KERESÉS search-close

vezetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vezetés"

LENGYEL TAMÁS:

Az oktatók és a hallgatók tiltakozása ellenére a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember 1-től került alapítványi tulajdonba. A kuratórium élére Vidnyánszky Attilát nevezte ki a minisztérium. Több tanár is felmondott, az egyetem vezetése és szenátusa pedig a modellváltás előtti napon jelentette be távozását. Ezt követően barikádozták el a hallgatók az egyetem bejáratát. 

NAGY ERVIN: „Politikai ügyet csinálni a színészképzésből egy ordas baklövés”

Nem hallgatunk – ez a hallgatók üzenete a külvilág felé. A Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakul helyzetben eddig sokan elmondták a véleményüket, most a hallgatók cselekedtek is. De mit gondol az egészről Nagy Ervin

Öveket becsatolni! Ismert párokat kértünk meg, hogy felváltva vezessenek

Ha nem a sebességen, a másik vezetési stílusán, vagy épp az útvonalon megy a vita, akkor valami teljesen más konfliktus üti fel a fejét… Ez pedig nem lehet más csak a közös autózás. Ha egy pár együtt indul útnak négy keréken, az úticélt elérve már nem feltétlenül mosolyognak. Mai versenyzőink: Járai Máté színész és felesége, Kíra valamint Kabát Peti és Róka Adri.

Hogyan vezessünk autót szakadó esőben?

A héten lezúduló nagy mennyiségű csapadék rengeteg kárt okozott, országszerte többek otthona vált lakhatatlanná, a főváros és jó pár vidéki település utcái pedig folyókká változtak. A B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez, ha csak nem késő ősszel, vagy télen járunk oktatásra, nem szerzünk rutint az eső vagy akár a havas időjárás okozta helyzetek megoldására. Az elmúlt napokban több sofőrt sokkolhatott a velencei csatornahálózatot idéző közúti helyzet.

GÁSPÁR MÁTÉ: Sokkal nagyobb a tét annál, hogy hogyan indul a következő tanév

Zsámbéki Gábor mellett Gáspár Máté, az SZFE Elméleti Intézetének vezetője is távozik posztjáról. Azért döntött így, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy bár az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábban azt kérte tőlük, írjanak egy listát az általuk is támogatott kuratóriumi jelöltekről, semmibe vették a javaslataikat.

Biztonságos 75-80 év fölött vezetni?

A jogosítványokat 60 év felett 3 évenként, 70 év felett kétévenként kell megújítani. A Háziorvosok Online Szervezete, az elmúlt napokban kialakult vita nyomán azt mondta, 80 év felett el tudnának képzelni olyan szabályozást, ami a háziorvosi alkalmassági vizsgálaton felül egy hatósági vizsgálathoz kötné a jogosítvány meghosszabbítását. Sokan úgy gondolják, hogy az időseknek nem kellene vezetni, de ki az idős, teszi fel a kérdést a közlekedési szakjogász?

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli busz sofőrje

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli Volánbusz sofőrje. A Budapestről Balassagyarmatra tartó járaton egy készlenléti rendőr is utazott, ő vette észre először, hogy baj van. Félreállíttatta a buszt és hívta a mentőket. Az eset még július elsején történt Vácnál. A rendőr most azt mondta stábunknak, a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. Információink szerint a sofőr azóta jobban van.

Bedrogozva össze-vissza autózott egy 24 éves nő

Videón a drogos sofőr! Bedrogozva ült autóba egy 24 éves nő még májusban, az ámokfutásáról egy mögötte haladó autós készített videót, amit most tettek közzé. Ezen az látszik, hogy többször átsodródik a szembejövő sávba, máskor szinte állóra fékez a főút közepén. 20 kilométert hajtott így a 6-os főút mecseki szakaszán, de megúszta a balesetet. A rendőrök Bonyhád közelében fogták el, most szemtanúk jelentkezését várják.

Életveszélyes: szülők, akik vezetni tanítják kisgyereküket

Vezetni tanította fiát és teljesen átadta a volánt a 6 éves gyermeknek az apa, aki ráadásul az interneten, élőben videózott a veszélyes mutatvány közben.

