Képzeljük csak el a Batman visszatér Macskanőjét Michelle Pfeiffer nélkül, vagy az Amerikai Pszichót Christian Bale helyett, valaki más játékával. Esetleg Ryan Goslingot huszonhét kilóval többel, aggódó apukaként? Ugye nem! Vajon a rendezők jól döntenek a szereplőválogatások során? Lássuk, kik azok a már jól bevált, vagy éppen ki sem próbált színészek és színésznők, akiktől végül megváltak a mozik készítői!

10 sztár, akiket kirúgtak főszerepeikből!

Megesik, hogy sztárok különböző elfoglaltságaik miatt, vagy éppen mert a kedvük úgy tartja, nem vállalnak el egy szerepet, előfordult ez már Jude Law-val, de Nicole Kidman-nel is! Azonban vannak olyan kevésbé szerencsések, akiket egyszerűen menesztenek, miután megkapják a lehetőséget:

1. Ryan Gosling – Komfortos mennyország

A mozi kedvéért a jóképű színész nagyjából 27 kilót szedett fel, hogy hitelesen alakíthassa a lányát kereső édesapát, ám a rendezőnek, Peter Jackson-nak ez sem volt elég! Így, Gosling helyett végül Mark Wahlberg-et láthattuk a vásznon. Szerintünk Wahlberg sem az a kiköpött apuka jelölt!

2. Christian Bale – Amerikai Pszicho

10 sztár, akiket kirúgtak főszerepeikből!

Bale játékát örökre a szívünkbe véstük, ki így, ki úgy, de az biztos, hogy meghatározó mindenki számára, aki látta a filmet! A színész abban a furcsa helyzetben találhatta magát, hogy előbb kiválasztották a főszerepre, majd kirúgták, majd pedig ismét visszavették. Abban mindnyájan egyetérthetünk, hogy jól döntöttek. Bár a másik versenyző Leonardo DiCaprio volt, aki azonban nem vált be, meglepő módon, hiszen azóta volt jó pár őrült szerepe neki is.

3. Megan Fox – Transformers 3.

A dögös Fox-ot azért nem láthattuk a Transformers folytatásában, mert nem túl szép szavakkal illette Michael Bay rendezőt, egy interjúban:

„Olyan akar lenni a forgatásokon, mint Hitler és tényleg olyan is. Egyszóval rémálom vele dolgozni.”

Ez pont elég volt ahhoz, hogy a szépséges Fox-ot egy ugyan csak gyönyörű szőkeségre cseréljék!

4. Eric Stoltz – Vissza a jövőbe

10 sztár, akiket kirúgtak főszerepeikből!

Robert Zemeckis rendező, eredetileg Michael J. Fox-ot szemelte ki a film főszerepére, azonban a fiatal színész akkoriban túl elfoglalt volt egy sorozat készítésével, és a szerződése sem engedte, hogy elvállalja Marty McFly szerepét. Így Eric Soltz-cal kezdtek dolgozni, egészen pontosan öt héten keresztül, amíg J. Fox végül fel nem szabadult és le nem cserélték rá!

5. Anne Hathaway – Felkoppintva!

Az Oscar-díjas színésznő főszerepet kapott Jude Apatow vígjátékában, ám mikor kiderült, hogy a rendező egy elég intim felvételt is szeretne készíteni a mozihoz, a színésznő visszautasította a jelenet ötletét, melynek eredménye az lett, hogy végül elküldték és helyette Katherine Heigl-t láthattuk a vásznon.

6. Anette Bening – Batman visszatér

10 sztár, akiket kirúgtak főszerepeikből!
 


Ha a dolgok úgy alakulnak, ahogyan a film készítői tervezték, a színésznőt láthattuk volna a Macskanő szerepében. Benning viszont még csak akkor volt visszatérőben szülési szabadságából, így a rendező más színésznőkben gondolkodott, mint például Cher, Jane Fonda, Susan Sarandon, a sort pedig Michelle Pfeiffer zárta, akinek macskanő-kosztümje közel ezer dollárba került a film készítése során.

7. Sylvester Stallone – Beverly Hills-i zsaru

Axel Foley szerepét eredetileg Mickey Rourke-nak ajánlották fel, a színész azonban elutasította a film előkészítésekor felmerülő problémák miatt. Később Stallonét érte a megtiszteltetés, aki el is vállalta a szerepet, ő viszont még javában forgatott egy akció filmet, így nem tudott elszabadulni a munkálatok kezdetekor. Ezért kapta meg Eddie Murphy a lehetőséget, akire ráigazították a karaktert és akkora sikert értek el, hogy további folytatásokat is megélt a történet.

8. Dougray Scott – X-Men

10 sztár, akiket kirúgtak főszerepeikből!

A képregény-film Farkasának szerepére Russell Crowe-t választották ki legelőször, de ő túl sok pénzt kért a szerepért, ezért újabb színész után néztek Dougray Scott személyében. Scott viszont nem tudta elvállalni a filmet, melynek folytatásában is játszania kellett volna, a Mission Impossible II. forgatásai miatt. Mi pedig örülünk, hogy Hugh Jackman lett Rozsomák és hogy a Farkas 3-ban láthatjuk még egyszer utoljára ennek az emlékezetes karakternek a bőrébe bújva!

9. Edward Norton – Bosszúállók

Bár Norton-t ténylegesen sosem rúgta ki Joss Whedon, hiszen a színésznek fel sem ajánlották a Bosszúállók Hulk-jának szerepét! Régóta megszokott volt ugyanis, hogy különböző képregény adaptációkban, különböző színészek játsszák a karaktereket, gondoljunk csak az Eric Banás Hulk-ra. Igaz, Norton érdeklődött a szerep iránt, rengeteg színészt meghallgattak a zöld szörny szerepére, a rendező Mark Ruffalo mellett döntött és milyen jól tette mindezt!

10. Frank Sinatra – Piszkos Harry

10 sztár, akiket kirúgtak főszerepeikből!

A színész nagyágyú sajnos a film forgatásai előtt megsérült, még egy előző projektjében, így törött csuklójával képtelen volt kezében tartani a fegyverét. Ezért az alkotók és a színész is egyetértett abban, hogy valaki mást keressenek a nyomozó szerepére. Felajánlották John Wayne-nek, aki viszont utálta, ha Sinatra lemondott mozijait kapta meg, így inkább elutasította az ajánlatot. Ahogyan Burt Lancester és Robert Mitchum sem élt a lehetőséggel, így került a szövegkönyv Clint Eastwood-hoz, aki pedig filmtörténelmet írt a játékával!

Forrás: zimbio.com, cheatsheet.com, suggest.com
Képek: Tumblr.com