Valljuk be: sosem lehet eleget tudni a Marvel-hősökről, éppen ezért összegyűjtöttünk nektek pár izgalmas fun factet magáról Steve Rogersről és barátairól.

1. Chris Evans egy 2011-es sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nagyon szerette volna, ha az első filmben Amerika Kapitány románcba bonyolódik a Scarlett Johansson alakította Fekete Özveggyel.

2. Evans filmbeli szerelmének, Hayley Atwellnek nem kellett eljátszania, hogy lenyűgözi a látvány, amikor megpillantja a színész kidolgozott testét. Amikor megérintette a mellkasát, spontán reakció volt, nem kapott rá rendezői utasítást.
 

11 dolog, amit nem tudtál Amerika Kapitányról


3. Atwell Ginger Rogers-ről mintázta Peggy Carter karakterét, mert „Peggy mindent megtesz, amit Amerika Kapitány csinál, csak hátrafelé és magassarkúban.”

4. Peggy Carter szerepére Rosamund Pike is pályázott.

5. Chris Evans és a barátját, Bucky-t alakító Sebastian Stan valójában egyforma magasak, egy CGI-trükkel növelték meg Amerika Kapitányt, hogy magasabbnak látsszon Buckynál.
 

11 dolog, amit nem tudtál Amerika Kapitányról


6. Sebastian Stan is esélyes volt Amerika Kapitány szerepére, végül mégis inkább Buckyét adták neki.

7. A szereplőválogatások alatt a főszerepre még Kevin Jonast és Joe Jonast is meghallgatták.

8. A németeket a filmben a Kraftwerk zenekar tagjai után nevezték el: Roeder, Hutter és Schneider.

9. A főgonoszt sem bonyolították túl, az angol nyelvterületen gyakran használt John Smith nevet németesítették, így lett belőle Johann Schmidt.

10. Stanley Tucci azért vállalta el a szerepet az első részben, mert mindig is szeretett volna német akcentussal játszani egy filmben.

11. Chris Evans meg akarta tartani a  kapitány pajzsát, de nem engedték neki.

Ha kíváncsiak vagytok magára a főhősre, pontosabban az őt alakító Chris Evansre, akkor kattintsatok ide és ismerjétek meg még jobban!