Hagyta vezetni hat éves fiát

Kétszer is videóra vette, ahogy a 6 éves fia vezet – vádat emelt az ügyészség a 37 éves csengődi apa ellen. Automata váltós autójával engedte vezetni iskolába készülő fiát az apa, a videókat meg is osztotta közösségi oldalán. Azok azonban nem mindenkinek tetszettek, valaki feljelentette. A férfi ellen most emeltek vádat. Nem csak a jogosítványát bukhatja, kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

Órák óta vezetett pihenés nélkül, emiatt történhetett a baleset az M5-ösön

Hosszú órák óta vezetett pihenés nélkül, ezért szenvedhetett balesetet kocsijával egy koszovói vendégmunkás az M5-ösön. Úgy tudjuk: annyira fáradt volt, hogy elaludt a volán mögött. A szalagkorlátnak rohant, majd egy érkező kamionnak is nekiütközött. Hatalmas szerencséje volt: csak könnyebben sérült meg. A szakértő szerint, ha hosszú útra indulunk, akkor legalább 300 kilométerenként érdemes pihenőt tartani.

Drog hatása alatt vezetett a halálos balesetet okozó sofőr

Többféle drogot is fogyasztott az a sofőr, aki halálos balesetet okozott 2017 tavaszán Monor közelében. Átsodródott a szemből érkezők oldalára a 4-es úton és ott ütközött össze egy autóval, amiben egy öttagú család utazott. A balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek, köztük egy 2 éves gyerek. A nő ellen most emelt vádat az ügyészség, akár 8 évet is kaphat.

Elküldte a BKV az ittas buszsofőrt

Az egyik reptéri járatot vezette még szerdán úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Egy hónapon belül ez a második hasonló eset. Október végén egy idős utas megsérült, amikor egy másik sofőr indokolatlanul vészfékezett, kiderült, hogy ő is ivott, őt is kirúgták. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint minden vezetőt kötelező lenne munka előtt megszondáztatni, de előfordul, hogy ez csak szúrópróba-szerűen történik meg. A BKK szigorúbb ellenőrzést ígér.

„Hol a hármas?” - Bencét kis híján halálra rémítette Adél vezetés közben!

Istenes Bence azt hitte, hogy örökre nyoma veszett az egyik sebbeségfokozatnak az autóban!

Vezetés közben mobilozott egy buszsofőr, aztán beintett az őt számonkérő utasnak

Vezetés közben mobilozott egy buszsofőr Budapesten, aztán pedig veszekedni kezdett az utassal aki számonkérte, és be is intett neki. Egy közlekedési szakértő szerint a sofőrnek hiába van rutinja, ilyenkor a véletlenen múlik, hogy baleset lesz-e a mobilozása vége. A BKK azt mondja, ezt a járatot az egyik alvállalkozójuk üzemelteti, ők viszont adásunkig nem válaszoltak a kérdéseinkre.

A mobilozó sofőröket próbálják kiszúrni a rendőrök

A mobilozó sofőröket próbálják kiszúrni a rendőrök mától. Az ellenőrzés egy egész hetes európai akció része.

 Kötelező lesz az alkoholszonda!

Kötelező lesz a tolatóradar és az indításgátló alkoholszonda is, sok más vezetést segítő berendezéssel együtt 2022-től. Az Európai Parlament elfogadta azt a rendeletet, ami szerint három év múlva már csak a most elfogadott biztonsági és vezetést támogató eszközökkel lehet új autókat gyártani. A becslések szerint ezekkel a szigorításokkal körülbelül húsz százalékkal csökkenne a halálos balesetek száma az unióban.

Így vezess csúszós utakon!


szerző:
2019.01.16. 05:00
Így vezess csúszós utakon!

Két éve járt utána a Fókusz: élesben teszteltük mennyit számít a téli gumi a mosatni utakon. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életek múlnak ezen és a megfelelő technikán.

Jogosítvány nélkül vezetett a 16 éves, hároméves gyerek is ült a kocsiban

Ittasan vezetett és nem volt jogosítványa annak a 16 éves fiúnak, aki egy kerítésnek csapódott családja kocsijával a Borsod megyei Vizsolyban. Az autóban egy 3 és egy 13 éves gyerek is ült, ők megsérültek a balesetben. A fiú szülei tudta nélkül vitte el a kocsit, úgy tudjuk bulizni indult.

Ivott és nem volt jogosítványa

Jogosítványa sem volt annak a sofőrnek, akinek kocsijában meghalt egy fiatal, amikor csütörtök éjjel fának csapódott Tolna megyében. Az már korábban kiderült, hogy ivott is az autó vezetője. Ketten voltak vele, 18 éves rokona halt meg.

Sárközi Ákos egyet akart, hogy Mariann ne hódoljon be Raminak!

Hiába volt Mariann a konyhafőnök, nem volt magabiztos a feladatában, ezért Rami lépett a helyére. Mentoruk viszont ennek nem annyira örült...

Születése óta vak - Autót, motort és tankot is vezet!

