KERESÉS search-close

valóság

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "valóság"

MI VALÓSUL MEG? - Milyennek álmodták meg a Liget-projektet

A Magyar Zene háza már szerkezetkész, 2021 végén adják át. És épül az új Néprajzi Múzeum is. Az Új Nemzeti Galéria viszont csak a látványtervig jutott. Jelen állás szerint nem nyit meg a Magyar Innováció Háza és nem épül fel a Városligeti Színház sem.

Több film és regény is készült korábban, amelyek hasonlítanak a jelenlegi valóságra

Hogy kerül egy Vuhanból származó veszélyes vírus egy majdnem negyven éves amerikai könyvbe? És egy magyar képregényben miért Milánó a járvány gócpontja? Több olyan regény és film is készült ezelőtt, ami kísértetiesen hasonlít a jelenlegi valóságra. Hogy lehet ez?

Hogyan lehet háborús övezetben forgatni?

A Fókusz Plusz stábja egy Oscar-díjra jelölt rendezővel találkozott, aki már megjárta a poklok poklát, a mai napig háborús övezetben forgat Szíriában. Talal Derki olyan családba jutott be, ahol az apa dzsihádista katonáknak képzi ki gyermekeit!

Így válaszd el a játékot a valóságtól

A több mint 200 ezer követővel rendelkező, miskolci Jánosik Gergőt kérte fel a borsodi rendőrség, hogy készítsen videót olyan témákról, amelyekkel a rendőrség a tizenéveseknek szeretne üzenni. Az influenszer megmutatta, hogy a valóság más, mint a videójátékok, és hogy az iskolai erőszak ellen lehet tenni.

VV Adri elárulta, kikben csalódott a legnagyobbat!

Bár a lány a kezdetben nagyon kedvelte Rolit, idővel rádöbbent, hogy a fiú nem olyan, mint amilyennek megismerte. Sőt, szerinte Hunor is kezdi kimutatni a foga fehérjét…

Miért hiszik el az emberek az álhíreket?

Honnan tudhatjuk, hogy mi a fake news, azaz álhír? Miért jelennek meg ezek, és miért hiszik el az emberek? De hogyan lehet ez ellen védekezni?

Teljesül Vili bácsi álma?

Bözsi és Vilmos olyan információhoz jutnak, ami teljesen felforgatja a körülöttük lévő dolgokat…

A való életben is van valami Michl Juli és Ember Márk között!

Az Oltári csajok lelkes és hűséges rajongói hétről hétre izgulhattak kedvenc párosukért, ugyanis amennyire egyértelmű szerelmük, a körülmények annyira bonyolultak voltak a kezdetektől. De már úgy tűnik, kezd révbe érni a kapcsolatuk. Ráadásul most az is kiderült, hogy mi van köztük a valóságban.

Szebb életet hazudunk?


szerző:
2018.01.31. 08:30
Szebb életet hazudunk?

Manapság egyre többen vannak olyanok, akik a látszatnak élnek. Ez akkor a legnehezebb, amikor olyan élethelyzetbe kerülünk, ahol szembesülnünk kell a „valódi életünkkel”, és azzal, hogy hol tartunk. Egy ilyen alkalom például egy osztály- vagy évfolyamtalálkozó.

Már pályakezdőként csúcsfizetést akarnak a mai fiatalok

Merészen gondolkozik a fiatal generáció jövőbeli fizetéséről. A Medián készített először felmérést itthon a Z generáció, azaz a 14-25 éves korosztály munkaerőpiaci céljairól, amelyből az is kiderült szinte mindenki egyetemi végzettséget szeretne, a szakmunkásképzés csak B vagy C tervként jöhet szóba.

Rendőrt hívtak Kiss Ramónához?

