A mennydörgés istene az elkövetkező hetekben többször is visszatér majd az életünkbe, ezért most összegyűjtöttünk nektek jó pár izgalmas tényt az első és a második részről!

Thor

1. A casting során két színész között dőlt el, hogy ki kapja meg Thor szerepét: Chris Hemsworth, és a testvére, Liam Hemsworth között. Ahogy azt már tudjuk, végül az idősebb Hemsworth nyerte el a szerepet.

2. Stan Lee egyszer azt nyilatkozta, hogy mindig is szívesen eljátszotta volna Odin szerepét. Bár az említett szerepet nem ő alakította, azért egy cameo erejéig természetesen ebben a Marvel-moziban is feltűnt a képregények nagyörege.

3. Ősi norvég nyelvjárásban a „Mjölnir” jelentése daráló, innen kapta Thor kalapácsa a nevét.

4. Thor mellett egy másik bosszúálló is ebben a filmben tűnt fel először. Természetesen Clint Bartonról, vagyis Sólyomszemről van szó.

5. A szerepre való felkészülés során Chris Hemsworth egy ex-tengerészgyalogossal edzett.

Íme, 5+5 érdekesség a Thorról és a Thor: Sötét világról!


Thor: Sötét világ

1. Bár az első Thor-filmben Chris Hemsworth még parókát viselt a haja meghosszabítása érdekében, a második részben már a saját frizuráját láthatjuk.

2. Mivel Chris Hemsworth, a maga 190 centijével, bő 30 centiméterrel magasabb filmbéli partnerénél, a kettejükről készült közeli felvételeknél Portmannek dobozra, vagy egy kislétrára kellett állnia.
 

Íme, 5+5 érdekesség a Thorról és a Thor: Sötét világról!

3. Nagyjából harminc darab, különböző súlyú és anyagú változatot készítettek Thor kalapácsából. Az „eredeti” Mjölnirt alumíniumból készítették, a kaszkadőrmutatványokhoz egy könnyített verziót csináltak, sőt még egy olyan kalapácsot is elkészítettek, ami világít, amikor a filmben villámot szór a fegyver.

4. Az egyik stáblista utáni jelenetet, amelyiknek Benicio del Toro Gyűjtője jelenik meg, a Galaxis őrzői-filmek készítője, James Gunn rendezte.

5. A főgonosz Malekith szerepére versenyben volt Mads Mikkelsen is, aki végül a Hannibál című sorozat forgatásai miatt nem vállalhatta el a karakter megformálását. Később azért kárpótolta őt a Marvel, hiszen ő bújhatott a Doctor Strange főgonoszának, Kaeciliusnak a bőrébe.