Karvai Sándor születése óta vak, ennek ellenére élvezi az életet, sőt vakon vezet motort, autót, biciklit, buszt, jetskit, gokartot, tankot, elektromos autót, quadot!

Mit kell tenni, ha autónk elé kerül egy vad?

Biztos recept nincs az ütközés megelőzésre, azonban fokozott figyelemmel és higgadtsággal minimálisra csökkenthetjük az elszenvedett kárt. Ha már megtörtént az ütközés, a sérült vadat nem hagyhatjuk ott, ha pedig hazavisszük, az lopásnak minősül. Ezekre az esetekre is speciális szabályok vonatkoznak.

Ha nem lett volna annyi csík a térképen, a lányok biztosan megtalálták volna a Zsámbékra vezető utat

Mik azok a szaggatott vonalak a térképen? Hol van Zsámbék? Mit is kell pontosan nézni a térképen? Többek között ilyen problémákba ütköztek a csajok.

Sándor Orsi rácáfol a női sofőr mítoszra

A modell szerint ha valaki ismeri az autóját és figyelmes, biztonságosabban közlekedik az utakon. Sándor Orsi még az autóversenyzést is kipróbálta.

Így vezet Szabó Zsófi!


szerző:
2018.08.30. 18:50

Így vezet Peller Anna!


szerző:
2018.08.30. 18:07
Megmutatjuk, hogyan kell vezetni akkor, amikor az orrunkig sem látunk

Mit tehetünk, ha éppen akkor csap le a vihar, amikor autóban ülünk, és hirtelen az orrunkig se látunk? Amikor percek alatt folyóvá válik az út alattunk és nagyon lehetőségünk sincs arra, hogy megálljunk, mi a legcélszerűbb és legbiztonságosabb, amit tehetünk?

Mikor jön el az önvezető autók kora?

Létezik már parkolóasszisztens, sávtartó rendszer és tempomat, de, hogy mikor adhatjuk át teljesen a kormányt, még kérdéses.

Ezreket spórolhatnak az autósok

Ezer és 10 ezer forint közötti éves megtakarításra számíthat egy autós a baleseti adó változása miatt - a biztosítás.hu szerint. A kormány kétharmadára csökkentené a terhet jövőre, amelyet már nem is az ügyfeleknek, hanem a biztosítóknak kellene viselniük.

Éjfél óta nők is vezethetnek Szaúd-Arábiában

Nők is vezethetnek autót éjfél óta Szaúd-Arábiában. Az ultra-konzervatív muszlim ország volt az utolsó a világon, ahol csak férfiak ülhettek a volán mögé. A majdnem három évtizedes tilalom után most lépett életbe a tavaly meghirdetett reform.

Sztárok az ittas vezetés ellen!

Naponta 3500, évente 1 millió 250 ezer ember hal meg közúti balesetekben a világon. A rendőrség szerint Magyarországon évente 1500 ittas baleset történik. Ha valaki balesetet okoz ittasan és abban sérülés történik akár három év börtönbüntetést is kaphat. Ez akár 8 vagy 10 évre is növelhető, ha egy vagy több ember meghal a baleset következtében – egy évvel ezelőtt számolt be erről a Fókusz.

Súlyos árat fizethetünk, ha vezetés közben mobilozunk!

Kedden este 9 ember halálát okozta a négyes úton Ceglédbercelnél  az a román férfi, aki élőben közvetítette, hogy éppen vezet. Vajon hogyan büntetik Magyarországon és külföldön, ha valaki saját és mások életét is veszélyezteti, vagy elveszi azzal, hogy vezetés közben mobiltelefont használ?

Kiss Rami autóversenyzőnek állt!

A Reggeli gyönyörű műsorvezetője nem csak a kamerák előtt, hanem a volán mögött is remekül teljesít!

Szabad parkolóhely csettintésre?


szerző:
2018.04.17. 08:11
Szabad parkolóhely csettintésre?

Nem csalás és nem ámítás, hiszen egy vadonatúj applikációnak köszönhetően nem kell éjjel az utcán hagynotok az autótokat! Somogyi Zsolt, ötletgazda beavatta a nézőket a részletekbe.
 

Tuning show: nem számít a pénz és az idő

A tuning mesterek kreativitása nem ismer határokat, nincs az a pénz és munkaóra, amit ne lehetne elkölteni kedvenc járgányukra. Itthon az egyik legsikeresebb közülük Bara László, a Leather Bitches – hevenyészett fordításban „Jó bőrök” tuning csapat oszlopos tagja.

Vezetés tanulás nulláról - videóblogon!

