A stúdió rengeteg projektet tűzött ki magának az elkövetkezendő pár évre, és ezek között kiemelt szerepet játszik a fent említett szuperhős. Egyelőre úgy tűnik, hogy A szoba Oscar-díjas sztárja lehet a befutó.

Brie Larson lehet Marvel kapitány?

A Marvel eddig egyszerűen nem tudott zöld ágra vergődni a női karaktereivel. Többnyire harmat gyenge oldalbordák voltak csupán – mint például Gwyneth Paltrow vagy Natalie Portman karakterei –, akikkel egyszerűen nem tudtak érdemben mit kezdeni a férfiak által vezérelt szuperhős eposzaikban. Jó-jó, kaptunk egy eléggé badass Fekete Özvegyet Scarlett Johanssonnal, de kiemeltebb történethez eddig még nem jutott, habár felmerült a lehetősége, hogy akár ő is önálló filmet kaphat. De ezt nem a közeljövőre ígérték, ellentétben a DC-vel, ahol már most biztosan érkezik egy önálló csajos hősmozi Harley Quinn (Margot Robbie) főszereplésével.

Most úgy tűnik, a Marvelnél is elérkezett a változás kora!

Sorra kapjuk a híreket, hogy jó ideje pedzegetik már a női Marvel-vonal megerősítését. Shane Black is női főgonoszt szeretett volna a Vasember 3-ba, csak leszavazták. Akkoriban még új hullámként hatott – és a készítők szerint bevételi szempontból kockázatosnak tűnt –, hogy egy nőre helyezzék a hangsúlyt a filmjeikben. Pedig már egy ideje sejteni lehetett, hogy ezt az irányt nem szabad elhanyagolni.

Brie Larson lehet Marvel kapitány?
Ugyanúgy, ahogy a Disney és J.J. Abrams is meglépte Az ébredő Erőben, amikor Rey (Daisy Ridley) lett a központi figura, mint ahogy a decemberben érkező Zsivány Egyesben is Felicity Jones-t állították az akció élére, most a Marvel is hasonló terveket dédelget.

A jövőben rengeteg olyan projekt készül majd, melyekben a hölgyekre is jelentős szerepeket osztanak. Így például azt suttogják, hogy A galaxis őrzői második részében Elizabeth Debicki játssza majd a nagy ellenfelet. A Doctor Strange-ben Rachel McAdams és Tilda Swinton is kiemelt szerephez jutnak majd. Nemrég Mark Ruffalo sztorizott róla, hogy a Thor harmadik részében – amely Ragnarok alcímmel fut – Cate Blanchett lesz a legijesztőbb ellenfél, akivel Hulkék valaha szembe kerültek. Sőt, mindezek mellett még azt is sejteni lehet, hogy Lupita Nyong’o is egy fontos karaktert alakít majd az önálló Fekete Párduc filmben.

Na, ezekhez a hírekhez csatlakozott be egy újabb, miszerint Brie Larson lehet Marvel kapitány, emberi nevén Carol Danvers.

Brie Larson lehet Marvel kapitány?
 


Az amerikai légierőnél dolgozó nő egy furcsa baleset során szerzi meg képességeit – repül és irgalmatlan ereje van. A DC a múltban ki is kérte magának, hogy egy ilyen karakter is született a Marvelnél, aki szerintük Superman másolata csupán…

Egyelőre csak annyit tudni a filmről, hogy a készítők első számú választása az Oscar-díjas színésznő lenne – aki hajlik is a dologra. Mellette még Emily Blunt és Rebecca Ferguson neve merült fel, azonban kétségkívül az a kitűzött céljuk, hogy megszerezzék Larsont.

Rendezőt még nem találtak a csajos hős sztori levezénylésére – habár egyszer felmerült, hogy akár Angelina Jolie is rendezhetné –, a forgatókönyv viszont jó ideje készül, és eleddig úgy tűnik jó kezekben van. Az Oscarral is jutalmazott Agymanók egyik írója, Meg LeFauve, valamint A galaxis őrzőiben közreműködő Nicole Perlman felelnek érte.

Brie Larson lehet Marvel kapitány?
Nők mindenhol, ezt aztán szeretjük! A filmet egyébként 2019 márciusában várhatjuk!

Forrás: The Playlist
Képek: Tumblr