A minap ünnepelte 53. életévét Hollywood szívtiprója, mi pedig ez alkalomból összegyűjtöttünk néhány olyan filmet, amiről kevesen tudhatnak, vagy a több évtizedes siker során feledésbe merülhettek. Lássuk!

5 film, amit még a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem biztos, hogy láttak!

Egy dolog biztos, Brad Pitt neve egybeolvadt a sikerrel és a tökéletes férfi megnevezéssel, hiszen nők millióinak törte össze a szívét olyan alkotásokban, mint például a Ha el jön Joe Black, vagy mondjuk a Szenvedélyek viharában!

Most viszont nézzünk néhányat azok közül, amik kevésbé ismertek:

1. A Hold fia

5 film, amit még a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem biztos, hogy láttak!

Az 1988-as film tulajdonképpen Pitt első filmje, melyben Rick-et, egy fiatal fiút játszik, aki egy ritka bőrbetegségben szenved: ha fény éri, meghal. A fiú ezért állandóan fekete bőrruhát visel, ami elfedi minden porcikáját. Amikor beleszeret egy gyönyörű és fiatal lányba, tudja, hogy ez a szerelem nem tarthat sokáig, mégis reménykedik a csodában.

Egészen hihetetlen, hogy már akkor mennyire megnyerő alakítást nyújtott a sztár, pedig látszik rajta, hogy teljesen kezdő.

2. Folyó szeli ketté

5 film, amit még a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem biztos, hogy láttak!

Robert Redford rendezése a századfordulón, Montana vadregényes tájain játszódik, ahol két fivér bontogatta szárnyait. Az idősebbik, a komoly és művelt Norman (Craig Sheffer), akinek minden vágya, hogy író legyen, míg öccse, a forrófejű Paul (Brad Pitt) inkább a csinos lányoknak és a szerencsejátéknak hódol. Közös szenvedélyük azonban a műlegyes horgászás.

A film egyfelől Redford rendezői tehetségét bizonyítja, másfeleől pedig, aki látta Pitt mosolyát, egy életre megjegyezte, az akkor még kevésbé ismert színészt. Arról nem is beszélve, hogy a fiatal Jospeh Gordon-Levitt-et is kiszúrhatják a szemfülesebbek!

3. Tiszta románc

5 film, amit még a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem biztos, hogy láttak!

A mozi forgatókönyvírója Quentin Tarantino volt, a főszereplők pedig Patricia Arquette, Christian Slater, Gary Oldman és Brad Pitt, de rajtuk kívül is még feltűnik néhány nagyobb név, az azóta már kultfilmmé vált alkotásban. A szülinapos, a drogos Floyd-ot alakítja, aki azzal szerez számunkra nem egy szórakoztató percet, hogy lényegében egyáltalán nincsen képben, mi is történik körülötte.

4. Az ördög maga

5 film, amit még a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem biztos, hogy láttak!
 


A ’90-es években valószínűleg nem sok kellett ahhoz, hogy az ember bemenjen a moziba, de ha Harrison Ford és Brad Pitt neve szerepelt egy filmplakátján, akkor minden bizonnyal biztos volt a siker, ahogyan ez valószínűleg a mai napig kitart!

Nos, Az ördög maga című film, pont ilyen lehetett, ugyanis a két nagyágyú együtt szerepel a vásznon, amikor is a Ford által játszott rendőrnek megesik a szíve egy magányos észak-ír emigránson, Rory Devaney-n (Brad Pitt), és úgy dönt, a családjába fogadja. A fiú igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta...

Arra mérget vehetünk, hogy még sosem volt ilyen nehéz utálnunk Pitt-et!

5. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

5 film, amit még a legnagyobb Brad Pitt rajongók sem biztos, hogy láttak!

Pitt ezúttal Ben Affleck öcsikéjével játszik együtt egy igazi vadnyugati filmben, melyben egy volt konföderációs katona, Jesse James a bandájával végigportyázta a vadnyugatot, bankokat, vonatokat kirabolva, hogy a zsákmányát aztán egyfajta Robin Hood-ként ossza szét azok között, akiknek szükségük volt rá.

A film meghozta Pitt számára a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legjobb férfi alakításának díját, míg Casey Affleck-et Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.

 

Képek: tumblr.com