Szentesi Éva blogger vezetés tanulásáról készített videósorozatot - amihez egy türelmes oktatóra is szüksége volt. Kaló Krisztián állta a kihívást, és közösen sikerült összehozni a jogsit!

Hogyan légy biztonságban télen is a volán mögött?

Október végén már beszéltünk a téli gumi fontosságáról, most pedig Rusznák András, igazságügyi gépjármű szakértő segítségével azt is megtudhattuk, hogy ezen kívül hogyan készítsük fel az autónkat a zord időjárásra.
 

Íme D. Tóth Kriszta új sorozata!


szerző:
2017.12.15. 08:50
Íme D. Tóth Kriszta új sorozata!

Szentesi Éva nagy elhatározásra szánta el magát: felnőtt fejjel megtanul vezetni. A blogger teljesen a nulláról veselkedik neki a jogosítvány megszerzésének, amiről egy sorozat is készül D. Tóth Kriszta produceri szárnyai alatt.
 

Szőke, nő , és még jól is vezet: Kiss Ramóna megdöntötte a sztereotípiákat!

A női autóvezetőkkel kapcsolatban a legtöbb férfinak feláll a szőr a hátán. Sokan ugyanis úgy vélik, a hölgyek nem valók a volán mögé, csak akadályozzák a forgalmat az utakon. Ezt a régen kialakult sztereotípiát döntötte meg Kiss Ramóna a minap. Aki az Autogram műsorvezetőjének, Borsi Gergőnek bizonyította: csupán azért, mert valaki szexi és szőke, még van helye egy menő sportautóban.

 Egy év haladékot kap a CEU

Az egyetem vezetése azonban ennek nem örül, mivel azt mondják, a kormány bármikor aláírhatná azt a megállapodást New York állammal, amellyel hosszú távon biztosíthatnák a működésüket. Az MSZP szerint a kormány szándékosan tartja bizonytalanságban az egyetemet, és a diákokat.

Óvakodj a „halálutakon"!


szerző:
2017.09.18. 08:31
Óvakodj a „halálutakon

Kovács Attila a 4-es és 6-os főutak veszélyeire hívta fel a figyelmet, ahol évente annyi baleset történik, hogy „halálutak” néven váltak hírhedtté. Azonban a vezetéstechnikai instruktor szerint nem az utak a bűnösek…

Kovács Dóri versenykamionnal zúzott a tanpályán!

A hétvégén Kiss Norbi ismét a Hungaroringen versenyez! A kamionos meghívta Kovács Dórit egy vezetéstechnikai pályára, és megengedte neki, hogy vezessen egy igazi versenykamiont!

Előző rész (2017. augusztus 23.)

Vajon Judit immár biztonságban van Wolfgangtól? Bözsi vezetni tanulna, de vajon van hozzá érzéke? Ádám lakásavatót szervez, hogy rendezze a kapcsolatát Tóbiásékkal. Ágnes végre hírt kap Lizáról, ám az öröm nem tart sokáig.

Következő rész (2017. augusztus 23.)

Vajon Judit immár biztonságban van Wolfgangtól? Bözsi vezetni tanulna, de vajon van hozzá érzéke? Ádám lakásavatót szervez, hogy rendezze a kapcsolatát Tóbiásékkal. Ágnes végre hírt kap Lizáról, ám az öröm nem tart sokáig.

Vezetés közben sms-ezett a sofőr

Vezetés közben nyomkodta a telefonját a sofőr egy távolsági buszon – erről a Blikk írt először. Az egyik utas felvételt is készített a Tiszafüredről Budapestre tartó járaton történtekről. Ezen az látszik, hogy a buszvezető egyik kezével szinte folyamatosan SMS-ezett. A Híradónknak nyilatkozó szakértő azt mondja: ez azért is tilos, mert bizonyos manővereket így nem lehet végrehajtani.

Jóval több a baleset a kánikulában

Jóval több a baleset a kánikulában, mert az emberek türelmetlenek, feszültebbek és kevésbé elnézőek. Erről egy vezéstechnikai szakértő beszélt az RTL Híradónak. A hőség az egészségre sincs jó hatással, a Híradónknak nyilatkozó háziorvos azt mondta, a stroke-on átesett betegek és az epilepsziások különösen nagy veszélyben vannak, de egy egészséges ember is elájulhat a melegben.

 

MEZŐGAZDÁSZ LÁNYOK: Ilyen, ha egy nő traktort vezet!

