Vasárnap 20 óra 5 perckor jön az Amerika Kapitány első része, ennek kapcsán összegyűjtöttünk nektek néhány érdekességet a film forgatásáról és a színészekről.

1. Chris Evans egy 2011-es sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nagyon szerette volna, ha az első filmben Amerika Kapitány románcba bonyolódik a Scarlett Johansson alakította Fekete Özveggyel.

2. Evans filmbeli szerelmének, Hayley Atwellnek nem kellett eljátszania, hogy lenyűgözi a látvány, amikor megpillantja a színész kidolgozott testét. Amikor megérintette a mellkasát, spontán reakció volt, nem kapott rá rendezői utasítást.

11 dolog, amit nem tudtál Amerika Kapitányról

 


3. Atwell Ginger Rogers-ről mintázta Peggy Carter karakterét, mert „Peggy mindent megtesz, amit Amerika Kapitány csinál, csak hátrafelé és magassarkúban.”

4. Peggy Carter szerepére Rosamund Pike is pályázott.

5. Chris Evans és a barátját, Bucky-t alakító Sebastian Stan valójában egyforma magasak, egy CGI-trükkel növelték meg Amerika Kapitányt, hogy magasabbnak látsszon Buckynál.

6. Sebastian Stan is esélyes volt Amerika Kapitány szerepére, végül mégis inkább Buckyét adták neki.

7. A szereplőválogatások alatt Amerika Kapitány szerepére még Kevin Jonast és Joe Jonast is meghallgatták.

8. A németeket a filmben a Kraftwerk zenekar tagjai után nevezték el: Roeder, Hutter és Schneider.

9. A főgonoszt sem bonyolították túl, az angol nyelvterületen gyakran használt John Smith nevet németesítették, így lett belőle Johann Schmidt.

10. Stanley Tucci azért vállalta el a szerepet az Amerika Kapitányban, mert mindig is szeretett volna német akcentussal játszani egy filmben.

11. Chris Evans meg akarta tartani Amerika Kapitány pajzsát, de nem engedték neki.

Az Amerika Kapitány - Az első bosszúálló című filmet megnézheted augusztus 26-án, vasárnap 20 óra 5 perckor az RTL Klubon!