KERESÉS search-close

veszély

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "veszély"

Vince veszélybe sodorja Szonját

Az építésznek szembe kell néznie a múltban elkövetett hibájával és azzal is, hogy még Szonját is bajba sodorhatja.

Meglepő fordulat a Barátok köztben!

Komoly veszélybe kerül a kis Panni a Barátok közt mai epizódjában, amikor zárás után titokban leoson a Rózsába édességért. A maffiózó Sonny is épp akkor lopódzik a bisztróba, ám Panni keresztülhúzza a számítását.

Minden, amit a villámlásról tudni érdemes

Veszélyes viharban a mobilozás? Agyoncsaphat minket egy villám az autóban? Szabad egy zivatarban a kádban fürödni és tényleg vonzzák a villámcsapást az esernyők, valamint a rajtunk lévő ékszerek? Rengeteg mendemonda kering a villámokkal kapcsolatban, de vajon melyik közülük az igaz?

Dorka ismeri Nóra támadóját?

Az ügyvédnőnek szerencséje volt, mert a tolvajt nagyon gyorsan elijesztette Dorka, akinek már korábban a parkban is feltűnt az ismeretlen kapucnis lány…

Veszélyes séffőzés: Zé megijedt, hogy lerobban az arca?

Ákos megkérte a zsűritársait, hogy segítsenek neki szifonba tölteni a tejes burgonya emulziót, akik teljesen lázba jöttek ettől a feladattól.

Bika: az új dizájner drogtól zombiként viselkednek a használók

Az új dizájner drog, a Bika annyira erős, hogy nehéz titokban tartani, ha valaki ebből fogyasztott. Már a főváros utcáin is feltűnnek tántorgó, őrjöngő, vagy magáról semmit nem tudó fogyasztók. A pár napja felbukkant anyag már 11 életet követelt.

Gergő és Adél élete veszélybe kerül

A romantikus randiból hirtelen egy rémálom lesz, mikor a szerelmesek repülője pilóta nélkül marad…

Miért veszélyes a digitális szerelem?

Már 12 milliónál is többen látták annak a lánynak az animációs videóját, aki azt meséli el, hogyan találkozott az interneten ex-barátjával, aki aztán 5 éven át zaklatta.

Városokat veszélyeztet a tűz Szibériában

Sűrű füst lepett el több orosz várost a Szibériában tomboló erdőtüzek miatt. A hatóságok már csaknem egy hónapja küzdenek a lángok ellen. Van, ahol robbantással igyekeznek a tűz útját állni. Szibériában mindeközben szokatlanul meleg is van, kutatók szerint ez okozhatta az erdőtüzeket is. 

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében a hétfő éjjeli viharban. A baranyai zsákfalu egyetlen bekötő útját 50 éves fasor szegélyezi, de a fák elöregedtek. A település polgármestere szerint szinte bármikor kidőlhetnek, és akár tragédiát is okozhatnak.

Aliz meggondolatlanul veszélybe sodorja Krisztiánt

Kétségbeesésében törvénytelen megoldással kényszerítené maradásra férjét…

Veszélyes a „büntetőfékezés”

Szándékosan okoznak balesetveszélyt egyre többen. Sorra érkeznek a büntetőfékezést bemutató videók a Budapesti Autósok Közösségéhez. Márpedig a bosszúból történő hirtelen fékezés bűncselekmény. Ha a sofőrt feljelentik, mindenképp eljárás indul ellene, de a rendőrök a közösségi oldalakon is figyelik a szabálytalankodókról készült videókat.

Könnyen kigyulladhat a melegben az autóban hagyott alkoholos kézfertőtlenítő!

Leégett egy személyautó ajtaja, mert a rekeszében hagyott alkoholos kézfertőtlenítő lángra kapott a nyári melegben a zárt kocsitérben. A Fókusz riportjában tűzoltók mutatják meg, milyen gyorsan következhet be öngyulladás a felforrósodó autóban.

Nincsenek nagyobb veszélyben a krónikus beteg gyerekek

Nincsenek nagyobb veszélyben a koronavírusfertőzött krónikus beteg gyerekek, mint a felnőttek. Ezt gyermekgyógyász nyilatkozta az RTL Híradónak. Novák Hunor szerint a gyermekek egyéb betegsége nem befolyásolja a vírus lefolyását. Magyaroszágon jelenleg két gyerek van kórházban a koronavírus miatt, az ő állapotukról többszöri kérdésünkre sem adott felvilágosítást az Operatív Törzs.

