Ben Affleck neve mindenki számára ismerős lehet, ahogyan azt is mindenki tudja, hogy a két Oscar-díjas alkotó már bizonyította tehetségét a kamerák előtt és mögött is, de van még egy-két információ, aminek jobb a birtokában lennünk, hogy teljes képet kapjunk Hollywood Gézájáról!

10 dolog, amit nem tudtál a Holtodiglan sztárjáról!

Az 1998-as Oscar-díj átadáson egy életre megjegyeztük két fiatal tehetség nevét, köszönhetően elsöprő sikerüknek és a Good Will Hunting című filmnek, ami kilenc jelölésből kettőt szoborra is váltott. Többek között meghozva ezzel a világhírt Matt Damonnak és Ben Affleck-nek, akik nem csak szerepeltek az alkotásban, de a forgatókönyvét is ők írták.

1. Múzsa

Viszont, valószínűleg kevesebben tudják, hogy a filmet a két srác saját élete ihlette, ahogyan a főszereplő karakterét és foglalkozását is Affleck édesapja, ugyanis Timothy Affleck egy időben a Harvard Egyetemen takarított.

2. Szárnypróbálgatás

10 dolog, amit nem tudtál a Holtodiglan sztárjáról!

Mielőtt azonban Hollywood-i csillag lett volna belőle, a színésznek már gyermekkori álma volt, hogy egyszer híres legyen, aminek egyik ugródeszkája volt, hogy tinédzserként szerepelt egy gyorsétterem reklámjában.

3. A szerelemért mindent

Nemcsak ez esetben láthattuk őt kisebb szerepben, de mikor már igencsak befutott névnek számított sok csinos hírességgel randizott a sztár, aki akkori barátnője J. LoJenny from the block című számának klipjében is feltűnik.

4. Egy álom vállt valóra

10 dolog, amit nem tudtál a Holtodiglan sztárjáról!
 


Nos, Ben Affleck-nek is voltak olyan szerepei, amiket inkább elfelejtenénk ilyen volt a Daredevil című filmben általa alakított szuperhős, aki hiába volt egész gyermekkorában a híresség kedvenc képregény karaktere, a lelkesedés nem volt elég ahhoz, hogy megszeressük.

5. Mindenki hőse

Egyébként Ben Affleck azóta már három szuperhős jelmezét is magára ölthette, amellett, hogy ő az egyetlen, aki már megszemélyesíthette Supermant (a Hollywoodland című műben), illetve Batmant is.

6. Kihagyott lehetőség

10 dolog, amit nem tudtál a Holtodiglan sztárjáról!

Ahogyan voltak olyan szerepek is, amiket sajnos a színész nem kapott meg pedig mi kíváncsiak lettünk volna rá. El tudjátok képzelni a Spinédzserek című film Josh-jaként Affleck-et? Bizony, az eredeti elképzelés szerint ő játszotta volna Paul Rudd karakterét.

7. Drogproblémák

A Hideg nyomon című alkotást Affleck rendezte és a rendőrség összetévesztette egy drogdílerrel, ugyanis a mű egy drogkartellről szól és a film munkálatai is egy tényleges drogtanyán folytak egyidejűleg egy nyomozással.

8. A másik Affleck

10 dolog, amit nem tudtál a Holtodiglan sztárjáról!

Na és azt tudtátok, hogy nem ő az egyetlen tehetséges Affleck a családban? Öccse Casey Affleck szintén feltűnik a Good Will Hunting című moziban, ahogyan az Ocean’s-filmekből is ismerős lehet számunkra, sőt a testvérek többször dolgoztak már együtt is a 200 szál cigi, illetve a Hideg nyomon című filmek-ben.

9. Sikerek

10 dolog, amit nem tudtál a Holtodiglan sztárjáról!

Ha pedig már a rendezésnél tartunk 2013-ban a legjobb film Oscar-díját Ben Affleck rendezésével és főszereplésével készült Argo nyerte el, ami emellett három BAFTA-díjra is volt jelölve, melyből kettőt el is hozott a legjobb film és a legjobb rendező kategóriákban.

10. Fanatizmus

Ben Affleck nem csak a munkájába szerelmes, hanem vérbeli Red Sox rajongói éppen ezért, mikor a Holtodiglan című film kedvéért, a rendező David Fincher azt kérte, hogy a karaktere hordjon Yankees-es sapkát, a színész a következőket mondta neki:

„David szeretlek, és tényleg bármit megtennék érted, de nem fogok Yankees sapkát viselni! Egyszerűen nem tudok, nem tudom hordani azt a sapkát, mert akkor az, sokkal többet jelentene és egész életemben ezt hallgatnám, ezért nem tehetem a fejemre.”

Több napos egymást győzködés után a rendező és Affleck végül kompromisszumot kötöttek, így a színész végül Mets sapkában látható a vásznon.

Amit meg is figyelhetünk az Oscar-díjra jelölt moziban szeptember 19-én (hétfőn) a Cool-on!

Forrás: boombeat.com, complex.com, thrillist.com
Képek: tumblr.com