Ma este egy igazi akcióbomba, a Perzsia hercege - Az idő homokja érkezik az RTL Klubra 19:55-kor! Addig is összeszedtünk nektek pár érdekességet a filmmel kapcsolatban.

1. Kezdjük az egyértelművel: a film az azonos néven készült videójáték adaptációja, annak történetét azonban igencsak szabadon adaptálta.
 

Íme, 7 érdekesség a Perzsia hercege - Az idő homokjáról!


2. A filmben szereplő bérgyilkosok, a Hassasinok, a híres iszlám szervezetről, a Hashsashinokról lettek mintázva. A film története egyébként még jóval azelőtt játszódik, hogy Perzsiában elterjedt volna az iszlám.

3. Mielőtt Jake Gyllenhaal megkapta Dastan herceg szerepét, Orlando Bloom és Zac Efron is szóbakerültek a casting során.

4.  Dastan herceg nevének jelentése “bajkeverő”. 
 

Íme, 7 érdekesség a Perzsia hercege - Az idő homokjáról!


5. A filmben elhangzottakkal ellentétben, a struccoknak nincsenek öngyilkos hajlamaik.

6. A történet szerint a tőr mindössze egy percnyi időutazást tesz lehetővé. Ezt a film másodpercre pontosan betartja.

7. 2008. februárjában Golshifteh Farahani, iráni színésznőt meghívták, hogy vegyen részt egy képernyőteszten Londonban, Gemma Artertonnal. A színésznő azonban nem jutott el Londonig, mivel még az iráni reptéren letartóztatták és hat hónapra eltiltották a külföldi utazástól. Hogy miért? Mert hidzsáb nélkül szerepelt Ridley Scott filmjében, a Hazugságok hálójában.

Ha ezek az érdekességek a te figyelmedet is felkeltették, ne felejtsd: Perzsia hercege, ma este 19:55-kor az RTL Klubon!