Ebből baj lesz! Luca rossz embert drogozott be

Úgy tűnik, nem voltak elég óvatosak és figyelmesek a lányok…

Hétszeres a stroke kockázata a fiataloknál

Fiatal, tünetmentes koronavírussal fertőzött betegek halnak meg Stroke-ban. A jelenségre az Egyesült Államokban figyeltek fel. A híradónk által megkérdezett neurológus szerint a számok alapján a covid fertőzés hétszeres stroke kockázatot jelent. A megoldás Óváry Csaba szerint az lenne, ha minden koronavírusos betegnek véralvadásgátlót adnának, így akadályozva meg a vérrögképződést.

Ezért érdemes odafigyelni a tünetmentes fertőzőkre

Jól érzem magam, egészségesnek, semmiféle tünetem sincs, mégis lehet, hogy maszk nélkül beszéd közben megfertőzhetek bárkit, aki másfél két méter távolságon belül van. És nem is tudok róla, hogy fertőzők, hiszen nem teszteltek. Ahogy a magyarok kilencven kilenc százalékát sem tesztelték. A szakember szerint épp ezért fontos, hogy mások védelmében viseljük a maszkot.

Miért nem maradnak otthon az idősek?

A humorista Kiss Ádám, az író Grecsó Krisztián és Koncz Zsuzsa is videóüzenetet küldött a Fókusznak. Kiss Ádám paródiáját 1 nap alatt 1 millióan nézték meg arról, hogy miért nem maradnak otthon az idősek. Grecsó országos karantén kenyérsütő bajnoksággal, Koncz Zsuzsa egyik slágerével bíztat mindenkit. Megnéztük, hogy most hány idős embert találunk az utcán, és sajnos sokan vannak, a legtöbbjük arra panaszkodik, hogy nem kapnak elég segítséget.

A fiataloknak is vigyázniuk kell, hogy ne kapják el a koronavírust

Ne vigyék le az utcára a kisbabákat a járvány idején - ezt javasolja az operatív törzs. Az országos tisztifőorvos szerint az újszülötteket inkább nyitott ablaknál, vagy ha van, az erkélyen dajkálják. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója is azt mondta, a fiataloknak is vigyázniuk kell, hogy ne kapják el a koronavírust.

Lakóházak közelében táborozott le egy vaddisznó malacaival

Lakóházak közelében táborozott le egy vaddisznó malacaival Pécsen, egy bozótosban. Az anyáról és kölykeiről pár napja amatőr videó is készült. Az itt lakók azt mondják, a vaddisznók már korábban is feltűntek a környéken, de ilyen közel még nem merészkedtek. A szakember szerint az a legjobb, ha senki nem megy a közelükbe.

Oszkár nagyobb veszélyben van, mint azt Timi és Zsolt gondolta

Úgy tűnik, Oszi néha hallgathatna a barátnőjére, vagy az édesapjára, ugyanis az önfejűsége most komoly bajba sodorta.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Véres kormányellenes tüntetések miatt módosult a Budapest-Bamako Rally útvonala

Ha minden jól megy, vasárnap célba ér a Budapest-Bamako Rally. A végállomás azonban még soha nem volt ennyire messze: Sierra Leone-t vették célba. A korántsem veszélytelen futam most valóban rá is szolgált erre a jelzőre: véres kormányellenes tüntetések miatt törölniük kellett az eredetileg tervezett útvonalat. A rally-t a Fókusz stábja is végigkíséri.

Kórházak, iskolák is célpontjai a kibertámadásoknak

Tavaly jelentősen nőtt az iskolákat és a kórházakat érintő kibertámadások száma a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szerint. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője szerint adathalászattal akár egész szervezetek munkáját is tönkre tehetik bűnözők. A biztonságos internet használatról tartott sajtótájékoztatójukon azt is elmondták: előfordult az is, hogy a megszerzett adatokat zsarolásra használták.

Egyre gyakrabban találkozhatunk vadállatokkal a nagyvárosokban is!

Korábban nem tapasztalt agressziót tapasztalnak a vadászok a nagyvárosokban: például vadászat közben támadott rá aranysakál egy vizslára. A Barátok közt Somogyi Leventéje a főváros egyik peremkerületében él, ahol a vaddisznók nála állandó, hívatlan vendégek.

Milyen hatással vannak a sztárok a gyerekekre?

Vajon Billie Eilish munkássága veszélyezteti a kiskorúakat? Böhönyey Márta, pszichológus választ adott az aggasztó kérdésre.

Jozefin erőszak áldozatává válik

A báróné pánikba esik, amikor egy betyár ráront a hintójában és erőszakoskodni kezd vele - azonban minden megváltozik, amikor lekerül az a bizonyos kendő.

