KERESÉS search-close

vers

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vers"

Nagy szerelmek, amik örökre velünk maradnak

Felejthetetlen szerelmek. A mai kor emberének talán egy film ugrik be elsőként, mint a Titanic vagy egy iskolában tanult költemény. De lehet ez vásznon, filmen, vagy könyvben, tragikus vagy boldog sírig tartó történet a mindent elsöprő nagy szerelmi sztori óriási hatással van a nézőre vagy olvasóra, hiszen a legtöbbünk saját életében is átéli.

Ez a vers fog elhangzani ByeAlex és Sztarenki Dóri esküvőjén!

Kémenes Örs szerelmes verset írt a karanténban, ami a két zsűritagról, Dóriról és Alexről szól.

Megvan, ki lesz Sztarenki Dóra és ByeAlex esküvőjén a ceremóniamester!

ByeAlexet és Sztarenki Dórit összehozta a Made in Karantén? Minden kiderül az utolsó adásban szombaton 20 órától az RTL Klubon!

Kiverte a biztosítékot a híres magyar író verse!

Vinnai András nevéhez több tucat színházi darab fűződik, épp ezért meglepő versének csattanója.

A magyar költészet napja: Jelen, mult, jövő (József Attila)

Berencsy Martin, Csőre Gábor, Józan László, Kardos Eszter, Kardos Kíra, Kenderes Csaba, Miller Dávid, Nagy Alexandra, Pataki Ferenc, Szabados Ági, Szabó Zsófi és Tokár Tomi a magyar költészet napjának 56. évfordulója alkalmából József Attila 1921-ben megjelent versét szavalták el - közösen.

#együttsikerül

OLASZOK SZAVALTAK MAGYAROKNAK: Egyszer talán majd mégis vége lesz

Olasz amatőr színészek magyarul szavalták el Reményik Sándor egyik versét. Társulatuk vezetője főállásban egy biztonságtechnikai céget irányít. Szilágyi Zoltán budapesti cégének is ők az egyik beszállítói. A munka mellett a két vezető régóta jó barátságban van. Közösen találták ki, hogyan üzenhetne a társulat a magyaroknak. A vers az első világháború után íródott. Mindkét vezető szerint a költemény mondanivalója a mai helyzetre is érvényes és közelebb hozza a két nemzetet.

Lacika pajzán meglepetést kapott...

Füleki Károly unokaöccse Juhász Gyula versét szavalta volna el a szoboravatáson, ám Gyuri borsot tört az orra alá...

Érzelmi hullámvasút Röhrig Gézával

Egy ember több élettel, aki Magyarországon és Amerikában is otthon érzi magát.  Röhrig Géza szabadságvágya egész életét végig kíséri. Költőként pedig mindezt, a verseihez is jó érzékkel használja. Nemrég megjelent verseskötetével pedig az utcán is találkozhatunk. Az Angyalvakond ugyanis hajléktalan történeteket mutat be, nemcsak hajléktalanoknak.

Mesi versben mondta el, hogy miért ő és Tomi a Nyerő Páros!

A párok azt a feladatot kapták, hogy mondjanak beszédet a többiek előtt, miért ők a legjobb páros. Mivel Tomi épp koncertezett, ezért Mesi egyedül állt ki a többiek elé, és versben mondta el érzéseit.

Ezt látnod kell! Tibi szerelmes verset írt Helgának!

Tibinek nem volt könnyű dolga a többi fiú szerelmi vallomása után, de igyekezett felülmúlni őket egy Helgának címzett romantikus verssel.