A színésznő három évvel ezelőtt elmondta a Vundersőn és Zuperszexiben, hogy hihetetlen dolgok szoktak vele történni. Mint kiderült, a rajongók nem kímélik Ramónát, azaz a Barátok közt (egykori) Zsófiját, hiszen sok néző nem tud elvonatkoztatni attól, hogy a Mátyás király tér lakóit alakító színészek csak karaktert játszanak.

Celeb vagyok, ments ki innne! – Lehull a lepel!

Három évvel ezelőtt ezen a napon derült ki azoknak a celebeknek a névsora, akik október 6-án Dél-Afrikába utazhattak, hogy bebizonyítsák, képesek-e heteken keresztül kütyük és kényelem nélkül élni. Stábunk ott volt a sajtótájékoztatón és kifaggatták a sztárokat, hogy mit várnak az óriási kalandtól.

Emma rájön, hogy nem ő az egyetlen Linda számára

Emma úgy érezte, végre megtalálta élete nőjét Linda személyében, de amikor megtudta, hogy Lindának van egy férje és egy kisfia, egy világ omlott össze benne...

Gábort sokkolja, hogy Botond még szűz

Gábor később beszélgetést kezdeményez Botonddal, hogy elmondja neki, hogy mennyire jó dolog a szex, ám Botondról leperegnek a szavai. Ő maga döntött arról, hogy a szüzessége elvesztését egy különleges lánynak tartogatja, és nem akar ezen változtatni!

Igor megnyugtatja Karolát, hogy őt sosem bántaná meg!

Igor felbukkan, és megesküszik, hogy Karolával sose tenne ilyet: hiszen gyógyszert szed, terápiára járt – épp emiatt.

Emlékeztek még? – Így indult az Éjjel-Nappal Budapest!

Négy évvel ezelőtt, ezen a napon mutatta be a Fókusz az RTL Klub legújabb sorozatát. Az ÉNB-ben az a különleges, hogy fikció, de valóságos helyszíneken, valós alapokon nyugszik. A riportból az is kiderült, a szereplők igazi személyiségük szorosan összefügg a sorozatbeli karakterükkel.

Mi a nehezebb: az igazi élet vagy a villalét?

A ValóVilágot heteken át figyelve biztosan sokan elgondolkodtak azon, hogy mennyivel van könnyebb dolga a játékosoknak a villában, mint a való életben. Nekik már van viszonyítási alapjuk, hallgassuk meg az ő véleményüket: Mi a nehezebb: az igazi élet vagy a villalét? - ez a nap kérdése.

Dani:

Evelin elment Dorkához, Dani barátnőjéhez, és bevallotta neki, hogy lefeküdt Danival. A lány teljesen kifordult magából és bezárkózott a WC-be, Evelint pedig sokkolta Dani vallomása a lányról...

Trump alternatív valósága

Donald Trump tanácsadója szerint, ha főnöke állításai nem felelnek meg a valóságnak, azok nem hazugságok, hanem alternatív tények. Ezt többek között arra szánta magyarázatként, hogy Trump szerint az ő beiktatásán többen voltak, mint nyolc éve Obamáén - dacára annak, hogy minden felvétel ennek az ellenkezőjét mutatja.

Csúnyából szépet csináltak, elvitték őket a rendőrök

Az abszurd humornak megvan az a szépsége, hogy a poénok sokszor igencsak túlzónak, az élettől elrugaszkodottnak tűnnek. A most következő történet is abszurd, de amiről szól, az maga a valóság. A Kétfarkú Kutya Párt aktivistái jót akartak tenni Pécsen, de végül a rendőrségen kötöttek ki. A bűnük az volt, hogy a szép színesre festették az amúgy ütött-kopott járdát, ahogy azt Budapesten is többször csinálták. Azt gondolták, ha már a város nem foglalkozik a problémával, majd ők megteszik az illetékesek helyett.