A legújabbr részt ITT tudod megnézni!

Baba kezébe került Sándor sorsa

Katica és a javasasszony jóindulatán múlik a fiatal Torzsa élete, miután el kellett hagynia a kastélyt…

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Sándor ismét az életét kockáztatta

A szolgálólány egyszerűen nem tudja leplezni a dühét, mikor meglátja a vérző Sándort. Lehet, hogy ezúttal nem lesz akkora szerencséje a lázongó fiúnak?

A sorozat második részét ITT tudod megnézni!

Anna leleplezte a kastélyban bújkáló hídrobbantót?

A bárókisasszony azért szökött ki a szobájából, hogy titokban meglátogathassa szerencsésen előkerült lóvát, ám arra nem számított, hogy Bátor nem lesz egyedül az istállóban...

A sorozat első részét ITT tudod megnézni!

Nem javasolják az utazást Ausztráliába

Lebeszélik a karácsonyi utazásról az embereket Ausztrália katasztrófa sújtotta térségében, ahol megállíthatatlanul terjednek az erdő-és bozóttüzek. Sokan a földi pokolként írják le a lángtengert. Már kilenc halottja van a katasztrófának, köztük tűzoltók. Közben megdőlt a decemberi melegrekord: csaknem 50 fokot mértek a kontinens déli részén.

Lakástűz szimuláció a szegedi karácsonyi vásárban

Egy kisszobának berendezett konténerben mutatták be a tűzoltók, hogy egy adventi koszorún felejtett égő gyertya is mekkora tüzet tud okozni. A bemutatót a Dóm téri vásárban tartották, hogy minél több ember figyelmét felhívják az ünneppel kapcsolatos veszélyekre.

Olga most nagy bajban van!

Amíg a fiatal lány békésen alszik, addig nem is sejti, hogy bizony a "veszély" ott ólálkodik körülötte...

A legújabb részt ITT tudod visszanézni!

Veszélybe került a Drága örökösök egyik szereplője!

Szegény Kata, nem akart mást, csak végre kideríteni, hogy a névtelen levelet kitől és miért kapta...

A legújabb részt ITT tudod visszanézni!

Bea az életét kockáztatta a stúdióban

Rico a saját édesanyja segítségét kérte az ijesztő mutatványhoz… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Tovább erősödött a Dorian hurrikán

Már négyes kategóriájúnak számít a Dorian hurrikán, ami azt jelenti, hogy a széllökések már meghaladják a 200 kilométer per órát. A trópusi vihar épp a Bahamákhoz közelít, és várhatóan hétfőn éri el az Egyesült Államokat. Floridában már szükségállapot van. Donald Trump amerikai elnök szerint az elmúlt 30 év legerősebb hurrikánja fenyeget.

20 millió eurót adnak azonnal az amazóniai erdőtüzek megfékezésére

20 millió eurót adnak azonnal az amazóniai erdőtüzek megfékezésére a világ vezető gazdasági nagyhatalmai - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök az úgynevezett G7 országok csúcstalálkozóján, a franciaországi Biarritzban. Közben a brazil elnök utasításának megfelelően a dél-amerikai ország légiereje is beszállt az oltásba, a Brazíliában tüntetők szerint viszont ez csak látszatintézkedés.

Veszélyes turistacélpontok, ahová nem ajánlott utazni

Háborúk, rossz közbiztonság és természeti kataszrófák is veszéleztethetik a nyaralást. Mi az a kockázati besorolás és mire figyeljünk oda, amikor úticélt választunk?

A mentalista fiú ijesztő produkcióval rémisztgette a nézőket

Marci a testi épségét kockáztatva varázsolt Anikó stúdiójában. Figyelem: megtekintés csak saját felelősségre! Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Egész életük munkáját vesztették el a penészgomba miatt

Mint egy súlyosan fertőző zónát, úgy kellett azonnal elhagyniuk a lakásukat a Köntös családnak. Ráadásul semmit nem vihettek magukkal, és azóta albérletben kénytelenek élni. A megdöbbentő történetben a szomszéd lakásból mindent elárasztó penészgomba miatt az egészségük is veszélybe került. Hátrahagyták egy élet munkáját, hogy megmeneküljenek, és hiába keresik a felelősöket, egyelőre még senki nem segített rajtuk.

ÖREGÍTŐ APP: Súlyos árat fizethetünk a kíváncsiságért

A Jonas Brothers nevű fiúbanda. A népszerű rapper Cardi B. A Jóbarátok egykori sztárja Courteney Cox. Mindannyian posztoltak közösségi oldalaikra olyan fotókat, amelyeken idősebbnek néznek ki mint most. De a magyarok közül is többen tettek ki öregített fényképeket, például Sebestyén Balázsék, vagy a Konyhafőnök séfje, Rácz Jenő. A fotókat egy népszerű applikáció segítségével készítették: ezt az elmúlt napokban milliók töltötték le. A közösségi média szakértő azonban óvatosságra intett.

