Tizenöt évvel ezelőtt Baz Luhrmann elkápráztatott bennünket a bohémok csodás világával, a ’90-es évek slágereinek átdolgozásaival, és fantasztikus színészi alakításokkal! Itt van 15 ok, miért is az egyik kedvenc zenésfilmünk a mai napig a Moulin Rouge!

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

Az egy dolog, hogy a film konkrét műfajt teremtett a romantikus zenésfilmek világában, ráadásul még hallhattuk énekelni Nicole Kidman-t és Ewan McGregor-t is! Valamint a csodás díszletek, a szemet gyönyörködtető kosztümök és táncok örökre elvarázsoltak bennünket, ahogyan a dallamok is, melyek még a film megnézése után is benne ragadtak a fejünkben! De lássunk néhány érdekességet, amik a történetet még közelebb hozhatják szívünkhöz!

1. Nicole Kidman és az a csodaszép vörös haja!

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!
 


Kár lenne tagadni, hogy nem irigyeltük el tőle azt a hajzuhatagot, főleg, hogy a színésznő már az Átkozott boszorkák és a Túl az Óperencián filmekben is bebizonyította, hogy azon kevesek közé tartozik, akiknek nagyszerűen áll ez a szín! Nos, akkor megnyugtatunk mindenkit, kár szomorkodni, ugyanis a filmben Kidman egész végig parókát viselt!

2. Courtney Love, mint Satine?

Ugye nehéz elképzelnünk, ahogy Ewan McGregor, Kurt Cobain volt feleségének ad szerenádot? Szerencsénkre, erre a film készítői is rájöttek, így az énekesnő nem kapta meg a női szerepet, és bár azt mondta, nem neheztel Kidman-re amiért végül ő lett a befutó, a Miss World című 1999-es számát Kidman-nek dedikálta! Utalva ezzel a színésznő szépségkirálynői múltjára, reméljük, azt nem kell hozzátennünk, hogy a dalszöveg nem mindig kedves a világszerte népszerű versenyhez!

3. Leonardo DiCaprio, mint Christian?

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

Bizony, Leó úgy gondolta a Romeó és Júlia után ismét együtt dolgozhat majd a rendezővel, Luhrmann-nal, azonban arról megfeledkezett, hogy a szerep kedvéért énekelnie is kell. Nem baj, Leó nem lehet mindenben tehetséges! Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg később kárpótolták A nagy Gatsby főszerepével. Viszont a szerepre nemcsak ő, hanem Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal és Heath Ledger is pályázott!

4. Diamonds are a girl's best friend!

A nyaklánc, amit Kidman hordott a filmben, igazi gyémántokból volt! Így ez a darab vált a filmes világban készített ékszerek közül a legdrágább kiegészítővé, nagyjából 134 karátos volt és több mint 1 milliárd dollárt ért!

5. Szakmai ártalom

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

Az ausztrál színésznő két bordáját is eltörte a forgatások alatt, mégis vállalta a további munkát, csupán két hét szünetet tartott a stáb, amikor pedig ismét felvételeket készítettek, mindig mellkastól felfele kamerázták ugyanis Kidman tolószékben ült, illetve pár percig egy székre ültették, hogy úgy is felvehessék a jeleneteket!

6. Álom gardrób

Valószínűleg bárki szívesen felpróbálná a táncosok vagy akár a főszereplők jelmezeit, melyekből összesen háromszáz készült, és egyébként nagyjából nyolcvan ember dolgozott rajtuk!

7. Felesleg

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

A Moulin Rouge tulaját, Harold Zidlert alakító színésznek, Jim Broadbent-nek, két és fél órát vett igénybe, amíg felöltöztették, ugyanis a színész ruháját ki kellett tölteni, hogy kövérebbnek látszódjon. Reméljük, Broadbent nem türelmetlen típus!

8. Madonna és a kóla esete

A „Like a Virgin” című szám jeleneténél, ragacsos sziruppal öntötték le a padlót, hogy a táncosok ne csússzanak el a trükkös koreográfia közben!

9. Szerenád

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

Annál a bizonyos jelenetnél, amikor Christian megénekli érzéseit szerelmének a „Come What May” című dal csendül fel, amit eredetileg a rendező egy előző filmjéhez, a Romeó és Júliához írt! Mi azért örülünk neki, hogy Nicole Kidman és Ewan McGregor előadásában hallhattuk!

10. Tisztelgés

A Moulin Rouge-t, Baz Luhrmann édesapjának ajánlotta, aki nem sokkal a film forgatásának megkezdése előtt hunyt el!

11. Terápia

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

A Toulouse-Lautrec-et játszó John Leguizamo-nak speciális lábmerevítőket kellett hordania a jeleneteiben, hogy az utómunkálatok során lerövidíthessék lábait, de gyakran térdelve vagy guggolva kellett elmondania a szövegét! Ennek hatására a film befejeztével fizikoterápiára kellett járnia térdeivel, úgy megerőltette azokat a forgatások során!

12. Nem kell pánikba esni!

Az ausztrálok büszkeségének a Moulin Rouge utáni filmje a Pánik szoba lett volna, Kristen Stewart mellett, de a sérülései megakadályozták, hogy elkezdje a filmet, így helyette Jodie Foster kapta meg a főszerepet!

13. Változtatások

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!
 


Az eredeti forgatókönyvben Satine-nak volt egy 3 év körüli gyermeke, így az alap koncepció az volt, hogy Christian neki meséli el a történetet.

14. Párizs, szeretlek!

Sajnos a filmet nem a szerelmesek városában vették fel, az összes kép a városról csupán a számítógépes munkáknak köszönhető!

15. Titkos név

15 érdekesség a Moulin Rouge évfordulójának alkalmából!

Az első elképzelések szerint a Hercegnek a teljes neve szerepelt volna a filmben, ami nem más volt, mint Count Von Groovy, azonban ezt hamar elvetették, ezért maradt az egyszerűbb Herceg megnevezés!

Nektek melyik a kedvenc jelenetetek?

Forrás: zimbio.com
Képek: tumblr.com