A 26 éves lány korábban modellként dolgozott. A szakmája autószerelő, imádja a motorokat és a rallyzásba is belekóstolt már. Egy közösségi oldalon hivatalosan is az ország legszebb gazdászának választották, a sok férfias hobbitól viszont azt meséli, az udvarlók nagy része először kissé megijed.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Így vezetnénk tudatmódosító szerek hatása alatt!

Szimulációs körülmények között ült autóba Borsi Gergő és Nagy Sándor. Még a rutinos sofőröket is megizzasztotta vezetés közben az ittas és bedrogozott állapotot idéző felszerelés használata.

Végleges döntést hozott Kiss Endi, a Hooligans dobosa

A zenész 46 évesen újra visszaül az iskolapadba, ugyanis elhatározta, hogy megszerzi a járművezetői engedélyt. A témával kapcsolatban Köves Szilárd, vezetéstechnikai tréner véleményét is megkérdezte Anna és Miki a Reggeliben.

Autóvezetés alapok Tóth Eduval: hogyan mossuk le a szélvédőt?

Részlet a 19. évad 7. részéből:

Vannak kérdések, amiket egy idő után már ciki megkérdezni, ilyen például az is, hogy mi micsoda a kocsi műszerfalán. Edu nem maradt egyedül a rejtély megfejtésében.

Milyen hatásai vannak az időjárásnak a sofőrökre?

A múlt héten biztos, hogy sokan szembesültek azzal a problémával, hogy téli gumiabroncsukat nyárira cserélték még az áprilisi havazás előtt. Anna és Miki Albert Péter, vezetéstechnikai szakértővel beszélgetett a témával kapcsolatban.

Így használhatjuk telefonunkat a gépjárműben büntetés nélkül

Nagyon sok félreértés témája a gépkocsiban, vezetés közben történő mobiltelefon használat, hiszen az nem csak telefonálásra alkalmas manapság...

Ha jól vezetsz, bejössz a csajoknak! Ugye, Elek Péter?

Részlet a 19. évad 1. részéből:

Férfias és lehengerlő dolog lehet, ha egy srác igazán vagányul közlekedik az utakon... kivéve akkor, ha nem ismeri a szabályokat, és meghúzza az apád kocsiját!

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Bellus István kikészül a tanuló vezetőktől

Részlet a 19. évad 1. részéből:

Ha a humorista lánya éppen vezetni tanul, akkor sok érdekes sztorit hallhat az oktatójától. Így volt ezzel Bellus is, aki csak a fejét fogta a meredek szituk miatt.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Bátor sofőrök, rettegő utasok

Videóra vette egy busz utasa Mexikóban, ahogy a sofőr vezetés közben a mobilján internetezett. A felvételen jól látszik, hogy miközben üzenetet ír, mindkét kezével a telefont fogja és az alkarjával mozgatja a kormányt, az utat pedig nem is figyeli. Kiderült, hogy az eset nem egyedi.

Mobilozott buszvezetés közben

A telefonját bámulta, üzeneteket írt, és többször, hosszú másodpercekig nem figyelt az útra egy Volánbusz sofőrje. A vezetőt lefotózta az egyik utas, aki a Blikknek azt mondta, a buszon többen elképedve figyelték a sofőrt. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakoktató szerint, ez már városi tempónál is nagyon veszélyes. A Volánbusz közölte: az érintett buszsofőr figyelmeztetést kapott.

Fontos üzenet! Dobó Ági veszélyben érzi családját

A gyönyörű modell, a 2010-es Miss World Hungary komoly fenyegetettségre hívja fel követői figyelmét. A kétgyermekes anyuka nemcsak saját magát, de egész családját is veszélyben érzi. Lehet, hogy nem is alaptalanul?

Hogyan vezessünk biztonságosan havas tájakon?

Ilyen rendeltetésszerűen vezetni a hófödte tájon, de természetesen csak lezárt útszakaszon és egy tapasztalt rali pilótával – akinek mindegy, hogy téli- vagy nyárigumi van az autón.

Vajon mire tanítja VV Aurelio VV Robint?

Pont egy évvel ezelőtt a Story Extra utánajárt annak, hogy a ValóVilág hetedik szériájának győztese, hogyan tölti a mindennapjait. Kiderült, VV Robin hiába nyert egy autót, sajnos jogosítványt nem adtak hozzá. Így VV Aurelio fogta magát és beültette barátját a volán mögé, és egy kisebbfajta gyorstalpalót tartott. Mindehhez mit szólt VV Robin? Nézzétek!