Miért veszélyes kiirtani a szúnyogokat?

A tigrisszúnyogra 4. helyen szerepel a világ száz legrosszabb invazív faja között. Aktívan csípi az embert és a legtöbb állatot. A tigrisszúnyogból már kimutatták a sárgaláz vírusát, a nyugat-nílusi vírust, a japán encephalitis vírusát és potenciális terjesztője a Zika-vírusnak is. Riportunkból az is kiderül, hogy miért lenne ökológiailag veszélyes kiirtani a szúnyogokat!

Klímaváltozás: Alaszkában a jávorszarvasok a kerti locsolónál hűtik magukat!

Egy 520 nagyváros adatait elemző friss svájci kutatás szerint, ha nem lassul a globális felmelegedés jelenlegi tempója, 30 év múlva olyan lesz, mintha a városok 1000 km-rel délebbre kerülnének a mostani helyzetükhöz képest. Hogy, ez pontosan mit jelent? Kiderül a riportból!

Székelyföldi medve-ügy: annál rosszabb, minél közelebb kerülnek az emberhez!

A székelyföldi medvék élettere leszűkült az erdőirtások miatt, így kénytelenek nap, mint nap lakott területekre merészkedni: kukákban, kocsikban turkálni, élelmet keresve. Amivel persze a frászt hozzák mindenkire. Riportunkból kiderül, hogy mi lehet a megoldás!

Veszélyes turizmus: miért pont Csernobilt szemelik ki az emberek?

Turistacélponttá vált a világ egyik legveszélyesebb helye. A csernobili atomerőmű szellemvárosába özönlenek a turisták az új sorozat óta, pedig még mindig nem teljesen biztonságos a környék.

A MENTÉS KULISSZÁI: aki lement az életével játszott!

Papp Zoltán 12 éves kora óta búvárkodik, ő is és édesapja is nagy szerepet játszott a Hableány kiemelésében! Kevesen tudják, hogy milyen feladatot láttak el és milyen körülményekkel találkoztak azok az ipari búvárok, akiknek egy hajszálon múlt az életük. Papp Zoltán a legveszélyesebb szituációkról és arról is mesélt a Fókusz stábjának, hogy mi van a Duna alján!

Vezetés közben telefonozott egy betegszállító sofőrje

Vezetés közben folyamatosan üzeneteket írt és olvasott egy betegszállító sofőrje. Az egyik beteg videóra vette és eljuttatta a felvételt az RTL Híradónak, valamint a szállító cég vezetőjének is. A videón jól látszik, hogy miközben a sofőr nyomkodja a telefonját, sokszor nem figyel az útra. A készüléket csak akkor tette le, amikor a beteg rászólt, hogy fejezze be a telefonálást. 

Attila testének 40 százaléka égett meg egyetlen rossz döntés miatt!

Egész életén át viseli a testén a szörnyű égési nyomokat az a tinédzser fiú, aki meggondolatlanságból mászott fel a vonat tetejére, amikor a barátaival játszottak. A talpán keresztül a lába, a felsőteste, a nyaka, de még az arca is megégett. Áthúzott rajta az áram.

Szakadt volt a gumija a diákokat szállító busznak

Szakadt volt a gumija a busznak, amelyikkel diákokat utaztattak úszásoktatásra - a halásztelki gyerekek le is fotózták, majd ezután az egyik szülő feljelentést tett. Az általunk megkérdezett szakértő szerint rendkívül balesetveszélyes ilyen állapotú gumikkal utasokat szállítani.

 Kőtömb zuhant a járda közepére, tragédia is történhetett volna!

A járda közepére zuhant egy hatalmas kőtömb egy markolóból, Budapesten – ezt egy térfigyelő kamera is felvette. A kő a munkagép elején lévő kanálból esett az útra egy bukkanó után. A markoló át is hajtott a kövön, ami így az útmenti járdára repült. Senki nem sérült meg. Az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint nem megfelelően szállították a törmelékeket, amivel szabályt sértettek.

 Két autós is átment a piroson, miközben még egy babakocsi is a zebrán volt!

Újabb durva közlekedési szabálysértésről készült videó: Még egy babakocsi is a zebrán volt, amikor két autós is áthajtott a piros lámpán a gyalogosok között Székesfehérváron. Egy nézőnk küldte el az általa készített felvételt. Ezen látszik: a szemből szabályosan kanyarodó autósok is veszélyben voltak.

