet

Kisgyerekes családok maradtak vezetékes víz nélkül Miskolcon, miután elzárták a vizet a város egy részén. A vízművek szerint a hétvégi házas övezetben biztonsági okokból kellett megszüntetni a szolgáltatást, a vezetékrendszer ugyanis elavult.

Istenes Bence elárulta a mai zsákmányszerzés részleteit

A Bayani törzsre újabb zsákmányszerzés vár. A részletekért nézd meg a videót, melyben Istenes Bence ismerteti a játék menetét!

A védettségi játék végeredménye csak másodperceken múlott...

Az Agila vizes edénye jóval hamarabb megtelt, mint a Gagambáé, a sárgáknak mégis sikerült behozniuk a lemaradást, és csupán néhány másodperc döntött arról, hogy kihez kerül a védettségi totem.

Ájulásból és öklendezésből sem volt hiány a fiúk párbajozása során

A fiúk párbajban mérték össze az erejüket: kötélhúzás, tormaevés és levegővisszatartás várt rájuk. Az, hogy kivel és milyen párbajnemben versenyeznek a srácok, a lányokon múlt. Nézd meg, hogy kinek törték össze mind a három életet jelentő dinnyéjét, és ki lett a legjobb!

Titokzatos jelenség a Dunán


szerző:
2018.09.06. 17:46
Titokzatos jelenség a Dunán

Titokzatos jelenséget fedeztek fel hajósok Dunaújváros környékén. A folyó közepén meglehetősen nagy sodrást kavaró rejtélyes dolgot le is videózták és megosztották az interneten, ami immár több, mint félmillió megtekintésnél jár.

Özönvíz, jégeső, sárlavina

Özönvíz Kalocsán, jégeső Győrszentivánon, kisebb sárlavina a Heves megyei Ecséden. Több helyen is lecsapott a vihar csütörtökön délután az országban. Senki sem sérült meg, de több helyen ágak szakadtak le, a tűzoltókat is a víz miatt hívták. Kalocsán egy videóblogger azt is megörökítette, ahogy összefüggő víz borította a várost átszelő 51-es utat.

Újra van víz Nyíradonyban

Visszakapcsolták a vizet azoknál a nyíradonyi családoknál, akiknél két hete, a legnagyobb kánikula idején zárták el a csapokat, tartozások miatt. Ahogy az RTL Híradó is beszámolt róla, több tucat gyerek maradt víz nélkül. A Tiszamenti Regionális Vízművek most azt közölte, humanitárius okok miatt állították vissza a vízszolgáltatást.

Cápák között szörfözött Bódi Sylvi

A gyönyörű modell szinte már az egész világot bejárta, folyton egzotikus helyekről posztol, miközben imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. Azonban ez a vízisport egyáltalán nem veszélytelen.

Autókat sodort el az áradó patak

Autókat sodort el a Szalajka patak Szilvásváradon, miután rekord mennyiségű víz zúdult a Bükkre. Csaknem háromszor annyi eső esett egy nap alatt, mint a havi átlag. A víz házakat, pincéket öntött el. Volt olyan lakóház, ahol fél méteres magasságban állt a víz és a sár a hálószobában. Fák dőltek ki, megrongálódott az erdei kisvasút pályája is.

NYÁR: mit tegyünk, ha fuldoklót látunk a vízben?

A dunai vízirendőrség mentőcsapatát kísértük el járőrözni három évvel ezelőtt. Mint már tudtuk, a vízben, de főleg a nyílt vízen egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj, és ha nem érkezik időben a segítség, bekövetkezik a tragédia.

VIHAR UTÁN: fél méteres ár volt a faluban

Zalacsében néhol 50 centi magas volt az ár, ami  kerteket, udvarokat mosott el. Felsőjánosfán a hídkorlát magasságáig ért a víz. Az Őrségi Nemzeti Park területén lévő Vadása-tó kiöntéssel fenyegetett, ahol szombaton homokzsákokkal erősítették a töltést.

Milliárdos nyereséget termeltek tavaly az állami közműcégek

Éves beszámolója alapján az állami áramszolgáltató megháromszorozta a nyereségét, a lakossági gázszolgáltató profitja pedig a 7 milliárd forintot is meghaladta. Ez annak köszönhető, hogy az áramot és a gázt is olcsóbban veszik, mint amennyiért a fogyasztóknak adják. Az MSZP szerint a nyereségből a gázszámlákat kellene csökkenteni.