Ádám saját verssel készült egykori barátjának

„Itt az Anikó Show-ban most elmondom véleményem, ha veled gangelhetnék újra, mint régen.” Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Muri Enikő elérzékenyült rajongója meglepetésétől

Virág már régóta rajong az énekesnőért, most pedig több ajándékkal is készült kedvencének. „Folyik a sminkem mindjárt.” - mondta Enikő a produkció után… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Anyák napját ünnepelt az ország

Virágcsokrok, cserepes növények, versek- országszerte az anyákra emlékezett ma mindenki. Az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat csaknem 100 éve köszöntjük május első vasárnapján. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szerint ez az egyetlen olyan ünnepünk, ami nem vált üzletté: hagyományosan most is apró szívhez szóló kedvességekkel, és versekkel köszöntik az édesanyákat, pont, mint a kezdetekkor. 

Költészet napja: színészből lett rendőrségi szóvivő szaval

A költészet napja alkalmából a színészből lett rendőrségi szóvivő is szaval az interneten. Nem is akármit és nem is akárhogyan! Gál Kristóf a Bëlgától a Rendőrmunka című alapművet adja elő, elementáris erővel és átéléssel. Lehet, hogy színészből lesz a legjobb rendőr?

Nem mindenki értékeli Pintér Tibor műfajváltásait

Tavaly ezen a napon mutatt be a Fókusz: Tenya sokak szerint túllőtt a határon, amikor elszavalta Zámbó Jimmy után szabadon, hogy „Egy jó asszony mindent megbocsájt!”. A legizmosabb magyar színész most a nemzeti ünnepre készül, és lóháton szavalt a Fókusz kamerája előtt.

Karácsonyi vers műsorvezetőinkkel és celebekkel

Az RTL műsorvezetői kívánnak szép ünnepet Fésűs Éva: Karácsonykor című versével.

Nemcsák Károlyt a budapesti Backstreet Boys koncertre!

Nemcsák Károly beavatott minket a Backstreet Boys-nóta szavalás kulisszatitkaiba és körülményeibe!

Szalay Bence énekelve adta elő Radnóti Miklós versét

Hallgasd meg Radnóti Miklós Nem tudhatom... című versét Szalay Bence előadásában!

„Remélem, hogy át tudok adni valamit, amit régen Radnóti akart”

Szalay Bence Radnóti Miklós egyik versét zenésítette meg. A videóból kiderül, hogyan készült a produkcióra a 20 pluszos versenyző!

Versben vallom be, hogy megcsaltalak…

Máté négy éve van együtt Anasztáziával, azonban az első egy évben többször is megcsalta. Akkoriban még nagyon benne volt a bulizásban. Most viszont szeretne mindent bevallani párjának, ráadásul egy versben, lánykéréssel fűszerezve.

„Megtaláltam álmaim nőjét!”

Tomi szerény srácnak tartja magát, és nehezen megy neki az ismerkedés, most viszont hódításra adta a fejét. A fiú egy szerelmes verssel készült kiszemeltjének, Juditnak.

Így udvarolj úszógumival!


szerző:
2018.07.09. 18:00
Így udvarolj úszógumival!

Gábor a kiszemeltjét, Grétit szeretné meghódítani, és nem is akárhogyan! A fiú egy hatalmas úszógumival érkezett a stúdióba. De vajon mi a célja vele?

 „Én mindig itt leszek veled!”

Krisztián az interneten ismerkedett meg Gáborral, és mivel komoly érzelmeket táplál iránta, egy szerelmes verssel készült neki. Ám nem ő az egyetlen, akivel rendezni szeretné kapcsolatát, hiszen mostohaanyjához is lenne egy-két kérdése.

„Izmos vagyok és szexi…”


szerző:
2018.06.28. 18:00
„Izmos vagyok és szexi…”

Krisztián az interneten ismerkedett meg Marcsival, akivel most találkozik először személyesen. Sőt, egy nem mindennapi verssel is készült kiszemeltjének.

„Az életem nélküled hiányos marad”

Dávid az elveszett szerelmét, Ritát szeretné visszahódítani, akinek most egy saját írású, szerelmes verssel készült.

Krisztián: „Nem tudlak elfelejteni!”

