Minden idők egyik legmenőbb szuperhősfilmje kapcsán sok mindent olvashattunk már, mi most mégis megpróbáltunk összeszedni nektek tíz olyan dolgot, amiről eddig talán még nem hallottatok.

A forgatások során ritka volt, hogy az összes főszereplő egy helyszínen tartózkodjon, egy estén azonban, amikor ez összejött, Chris Evans írt egy üzenetet az összes színésznek, amiben mindössze egy szó állt, mégpedig az „Assemble”. A képregényekben Amerika Kapitány minden alkalommal az Avengers Assemble (Bosszúállók, gyülekező) felszólítással hívja össze a csapatot, bár Chris Evans nem épp világmegmentésre, sokkal inkább egy esti koccintásra invitálta ezzel munkatársait.

10 dolog, amit talán te sem tudtál eddig a Bosszúállókról

 


Jeremy Renner – Clint Barton/Sólyomszem – olimpiai íjászok segítségével készült fel a szerepére.

A Stark Toronyban játszódó jelenetekben, Gwyneth Paltrow végig mezítláb volt, míg Robert Downey Jr. egy pár magasított cipőt viselt, hogy Tony Stark magasabbnak tűnjön a filmbéli párjánál, Peppernél. A valóságban Robert Downey Jr. egy centivel alacsonyabb, mint a 175 cm magas Paltrow.

A forgatókönyv első verziójában még szerepelt a Hangya és Darázs is. A képregényekben ők a Bosszúállók alapító tagjai, de végül úgy döntöttek a készítők, hogy későbbre tartják meg őket, ráadásul a Marvel filmuniverzumban az eredeti Hangya és Darázs páros – Hank Pym és Janet Van Dyne – már nyugdíjazott szuperhősök, helyüket a fiatalabb Scott Lang és Hope Van Dyne vették át.

10 dolog, amit talán te sem tudtál eddig a Bosszúállókról

A Bosszúállók forgatása után Robert Downey Jr. engedélyt kért a Marvel produkciós menedzserétől, hogy hazavihesse magával a hatalmas „A” betűt, ami a Stark torony tetején hirdeti a Bosszúállók főhadiszállását. Elsőre ugyan nem kapta meg, de egy évvel később a születésnapján ezzel lepte őt meg a menedzser. Mit ne mondjuk, mutatós kis szuvenír.

A film készítésének korai szakaszában a projekt munkacíme „Csoportos ölelés” volt.

Hulk animációsan megalkotott testét egy Long Island-i testépítő/férfi sztriptíz táncosról, Steve Rommról mintázták.

10 dolog, amit talán te sem tudtál eddig a Bosszúállókról

 


A Földet megtámadó űrlénysereg a chitauri fajhoz tartozik, akiknek az elnevezése a zulu mitológiából származik. A szó jelentése „kígyó nép az égből”.

Tony Starkon a film több jelenetében is a Black Sabbath együttes pólóját láthatjuk, ami főhajtás a banda Iron Man, vagyis Vasember című száma előtt.

A forgatások során Robert Downey Jr. elrejtett egy csomó édességet és rágcsálnivalót a díszletek között, hogy aztán a forgatási szünetekben azokból falatozhasson. A film egyik jelenetében Bruce Banner és Tony Stark egy laborban próbálják megfejteni Loki jogarának a működését, amikor Tony megkínálja Amerika Kapitányt és Bannert egy kis áfonyával. Ez a rész teljesen rögtönzött volt, Robert Downey egyszer csak előkapta az általa elrejtett gyümölcsöt, a többiek pedig ahelyett, hogy elnevették volna magukat, csak úsztak az árral.

Szuperhősökből sosem elég, szóval ha ezek a kis érdekességek titeket is felcsigáztak, ne felejtsetek el az RTL Klubra kapcsolni vasárnap este 18:55-kor, és megnézni minden idők egyik legmenőbb szuperhős filmjét, a Bosszúállókat.
 

Forrás: Imdb, Tumblr