Sáros ár zúdult Keszthelyre

Utcasorokat öntött el a víz és a sár Keszthelyen a tegnapi órákig tartó felhőszakadás után. Az ottélők azt mondják néhol több mint fél méteres víz hömpölygött a házak között. Az RTL Híradónak egy helybeli arról beszélt: ez már nem először fordult elő, mert szerinte a környékbeli földeken nem építették ki a vízelvezető árkokat.

Iskolás gyerekeknek magyarázták, hogy miért fontos vizeink védelme

20 millió ember hal meg évente a világon a szennyezett víz okozta betegségekben az Egészségügyi Világszervezet szerint. 25 éve tartják a mai napon a víz világnapját. A fővárosban a máskor szigorúan őrzött szennyvíztisztító telepre ma iskolás gyerekek érkeztek.

Vízhiány fenyegeti a világot!


szerző:
2018.03.22. 07:58
Vízhiány fenyegeti a világot!

A Föld vízkészlete véges, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. De most a dél-afrikai Fokvárosban előállt vízhiány ismét felhívta rá a világ figyelmét. Korlátozásokat vezettek be, és eljöhet a Nulladik Nap, amikor is elzárják a csapokat. Ráadásul ez a modern nagyvárosokat is elérheti. Korábban gondolni sem mertünk arra, hogy egyszer csak elfogy a víztartalékuk. Hegedűs Ákos, világutazó fotográfust az ezredforduló óta foglalkoztatja a klímaváltozás. A világ sok pontján látta, fotózta a fennálló helyzetet. 

Eltűnőben a vizesélőhelyek


szerző:
2018.03.22. 07:43
Eltűnőben a vizesélőhelyek

A WWF adatai szerint a Föld vizesélőhelyeinek közel 90%-a eltűnt. A Duna - a forrástól a torkolatig - egykori ártereinek mintegy 68%-át elveszítette, a Tisza hossza pedig alig kétharmadára rövidült. A megmaradt területek és az ott élő fajok is veszélyben vannak. Nagyob víztudatosságra lenne szükség az élet minden területén. De mit tehetünk? Többek között erre is válaszolt Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

A víz, amit nem csak inni lehet...


szerző:
2018.01.24. 08:31
A víz, amit nem csak inni lehet...

15 éven keresztül fejlesztették a magyar találmányt, aminek használata hosszútávon javítja az életminőséget. Dr. Robert Lyons, a KAQUN Europe vezérigazgatója mesélt a vadonatúj gyógymódról.

Kárt okoznak az elszaporodott hódok?

Két éve történt, hogy hódok költöztek Csákánydoroszlóra. Elrágták és kidöntötték a fákat a Vörös-patak partján, de nem kímélték a kerti gyümölcsfákat sem. A helybéliek annak sem örültek, hogy az amúgy is árvízveszélyes faluban még gátakat is építettek a mederbe. A falunak nem volt elég pénze arra, hogy rendszeresen kitisztítsák a patakot.

Vízben is élen jár a Suzuki


szerző:
2017.12.16. 12:25
Vízben is élen jár a Suzuki

Az egy dolog, hogy az autógyár több eladási lista élén is ott áll, na de, hogy a vízben is megállják a helyüket, arra sokan nem gondoltak volna. Márpedig több díjnyertes vízre készített motorjuk is van, Borsi Gergő ezekről tudott meg most egy kicsit többet.

Videó: Nyári Dia hatalmasat esett az egyik forgatáson!

A Barátok közt színésznője a bakiról készült felvételt saját maga osztotta meg.

Fókusz 2017-07-31


szerző:
2017.07.31. 19:00
Elszivárog a víz a vezetékekből

Válságoshoz közelít a víz- és csatornahálózat állapota Magyarországon - a kormány saját jelentése szerint. A 444.hu és az Átlátszó mutatta be a kiszivárgott dokumentumot, amely alapján a víz több mint negyede kifolyik a vezetékekből. A munkaanyagot a Fejlesztési Minisztérium főosztálya készítette, a karbantartások hiányára hivatkoznak, amelyek részben a rezsicsökkentés miatt maradtak el, és a díjak felülvizsgálatára tettek javaslatot. A kormány viszont megkeresésünkre azt közölte, megvédik a rezsicsökkentést.