Krisztián szeretné visszakapni exét, Adrit, azonban úgy érzi, hogy a lány nem tudja elhatározni magát. A fiú viszont belátta minden múltbéli hibáját, ráadásul a vallomáson túl egy saját verssel is készült Adrinak. Újra fellángolhat a szerelem?

Varró Dani saját gyermekeiből merít ihletet

Számos műfajban megmutatta már tehetségét a hazai közönség előtt: versek, gyermekversek, színdarabok valamint műfordítások formájában is. De vajon mivel készül a nyáron a rajongóinak? És hogyan készülnek a művei? Gondolnátok, hogy írás közben három lurkó ugrál rajta folyamatosan?

Pintér Tenya verssel élteti az édesanyákat

Nagy László Rege a tűzről és jácintról című versének egy részletét adja elő Tenya, hogy így tisztelegjen az anyukák és persze saját édesanyja előtt is.

Peller Annát meglepte kislánya Anyák Napja alkalmából

Annabella egy verset szavalt el anyukájának, Peller Annának, ami könnyeket csalt a Reggeli műsorvezetőjének szemébe.

„Dreams are my reality”


szerző:
2018.04.26. 18:00
„Dreams are my reality”

Ákos bármit megtenne, hogy meghódítsa kiszemeltjét, Szandit, akinek a nevetését egyszer felvette telefonra, és minden este meghallgatja lefekvés előtt. Most egy saját verssel készült a lánynak, és lassúzni is felkérte őt…

Nyertes Zsuzsa nem bírta ki könnyek nélkül

Anikó olyannyira imádja Nyertes Zsuzsát, hogy minden egyes magazint eltesz, amiben a színésznő szerepel. Most egy saját írású verssel készült neki, amibe Zsuzsa bele is könnyezett…

Levegőt! – így üzentek Orbánnak

Krétával írták tele Orbán Viktor utcáját a költészet napja alkalmából.  A 444 egyik olvasója fotózta le a miniszterelnök budapesti, Cinege utcai otthona előtti járdát ma reggel.

Ma van a magyar költészet napja!


szerző:
2018.04.11. 07:39
Ma van a magyar költészet napja!

Ma van József Attila születésnapja, ami 1964 óta a magyar költészet napja is! Mi Kemény Zsófival, egy fiatal költővel és slammerrel ünnepelünk, akitől azt is megtudjuk, hogy mi is az slammelés és slam poetry!

 Urak, figyelem! Íme a vágyfokozó húsvéti kölni!

Erik az iskolatársát, Biankát szeretné meghódítani, ennek érdekében pedig egy saját locsolóverssel készült neki. Sőt, a siker érdekében még a vágyfokozó kölnijét is bevetette...

Eljegyzés első látásra?


szerző:
2018.04.02. 18:00
Eljegyzés első látásra?

Zsolti és Ivett hónapok óta ismerkednek a Facebookon, de sosem találkoztak még személyesen. A fiú úgy érzi, hogy megtalálta élete szerelmét, ezért egy saját verssel és egy  jegygyűrűvel készült Ivettnek. 

Verssel köszönték meg a gyerekek az ovit

Versben mondtak köszönetet a piliscsabai óvodások múlt héten Rétvári Bence államtitkárnak, miután átadott egy új, száz férőhelyes óvodát. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint olyan, mintha a kormánypárti politikusok megrendelnék az ilyen műsorokat.

PINTÉR TIBOR: Psalmus Hungaricus


szerző:
2018.03.14. 18:35
PINTÉR TIBOR: Psalmus Hungaricus

Pintér Tibor egyik kedvencét Dsida Jenőtől a Psalmus Hungaricus című verset szavalta el a Fókusz stábjának, március 15-e alkalmából.

 TENYA: Egy jó asszony mindent megbocsájt

Pintér Tibor versben mondja el: nőnap alkalmával a színész Jimmy egyik leghíresebb számát dolgozta fel az Egy jó asszony mindent megbocsájt című dalt. Hogy, miért pont erre esett a választása? Kiderül a videóból!