Szembe ment a forgalommal

Ki lehetne szűrni az autóvezetésre alkalmatlan sofőröket, de sok orvos annyira leterhelt, hogy erre már nem marad energiája - ezt mondta Híradónknak egy háziorvos. A szabályok szerint ha egy betegénél az autóvezetést akadályozó tüneteket észlel orvosa, meg kéne tiltania a vezetést. Szakemberek szerint sokszor egyértelműek a jelek, az orvosok mégsem szólnak a páciensnek, hogy ne autózzon.

Megmutatjuk, hogyan kell vezetni a csúszós utakon

Élesben teszteltük mennyit számít a téli gumi a mosatni utakon. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életek múlnak ezen és a megfelelő technikán.

Kell-e melegíteni az autót?


szerző:
2017.01.14. 11:45
Kell-e melegíteni az autót?

Ismerős mindenkinek a kép, amikor rohanunk, öltözünk, kapkodunk, beülünk a kocsiba, indítjuk és már megyünk is. De vajon várnunk kell-e a rajttal benzines vagy dízeles motor esetében?

Jó tudni! Mikor és hogyan használhatjuk okostelefonunkat vezetés közben?

A KRESZ igen szűkkörben értelmezi a telefonálás helyes, avagy helytelen használatát. Mivel egyáltalán nem egyértelmű a mostani jogszabály, sok a nyitott kérdés. Amire mindenképp figyeljünk, kézbe ne tartsuk telefonunkat, mert az baleset veszélyes, és büntetendő. Legyünk óvatosak és körültekintőek!

Bemutatunk egy legendát – Itt a Ford Focus RS!

Az Autogram műsorvezetői már egy jó néhány autót kipróbáltak, de ennyire talán még sosem csillant fel a szemük. A 350 lóerős „csodajárgányt” gyorsan meg is hajtották a tesztpályán, és bizony a mámor nem maradt el…

Dombóvári István azt állítja, hogy Stohl András ígéretet tett neki. Buci vette a poént...

Egy igazi szellemautót üdvözölhetünk az Autogram műsorában?

Igen is, meg nem is. Abban az értelemben mindenképp, hogy a Volga 31105 már egy letűnt népnek a letűnt autója, olyan ő, mint egy igazi kísértet a múltból. Egy dolog biztos, a sárga színű csoda tesztelésekor Sanyiék rádöbbentek, hogy minden rosszban van valami jó, ugyanis megérezhették a hálát, a háláját annak, hogy már nem gyártják ezt a típusú járgányt.

Úgy tűnik, Kabát Péter nem csak a labdával bánik jól!

A focista is kipróbálhatta az Autogram házi autóversenyét. A kezdő lendület szinte végig kitartott, sajnos egy aprócska hibán múlt, hogy az időmérőben Péter nem az első helyen végzett. Azt azért nem árt kiemelnünk, a labdarúgó hibátlanul oldotta meg a feladatot.

Krisztián vezetőnek született?

Eljött megint a nagy döntések pillanata: Krisztiánnak kellett levezényelnie a rendeléseket. A villalakók pedig hangosak és makacsak voltak, ha a saját cuccaik kerültek szóba...

Drágul a kötelező biztosítás

Átlagosan 10-12 százalékkal drágulhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások egy biztosításközvetítő cég szerint. A Netrisk.hu összesítése szerint kedd éjfélig 11 biztosító hirdetett új tarifáit az év végi kampányidőszakra.

Svédországban járt az Autogram – Itt a tehergépkocsik új generációja!

Eljött a Scania S és R szériájának az ideje! 10 évnyi fejlesztés, 20 milliárdnyi svédkorona és 10 millió kilométer eredménye az új külső és a professzionális belső. Az új generáció a sofőr biztonságát és kényelmét is figyelembe vette, így 24 féle vezetőfülke változatott kínál a vezetni vágyóknak.

Ez ám a szemüveg!


szerző:
2016.10.26. 17:25
Ez ám a szemüveg!

Madonna egy kisméretű járgány vezetőülésébe pattant és bár a sebesség nem indokolta, igazi autóversenyző-szemüveget húzott fejére. A bőrből készült kiegészítő tökéletesen a fejéhez simult, így az énekesnő igazán átszellemülhetett vezetés közben.

Így vezet Peller Anna!


szerző:
2016.09.09. 20:00
Így vezet Peller Anna!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Peller Anna, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Így vezet Valkó Eszter!


szerző:
2016.09.09. 20:00
Így vezet Valkó Eszter!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Valkó Eszter, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Így vezet Róka Adri!


szerző:
2016.09.09. 20:00
Így vezet Róka Adri!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Róka Adri, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Így vezet Szabó Zsófi!


szerző:
2016.09.09. 20:00
Így vezet Szabó Zsófi!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Szabó Zsófi, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Így vezet Kovács Dóri!


szerző:
2016.09.09. 20:00
Így vezet Kovács Dóri!