Túl sok az iszap a Balatonnál

Sok az iszap a Balaton nyugati medencéjében, ki kellene termelni, hogy lassítsák a tó öregedését. Balatonmáriafürdő polgármestere szerint az iszap lerakódása természetes folyamat. Annak ellenére, hogy sok van belőle, a nagyobb strandok mindegyike jól használható, de a kisebb öblökben akár fél méternél is mélyebb iszap foglalhatja el a víz helyét.

 

Bíróság elé állt Lagzi Lajcsi

Elkezdődött, de pár perc után el is napolták Lagzi Lajcsi tárgyalását. Őt és társait, köztük a feleségét, azzal vádolja az ügyészség, hogy több mint 50 millió forint értékben lopták az áramot, a vizet és a gázt a zenész birtokán, és a cége által épített lakóparkban. Az ügyben 11 vádlott van, köztük Galambos Lajos felesége, aki betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon.

Bréking: Hódok védhetnék Angliát

Kutatók szerint a hódok által lakott területeken található vizek háromszor tisztábbak, ezért odautaztak, hogy elemezzék lakhelyüket. A hódvárak ugyanis jótékony hatással vannak a víz minőségére.

Bence hasznos trükköt mutatott Zitának

Amíg Rita klopfolta a húsokat, Zita a hagymát pucolta. A műsorvezető aztán jófej akart lenni, és azt tanácsolta Zitának, hogy vegyen vizet a szájába, és akkor nem fog sírni a hagymától, de Mariann rendre utasította.  

Annak sincs vize, aki fizet

Víz nélkül van már több mint egy hete csaknem 100 család Miskolc egyik peremkerületében. A vízmű azért korlátozta a szolgáltatást, mert milliós díjhátralékot halmoztak fel. Nem zárták el teljesen a vizet, a nyomást csökkentették, így viszont a magasabban lévő házakba egyáltalán nem jut fel a víz. Azok is kilométereket gyalogolva kannákban cipelik a vizet, akik amúgy rendesen fizetik a számlákat.

Undorító víz folyik a csapból

Undorító a csapvíz Kakucson, az ott élők azt mondták, állandóan figyelniük kell, hogy mikor tudnak főzni, mosni, vagy fürdeni. A faluban ugyanis csaknem 10 éve, szinte minden héten előfordul, hogy sötét, sárgás-barnás színű víz folyik a csapokból. A helyi vízszolgáltatót hiába kerestük, nem válaszoltak.

Amikor már csak a pálinka segíthet meggyőzni az ellenőrt...

Elérkezett az igazság pillanata, ami eldönti a pajkaszegi strand sorsát. Vajon megvalósul a polgármester álma? Az ellenőrön múlik minden!

Éjjel is védték a gátakat Baranyában!

Pontosan két éve ezelőtt láthattuk az RTL Híradóban azt az összefogást, mely mindenkinek példát mutathatott. Volt, aki a gáton dolgozott, közben a falu másik végében majdnem az ő házát is elöntötte a víz. Baranya több pontján is éjszakába nyúlóan dolgoztak a gátakon, hogy nehogy elöntse a falut a víz.

Mészáros Lőrinc cége viszi a vizet a MÁV-nak

Negyedmilliárd forintért ihatják a vasutasok Mészáros Lőrinc vizét. A vasúttársaság szerint a felcsúti fideszes polgármester tavaly megvásárolt cége adta a legjobb ajánlatot, így ők szállíthatnak buborékos és mentes védőitalt, 243 millió forintért. Mostantól nemcsak a MÁV, hanem a Magyar Közút Zrt. dolgozói is a milliárdos vállalkozó cégétől származó vizet fogyaszthatják, 45 millió forintért. Az Együtt azt állítja: megint Mészáros cégére írták ki a közbeszerzéseket.

Döbbenet! Nézd mit tett Pumped Gabo a szerelmével!

Pumped Gabo hatásos belépőt választott, amikor beköltözött a villába kedvesével, Ágival, akivel csúnyán elbánt már a játék legelején. Vajon hogyan folytatódik a sztárpár kapcsolata ezután? Nézd ma este 18:55-től a Nyerő Párost az RTL Klubon, és kiderül!

BEÁZOTT PLANETÁRIUM: Cseppkő nőtt a plafonra

A Planetárium 1977-ben épült, azóta nem volt felújítva. Azt mondják egyszer a 80-as években beszakadt a tető, de azt akkor megjavították. Ott nem is ázik, mindenhol máshol viszont igen. Ezért az elmúlt napok esőzése miatt, most nincs vetítés. Mivel szeptember elsején kezdik a szokásos éves karbantartási munkákat, valószínű, hogy addig már zárva is marad.