Veszélyes az alvajárás?

Sokan egyáltalán nem emlékeznek semmire, pedig beszélnek, járkálnak, sőt még a házat is elhagyják éjjelente anélkül, hogy tudnának róla. Sőt, van olyan is, aki még kocsit is vezet…

Miért szerepelnek a biztonságosnak számító hazai autópályák a legveszélyesebb utak dobogós helyén?

Minden egyes kilométerre jut egy baleset az M0-áson a KSH friss statisztikája szerint. Ezzel ez az út a legveszélyesebb az országban. Az M0-ást az M1-es és a 2-es főút követi a feketelistán. A legtöbb halálos baleset azonban nem ezeken az utakon, hanem a 4-es főúton történik. Itt majdnem minden 10. karambol halálos.

Brutális: 350 méterre állt meg egymástól a két személyvonat

Egy vasutas ébersége és lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan összeütközzön két személyvonat Miskolcon tegnap délután. Az egyik szerelvény nem állt meg a tilos jelzésnél, miközben szemből már közeledett felé a másik. A váltókezelő ezt időben észrevette, és kézzel jelzett a mozdonyvezetőknek. A vonatok így 350 méterre egymástól meg tudtak állni. Nem sérült meg senki. A két szerelvényen összesen majd 170 utas volt. A történteket a rendőrség vizsgálja.

Ezek a klímaváltozás veszélyei


szerző:
2019.02.22. 07:45
Ezek a klímaváltozás veszélyei

Dr. Nékám Kristóf után Dr. Páldy Anna is felvilágosította a nézőket a globális felmelegedés veszélyeiről, ráadásul az egyiptomi szúnyogokra is felhívta a figyelmet, amik komoly betegségeket hordoznak.

 

Albérlet szexért


szerző:
2019.02.20. 19:30
Albérlet szexért

A Fókusz rejtett kamerával több férfinál is forgatott, akik ingyen albérletet hirdetnek fiatal lányoknak kedvességért cserébe. Amikor álnévvel találkoztunk az ingatlanok tulajdonosaival elég gyorsan a tárgyra tértek és pontosan elmondták mi mindent értenek kedvesség alatt. A Fókuszban utánajárunk, hogy a szexuális szolgáltatásért nyújtott lakhatás bűncselekmény-e Magyarországon és megmutatjuk, hányféle módon eshet bele egy bizonytalan anyagi helyzetű lány a hátsó szándékkal hirdetők csapdájába.

Fekete hó hullott Szibériában

Fekete hó hullott Szibéria egyik régiójában, amely a szénbányászatról ismert. A csapadék állítólag mérgező is.

Egymás után buktak le az „unokázós” csalók

Egy hét alatt négy unokázós csalással gyanúsított férfit fogtak el a Pest megyei rendőrök. A gyanú szerint összesen több millió forintot csaltak ki idős emberektől azzal a mesével, hogy unokájuk, vagy valamelyik közeli rokonuk bajba került és pénzre van szüksége. Az elmúlt években megszaporodtak a hasonló csalások, ezért a rendőrök azt tanácsolják, hogy az idősek mindig legyenek bizalmatlanok, ha hasonló hívást kapnak.

Veszélyes a hirtelen diéta!

A karácsonyi lakomák után veszélyes lehet a hirtelen diéta - erre figyelmeztet az általunk megkérdezett dietetikus. Sokan ugyanis megijednek a hirtelen felszedett plusz kilóktól, koplalásba kezdenek vagy hirtelen terhelik meg a szervezetüket egy-egy komolyabb edzéssel.

DURVA: ez is megtörténhet, ha szabálytalanul használjuk a pirotechnikai eszközöket!

Idén a pirotechnikai eszközöket újév reggel 6 óráig lehet használni, míg a petárdázás továbbra is tilos! A videóból az is kiderül, hogy hogyan kerülhetjük el a súlyos baleseteket szilveszter éjjel!

Internetes sztárok, akik veszélyt jelenthetnek a gyerekekre

Az otthonról videókat készítő tizen- és huszonévesek pont akkora sztárok, mint akik a tévéből lettek ismertek. És ha már népszerűek, akkor a befolyásuk is nagy! Sajnos van, aki ezt kihasználja, és kislányoktól kér olyan dolgokat, amiket normális ember nem tenne. Egy ilyen ügyet mutatunk be Serdült Szilvia riportjában!