Alpár, a XXI. század költője

Alpár azért érkezett, hogy meghódítsa egykori osztálytársát, Krisztit, aki már diákkorában is megdobogtatta a szívét. A fiú most egy nem mindennapi, modern írással fejezte ki érzelmeit…

Ricsi: „Áldozd fel értem szívedet”

Ricsi hosszas szingli élet után úgy döntött, hogy hódítani fog. Kiszemeltjét, Renit gyerekkora óta ismeri, de az utóbbi években csak az interneten tartották a kapcsolatot. A lánynak még egy pajzán verssel is készült!

Aleska igazi múzsa lett!


szerző:
2018.03.02. 18:00
Aleska igazi múzsa lett!

Tominak évek óta tetszik Aleska, ráadásul a fiú az interneten már többször is írt a lánynak, és minden vágya, hogy randira hívhassa őt. Most egy saját rajzzal készült, és még egy érzelmes verset is szavalt Aleskának.

István: „Okoztam bánatot, éppen eleget”

István egyedülálló apaként neveli a fiát, ráadásul fél éve édesanyjával, Ilonával is megromlott a viszonya. Most egy verssel készült, amiben anyukája bocsánatát kéri. Anya és fia végül kibékülnek?

Tamás bármit megtenne kisfiáért

Marcsi a hatodik hónapban járt, mikor szakított barátjával, Tamással, majd kidobta őt a házból. Az elkeseredett fiú azóta sem érti a különválás okát, ráadásul gyermekét sem láthatja sűrűn. Tamás egy saját verssel érkezett a stúdióba, hogy kiöntse érzelmeit exének…

Könnyes vallomás


szerző:
2017.12.26. 18:00
Könnyes vallomás

Péter a rákos betegségébol felgyógyuló pótanyjának, Izának készült egy megható vallomással. Egy saját verssel érkezett, és egy Izára emlékezteto tetoválást is varratott magára.

 Fanninak „vége” lett, amikor meglátta kedvencét

Fanni akkora Opitz Barbi-rajongó, hogy még egy rajongói oldalt is szerkeszt az énekesnőről. A lányt az X-Faktor győztesének gyönyörű hangja és hajkoronája is lenyűgözi, most pedig egy verssel készült neki. Barbi mindezt a „Végem” című slágerével hálálta meg.

Online szerelem


szerző:
2017.12.19. 18:00
Online szerelem

Laci és Niki a Facebookon ismerkedtek meg, és csetelés közben már meg is beszélték, hogy járnak egymással. Mivel azonban a személyes találkozásra még nem került sor, a szerelmes fiú a nagy pillanat alkalmával egy „négysoros rapszöveggel” szeretné meghódítani kiszemeltjét.

˝Klaudia Kabátja˝ - Valami alakul Peti és a lány között?

Költemények születtek a dzsungelben a celebek tollából: Klaudia sokkot kapott Tenya és Cicciolina versétől, amit meg is vitatott a sráccal, ugyanis nem szeretné, ha hozzátartozóik találgatnának...

Csak egy csók, és más semmi?


szerző:
2017.11.28. 18:00
Csak egy csók, és más semmi?

Péter a kiszemeltjét, Szabinát szeretné meghódítani. A pár egy buliban lelt egymásra, de egy-két elcsattant csókon kívül semmi több nem történt. Péter viszont többet szeretne, így most egy saját „versikével” készült a lánynak, és hőn reméli, hogy nem csak a Szabinának hozott rózsa lesz bimbózó…

 

 

Dominik: „Puszit, pacsit, ölelést kérek!”

Dominik már járt egyszer Anikónál, és most egy meglepetéssel tért vissza a stúdióba, méghozzá azért, hogy meglepje a műsorvezetőt. A kisfiú nagyon rajong Anikóért, és minden vágya, hogy barátok lehessenek.