ÖMLIK: Nem unatkoztak a katasztrófavédők

Budapesten tíz helyen kérték a katasztrófavédők segítségét a víz miatt. A hirtelen jött nagy mennyiségű eső miatt több úton nem lehetett közlekedni, és több villamos nem közlekedett, mert a sínek víz alatt vannak.

A csinos híresség balesete miatt volt kénytelen új hobbi után nézni!

A modell az extrémsportok szerelmese, ám ezúttal romantikusabb kikapcsolódás felé vette az irányt és szorgalmasan gyakorolta az eddigieknél kreatívabb kedvtelését.

Tengerparti környezet a Balatonnál

Nem kell az országhatárt átlépnünk ahhoz, hogy kellemes vízparti környezetben pihenjük ki az év fáradalmait. Lássuk Balatonlelle nevezetességeit!

Lazuljunk hidromasszázzsal! Íme a jakuzzi jótékony hatásai...

A víz egyébként is jótékony hatású, de a hidromasszázs átmozgatja az izmokat, ízületeket, kikapcsol, így ideális befejezése lehet egy nehéz napnak.

Vízi jóga az egészségért

Az egészséges életmód és az élvezet igen is jól megférnek egymás mellett. A jóga különösen megfelelő arra, hogy testünk és lelkünk is egyensúlyba kerüljön, főleg ha a csodamozdulatokat vízben végezzük.

Hidegzuhannyal állt bosszút Attila Cintián

A lány nem bírt magával. Először Gáborral húzott újat, majd Attila is közéjük keveredett. Cintia először csak fröcskölte a farmert, aki nem aprózta el a revanst.

Fókusz 2016-05-26


szerző:
2016.05.26. 17:25
Unokáink látni fogják? – Óvjuk környezetünket!

Sajnos a mai napig vannak olyan települések, ahol a csatornázás még nem a legtökéletesebb. A szennyvíz pedig az egyik legkártékonyabb jelenség élőhelyünkre nézve. Van megoldás erre is, csak egy picit szét kell nézni!

Drága korty: háromezres büntetés a villamoson

Háromezer forintjába került egy érvényes jeggyel utazó férfinak, hogy két kortyot ivott vízéből a debreceni 1-es villamoson. Cserháti Zoltán az egyik közösségi oldalon is megosztotta felháborodását. Taxi helyett választotta a tömegközlekedést, majd mikor az ellenőr kezelésre kérte a jegyét, váratlan meglepetés érte. A férfi nem tudta, hogy vizet sem fogyaszthat a villamoson.

Aranyló gyógyvíz az Alföldön

Bár az első fürdőzők már a 30-as években érkeztek, a vizet csak a 70-es években nyilvánították gyógyvízzé Berekfürdőn. A hidrogén karbonátos jódos víz rengeteg betegségre jelenthet gyógyírt.

Pancsoló óriáspanda a sztár

Az elmúlt hét legaranyosabb jelenetét a washingtoni állatkertben vették fel. Az amerikai főváros állatparkjának büszkesége, Tian Tian kapott egy dézsa vizet, amiben úgy pancsolt, mint egy szertelen kölyök.

Víz világnapja – 5 megdöbbentő adat folyékony kincsünkről

A környezetvédelemről manapság mindenki beszél, tudjuk, hogy létezik, hogy védeni kellene, hogy oda kellene rá figyelni, mégis, mintha valahogy minden más fontosabb lenne nála. Különösen igaz ez a vízre.

Ólmos a víz, nem ihatnak a csapvízből

Nem ihatnak és nem is főzhetnek csapvízből egy fővárosi társasház lakói a XI. kerületben. Kiderült: megengedettnél másfélszer több ólmot tartalmaz a víz. Ennek oka valószínűleg az, hogy a társasház nagyjából 100 éves, a vízhálózatban pedig ólomvezetékek is vannak. A Társasházkezelő azt mondja: a lakóknak kell majd saját költségből felújíttatni a vízvezetékeket. ez akár 10 millió forint is lehet.

Magyar tudósok a Mars titkairól

270 millió kilométeres távolságból igazolták magyar kutatók, hogy léteztek folyók a Marson. A hordalékukba került kavicsok formáját vették alapul. Egy matematikai modell és földi kísérletek segítségével azt is megállapították, hogy a kavicsokat milyen távolságra és mennyi idő alatt sodorták le a marsi folyók.

