Rideg külső, kendőzetlen szavak, érzelmes tekintet. Valahogy így jellemeznénk a világsztárt, akit egyszerűen nem lehet megfejteni. Születésnapja alkalmából kicsit utána néztünk, ki is ez a megzabolázhatatlan szexszimbólum.

A rosszfiú, akibe a fél világ szerelmes: Tom Hardy 40 éves!

Edward Thomas Hardyt már családi háttere is arra predesztinálta, hogy ne kétkezi munkával akarja megváltani a világot. Festőművész édesanyja és regényíró édesapja jó módot biztosítottak számára. De Tom tekintetében már akkor ott bujkált valami. Tudta, ő nem az a típus, akinek minden csak úgy az ölébe hullhat. Éppen ezért úgy döntött, felhúzza a rosszfiú szerepet. Jött is az iskolából való kicsapás, drogok, alkohol, nők, és aztán még több nő. Számára is csoda, hogy a HIV meg nem.

Az első jelentősebb filmszerepe a Ridley Scott által rendezett A sólyom végveszélyben című háborús alkotás, melyben elérte, hogy kaszkadőr helyett a “halála” jelenetében ő legyen az, akit felgyújtanak. Állítása szerint mikor fellobbantak körülötte a lángok, úgy érezte újjászületik. Hát valljuk be, sokaknak más elképzelése van a tisztítótűz fogalmáról. 
A rosszfiú, akibe a fél világ szerelmes: Tom Hardy 40 éves!
Valószínűleg itt már érezte, hogy túltolja a dolgokat, így mikor egy reggel saját vérében és egyéb nedveiben tért magához a Sohóban, úgy döntött elég az önpusztításból. A szerencsés túlélés arra ösztönözte, hogy inkább a mozivásznon élje ki extrém vágyait.

Tiszta fejjel és újult erővel jöhetett a karrierépítés, amiben valljuk be, Hardy egészen ügyes. 10 év alatt lett szupersztár, igazi karakter, Oscar-díj jelölt húzónév a filmvásznon.

Az első igazi áttörést Nicolas Winding Refn Bronsonja hozta. A kopasz, bajuszos és csupa izom börtöntöltelékkel Hardy zseniálisan azonosult, és a sokkoló alakítás nemcsak számára, hanem a rendező, Refn számára is megnyitotta Hollywood kapuit.
A rosszfiú, akibe a fél világ szerelmes: Tom Hardy 40 éves!
Jöttek is sorban a jobbnál jobb ajánlatok (Eredet, Sötét lovag, Kémes hármas) és kedvenc szívtiprónk kaméleonként húzta magára a sokszor kíméletlen, néha macsó szerepeket, melyek rendszerint sokkal összetettebbek, mint elsőre gondolnánk.

Előszeretettel választott olyan karaktereket, akik nem igazán találják helyüket a világban. Olyan morálisan megkérdőjelezhető alakokat, akikből sugárzik, hogy valami súlyos titkot őrizgetnek a múltjukból. Ezek közül a legmeghatározóbbak a Warrior – A végső menet, a Locke – Nincs visszaút, sőt a Mad Max is olyan főszerepet biztosított a számára, melyben megmutathatta valódi tehetségét.
A rosszfiú, akibe a fél világ szerelmes: Tom Hardy 40 éves!
Elrévedő tekintete, szófukarsága mind azt az érzést keltik az emberben, hogy Hardy már mindent látott. Sorsát elnézve, lehet, hogy ez így is van. Egy biztos, a rideg felszín mögött, egy érző szívű, világra nyitott srác van, aki azért született, hogy mi nők, egy életen át epekedhessünk valakiért.

Legutóbb a Visszatérőben, és a Dunkirkben esett le az állunk színészi alakításától. Ezek után kérdem én, lehet ezt még fokozni? Ha Hardyt kérdezném, valószínűleg kiröhögne, és csak annyit tenne hozzá: Ugyan baby, ez még csak a kezdet!

Képek: Tumblr
Forrás: Cinemablend, Variety