Ez egy különleges slam poetry előadás volt az RTL Klub színpadán!

Két évvel ezelőtt, pont ezen a napon a Kata-valami duó tagjait a zsűri haza küldte, Menyusnak azonban a színfalak mögött sikerült szavalásban is maradandót alkotnia. Így készült a vers mindenkinek egyenesen az underground császárától!

A múzsa visszakapja költőjét?

Mariann egykori szerelmét, Gábort szeretné visszahódítani. A költő fiú a saját verseivel hódította meg Mariannt, és romantikus költeményeivel egyből belopta magát a hölgy szívébe. Mariann összeomlott, mikor a fiú egyik pillanatról a másikra eltűnt az életéből, és a mai napig sem tudta kiszedni belőle a szakítás okát. Hőn reméli, hogy ezúttal sikerrel jár…

Klau egy megható verset kapott az anyukájától

Klaudia az édesanyjától kapott egy levelet, amitől könnyek szöktek a fiatal lány szemébe. Nézd meg az adásból kimaradt jelenetet!

Verset írt a miniszterekről

Költemény született a kormányról! Lézer-szemű Lázár, kobra-formán néző Orbán, helikopterező Rogán - így szerepelnek a politikusok Szőcs Géza költeményében. A volt kulturális államtitkár és jelenlegi miniszterelnöki főtanácsadó az RTL Híradónak azt mondta, nem kritizálni akart, inkább humorosnak szánta versét. És örült annak, hogy a költészetre újra sokan figyelnek.

Szőcs Géza: Miniszterek érkeznek a kormányülésre

A korábbi kulturális államtitkár verset írt a kormányról. A költeményt előadja Gálvölgyi János.

Bence azért jött, hogy saját versével hódítsa vissza Angit!

Bence azért jött az Anikó Show-ba, hogy bocsánatot kérjen Angelikától. A fiú egy romantikus verssel készült Anginak, és bár hozzátette, hogy nem ez lett élete főműve, elszavalta a lánynak az "Egy csók" című verset.

Itt élő külföldi sztárok mondanak verset

A magyar nyelv előtt tisztelegnek az itt élő külföldi sztárok. A költészet napján verset is mondanak, és láthatják az utóbbi évek legviccesebb szavalóit is.

 

Fókusz 2017-04-11


szerző:
2017.04.11. 17:25
GORBUNOV DMITRIJ: József Attila - Mama című versét mondja el

Vers mindenkinek enyhe akcentussal. A magyar költészet napja alkalmából hazánkban élő, de nem magyar anyanyelvű hírességeket kértünk meg, hogy szavalják el kedvenc versüket.

Íme ÉNB Alexa Túlpart című dala Hajdu Steve előadásában

Néhány héttel ezelőtt, március 22-én debütált ÉNB Alexa Túlpart című dala. 2017. április 11-én országszerte a költészet világnapját ünnepeljük, ráadásul ma este kerül adásba az Éjjel-Nappal Budapest 1000. epizódja is. Fogadjátok sok szeretettel ÉNB Alexa Túlpart című dalát Hajdu Stevetől, akinek ezúton is köszönjük, hogy igent mondott erre a különleges felkérésre.

Pilvaker: Fluorék pár év alatt érettségi tétellé váltak

Vitatkozhatunk, hogy a szavak forradalma-e, hogy a nagy klasszikus Petőfi, Csokonai, vagy Vörösmarty verseket milyen mértékben lehet modernizálni, de talán elég, ha megnézzük mi történt az elmúlt öt évben. Jött a Halott Pénz, a Punnany Massif, Fluor és a többi rapper, színész, zenész és minden korábbinál közelebb hozták a kötelező magolandót a tinikhez. Hashtag kokárda és hashtag pilvaker - Fluorék pár év alatt érettségi tétellé váltak, nálunk meg idén is szól a magyar nemzeti hip-hop rap.

