A színész rendezte volna a filmet, de visszalépett. Így „csak” a főszerep és a forgatókönyv maradt a Batman-listáján. Most viszont kiderült, hogy még a cselekményről írt vázlatait is elvetették.

Ben Affleck-et totálisan leépítik az új Batmanben?!

Rengeteg negatív energia kering a Justice League után érkező, önálló Batman-film körül. Kicsit olyan érzésünk van – a folyamatosan érkező hírekkel kapcsolatban –, mintha egy dominó, bizonytalanul felrakott darabkái, sorra dőlnének el.

Az első hullám a Batman v Superman bukása volt, majd jött a következő: Ben Affleck visszalépett, hogy Gotham őréről rendezzen és inkább úgy döntött, nem vállalja túl magát. Ezzel kapcsolatban persze felmerültek pletykák, hiszen pont akkor kaptuk a bejelentést, amikor a filmes világ szétcincálta Affleck szerelem moziját, Az éjszaka törvényét – amit ő írt, rendezett és a címszerepet is vitte –, és mind azt gondolhattuk: megremegett az önbizalma.

Ezt viszont cáfolta:

„Vannak karakterek, amelyek különleges helyet töltenek be az emberek szívében. Batman életre keltése odafigyelést, lelkesedést és a legjobb színészi teljesítményemet igényli. Világossá vált, hogy nem lehetek rendező és főszereplő is ebben a filmben. A stúdióval együtt úgy döntöttünk, hogy találunk a helyemre valakit, aki együttműködik velem ebben az óriási blockbusterben.”

Ezután viszont újabb meglepő pletyka érkezett: a The Hollywood Reporternek több forrás is megerősítette, hogy a színész dobbantani akar a DC-s buliból. Mit jelentene ez? Valószínűleg már csak két filmben láthatjuk (Justice League, Batman).

Ha igaz, ha nem, úgy tűnik, több sebből vérzik (már megint) a DC és vele együtt Affleck is!

Ben Affleck-et totálisan leépítik az új Batmanben?!
 


Ezt a káoszt keveri most tovább a színészt váltó rendező, Matt Reeves bejelentése is, miszerint félredobta az Affleck – valamint Chris Terrio és Geoff Johns – által összerakott forgatókönyvet!

„Egy új történet lesz. Újra kezdjük. Izgatott vagyok miatta, úgy érzem, igazán menő lesz!”


Azonban az Affleck rajongók, abból a szempontból megnyugodhatnak, hogy ebben a filmben is a színész alakítja majd a sötét lovagot, ráadásul ugyanúgy megkapják majd a DC-re jellemző – mondhatni – depresszív hangulatot is. Reeves azt ígérte, hogy egy igazi noir mozit szeretne készíteni:

„Van rá esély, hogy egy noir, detektív hangulattal közelítsük meg Batmant, ami a hős szemszögéből mutatná be, mi is zajlik a fejében és a szívében, ez pedig nagyon erős hatást érhet el.”


Technikailag tehát egy igazán szubjektív kamerahasználatot várhatunk a rendezőtől, a kérdés csupán annyi: ha tényleg dobta az Affleck-féle cselekményt, akkor a főgonosz – DeathStroke – és a tervek szerint őt alakító Joe Manganiello is repülhetnek?
 

Forrás: The Hollywood Reporter