Internetes randizás veszélyei: újabb tragédia történt

A brit Grace Millane gyilkossága ismét az internetes randik veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lány tanulmányai befejeztével döntött úgy, hogy körbeutazza a világot. Új-Zélandi tartózkodása alatt egy netes randit szervezett magának, melynek tragédia lett a vége. A lány december elsején eltűnt, majd kiderült, megölték.

Sokan nem fedik le rendesen a szennyvízaknát, tragédia lehet belőle

Van, aki csak egy fóliát dob rá, és van, aki korhadt deszkát, de van olyan is akad, aki semmivel sem takarja le. Pedig az általunk megkérdezett jogász szerint, mindig a háztulajdonos felelőssége, hogy biztonságosan legyen befedve a szennyvízakna. Vasárnap egy 18 hónapos kisfiú fulladt bele egy udvari emésztőbe. A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Droggal szórták meg a halloween-i cukorkát

Kórházba került két felnőtt, miután ettek gyerekeik halloween-i cukorkájából az Egyesült Államok északkeleti részén.

„Tujáztak” a kamaszlányok: veszélyes utazás a villamoson

A villamos ütközőjén utazott, azaz tujázott három kamaszlány Budapesten. Az esetről egy autóból készítettek felvételt. A diákok a 4-es 6-os vonalon pattantak fel az egyik szerelvény ütközőjére. A videón látható, hogy a lányok egyáltalán nem gondolták veszélyesnek, amit csinálnak, boldogan integettek.

Előadás közben lett rosszul Kálloy Molnár Péter

Hétfőn előadás közben lett rosszul Kálloy Molnár Péter, mentők szállították kórházba. A színész az Operettben lépett fel, a szünetben viszont szúró fájdalmat érzett a mellkasában, ezért kellett orvost hívni hozzá.

Forgatás a frontvonal mögött Irakban

Irak még csak most lábalt ki a háborúból, sikerült felszabadítani az ISIS által elfoglalt területeket, de a gondok nem szűntek meg. A Fókusz Plusz riportere szembesült az utóbbi idők egyik legborzasztóbb és legkegyetlenebb, néhol a mai napig tartó háborúskodás szörnyűségeivel.  

Halálra gázolták a zebrán a 69 éves nőt

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Székesfehérváron. A 69 éves nőt egy betonszállító teherautó pénteken ütötte el. Csak az első félévben több mint 400 gyalogost ütöttek el átkelőhelyeknél.

Kizuhant az ablakon a kisgyerek

Kiesett egy két éves kisgyerek egy családi ház emeleti ablakából. A kisfiút az egyik szoba ablaka előtti komódra ültette az édesanyja, hogy nézze az autókat, amíg az elaltatja az egy éves öccsét. A kisfiúnak koponyatörése és belső sérülései lettek.

Sorozatos balszerencse sújtja a 20 éves Barátok közt szereplőit!

A napi több órás forgatás és az egyéb teendők mellett egyre több szereplő egészsége kerül veszélybe. Mi történt pontosan velük?

Survivor: játékosok, akik megjárták a poklot!

Nem hiába mondják, hogy a világ egyik legizgalmasabb túlélő show-ja egy igen kockázatos kihívás, ugyanis a játékosokra rengeteg veszély leselkedik: trauma, betegség, baleset, vagy csípések. Ezért a Fülöp-szigeteken folyamatos orvosi felügyelet alatt vannak a játékosok.

Meglepő tárgyakat nyelhetnek le a gyerekek

A legkisebb dolog is életveszélyes lehet. Apró tárgyak, amelyek több ezer gyermek halálát okozzák. Mit tegyünk, hogy megelőzzük a tragédiát?

Földrengés után szökőár

Százak haltak meg, és rengetegen eltűntek az indonéziai Celebesz szigetét sújtó erős földrengés és az azt követő szökőár miatt. Több amatőr videó is megörökítette, ahogy az emberek sikítozva próbálnak menekülni a több méter magas hullámok elől.

Dobogós helyen: mértéktelenül isznak a magyar tinik

Az Egészségügyi Világszervezet 36 országban készített kutatásából döbbenetes adatok derültek ki: a magyar 15 éves fiúk dobogós helyen állnak, míg a lányoknál csak Dániában, és Wales-ben isznak több alkoholt a kamaszok.

 

Viki szerint Kitty gázul viselkedik

Kitty bokasérülésének másnapra nyoma sem volt, és hirtelen nagyon jó kapcsolatba került Sanyival, Dáviddal és Gáborral.

Fekete hétvége – 12 halott

Meghalt egy sofőr miután lehajtott a padkára, majd a szemből érkező kocsinak csapódott. A másik kocsi sofőrje is megsérült, őt mentőhelikopter szállították kórházba. Fekete hétvége volt az utakon. 11 balesetben 12-en haltak meg.

