A naplóját írogató szingli visszatért a vászonra, jobb formában van, mint valaha és persze most is két férfi között őrlődik. Azt hinnénk lerágott csont az ügy, de Bridget még mindig tud újat mutatni!

 A Bridget Jones babát vár minden várakozásunkat felülmúlta!

A több éves kihagyás után, Renée Zellweger végre elérte, hogy anélkül kelljen eljátszania minden egyedülálló nő ősanyját, hogy plusz kilókat kéne magára szednie. Vele együtt pedig az első rész rendezője Sharon Maguire is visszatért. Így a 43 éves Bridget csinosabb, mint eddig bármikor és látszólag is jobban érzi magát a bőrében.

Ahogyan az már az előzetesből is kiderült, ezúttal a családalapítás a sztori főtémája, de hősnőnknél ez sem megy egyszerűen! Anélkül, hogy lelőnénk a poént, el kell árulnunk, hogy Jones természetesen ismét szingli, ugyanis nem hajlandó feladni csodás és független életét, amiből legtöbb idejét a barátaival és az egyre feljebb ívelő karrierjével tölti. Ekkor jönnek a pasik és a szerelem, hogy felforgassák Bridgetünk életét!

 A Bridget Jones babát vár minden várakozásunkat felülmúlta!

Colin Firth megnyugtatóan jól hozza már évek óta a kimért Mark Darcy-t, akin azonban már igencsak látszik a kor, és sajnos akármennyire is szeretjük, úgy ahogy van, ez a tény kissé kiábrándított bennünket. Főleg, hogy ezúttal nem a romantikus filmek sztárjával, Hugh Granttel kell megküzdenie Jonesért - amit egyébként mi eléggé sajnáltunk -, hanem új riválist kap az amerikai Jack képében, akit Patrick Dempsey játszik és aki szintén a kisujjából kirántva játssza a karakterét.

A készítőknek pedig sikerült ebbe az unalomig ismételt szerelmi háromszögbe is új életet lehelni, köszönhetően az új szereplőnek és persze a rengeteg humornak!

 A Bridget Jones babát vár minden várakozásunkat felülmúlta!

Az egész mozi egy furcsa elegye a régi és az új keverékének: Bridget családja, barátai és volt szerelme mind a régit képviselik, míg az új munkatársak, az új pasi és a technika fejlődése azt mutatja, hogy Bridget kénytelen felvenni a harcot a modern világgal és azt kell, hogy mondjuk, meglepő módon, de sikerült neki!

A történet és Zellweger bájos, és persze nagyon vicces, a zeneválasztás is tökéletes, ahogyan azt már az előző részekben is megtapasztalhattuk. Egyébként ez esetben is jellemző a modern és az előző évtizedek keveredése.

Emellett rengeteg a közéleti kikacsintás a jelenlegi trendekre, ahogyan visszaköszön a múlt hangulata is! Mindezek egyik főforrása pedig a Bridget nőgyógyászát alakító Emma Thompson, aki a forgatókönyv írásából is kivette a részét és aki üde színfoltja az egész mozinak fanyar megjegyzéseivel.

Összességben két és negyed órán át nevetünk és szórakozunk Brdiget-en, aki már nem hord nagyi bugyit, de valószínűleg még mindig nem tudja, hol van Németország, azonban már nem is érdekli, ahogyan minket sem, mert azon izgulunk, vajon ezúttal kit választ az örök szingli!

 A Bridget Jones babát vár minden várakozásunkat felülmúlta!

Egyúttal pedig eljutunk a történet talán egyetlen negatívumához, ami nem más, mint, hogy bármelyik férfi lehet a befutó! Firth és Dempsey karakterei ugyanis nem lettek úgy kidolgozva, hogy döntenünk kelljen köztük, nincs egyértelmű jó vagy rossz, nem fekete-fehér a dolog. Akár melyikükkel kieggyeznénk.

Viszont így tényleg érdeklődve üljük végig a Bridget Jones babát vár című mozit, hogy ismét magával ragadjanak bennünket Bridget kalandjai!