Nézd meg a videót, ha kíváncsi vagy rá, hogyan vezet Kovács Dóri, és mi mindenre tud a volán mögött ülve figyelni!

Vezetni és memorizálni - Ez várt a lányokra!

A lányoknak rükvercben kellett végighaladniuk egy akadályokkal tarkított pályán, miközben memorizálniuk kellett a párjuk által összeállított bevásárlólistát. Végül a boltban bizonyíthatták, hogy mindent megjegyeztek abból, amit a szerelmük lediktált nekik.

Megfenyegették Zámbó Krisztiánt

Több mint egy hete tart a Zambó Krisztián kontra kamionosok ügy. Az egész azzal kezdődött, hogy Krisztiánnál betelt a pohár: egyszerűen nem tud feljutni az autópályára a száguldozó kamionok miatt. Úgy érezte, a megoldás az, ha mérges videót tölt fel közösségi oldalára.

Gordonból kukta lett? Vajon bírta a strapát?

A nyelvhalat pirított koktélrákos vajjal már nem Gordon vezénylésével készítette el a csapat, a helyére Emma pasija állt be, és úgy tűnt eléggé jól kezeli a hirtelen jött felelősséget, ellentétben Gordonnal.

Alexa a vezetéstechnikai pályán ráérzett a sebesség ízére

Alexa ledöbben, amikor Tibor egy vezetéstechnikai pályára viszi, és arra bíztatja, hogy küzdje le a félelmét. Alexa kezdetben csigalassúsággal közlekedik a terepen, de amikor Tibor gyávának titulálja, bepöccen, és beletapos a gázba.

Alexára pofonnal jutalmazza nyomuló oktatóját

Tibor meglehetősen prosztónak bizonyul, és egész délután határozottan, bár viszonylag ártalmatlanul nyomul Alexára. Végül azonban Alexa megelégeli Tibor nyomulását, ad neki egy pofont, és idegesen kiszáll a kocsijából valahol a külvárosban.

VEZETÉSTECHNIKA: Így ne vezess kamiont!

Nem szállt ki, inkább vakon tolatott egy magyar kamionos egy angliai kisvárosban. Lassan, de biztosan tarolta le egy családi ház kerítését, miközben a tulajdonos sikítozott. Az esetet egy férfi felvette telefonjával. Tőle a kamionsofőr próbált segítséget kérni magyarul, de azt ott nem sokan értik. A sofőr ahelyett, hogy kiszállt volna megnézni, mi van a kamion mögött, elindult.

 

Újítások az autóvezetésben

Nem rég még csak filmekben láthattunk önvezető autót, vagy olyan járművet, amely adatokat küld egy központi szerverre. Ma ez már nem a jövő, hanem a jelen. A vezetési szokásaink, a közlekedés, és a kapcsolatunk az autónkkal hamarosan teljesen megváltozik. Ezeket az újításokat mutatták be Budapesten.

Hogyan vezess kátyús utakon?


szerző:
2016.04.16. 12:00
Hogyan vezess kátyús utakon?

Szalay Balázs autóversenyző tanácsai rázós utak esetén. Érdemes megfogadni!

Vezess jobban Szalay Balázzsal!


szerző:
2016.04.09. 12:10
Vezess jobban Szalay Balázzsal!

Nagyon fontos, hogy vezetési technikánk biztonságérzetünkhöz igazodjon. Ezzel nemcsak a komfortosabb vezetés élményét érhetjük el, de a baleseteket is elkerülhetjük. Íme, néhány tipp Szalay Balázs autóversenyzőtől.

Tabáni István végre megsétáltathatja nyereményautóját

Az énekes 2009-ben nyerte meg a Csillag Születik című tehetségkutatót, azonban az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani róla. Ennek legfőbb oka az volt, hogy az énekes rengeteget koncertezett és december végén megjelentette negyedik albumát. Ám ezek mellett végre megszerezte jogosítványát.

Tényleg a nők vezetnek a legrosszabbul? Leteszteltük!

Biztos mindenki ismeri azt a sztereotípiát, hogy a nők rosszul vezetnek. Persze, akadnak kivételek. Felkértünk egy igazi profit, Szalay Balázst, hogy tesztelje a szerencsés kiválasztottakat: Béres Anettet, és Voksán Virágot.

