A filmvilág több Christ is elbír vinni a hátán, az viszont már más kérdés, hogy a közönség tudja-e éppen, melyik színészről is beszélünk. Mielőtt megint belekavarodnánk a nevekbe, tisztázzuk a dolgokat!

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!

Már most elvesztetek, hogy mennyi Chris-ről is beszélünk? Nem csodálkozunk rajta: annyi van, mint a nyű! Szőkék, kék/zöld szeműek, nagy blocbuster királyok, ki vannak pattintva, a 30-as éveik végén járnak, viccesek és nem is oly meglepő módon, igazi csaj mágnesek! De kikről is van szó pontosan?

Evans. Pratt. Hemsworth. Pine.

Négy darab Hollywood Chris is akad a filmipar csúcsán, és ráadásul mindegyik eléggé tevékeny, sok-sok filmből köszönnek vissza nekünk. Ezek után viszont egy szavuk sem lehet, hogy a nézőknek – köztük mi is – fogalmuk sincs néha, hogy melyikről is beszélünk éppen.

Képzeljétek el a következő szituációt: éppen heves eszmecserét folytattok, mondjuk valamelyik friss Marvel-filmről és felmerül Thor neve… Ebben a beszélgetésben azonban nemcsak az ő neve, de a következő kérdés is előkerül: Chris… őőő melyik is?

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!

Mert hiába villan be a konkrét arc, a vezetéknév már problémás, pláne mert az egyik ezek közül leírhatatlan és kiejthetetlen („Hemszvörsz), kettő pedig ugyanúgy P-vel kezdődik (Pine kontra Pratt)! Úgyhogy nem lenne elég a Chris túltengés, még a Chris-harcokon belül is akad másik csata!

Egyedül Chris Evans mondható szerencsésnek: rövid, tényleg egyedi nevével kiemelkedik társai közül… elvileg…

Na, de nem bonyolítjuk tovább a nevek káoszát. Nézzük, hogyan is lehet megkülönböztetni őket egymástól!

Chris Evans = Amerika kapitány

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!

A szuperhős veterán, aki nemcsak Amerika Kapitányként nagy ász a Marvelnél, de a Fantasztikus Négyes Fáklyájaként is gyakorolta már évekkel ezelőtt, milyen érzés megmenteni a világot! A karrierje igazán a Már megint egy dilis amcsi filmmel indult be, viszont gyorsan dobbantott a romcsi/vígjátékok világából, olyannyira, hogy azóta már rendezőként is kipróbálta magát (A szerelem útján). Scarlett Johanssonnal szeretnek együtt szerepelni, a Bosszúállók és a Tél katonája címá Marvel filmjeiken kívül még két közös mozijuk is volt. Ha még többet akarnál megtudni róla, akkor olvasd el a portrénkat!

Chris Hemsworth = Thor

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!

Ő az a Chris, akit a Marvel keltett igazán életre, mármint a filmes karrierje szempontjából! Előtte – csakis a csavar kedvéért – feltűnt egy cameo erejéig az új Star Trek-ek első részében, amiben ő alakította Kirk kapitány, vagyis Chris Pine apját. Bumbumbuuuum! Emellett alapvetően őt a legkönnyebb a karakterével összekötni, hiszen Thor az egyetlen és legkiemelkedőbb alakítása!

Chris Pratt = Űrlord

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!

A sorozatok világából érkezett mókamester, aki szintén a Marvelnél durrantott igazán nagyot, ahol ő vezeti A galaxis őrzőit Űrlordként. Ha ez nem lenne elég karakán szerep a filmes palettáján, akkor még odabiggyeszthetjük a Jurassic World raptorait tréningelő hősét is. Persze, előbb jut eszünkbe Űrlord, mint a „fogalmunk sincs a nevéről” raptor idomár. Szóval maradjunk ennyiben!

Chris Pine = Kirk kapitány

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!

A legkevésbé elismert Chris, aki megannyi indie filmben szerepelt már, Anne Hathaway is beleszeretett a Nevetlen hercegnő második részében, végül mégis a J.J. Abrams által újraélesztett Star Trek franchise Kirk-jeként vált igazán ismertté a popcorn filmek rajongói körében. Illetve, most bevállalta a férfi mellékszerepet a Wonder Woman-ben, és mi csak örülni tudunk ennek, hiszen ő tette fel az i-re a pontot a csodás alakításával. A Chris-ek közül nem mellesleg ő az egyetlen, aki énekelni is nagyon tud, musical-ben is szerepelt már (Vadregény), és legutóbb egy 4 Oscar-szoborra is esélyes alkotásban villantott (Hell or High Water).

Ha most egy picivel tisztább lenne a kép (reméljük), akkor utolsó felvetésként még ide dobnánk, hogy hamarosan elérkezik a nap, amikor a négyből hárman egy filmben szerepelnek majd! A Bosszúállók soron következő részeiben ugyanis Űrlordék is befigyelnek, így Hemsworth, Pratt és Evans lepacsizhatnak. Reméljük, együttérzésből azért meghívják a forgatásra Pine-t is!

A Chris-harcok: ne keverd össze a hollywoodi hősöket!