Torkon- és mellbe lőtték, pedig csak agancsot akart venni

Szarvas agancsokat kínált valaki telefonon egy testvérpárnak, de miután az idősebb fivér elment a megbeszélt találkozóra és kiszállt a kocsijából, tüzet nyitott rá a támadó. Az áldozattal ment a felesége is, ő azért úszhatta meg, mert lebukott a műszerfal alá. A meglőtt férfi öccse azt mondta híradónknak, hogy szerinte oda akarták csalni a bátyját, hogy kivégezzék.

Magyarok, akik az évszázad legdurvább hurrikánjában rekedtek!

Az Irma ereje egy évvel ezelőtt, ezen a napon pont 1-es erősségűre csökkent, de még nem lélegezhettek fel Floridában. A hurrikán óránkénti 175 kilométeres széllökéseivel és a tenger négy-ötméteres hullámaival változatlanul életveszélyes volt. Tampában és Miaimban egy ével ezelőtt este 7 órától kijárási tilalmat vezettek be, és komoly károk keletkeztek a Miami repülőtér berendezéseiben is. Két magyar lány sem tudott hazautazni.

Kígyóinvázió az áradás után

Mérgeskígyók, óriáskígyók és más életveszélyes hüllők lepték el a házakat az indiai Kerala szövetségi állam árvíz sújtotta vidékein. A hatóságok óvatosságra  figyelmeztetnek minden hazatérőt.

VARÁZSDOHÁNYOSOK: „Nincs olyan, aki ne mutogatná magát!”

Egyre elkeserítőbb a helyzet Kőbánya-alsón, ugyanis a közeli Hős utcai gettóból ide menekülnek a kábítószerfogyasztók a rendőrök elől. A rejtett kamerával készített felvételeken jól látszik, hogy a peronon is embertelenek a körülmények, a közelben egy öntudatlan kábítószeres fekszik.

Leszakadt az áramszedő

Leszakadt az áramszedő a Szentendrére tartó HÉV tetejéről. A méretes szerkezet megrongált egy vasúti fényjelzőt és a szerelvény oldalát is hosszan felsértette, néhány centiméterre az egyik ablaktól. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta, azt hitték az utasok, hogy autóval karamboloztak, amikor hallották a csattanást.

Robbanásokra riadtak álmukból

Mesterlövészek lőtték ki a gázpalackokat, miután kigyulladt egy garázs a Heves megyei Abasáron. A lángok hajnalban csaptak fel az épületben, ahol nyolc palackot tároltak. Félő volt, hogy mind felrobban, ezért volt szükség a tűzoltók mellett a mesterlövészekre is.

EXKLUZÍV FELVÉTEL: Veszélyben voltak a nézők!

Hiába figyelmeztette a hangosbemondó az embereket a zánkai strandon, sokan közülük nagyon közel merészkedtek az ágyúkhoz. Szépen, rendben zajlott a tűzijáték, ám egyszer csak a rakéták az emberek felé repültek... Minderről nézői felvétel készült, MUTATJUK!

Ezekre a veszélyekre figyeljünk strandolás közben!

Egy strandon sokkal durvább dolgok is történhetnek a napszúráson kívül, húsölés közben. Például a fiatal lányok egyik kedvence, a Henna festés is okozhat örök életre szóló bőrbetegséget.

Fontos! Hogyan védjünk gyermekeinket a nagy hőségben?

A gyerekek imádják a strandot, főleg ebben a hőségben. Ám a felhőtlen szórakozás könnyen sírással végződhet, hiszen a pici gyermekekre számtalan veszélyforrás leselkedhet a vízparton. A Fókusz riportere egy évvel ezelőtt sztáranyukákat és szakértőket kérdezett a nap elleni védelemről!

Mi a teendő, ha hirtelen lecsap ránk a vihar?

Az egyik pillanatban még hétágra süt a nap, a másikban már hanyatt-homlok menekülünk a hirtelen lecsapó zivatar elöl. De hogyan viselkedjünk, ha hirtelen lecsap ránk egy heves zivatar? Mivel csökkenthetjük a legkisebbre a kockázatot, hogy villámcsapás áldozatai legyünk, és mi az, amit semmiképp ne csináljunk vihar idején?

Tengerbe zuhant a közönség

Több mint háromszázan megsérültek, amikor a spanyolországi Vigo kikötőjében megrendezett fesztiválon egy koncert közben leszakadt a móló, és a rajta álló nézők a tengerbe zuhantak.