Story Extra 2016-04-01


szerző:
2016.04.01. 16:55
Rendőrségi ügybe keveredett Hamilton

A Forma-1-es pilóta nem tesz különbséget a versenypálya és a közutak között. Sebesség és kamera - ezek nélkül nem is tud már útrakelni Hamilton? Korábban gyorshajtás miatt vették el jogosítványát, most viszont a rendőrség szállt rá a hírességre, ugyanis motorozás közben mobiljával videózott.

Használható fedélzeti kamera Magyarországon?

Rengeteg szélvédőre és bukósisakra szerelt fedélzeti kamera felvétele terjed a világhálón. Ezekkel általában baleseteket és szabálytalanságokat dokumentáltak, amelyeken gyakran szörnyülködik az internet népe. De mi a helyzet a jogi hátterével? Magyarországon szabad, vagy sem ilyen videókat készíteni és közzétenni?

Dávid munkanélküliből főnökké avanzsál

Dávid elmegy a klubba, hogy elhozza a személyes holmiját, és tanúja lesz, ahogy az utódja kirúgja volt munkatársait.

Mire tanítja VV Aurelio Robint?

Mivel Aurelio már járatos a témában, szárnyai alá vette a ValóVilág7 győztesét, aki ha jogosítványt nem is, az autót megnyerte. Robin egy ideig még biztosan barátja segítségére szorul, de inkább nézzük, hogy megy a srácoknak a vezetés!

Így vezetnénk bedrogozva


szerző:
2016.01.17. 18:25
Így vezetnénk bedrogozva

Bárki kipróbálhatja, milyen bedrogozva vezetni egy újonnan kifejlesztett drogszimulátor segítségével. A speciális ruha, amely úgy befolyásolja a test működését, ahogy azt a marihuána, kokain vagy heroin is tenné a szervezetben. Így akarják bemutatni a fiataloknak, mennyire ön- és közveszélyes kábítószer fogyasztása után autót vezetni.

Egy másodpercnyi kihagyás végzetes lehet

A fáradt sofőröknek majdnem a fele elalszik pár pillanatra a volán mögött - derült ki egy kísérletből az Egyesült Államokban. A kutatók éjszakai műszakból hazavezető embereket figyeltek meg belső kamerákkal, egy műszerrel pedig agyi aktivitásukat mérték. Világszerte rengeteg balesetet okoz a sofőrök kialvatlansága.

Alig lát, mégis rallyautót vezethetett

Nem tud járni, és alig lát, mégis rallyautót vezetett egy lány az alsónémedi versenypályán. A kerekesszékes lány több társával együtt próbálhatott ki egy mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett versenyautót.

Télen több baleset végződik halállal

A rendőrség szerint fontos, hogy a közelgő téli időjárásra mindenki felkészüljön, és felkészítse autóját is. Téli gumi, műszaki átvizsgálás és a sebességhatárok betartása – ezek a legfontosabbak. A csúszós utakon súlyosabb és balesetek történnek, mint nyáron vagy tavassszal.

Hogyan vezessünk sportkocsit, hogy te törjük rommá?

Valaki felvette, hogyan törték össze a négyszázmilliós szupersportkocsit Budapesten. A videót egy nap alatt majdnem 300 ezren nézték meg a neten, és máris hódít a Palik László kommentárjával újravágott változat. Szakértőnk elmondja, a dúsgazdag tulajdonosokat milyen tréninggel képzik, hogy vezetni tudjanak egy ilyen autót.

Nem riasztja már a gyorshajtókat, mert ellopták

Máris ellopták a zalai rendőrök kétdimenziós szolgálati kocsiját. A farostlemezre erősített, életnagyságú fotót a 76-os főút legveszélyesebb szakaszára telepítették, hogy lassabb vezetésre ösztönözzék az autósokat. Pénteki Híradónkban mutattuk be a gyorshajtók elleni csodafegyvert, amit már másnap elloptak.

A nők tényleg bénábbak a volán mögött?

Malajziában rózsaszínű parkolókkal gondoltak azokra a nőkre, akik gyermekükkel együtt érkeznek egy bevásárlóközpont parkolójába. Az persze igaz, hogy a majdnem dupla széles helyekre sokkal könnyebb bekanyarodni, mint a normál parkolásra kialakított zónákba, így a férfiak szívesen megmosolyogják az ide parkolókat. Azonban nem csak a világ másik felén, állítólag már itthon is vannak, direkt a hölgyek számára fenntartott jóval szélesebb parkolóhelyek. Hogy előítéletről van-e szó, vagy sem, és a nők valóban ügyetlenebbek a volán mögött, arról most Südi Iringó és Istenes Bence véleményét kérdeztük.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való