Nem sűrűn fordul elő, hogy a Rotten Tomatoes oldalán 100%-os szavazattal büszkélkedhet egy film, ám most a Lady Bird minden rekordot megdöntött!

A világ egyik legnépszerűbb filmes portálján eddig egy alkalommal fordult elő a maximális pontszám: a Toy Story második része ugyanis sokáig állt a dobogó legfelső fokán. Most viszont fordult a kocka, és az animációs mese kénytelen volt átadni dicső helyét a Lady Bird-nek.

Bár az elsőfilmes Greta Gerwig színésznőként kezdte karrierjét, most átállt a kamera túloldalára, és minden jel arra utal, hogy megérte a váltás. Az alkotás ugyanis végigsöpört minden fesztiválon, és sorra gyűjtötte be a kitüntetéseket. Legutóbb a New York-i Filmkritikusok fődíját is elhozta, és bizony nagy valószínűséggel a jövő évi Oscar-jelöltek között is ott lesz majd, úgyhogy minden bizonnyal még sokat fogunk hallani felőle.

Ez a film lett a rekordtartó!

A Lady Bird a felnőtté válás göröngyös útjain át vezeti a nézőt, a főszereplője pedig nem más, mint Saoirse Ronan, aki 23 éves kora ellenére már két Oscar-jelölésen is túl van (Vágy és vezeklés, Brooklyn), és akárcsak a filmnek, neki is jó esélye van az aranyszobrocskára.

Elkeserednünk pedig nekünk sem kell, hiszen 2018 áprilisában a magyar mozikban is bemutatják az addigra talán már Oscar-díjas filmet!