A szakma nemcsak azt követeli meg színészeinktől, hogy tehetségesek legyenek, de azt is, hogy a tökéletes alakításért bizony mindent megtegyenek. Ha a hitelességhez az kell, hogy több órát edzenek, vagy koplaltassák magukat, akkor a hírességek azt meg is teszik!

10 sztár nagy átalakulása egyetlen szerep kedvéért

Azt már tudjuk, hogy van, aki visszautasított néhány nagy lehetőséget, ahogyan azt is, hogy némelyik sztár végül nem vált be bizonyos filmekben, de most lássuk, mire is képesek egy-egy szerepért!

1. Natalie Portman – Fekete hattyú

A színésznő a New York-i balett táncosnőjével, Mary Helen Bower-rel edzett heti hat napon, több mint nyolc órát, egy teljes évig a forgatások előtt! Igaz Portman gyermekkorában balettozott, a több éves kihagyás így is meglátszott rajta, ezért azt tanácsolták neki, a táncórák mellett, ússzon is! Végül a sok edzés és tánclecke megérte, hiszen összeismerkedett gyermeke apjával, a szintén balett táncos, Benjamin Millepied-del és a legjobb női főszereplő Oscar-díját is elnyerte alakításával!

2. Chris Pratt – A galaxis őrzői

10 sztár nagy átalakulása egyetlen szerep kedvéért

A képregény-film és a menő bőrkabát viselésének kedvéért Pratt 27 kilót adott le! Ebben pedig segítségére volt egy táplálkozási szakértő és egy személyi edző, akikkel mindezért hat hónapon át dolgozott együtt.

A sztárnak mindehhez annyi hozzá fűzni valója volt csupán: „Hat hónap sör nélkül!”

Szerintetek is megérte?

3. Daniel Day-Lewis – A bal lábam

Amellett, hogy a szerep kedvéért Day-Lewis minden szabadidejét egy mozgássérültekkel foglalkozó intézményben töltötte, a színész ragaszkodott ahhoz, hogy a stáb kanállal etesse miközben sosem hagyta el a kellékként szolgáló tolószékét.

Mindezek eredménye pedig egy Oscar-díj és két törött borda lett!

4. Anne Hathaway – A nyomorultak

10 sztár nagy átalakulása egyetlen szerep kedvéért

Hathaway a szerepért nagyjából 11 kilót fogyott, miután a napi étkezései két kocka zabkásából készült masszából álltak. Arról nem is beszélve, hogy egy jelenet miatt, a kamerák előtt borotválták le a haját is! Plusz adalék, hogy ezen a felvételen a színésznő saját fodrászát öltöztették be statisztának, hogy biztosan jó ezek között legyen a hajkorona.

Nem csoda, hogy az ő esetében is Oscar-díjat érdemelt a játéka!

5. Leonardo DiCaprio – A visszatérő

Mind tisztában vagyunk vele, hogy Leó tényleg bármire képes volt, hogy végre megkapja a régóta áhított aranyszobrot! A visszatérő főszerepével végül kiérdemelte, amin nem is csodálkozunk egyrészt, mert mi már réges-régen oda adtuk volna neki, másrészt pedig mert DiCaprio kilenc hónapig dolgozott embertelen körülmények között: döglött ló tetemben aludt és bivaly húst evett, úgy hogy a színész köztudottan vegetáriánus, mindehhez pedig hozzájött a fagypont alatti hideg és más időjárási viszontagságok!

6. Rooney Mara – A tetovált lány

10 sztár nagy átalakulása egyetlen szerep kedvéért

A színésznő nagyon komolyan vette a karakterét, valamint megpróbált eleget tenni a könyv változat rajongóinak is. Éppen ezért több helyen átszúratta az arcát és más testrészeit is, így a színésznőt tizenkét darab piercing ékesítette a munkálatok alatt! Ha ez még nem lett volna elég, levágatta a haját, kiszőkítette szemöldökét és jó néhány kilót le is adott, hogy tökéletesen eljátszhassa az extravagáns és rejtélyes Lisbeth-et! Mindezek után pedig elsajátított néhány harcművészeti fogást, megtanult gördeszkázni, illetve motorkerékpározni is, de a svéd akcentusról se feledkezzünk meg, amit szintén felvett a siker érdekében!

7. Charlize Theron – A rém

A film kedvéért a felismerhetetlenségig elcsúfították a gyönyörű színésznőt, aki néhány kilót is felszedett, majd pedig alakításával kiérdemelte az Akadémia elismerését is!

„Még soha nem tettem semmi ehhez hasonlót, tudtam, hogy az átalakítások nélkül nem tudtam volna eljátszani ezt a karaktert!”- nyilatkozta Theron.

8. Hilary Swank – A fiúk nem sírnak

10 sztár nagy átalakulása egyetlen szerep kedvéért

Hónapokkal a forgatások megkezdése előtt, a színésznő levágatta haját, lekötözte melleit és fiúként - James-nek, a saját testvérének kiadva magát – ment társaságba és mutatkozott a nyilvánosság előtt, ezzel is gyakorolva a szerepét, amiért természetesen meg is kapta az első Oscar-díját!

9. Jared Leto – Chapter 27

A színész ahhoz, hogy megformálhassa John Lennon gyilkosát, Mark Chapman-t, nagyjából 60 kilót hízott. Elveszítve ezzel méltán híres rocksztár külsejét, valamint több egészségügyi problémával is küzdött ez idő alatt a hirtelen súlynövekedés miatt, sőt kerekesszéket is kellett használnia!

10. A nagy fogyások: Michael Fassbender - Éhség, Christian Bale – A gépész, 50 Cent – All Things Fall Apart

10 sztár nagy átalakulása egyetlen szerep kedvéért

Michael Fassbedner az igaz történetet feldolgozó Éhség miatt veszített rengeteget a súlyából, kemény diétával és folyamatos mozgással, ugyanis egy éhségsztrájkot folytató elítéltet alakított.

Christian Bale több hónapon keresztül almán és kávén élt A gépész című film miatt, melyben egy skizofrént játszott, aki alvásproblémái miatt rettentően lefogy.

50 Cent folyékony diétába fogott, amivel több mint húsz kilót fogyott és aminek köszönhetően hitelesen tudta megformálni a kemoterápiát kapó karakterét. Rajongói egyébként rá sem ismertek a raperre!

Forrás:therichest.com,elle.com
Képek:Tumblr.com