Víz nyomára bukkantak a Marson

Szenzációs bejelentés: folyékony víz nyomait találták meg a Mars felszínén. A NASA tudósai a Vörös bolygóról készült műholdképek tanulmányozásakor sötét csíkokat fedeztek fel, amelyekről azt feltételezik, hogy víz okozta azokat. Úgy gondolják, időszakosan sós víz folyhat a bolygón, vagyis az élet előfeltétele adott.

Breaking: folyékony víz van a Marson!

Ahogy arról már írtunk, a NASA mai sajtótájékoztatóján óriási bejelentésre készült. Hogy pontosan mi hangzott el az eseményen, hamarosan kiderül a 18 órakor kezdődő RTL Híradóból!

A leleményes négylábú esete a vízzel és a labdával

A kutyus jól láthatóan egyáltalán nem szereti a vizet, a labdája viszont beesett a medencébe. Sokáig toporgott a parton és próbálkozott, hogy visszaszerezze a játékát úgy, hogy lehetőleg ne legyen vizes. Végül egy lavórból épített magának hajót és azzal úszott be a labdáért, majd ki is evezett a medencéből. Végül diadalittasan a partra ugrott a megszerzett zsákmánnyal.

Életmentő ötletek Klausmann Viktortól

A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről. Klausmann Viktor is rengeteg esettel találkozott már a vízpartokon, így ő mondta el, milyen szabályokat kell betartanunk a vízparton.

Mindenhol biztonságos a fürdőzés?

Idén is értékelte a hazai természetes vízi fürdőhelyeket az Országos Közegészségügyi Központ (OKK). Hogy pontosan mit vizsgálnak ilyenkor, azt Kálmán Emese, az OKK egyik munkatársa mondta el nekünk.

8+1 tévhit a vízről


szerző:
2015.06.10. 08:28
8+1 tévhit a vízről

Egy országos vízkeménység-felmérés kapcsán derült ki, hogy a vízről is van pár téves vélekedés a köztudatban. Mivel testünk legfontosabb táplálékáról van szó, most tisztáztuk a legnagyobb félreértéseket Matis Bálint szakújságíróval.

Megteltek a strandok a nyári melegben

Budapesten zsúfolt strandok, a Balatonon pedig 23 fokos víz várta az embereket az első igazi nyári hétvégén. Több mint 30 fok volt szombaton, szinte mindenhol az országban, és a meleg vasárnap is folytatódik. A természetes vizek minősége szinte mindenhol jó, vagy kiváló az ÁNTSZ szerint. A tisztiorvosi szolgálat csak 4 strandon tiltotta meg a fürdést.

Ételek a tenger mélyéről

A harmadik évadból sem hiányzik az izgalom, hiszen most is Nigellának kellett döntenie, hogy ki hagyja el a konyhát a csapatversenyt követően. Arra kényszerűlt, hogy Lindsey-t küldje haza, aki megkérdőjelezte mentora minden javaslatát, így nem volt helye a versenyben.

Mindent vitt a víz


szerző:
2015.03.31. 18:30
Mindent vitt a víz

Már 17 halottja van a Chilében pusztító árvizeknek. 20 embert még mindig nem találnak. A 160 ezres Copiapo városának 80-százalékát sár borítja. Ezrek vannak átmeneti szállásokon, de néhányan már visszamerészkedtek otthonaikba. Legalábbis ami megmaradt belőlük.

A Víz Világnapját ünnepelték

Gáton, vízben és a föld alatt is a vízzel foglalkoztak ma - március 22-e ugyanis a Víz Világnapja. A fürdők extra programokkal készültek és még a gátőrök is bevetették magukat, a köztársasági elnök pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy együtt kell vigyázni a magyar vízkincsre, mely egyelőre igen gazdag.

Milyen vizet válasszunk?


szerző:
2015.03.03. 18:00
Milyen vizet válasszunk?

Napi másfél-két litert iszunk belőle, és sokszor eszünkbe sem jut, hogy mit juttatunk be vele a szervezetünkbe! Dr. Tóth bemutatja a magyar vízfogyasztási szokásokat, és utánajár, rejthet-e egészségügyi kockázatokat a csapvíz, a tisztított víz, valamint az ásványvíz.
 

Napi Doktor: Mit tesz a sok víz a szervezetünkkel?