MESÉBŐL VALÓSÁG: Véletlenül bejött a Simpsons családnak

Amit most látnak, az a legendás rajzfilm-sorozat, a Simpsons család egyik 2000-es epizódja Donald Trumppal. Ugyanez a jelenet 2015-ben a valóságban megismétlődött. Az animációs sikerszéria alkotói persze nem látnokok, annak idején csak viccelődtek Trump esetleges elnökségével, és véletlenül bejött nekik, aminek nem örülnek.

Szulejmán legemlékezetesebb vallomásai

Arra, hogy a török sorozat ekkora sikert fog elérni, szinte senki se számított. A titok valószínűleg a színészek zsenialitásában, a gyönyörűen megkomponált párbeszédekben, és a varázslatos helyszínekben rejlik.

Következő rész (2016. március 11.)

Vajon jogosan szakít Hanna Ádámmal? Ágnes lebonyolítja a felvételt. Péter szeretné maradásra bírni Ottót. Képes-e még Nóra különbséget tenni játék és valóság között?

Híres gyilkosságok nyomában

Amikor az ember leül a tv elé, vagy a moziban lát egy krimit, bele sem gondol, hogy a gyilkosok nem csupán a filmipar szülöttei, de bármilyen szörnyen is hangzik: köztünk élnek és sajnos nap, mint nap szedik az áldozataikat. Hazánkban is számos esetet jegyez a kriminalisztikai történelemkönyv. P. Gál Judit író, most ezek közül szemezgetett, és olyan gyilkosokkal ült szemben, akikkel legtöbben nem mernénk egy helyiségben tartózkodni, tudván mit tettek. Az elmúlt évtized esetetit pedig most a magyar kriminalisztikai szakemberek is elemezték és egy tanulmányban foglalták össze a tudományosan megalapozott eredményeket, következtetéseket.
 

Völgyesi Gabit hetek óta zaklatják

Mindannyian láttunk már olyan filmet, ahol az egyik szereplőt névtelen levelekkel zaklatják, megfigyelik, hivogatják. Sokan talán úgy gondolják ezek a történetek csak a filmvásznon léteznek, de nemrég Völgyesi Gabi átélhette a borzasztó érzést. A részleteket tőle tudtuk meg!

Barátok közt: vízió vagy tényleg megtörténik?

A feszültség már tapintható a folytatást illetően, a bizarr kisfilm előzetesek pedig tovább gerjesztik a nézőkben a bizonytalanságot. Amíg mi spekulálunk, addig a színészek kipihenik a fáradalmakat.

Fókusz 12-12-27


szerző:
2012.12.27. 19:25
Fókusz 12-12-27

Fókusz: X-Karácsony - Ott voltunk Oláh Gergő első klubkoncertjén, és megkaptuk a döntősök szenteste készített házivideóit is! Összetört szívek - Esküvők és szakítások, jönnek az idei év legzűrösebb szerelmi viszonyai. Rémálomból valóság - A Fókuszban bemutatott éhező családnak magunk vittük el az adományokat! Banduláéknál szem nem maradt szárazon!

Milyen a valóság Karancslapújtőn, ahol alig akad munka?

Karancslapujtő az a falu, ahonnan az X-Faktor egyik esélyese, Oláh Gergő is származik, aki nemrég még közmunkásként dolgozott. A településen most sokan úgy érzik, nemcsak Gergő élete, az övéké is megváltozott. Elhiszik, ha Gergőnek sikerült, akár nekik is összejöhet. Álmok a valósággal szemben.

A szerelem rabjai 12-06-06

A szerelem rabjai, 145. rész - Alicia mindent elmond Juannak. Juan nem bocsát meg neki, de Tatiana igen. Paz elviszi Juant a kislánya sírjához. Alejandro Svájcban találja meg a legjobb helyet Juannak. Nicolas elmegy Tangóhoz és ott találja Barbarát.

A pápa szerint zsibbaszt a net

XVI. Benedek arról beszélt, hogy a világháló növeli a magány és elveszettség érzését.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való