Chris Evans, a Marvel egyik leghíresebb hősét alakító színész egy interjúban árulta el, hogy mikor láthatjuk őt legutoljára Amerika Kapitányként.

Amerika Kapitány hivatalosan is visszavonul!

Régóta terjengenek a pletykák, hogy a Marvel-mozikat elindító első fázis hősei, pontosabban az őket játszó színészek, lassan visszavonulót fújnak, hogy egy újabb generációnak adják át a világ védelmezésének feladatát. Robert Downey Jr. már több ízben is beszélt arról, hogy lassan szögre akaszthatja a vaspáncélt, a Fox égisze alá tartozó – és időközben a Disney által felvásárolt – X-Men franchise esetében pedig már két ikonikus karakter is visszavonult a szerepétől.

Hugh Jackmant bevallása szerint a Loganben láttuk utoljára Farkasként, és valószínű, hogy Sir Patrick Stewart sem tér már vissza Charles Xavierként a mutánsok világába.

Ezúttal Chris Evans, Amerika Kapitány megformálója beszélt arról egy interjúban, hogy nyugdíjba küldené vibránium pajzsát, méghozzá a negyedik Bosszúállók-mozival.  Evans a The New York Times-nak adott interjút, melyben úgy fogalmazott:

„Le akarsz szállni a vonatról, mielőtt még lelöknének róla”

Evans szerződése eredetileg csak a Végtelen Háborúig szólt, annak folytatására azonban még sikerült rávenni. De vajon mit jelent ez Amerika Kapitány jövőjét illetően? Kicsi az esélye, hogy a Marvel újracastingolná a karaktert. Az már valószínűbbnek tűnik, hogy Evans átadja valamelyik jelenlegi bosszúállónak a Kapitány címét. A rajongók régóta sugdolóznak arról, hogy a tél katonája, vagyis Bucky Barnes veheti át az ikonikus pajzsot, szóval ez is egy lehetőség. Persze az is lehet, hogy Amerika Kapitányt végleg kiírják a Marvel Moziverzumból a 2019-es negyedik Bosszúállók filmmel.

Bármit is hozzon a jövő, nagyon úgy tűnik, hogy az idén érkező Bosszúállók: Végtelen háború lesz Amerika Kapitány egyik utolsó kalandja.

Forrás: The New York Times