Gyerekek is megsérültek balesetben

Egy halottja, több életveszélyes illetve súlyos sérültje volt a vasárnap kora este Kőszeg közelében történt balesetnek. A sérültek között gyerekek is voltak.

 

Beyoncé életveszélyes állapotba került a terhessége alatt?

Az amerikai énekesnő először vallott élete legnehezebb pillanatáról: az ikergyermekeit sürgősségi császármetszéssel kellett a világra hoznia.

Exkluzív videó: Rió egyik nyomornegyedében jártunk

Amikor Michael Jackson a Santa Marta favellában forgatta egyik szenzációs klipjét, a helyi drogbanda vezetője személyesen szavatolta a biztonságát. A zenész később meghálálta a szíveslátást, és megajándékozta őket. Két évvel ezelőtt pedig riporterünket egy helyi öt gyerekes férfi vezette ott körbe, ott, ahol a rendőrök ma is csak kibiztosított fegyverrel mernek megjelenni.

Szlovákiában Putyin motorosai

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent Szlovákia számára a Vlagyimir Putyinhoz köthető Éjszakai Farkasok nevű motorosbanda megjelenése - közölte a szlovák államfő. Andrej Kiska megjegyzése az után hangzott el, hogy kiderült: a Krím-félsziget megszállásában is részt vevő félkatonai szervezet egy Nagyszombathoz közeli telken kiképzőtábort rendezett be.

 

Cápák között szörfözött Bódi Sylvi

A gyönyörű modell szinte már az egész világot bejárta, folyton egzotikus helyekről posztol, miközben imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. Azonban ez a vízisport egyáltalán nem veszélytelen.

Így találkozott a cápákkal Bódi Sylvi

Bódi Sylvi háromszor is találkozott már a vérszomjas vízi ragadozókkal. Mivel ismerte a szabályokat és figyelte a jeleket, mindig baleset nélkül úszta meg a találkozást.

Halálos baleset élőben

A 19 éves sofőr három barátjával utazott, de vezetés közben a telefonnal foglalkozott és egy hídpatkának ütközött majd felborult. Két tinédzser utasa a helyszínen meghalt, ő sérülésekkel megúszta. A közösségi médiával foglalkozó szakember azt mondja: már vannak olyan programok, melyek korlátoznák a mobilhasználatot vezetés közben.

 

Újratanult járni és beszélni

Újra kellett tanulnia járni és beszélni annak a fiatal nőnek, akit éppen egy éve ért villámcsapás a csongrádi strandon. Barátnőjével a vízből jöttek ki, amikor a villám elérte őket. Mindkettőjüknek leállt a szíve, de sikerült újraéleszteni őket.

Óriási jégmozgás tartja rettegésben Grönland lakóit

A szigetország keleti részén egy hat kilométer széles jégdarab szakadt le egy gleccserről, de nyugaton sincs nyugalom: egy hatalmas jéghegy okoz riadalmat, ami olyan közel sodródott egy kis faluhoz, hogy akár még szökőárral is beboríthatja azt.

Alig látszott a piros jelzés

Hátizsákjánál fogva rántott vissza egy gyermeket egy járókelő az autó elől - nézőnk szerint nem ez volt az első eset, hogy majdnem baleset történt a nagykörúton zajló felújítás egyik lámpája miatt. Azt ugyanis a kordonok mögé rakták, így az autósok csak későn észlelik, ha pirosra vált.

 

Hihetetlen tragédián van túl a magyar DJ!

Az egy évvel ezelőtti adásunk pillanatától rendőrségi védelem alatt állt az Olaszországba menekült ismert magyar DJ, Karmatronic, aki életét kockáztatva a Fókusz kamerájának mondta el, hogyan vette el a magyar alvilág az éttermét és semmizte ki a vagyonából.

Méhcsípés: minden perc számít

Nem lehet előre kimutatni, hogy ki lesz allergiás a méh és darázscsípésre-ezt mondta az RTL Híradónak a Semmelweis Egyetem allergológusa. Ahogy kedden arról az RTL Híradó is beszámolt, másfél hete egy fiatal férfi halt meg, miután több méh is megcsípte.

 

Videózott, miközben 180-nal ment

Hiába a hátborzongató felvételek - még mindig vannak olyan sofőrök, akik menet közben videóznak telefonjukkal. Legutóbb egy 180-nal száguldó sofőrről került ki felvétel az internetre. A videót a vezess.hu-nak küldték be.

 

Kánikula: életveszélyes meleg az autóban

Az interneten egyre több olyan videó terjed, amiben felelőtlen szülők zárják be gyermekeiket az autóban, a legnagyobb melegben, akik szörnyű kínokat élnek át ilyenkor. A Fókusz stábja is lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való