A támogatók verssel tüzelték fel a Párbajozókat!

Dávid és Krisztián harci indulót írtak Atinak, ráadásul a srácok még harci festést is készítettek. Vivien és Soma kettőse más oldalról közelítette meg a dolgot, és egy mókás verssel búcsúztak Ginától.

Szelfivideó Radnóti verséből

Szelfivideó készült Radnóti Miklós egyik verséből. 4 kontinens 28 városában mondta fel 63 ember a Nem Tudhatom című verset. A videót néhány nap alatt csaknem 40 ezren látták. Egy házaspár ötlete volt a különleges klip elkészítése, mert hamarosan elhagyják Magyarországot. Szerintük Radnóti verse pontosan kifejezi, hogy mit éreznek szülőföldjük iránt.

KÜLÖNLEGES KLIP: Versben mondják el, mit éreznek szülőföldjük iránt

Gyerekek és felnőttek szavalják Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Mindannyian egy-egy sort mondanak el úgy, hogy telefonjukkal szelfivideót készítettek magukról. Van, aki mögött a londoni Tower Bridge, kenguruk, vagy éppen a párizsi Eiffel-torony van. 28 városban, 63-an vették fel a videót, amelyet szerdán tettek fel az internetre. Azóta már csaknem 40 ezren látták. A videó készítői azt mondják: azért csinálták meg a különleges klipet barátaik, ismerőseik segítségével, mert hamarosan elhagyják Magyarországot, de Radnóti verse pontosan kifejezi, hogy mit éreznek szülőföldjük iránt.

Verset írtak egymásnak a villalakók

Míg Zsolti mindenkiről írt versében, addig Krisztián Micinek írt egy szerelmes költeményt, és volt, akit megríkatott megható soraival.

VV Ati: Vers Ginához

A villalakók azt a feladatot kapták irodalomból, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Ati úgy döntött, Gináról ír verset.

VV Dávid: Ötöst kaptam (vers)

A villalakók azt a feladatot kapták irodalomból, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Dávid úgy döntött, Somáról ír verset.

VV Gina: Tivyhez (vers)

A villalakók azt a feladatot kapták irodalomból, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Gina úgy döntött, Tivyről ír verset.

VV Mici: Vers Krisztiánhoz

A villalakók azt a feladatot kapták irodalomból, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Mici természetesen Krisztiánról írt verset.

VV Soma: Nekem a Villa

A villalakók azt a feladatot kapták irodalomból, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Soma Evelinről, és a villalétről írta versét.

 VV Tivy: Vers Somához

A villalakók azt a feladatot kapták irodalomból, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Tivy úgy döntött, Somáról ír verset.

VV Vivi: Szőke herceg (vers)

A villalakók azt a feladatot kapták, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Vivien úgy döntött, Somáról ír verset.

VV Zsolti: A Valóravált álom

A villalakók azt a feladatot kapták, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Zsolti úgy döntött, mindenkiről ír pár sort.

VV Krisztián: Csak Neked (vers)

A villalakók azt a feladatot kapták, hogy írjanak egy verset egy társukról, vagy társaikról. Krisztián természetesen Miciről írt verset.

Mici elnevette magát a Szózaton

A villalakók versfelolvasással töltötték az irodalom órát, azonban Zsolti hiába próbálta elszavalni a Szózatot, Mici nem hagyta...

Krisztián verssel vallott szerelmet Micinek?

Sokatmondó sorokat olvasott fel Krisztián az összes villalakó és a tanár úr előtt. A szőke lány pedig teljesen zavarba jött a srác szavaitól.

Zseri rappelve adta elő a villaújság egyik irományát

Elkészült a Villa Firka legújabb száma, amire Dávid volt a legbüszkébb, de Zseri is nagyot alakított!

