Ma este Az acélembert láthatjátok a Film+-on, de addig is összegyűjtöttünk nektek néhány érdekességet a jóképű színészről!

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudtad Henry Cavill-ről!

Anno már olvashattatok pár érdekes infót az alkotásról, ám a főszereplő is tartogat egypár meglepetést. Lássuk!

 1.  Imádja a rögbit, ám egy korábbi sérülése miatt nem igazán hódolhat ennek a szenvedélyének. Ezenkívül hatalmas videójáték-rajongó, és érdeklődik az ókori történelem iránt is: főként az egyiptomi, görög és római korok érdeklik.

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudtad Henry Cavill-ről!

 2.  Zseniális a nyelvérzéke: folyékonyan beszél franciául, valamint olaszul és németül is konyít. Sőt: csehül sört is tud rendelni!

 3.  2014 januárjában Henry egy amerikai akitát fogadott örökbe, aki Az acélemberhez hűen a Kal nevet kapta.

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudtad Henry Cavill-ről!

 4.  Robert Pattinson ellen két szerepet is elveszített: ő lett volna Cedric Diggory a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, valamint az Alkonyatban is esélyes volt Edward Cullen karakterére. Sajnos akkor már túl idősnek ítélték meg a producerek a 17 éves vámpírfiú megformálásra.

 5.  Úgy tűnik, a színészre igazán rájár a rúd a kora miatt a filmiparban, ugyanis Martin Campbell rendező 2006-ban Henry-t választotta volna James Bond szerepére a Casino Royale című filmbe, ám a stúdió túl fiatalnak ítélte meg őt. Így maradt Daniel Craig.

 6.  2013-ban a legszexibb pasinak választotta meg egy angol magazin.

 7.  Egy világhírű színésznek természetesen világhírű barátai is vannak: Luke Evans, Jason Momoa és Armie Hammer is közeli cimborái Henry-nek.

Fogadjunk, hogy ezeket nem tudtad Henry Cavill-ről!

 8.  Ő volt az első nem amerikai színész, aki eljátszhatta Superman szerepét.

 9.  A kedvenc filmje egyértelműen a Gladiátor, és mégis ki más lenne a legnagyobb favoritja, mint Russell Crowe? Valószínűleg hatalmas megtiszteltetésnek élhette meg, hogy Az acélemberben az Oscar-díjas színésszel játszhatott együtt, aki ráadásul az édesapját alakította.

 10.  A filmre való felkészülés alatt Henry nemet mondott a sztereoidok használatára, ráadásul arra sem adott engedélyt, hogy a CGI alakítson az izomzatán. Ő maga szeretett volna olyan testet építeni, ami méltó Superman karakteréhez. Hatalmas respect érte!

Ne feledjétek: ma este 20:30-kor Az acélember a Film+-on!