A színészi teljesítmények nem mindig merülnek ki abban, hogy valamit eljátszanak a kedvenceink, hanem sokszor dalra is kell, hogy fakadjanak, de van olyan, akiről mi sem sejtettük, hogy rocksztárnak teremtette az ég is!

10 színész, akinek a hangjától is eláll a lélegzetünk!

1. Michael Fassbender

Mindenki kedvenc Magnetója már dudorászott nekünk egy sort az Akvárium című filmben, majd a kissé elvont, de nagyon szórakoztató Frank című alkotásban már tényleg megmutatta nekünk mire is képes valójában! Nem is csoda, hiszen a film egy zenekarról és annak frontemberéről, Frank-ről szól, akit Fassbender alakít. A bársonyos hang csak még inkább hozzáad a színész sármjához!

2. Ewan McGregor

Ha valaki tud énekelni, akkor az ő! Megbizonyosodhattunk erről már a Moulin Rouge-ban nyújtott teljesítményekor, amit azóta sem tudunk elfelejteni és hála neki, egy örök életre az egyik kedvenc filmes zenénk lett a Your Song című dal! De hallhattuk dalra fakadni az Emma, Nora, Bálványrock – Velvet Goldmine, valamint a Pokolba a szerelemmel című filmekben is! Legközelebb pedig A szépség és a szörnyetegben szólal meg a csilingelő hangja!

3. Jamie Campbell Bower

A Sweeney Todd szerelmes Anthony Hope-jára, ha másért nem is, a hangja miatt megéri emlékezni! A fiatal színész olyan szívbemarkolóan énekli el a Johanna című számot, hogy el sem tudtuk képzelni, hogy valóban az ő hangján csendül fel a dal, pedig de! Jamie pedig azóta kissé visszavonult a filmezéstől és helyette inkább a zenélésre összpontosít, aminek köszönhetően tavaly nyáron a magyar rajongók is hallhatták őt és a Counterfeit nevű punk-rock bandáját!

4. Jonathan Rhys Meyers

A méltatlanul elhanyagolt színész, ismerős lehet számunkra Woody Allen Matchpoint című filmjéből, valamint Meyers volt McGregor partnere is a Bálványrock – Velvet Goldimne-ban. De a tehetséges színész eljátszhatta a fiatal Elvis-t, valamint a The Clash frontemberét, Joe Stummer-t is, ami nem is csoda, hiszen Meyers-nek minden hangi adottsága megvan, hogy komoly zenészeket alakíthasson a vásznon!  A szeretet szimfóniája című filmmel pedig mindenkit meg is győz erről!

5. Oscar Isaac

A mai kor Al Pacinója, akit még csak most kezd pedzegetni a világ… pedig ideje lenne tényleg árgus szemekkel követni Oscar munkásságát, hiszen egy multitálentumról beszélünk.  Azon túl, hogy a Julliardon végzett színész remek szerepeket tudhat már így is maga mögött, gyerek kora óta zenél, és ezt a tehetségét már több filmben is megcsillogatta. Az Újra együtt című mozihoz írt egy dalt is, a Llewyn Davis világában pedig minden felvételen élőben énekelte el a dalokat – méltán jelölték érte Golden Globe-ra.

6. Kevin Bacon

A Footloose sztárja nemcsak táncoslábú, hanem aranytorkú is! Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy testvérével, Michael Bacon-nel 1995-óta együtt zenélnek a The Bacon Brothers nevű bandájukban!

7. Hugh Laurie

Laurie egy igazi blues rajongó, aki nemcsak zongorán, de gitáron, dobon, harmonikán és szaxofonon is játszik. És nem rejtegeti a tudását: igazi blues rajongóként két albumot is kiadott, amelyeken klasszikus blues slágereket dolgoz fel – óriási sikerrel, jegyeznénk meg. 2011-ben jelent meg a Let Them Talk, 2013-ban a Didn’t it Rain, mindkét lemez remek kritikákat kapott.

8. Joseph Gordon-Levitt

A színész már többször is bebizonyította, hogy mindent megtesz a művész társadalomért, hiszen létrehozott egy olyan internetes közösséget – HitRecord –, ahova bárki bármilyen alkotását feltöltheti, akiknek pedig tetszik, tovább alakíthatják a művet. Így versekből dalok, rajzokból animációk születnek. A lehetőségek száma korlátlan. Nem meglepő, hiszen Joseph maga is énekel, gitározik és dobol. Többek között az 500 nap nyár című filmben is villantott egy karaoke jelenetben, de megannyi kollégájával és a bandájával is fellépett már.

9. Robert Downey Jr.

Mindenki Vasembere is tartogathat meglepetéseket, így például azt, hogy meglehetősen jó hangja van, amit több filmben is megcsillogtatott már, 2004-ben pedig kiadta első és egyben utolsó szólóalbumát is, amelyen a dalok többségét is ő írta. Akkora visszahangot azonban nem okozott a dolog, hogy még egyszer belevágjon a zeneiparba.

10. Ryan Gosling

A Golden Globe-díjas aranyifjú, aki mindenre képes. Mi még mindig lebegünk a Kaliforniai álom miatt, a Kék valentinben is megdobbant a szívünk, amikor ukulelézés közben énekelt Michelle Williams-nek. De jobb, ha mindenki tudja: Gosling-nak bizony saját zenekara is van, Dead Man’s Bones. Egyetlen albumuk jelent meg, amit csak csak óvatosan hallgassunk, hiszen erősen depresszív hatása lehet (ámbár zseniális).