Tivy és Zseri verset tanítottak a kislányuknak

Míg Zseraldin egy német verset szavalt el, addig Tivy az Altatót tanította meg közös gyermeküknek. A kislány nem is kaphatott volna ennél jobb felkészítést az irodalom órára!

Aurelio versben mondja el!

A BeleValóVilág powered by Big Brother műsorvezetője "kigépelte" saját költeményét, ami az első nyolc villalakóról szól. „Jaj Vivi, nem vagy komplett, az tuti, de azért nagyon picit cuki. Lóri, ő meg tuti be fogja tóni…” – a folytatásért nézd meg a videót!

 

 

Szavalóverseny: kinek a verse tetszik a legjobban?

Saját költeményükkel mutatkoznak be neked a ValóVilág powered by Big Brother villalakói. Neked melyik vers tetszik a legjobban?

Ady Endre után egy Para-jelenet?

Egy aktuális politikai helyzet ihlette meg Gálvölgyi Jánost, aki Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című versét szavalt a Heti Hetes asztaltársaságának és a nézőknek - nem véletlen. Ez után Para-Kovács Imre következett egy jelenettel, de azt igérte, nem kell minőségromlásra számítani...

Csaknem száz éve ünnepeljük az édesanyákat

A gyerekek verssel, énekkel, a nagy többség pedig virággal köszönti édesanyját ezen a napon. Egy virágboltos azt mesélte, ilyenkor akár egy havi forgalmat is lebonyolítanak, és annyian vannak, hogy még a fia is beáll segíteni. Híradónk kamerája előtt üzentek a gyerekek, és azt is elmesélték, miért szeretik az anyukájukat.

ANYÁK NAPJA: Versek nézőink gyermekeitől

Május első vasárnapja, anyák napja van. Magyarországon 1928-ban lett hivatalos ünnep. Több gyerek is a Híradó kameráján keresztül üzent édesanyjának.

CZUCZOR-GIDAI ZSÓFI: Anyák napi köszöntője

Czuczor-Gidai Zsófi a Hungary's Got Talent legcukibb versenyzője Nadányi Zoltán: Anyu című versével köszönti édesanyját, és a nézőket Anyák Napja alkalmából. A kislány óvodás kora ellenére most is profikat meghazuttolva állt a kamera elé. Zsófi előadásmódja a 2015-ös tehetségkutató óta mit sem változott, még mindig elolvadunk tőle.

Így néz ki a Farm csupa e-betűvel elmesélve

Ahogy VV Dennisnél láthattuk, a hosszú bezártság bárkiból előhozza a rejtett poétát. Ez történt Diával is, akit a rajzolás után most a lírai múzsa csókolta homlokon.

Művészet a Farmon!


szerző:
2016.04.29. 15:20
Művészet a Farmon!

Dia az eszrepentében feketeöves Dóri segítségével rímekbe foglalta lakótársainak tulajdonságait. A végeredményt fel is olvasta a többieknek.

Heilig Gábor verset írt egy aktuális helyzetről

Erdészek fizetését emelték meg brutális összegekkel. Ebből indult ki a beszélgetés, amelyet Heilig Gábor saját költeményével koronázott meg az eszmecsere végén.

József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta. Német Kristóf a Játékszín igazgatója, a Barátok közt korábbi színésze, Szabó Lőrinc versével emlékezik erre a napra.

Radnóti Miklós: Tétova óda


szerző:
2016.04.11. 07:00
Radnóti Miklós: Tétova óda

Mi mással is lehetne méltó emléket állítani a magyar költészet napjának, mint egy gyönyörű vers elszavalásával. Józan László a Barátok közt sorozat szereplője, kedvenc versével Radnóti Miklós: Tétova óda című költeményével emlékezik meg a költészet napjáról.

Szabő Lőrinc: A bolond igazsága

József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta. A költészettel szoros kapcsolatban álló Németh Kristóf, Szabó Lőrinc versével emlékezik erre a napra.

