A nyár egyik legígéretesebb mozija nem igazán nyerte el a külföldi kritikusok tetszését. Mi azonban most elmondjuk nektek, miért nem kell aggódni a film miatt!

A Suicide Squad nem temeti magát és mi sem tennénk a helyetekben

Először is vegyük az alkotás rendezőjét, David Ayer-t, aki a Harag, illetve Az utca királyai című művek készítője és akitől már megszokhattuk a sötét és akciódús történeteket! Ezúttal azonban pont ez hiányzott, hiába a sok sötét alak, a rosszfiúkból összeverbuvált „hőscsapat”, a film elejétől kezdve inkább egy komikus és színes cselekményt kapunk. Ez persze szórakoztató, de mivel a főszereplői alapvetően negatív alakok, egy kicsit komorabb világra számítottunk.

A furcsa kémfilmekre emlékeztető szereplőleírások és az alaphelyzet gyors vázolása után - miszerint Amanda Waller (Viola Davis) a rosszfiúkat hasznossá téve kívánja megmenteni a világot terv -, közelebbről is megismerhetjük Deadshot-ot és Harley Quinn-t, valamint a többieket.

Hogy miért ezt a két szereplőt emelnénk ki?

Nos, azért mert a Margot Robbie által megformált Quinn játszi könnyedséggel lopta el a filmet tulajdonképpen mindenki elől, még Joker elől is, pedig Jared Leto alakítása - bár épphogy csak belepillanthattunk - elégedettséggel töltött el bennünket. Az ő párosuk és szerelmük adja a lány karakterének fő mozgatórugóját, míg vakmerő szertelenségével nemcsak a nézők, de a társai szívébe is belopja magát.

A Suicide Squad nem temeti magát és mi sem tennénk a helyetekben

Így jutunk el Deadshot-hoz, akit minden egyszerűségével együtt remekül játszik el Will Smith. Ahogyan nézzük a kegyetlen bérgyilkost, aki odáig van 11 éves kislányáért, akiért bármire képes, mi is úgy érezzük, hogy igaz, a rosszoldalon áll, nagyon menő apuka. Hiába sok a szereplő, sikerült őket egyszerre mozgatni, mindegyik színes történettel és motivációval bíró karakter, így senki sem szorul háttérbe, kivéve talán nagy reménységünk Scott Eastwood, akinek végül igen csekély mellékszerep jutott csupán, illetve Slipknot-ot, akiről inkább nem áruljuk el, hogy mi történhetett vele.

A Suicide Squad nem temeti magát és mi sem tennénk a helyetekben

Tehát az összeállt és lassacskán egymással és a helyzettel is megbékélő bűnözői csapat elindul, hogy Midway városából kimentsen egy bizonyos személyt, akinek kilétét nem ismerjük, mert a város terrortámadás alatt áll. Nem kell hozzá sok idő, hogy lehulljon a lepel arról, ki áll az ostrom mögött, illetve, hogy kit kell biztonságba helyezni. Az anti hősök vezére Rick Flag pedig úgy tűnik, minden várttal ellentétben mégiscsak csapatot kovácsolt a rosszakból, hogy végül felvegyék a harcot az ellenséggel. Itt érdemes kitérnünk a Flag-et alakító Joel Kinnaman-ra, akit szerintünk ezután több nagy produkcióban is láthatunk majd, nagyobb szerepekben is, ezért jobb lesz megjegyezni a nevét!

A Suicide Squad nem temeti magát és mi sem tennénk a helyetekben

Eközben szépen lekerülnek a rétegek és jobban megismerjük a szereplőket, sziporkázó közbeszólásokkal és flashbackekkel tarkítva! Természetesen a készítők nem hagyták ki azt a lehetőséget sem, hogy Batmant (Ben Affleck) is láthassuk a filmben, bár nem sok szerepe van és talán pont emiatt is hiányoltuk azt a valódi, baljós sötétséget és Joker gyakoribb feltűnését a vásznon.

Összességében, ha a maga nemében nézzük a mozit, egy érdekes karaktereket, szórakoztatóan tálaló, rém egyszerű sztorit kapunk, aminek összefűzése nem mindenhol sikerült tökéletesen, emiatt van, hogy megakad számunkra a film, de kicsit sem olyan szinteken, mint a Batman Superman ellen című mozi esetében!

Ugyanis visszaránt bennünket valami poén, háttértörténet vagy zene! Te jó ég, de még milyen zene! A film legeslegpozitívabb pontja minden bizonnyal a kiemelkedően jó zeneválasztás!

A Suicide Squad nem temeti magát és mi sem tennénk a helyetekben

Éppen ezért, szerintünk a negatívumok ellenére sem temetni való az alkotás, hiszen ez mind csupán alapozása annak, ami még ezután várható a DC univerzumban!

Márpedig a Suicide Squad – Öngyilkos osztag maga is arra utal, hogy van még mire várnunk, arról nem is beszélve, hogy ha nem is körözi le, de több ponton is megüti egy Marvel adaptáció szintjét!

Képek: tumblr.com