Eddig a csapból is az folyt, hogy az egészségünk és a jó közérzetünk megőrzéséhez minél több vizet kell innunk. Sokan azonban átestek a ló túloldalára, így a szakértők kénytelenek voltak figyelmeztetni annak hátrányaira is.

Reese Witherspoon vizet locsol a négyezer dolláros táskájából

A színésznő elvitte magával a tíz éves kisfiát, Deacon-t az edzőteremben, ezt követően pedig dizájner táskájából kiöntött legalább egy üveg vizet, mely kiborulhatott a csodás Reed Krakoff darabban.

Hogyan ápoljuk megfelelően a bőrünket?

Szinte minden ember megfeledkezik róla, hogy a folytonos kézmosással olyan hámrétegektől is megszabadulunk, melyekre amúgy nagy szükségünk lenne. Dr. Tóth megmutatta, hogyan is kell tökéletesen ápolnunk a kezünket.

Hová tűntek a milliók?


szerző:
2015.01.20. 18:14
Hová tűntek a milliók?

Festői környezetben fekszik az Aranyhegyi Idősek Otthona Csókakőn. A látkép valóban csodás, de ami mögötte van az már korántsem ennyire vonzó. Az itt lakók ugyanis hamarosan fűtés és áram nélkül maradhatnak.

Harc a természet, az emberek és a technika között

Eltűnt utasszállító, feléledő vulkán, lezúduló jégtömeg: megmutatjuk 2014 legnagyobb katasztrófáit.

Jason Priestley a tiszta vízért küzd

A Tru Calling színésze a fejlődő országok számára biztosít tiszta vizet.

ESŐZÉS: Vízben álló szántóföldek, lezárt utak

Egyre nagyobb gondot okoz a sok eső a Dunántúlon. Több megyében is homokzsákokkal, szivattyúkkal próbálják menteni a lakóházakat, hogy ne árassza el az épületeket a víz. Volt ahol utat is le kellett zárni a vízátfolyás miatt.

Kiderítheti, hova tűnt a víz a Marsról

Elképesztő fékezéssel állt pályára a legújabb amerikai űrszonda a Mars körül. Körülbelül fél óra alatt 4 és fél ezer kilométer per órával csökkentették az űreszköz sebességét több mint 220 millió kilométeres távolságból.

Negyven centis víz állt az úton

Elzárt a külvilágtól az áradó Principális-csatorna egy települést Zalában, a zsigárdmajori gyerekek nem tudtak iskolába menni reggel.

Jeges vödör: ki kapja az adományokat?

Hetek óta tombol a jeges vizes kihívás. Úgy tűnik azonban, hogy Magyarországon sokan mindezt egy kicsit máshogy gondolták. Bár a többség tisztában volt vele, hogy az akció az ALS-ben szenvedő betegek megsegítésére indult, mégsem ezt az alapítványt támogatták adományokkal.

Dorina a vízben érzi igazán jól magát

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja a létező összes extrém vízi sportot kipróbálta már, szenvedélyétől az sem riasztja vissza, hogy már egy agyrázkódáson is túl van. Dorina a nyári kalandjairól wakeboardozás közben mesélt riporterünknek.

Zsírégetés fogyókúrás vízzel?

A fogyás érdekében bármit képesek vagyunk bevetni és napjainkban számtalan módszer van már, amelyekkel elérhetjük a kívánt eredményt. Barcza Zsuzsanna dietetikus beszélt a karcsúsító vizekről és jótékony hatásaikról.

Valami bűzlik a Balatonban?


szerző:
2014.07.03. 17:00
Valami bűzlik a Balatonban?

Legalábbis ettől félnek sokan az elmúlt hetek fertőzéses hírei miatt és egy rejtélyes vízen úszó folt képe sem nyugtatta meg a fürdőzőket. A szakértők eközben azt állítják, a Balaton vize sosem volt még ilyen tiszta.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a viharjelzéseket

Évente tucatnyian halnak meg, csak azért, mert nem veszik komolyan a figyelmeztetések, és a vízben tartózkodnak viharban is. Szakértőnket hívtuk segítségül, aki felhívta a figyelmünket a veszélyekre.

A természetes vizek nyáron közkedvelt fürdöző helyek, de számos veszélyt rejtenek

Nagy rizikót vállanak azok, akik a természetes vizek mellett döntenek a nyári napokon, hiszen sok veszélyt tartogathatnak a gyanútlan úszók számára. Szakértőnkkel utána jártunk, mik is ezek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való