A legújabb Halálos iramban-filmben minden benne van, amit eddig megszokhattunk, miközben folyamatosan újdonságokkal építik tovább a jó nőkkel és még jobb autókkal körülvett kemény srácok sztoriját! Na de hova tovább? Meddig nyomjuk még tövig a gázt?

A Fast 8-ban fullba nyomják a Feláldozhatókat, de azt kifejezetten jól csinálják!

Vin Dieselék, nagyon úgy néz ki, hogy egészen a tizedik filmig hajtanak, ezt pedig elég nehéz elképzelnünk a Halálos iramban 8 után!

Az alap sztori az, hogy Dom (Vin Diesel) és Letty (Michelle Rodriguez) éppen a mézeshetüket töltik, Brian (Paul Walker) és Mia (Jordana Brewster) pedig érthető okokból - Walker halála után - kikerülnek a képből. A „család” többi tagja is szétszéledt, ment mindenki a maga dolgára, amíg fel nem tűnik egy titokzatos és gyönyörű nő, Chiper (Charlize Theron), akinek szándékai nem túl tisztességesek és aki még Dom-ot is rá tudja venni, hogy az ő oldalára álljon, a „családjának” pedig hátat fordítson!

De, mint tudjuk, a „család” nem felejt, úgyhogy megkezdődik az akciózás meg a többi megszokott dolog, de most egy kicsit mégis másként!

Bár a nyolcadik fejezetről van szó, ezt a történetet azért nem nehéz felfognunk és azok is könnyen felvehetik a fonalat, akik nem látták az előző filmeket vagy csak elvétve volt néhánnyal dolguk.

Ezt pedig most nemcsak azért mondjuk, mert egy nem túl agyafúrt alkotásról van szó, hanem azért is, mert a Fast 8 olyan kerek, mint a vásznon feltűnő rövidebbnél is rövidebb cuccokban flangáló lányok feneke!

Adott a csapat, ami akár be is fejezhetné a pályafutását, hiszen megtörtént már minden, aminek kellett, összejött már mindenki, akinek össze kellett, valamint legyőztek már mindent és mindenkit!

De nem!

Ez a sok kemény fickó inkább fogja magát és felülnek egy nosztalgia hajózásra, hogy amiről eddig azt gondoltuk, hogy képtelenség, ők mégis megtegyék, közben pedig szépen sorban kipipálgassák a bakancslistájukon még szereplő pontokat!

A Fast 8-ban fullba nyomják a Feláldozhatókat, de azt kifejezetten jól csinálják!
 

Lássuk, hát azt a bizonyos listát:

Tehát vannak szuper autóink, jó nőink, kigyúrt rosszfiúink érző szívvel és Paul Coelho-i magasságokba emelkedő gondolatokkal, meg ott van az a sok még rosszabb fiú, akiknek már megmutattuk, ki a király!

De hiányzik a kékszemű jófiúnk!

Nem baj, szerzünk újat, de most inkább már be se épüljön, tudjuk csak szépen róla, hogy ő a zsaru (Scott Eastwood)!

Oké, akkor most vegyük végig, mi nem volt még?

Retro kocsik, hideg éghajlat, atomfegyver, poronty meg az isten tudja még mi?!

Ezt pedig jól összerázva, nem keverve, rakjuk oda a nézőknek, ők pedig zabálni fogják!

És valljuk be, így is lett!

Ahogyan a Feláldozhatókban imádtuk, hogy gyerekkorunk akcióhősei összefogtak, hogy önreflektálva felvegyék a harcot a gonosszal, úgy most is bejött, hogy a bármilyen, de tényleg bármilyen járművet elvezető srácok egy „családként” mentsék meg a világot, miközben hihetetlen kaszkadőrmutatványokat mutatnak be és durva fegyvereket, meg persze poénokat durrantanak el.

A szemed belefájdul a látványba, a hasad a röhögésbe, a fejed pedig abba, hogy ez tényleg bejön, és tényleg benyeled anélkül, hogy hiányod lenne bármiben is!

Egyszóval innen üzenjük a Halálos-filmeknek, hogy köszönjük: szép volt, jó volt, de ennyi elég is volt!

Komolyan, hova tovább?

Halálos iramban 8, mától a mozikban!

Képek: The Fate of the Furious Instagram, UIP Duna film