Ünnepnap ez a különc csapat rajongóinak, hiszen kijött az első trailer, mi pedig emiatt összeszedtünk mindent, de tényleg mindent, amit az eszünkbe kell vésnünk a folytatásról!

10 tény, amit mindenképpen tudnod kell A galaxis őrzői 2-ről mielőtt megnéznéd!

Hónapokkal ezelőtt már örömtáncot jártunk, mikor bejelentették, hogy 2017-ben ismét láthatjuk Star-Lordékat, azóta pedig egyre csak nőtt a kíváncsiságunk, amit szerencsére a készítők folyamatosan próbáltak kielégíteni, legutóbb például egy plakáttal, illetve egy előzetessel, de kezdjük inkább a legelején:

1. Kiderül, ki Star-Lord apja!

A galaxis őrzői 2 sztorija az első rész nagy talányára ad majd többek között választ, vagyis arra, hogy ki is Star-Lord apja. A kedves papa pedig nem más, mint Ego, egy olyan bolygó, aki például képes emberszerű testnélküli élőlényeket teremteni azért, hogy szolgálják őt! Nos, először úgy tűnt, mindezt Sylvester Stallone testesítheti meg, de aztán - ahogyan az később kiderült, többek között Chris Pratt-nek köszönhetően - mégis Kurt Russel-re esett a rendező választása.

2. Női gonosztevő

Na, de a történet nem áll meg a Star-Lord famíliánál, a csapatnak ugyanis meg kell küzdenie egy genetikailag módosított „boszorkánnyal” Ayeshával, akit Elizabeth Debicki alakít majd. A képregényekben Ayeshát – másik nevén: Paragon – egy rakás tudós hozta létre, azzal a céllal, hogy megteremtsék a tökéletes – genetikailag kialakított – nőt. Mellette ugyanígy egy férfit is teremtettek, azonban Adam Warlock megszökött teremtőitől, miután nem akart egy tudományos kísérlet lenni. Később Ayesha is követte a példáját.

3. Régi szereplők új külsővel

10 tény, amit mindenképpen tudnod kell A galaxis őrzői 2-ről mielőtt megnéznéd!

Kezdjük a nyilvánvalóval, mindenki tudja, hogy a képregény adaptáció első részében az egyik szereplő, Groot új köntösben született újjá Baby Groot formájában. A producer Jonathan Schwartz pedig azt is elárulta mire számíthatunk:

„Bébi Groot-ban nincs meg az a bölcsesség és tudás, mint az első rész óriásában. Fiatalabb és sokkal féktelenebb.”

Valamint James Gunn rendezőtől azt is megtudhattuk, hogy a különleges lény, bár megváltozott, a hangját ugyanúgy Vin Diesel fogja kölcsönözni, ahogyan az első részben azt már megszokhattuk.

Azonban nemcsak Groot-on tapasztalhatunk változást, hanem Yondun is, aki ezúttal hatalmas vörös tarajjal lesz látható!

4. Új karakter

10 tény, amit mindenképpen tudnod kell A galaxis őrzői 2-ről mielőtt megnéznéd!

Amellett, hogy a régi szereplők új formában jelennek meg a második részben és hogy kapunk egy Egót, valamint egy főgonoszt is, újabb szereplőt is köszönthetünk Mantis személyében, akit Pom Klementieff játszik és akiről egyelőre annyit tudni, hogy soha életében nem volt része szociális interakcióban, így minden, amit az emberekről tanul, a galaxis őrzőitől tanulja el.

5. Egy a galaxis őrzői spin-off?

Bizony, Gunn már eljátszott a gondolattal, hogy a csapat valamelyik tagjának eredettörténetét is elkészítsék, ami nem meglepő manapság, az azonban, hogy kire esett a választása több mint váratlan! A rendező ugyanis úgy véli, Gamora (Zoe Saldana) testvérének, Nebulának (Karen Gillan) kéne kapnia egy teljesen önálló mozit!

6. Bosszúállók cameo

Sőt, úgy fest nemcsak különálló mozikra és a folytatásra, de cameo szerepekre is számíthatunk a jövőben a Marvel háza táján is! A galaxis őrzői csapatának első állomása pedig nem más lesz, mint a következő Bosszúállók-film. az Infinity War, amin nem is kell csodálkozni, hiszen Tony Starkék, a galaktikus srácoknak már ismerős Thanosszal harcolnak ezúttal.

7. Awesome MIX. VOL. 2

10 tény, amit mindenképpen tudnod kell A galaxis őrzői 2-ről mielőtt megnéznéd!

Egy Star-Lord főszereplésével készült filmből sem hiányozhat a walkman és a válogatás kazi, amit azóta is folyamatosan hallgatunk és reménykedünk benne, hogy a második felvonás is ugyanolyan csodálatos lesz!

8. Lessünk be a színfalak mögé!

Szerencsénkre, nem csak a cselekmény kapcsán kaptunk információ morzsákat, hanem Chris Pratt közbenjárásával a forgatáson is körbenézhettünk, ahogyan azt is megtudhattuk, hogy milyen élmény volt elkészíteni az alkotást, hiszen Gunn és a színész érzelmes búcsút vett a stábtól, amikor a munkálatok befejeződtek.

9. Első hivatalos plakát

10 tény, amit mindenképpen tudnod kell A galaxis őrzői 2-ről mielőtt megnéznéd!
 


Bár láthattunk pár képet a színészek közösségi oldalain a jelmezeikről és kaptunk egy grafikát arról, hogyan is képzeljük el a karaktereket, végre megérkezett az első A galaxis őrzői 2 plakát is, ami fekete-fehérben mutatja meg néhány kedvencünket egy falnak támaszkodva. Mi biztosan nem húznánk ujjat velük!

10. Végre itt egy trailer!

Ezt látva mi már most remegve várjuk a mozit!

De úgy döntöttünk, egyelőre beérjük azzal, ami van, az pedig pont elég ahhoz, hogy teljes A galaxis őrzői 2-lázban éljünk jövő májusig!


Képek: entertainmentweekly Instagram, tumblr.com