Aki verset mondott, kávét kapott

Vers kávéért. Hétfőn, a Költészet világnapján minden vers, vagy akár csak egy idézet is kávéházi fizetőeszköz lett. Nem kellett pénz, elég volt elmondani, vagy leírni egy költemény néhány sorát, máris egy feketét kapott cserébe a vendég azokban a kávézókban, amelyek csatlakoztak az akcióhoz. Magyarország másodszor vett részt a kezdeményezésben, amely szerint a kávézás és a költészet elválaszthatatlan egymástól.
 

Ha Petőfi élne, rapper lenne!

Fluor Tomi azt mondja ő egészen biztos abban, hogyha Petőfi ma köztünk élne rapper lenne. Marsalkó Dávid pedig büszke arra, hogy nevük egymás mellett szerepelhet.

MARSALKÓ DÁVID:

A slam poetry úttörői is tisztelegtek a 1848-as forradalom hősei előtt. Megnéztük őket a Pilvakeres próbán a már hagyománnyá vált március 15-ei fellépésük előtt. Marsalkó Dávid alias Halott Pénz mondja el, miben egyezik a romantikus költészet a rappel.

Czuczor-Gidai Zsófi egy verssel kíván boldog karácsonyt

Czuczor-Gidai Zsófia, a Hungary's Got Talent legfiatalabb felfedezettje Weöres Sándor Száncsengő című versével kíván kellemes ünnepeket.

Íme a Got Talent eddigi legcukibb szavalása

Czuczor-Gidai Zsófi Varró Dániel egyik versét mondta el, ami akkora sikert aratott, hogy a zsűri azonnal tovább is juttatta.

A Got Talent cukiságát összehoztuk példaképével!

Ha lett volna cukiságfaktormérő a Hungary’s Got Talent stúdiójában, akkor biztos a maximumon állt volna Zsófi versmondása közben.

CUKI: Összehoztuk Zsófit és Varró Danit

A Hungary's Got Talent egyik legfiatalabb továbbjutóját, a kis Zsófit Mátyásföldön látogattuk meg. Az 5 éves kislányt nemcsak az egész ország kedvelte meg, de felfigyelt rá a vers szerzője, Varró Dániel is, így összehoztunk egy találkozót.

Íme Fábián Franciska lírai teste teljesen fedetlenül

A Got Talent versenyzőjét homlokon csókolta a Múzsa, ő pedig ledobta magáról a textilt, hogy fedetlen testével hívja fel a figyelmet a költészetre. Most takarás nélkül is megnézheti a produkciót, persze csak akkor, ha már elmúlt 18 éves.

Nagyon szókimondó szöveg nagyon cenzúrázatlanul!

Macskás Viktor fogadásból jött el a válogatóra és igazi irodalmi élményben részesíti azokat, akik rajonganak a Bëlga munkásságáért. Így néz ki a hazai raptörténelem egyik legobszcénabb száma elszavalva.

Gálvölgyi János emelte a tétet, elszavalta a Bulibárót

Amikor már azt hittük, hogy az őrület nem fokozható tovább, megérkezett Gálvölgyi János. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő minden idők egyik legnagyszerűbb komikusa, és van annyira jó fej, hogy örömmel vállalta, hogy a nyár két nagy slágerét is „behúzza” egyszerre. Egyrészt ő is csatlakozott azokhoz a színészekhez, akik egy popdal elszavalásával mutatják meg, mi is a versmondás magasiskolája, másrészt igen bátor volt, hiszen egy friss és rendkívül népszerű számot választott magának. Süle László riportja.

„A szerelem is napolaj” – Csuja Imre UFO-t szavalt

A Szomorú Szamuráj sikere után itt az újabb vers: Csuja Imre az UFO Napolaját szavalta. A nem mindennapi felkérésről mesélt nekünk a színész. Balássy Betty és Kalusmann Viktor pedig a biliről való leszoktatás legemlékezetesebb pillanatait osztotta meg velünk. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való