Ma ünnepli 38. születésnapját az amerikai színész, aki az évek során nem egy kasszasikerben látható volt, arról nem is beszélve, hogy megannyi női szívet is megdobogtatott!

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!

Mi pedig ez alkalomból, néhány érdekességgel kedveskedünk nektek!

 

1. Kezdetek:

A Freaks & Greeks című sorozatban tűnt fel először, majd ezt követte első filmes szerepe A bambanőben, de az igazi sikert a Pókember hozta meg számára, pedig eredetileg nem is Harry szerepére, hanem Peter Parkerére jelentkezett!
 

2. Hírnév:

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!
Bár, a Pókember hozta meg számára az átütő sikert, azóta nem egy filmben megcsillogtathatta már tehetségét. Franco gyakran alakít valós személyeket, mint például a Lovelace című életrajzi drámában Hugh Heffnert játszotta, de megszemélyesíthette James Deant, és az amerikai beat nemzedék költőjét, Allen Ginsberget is, a Howl-ban. Ezen kívül nagy port kavart a 2015-ös Interview című filmje Seth Rogennel, melyben az észak-koreai diktátort állították a középpontba. Illetve nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Franco nemcsak színészkedik, de rendez is, szülővárosának nevével megeggyező címet adott filmjének a Palo Altónak!
 

3. Önmaga paródiája:

A This is the End című vígjátékban kollégáival együtt saját magukat alakították, valamint feltűnik Judd Apatow Felkoppintvájában is, ahol szintén önmagát játsza, csak ahogy a színész is nyilatkozta egy bunkóbb, viszont viccesebb önmagát!
 

4. Család:

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!

Kevesen tudják, de a Franco testvérek nem ketten, hanem hárman vannak: James, Dave (szintén színész) és Tom. A család pedig igen csak multikultúrális, ugyanis az apa, Doug portugál és svéd származású, az anya Betsy Verne - aki nem mellesleg költőnő - orosz zsidó felmennőkkel rendelkezik.
 

5. Az vagy, amit megeszel:

Fiatal éveiben a színész egy gyorsétteremben dolgozott, azóta is vegetáriánus!
 

6. A képzőművész:

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!

Nem csoda hát, hogy James imád festeni, azt a képet is, amit a Pókember 3-ban karaktere Harry fest a valóságban a színész készítette, ha pedig ez nem lenne elég, Francónak saját kiállítása is volt már: műveit legelőször egy los angelesi galériában láthatta a nagyközönség. Sőt, némely festményét maga Sharon Stone vásárolta meg!
 

7. Becéző szavak:

A családja Tednek hívja, mert a középső neve Edward!

„Régebben mindenki Teddy Macinak hívott, de amikor idősebb lettem megelégeltem!”

8. Rossz szokás:

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!

A színész akkor kezdett el dohányozni, mikor James Deanről szóló filmjét forgatták, ugyanis látott egy képet, amin a legenda cigarettázik, Franco pedig úgy vélte, ez hozzátartozik a karakterhez és csak így válhat hitelessé.
 

9. Díjak:


A James Deanben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték. Később az Ananász express miatt szintén Golden-Globera jelölték a legjobb színész - zenés film és vígjáték kategóriában. Legutóbb pedig a 127 óra című igaz történeten alapuló filmben James Aron Ralston hegymászót alakította, olyan hitelesen, hogy rögtön versenybe szálhatott az Oscar-díjért is!
 

10. Férfias dicsőségek:

10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos James Francóról!

Megnyerte a palo altói gimi legjobb mosolya címét, a fogszabályozója ellenére is! 2009-ben egy online újság pedig megválasztotta a legszexisebb férfinak!

Ahogy a mondás tartja, innen szép nyerni!

 

Képek: Tumblr
Forrás: fanpop.com