Te is halálra kacagtad magad a Rendes fickókon? Nos, Ryan Gosling és Russell Crowe mindent meg is tett ennek érdekében! Nem is tudod mennyi mindent, de mi most eláruljuk neked, mire figyelj, ha újra nézed!

Íme, 8 érdekesség a tavalyi év legviccesebb filmjéről!

Mi jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál?

Két tökös és nagypofájú nyomozó!

Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jó nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő (Kim Basinger) kérésére, annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

1. Az ihlet

A film alapjául a The Rockford Files című ’70-es évekbeli sorozat szolgált, melynek önjelölt magánnyomozója ugyanúgy egy kekszes edényben tartotta a fegyverét, ahogyan a Rendes fickókban Ryan Gosling karaktere!

2. Ki ez a lány?

 

A post shared by @theniceguys on

Az eltűnt lányt, Ameliát alakító fiatal színésznő, Margaret Qualley, nem más, mint a szintén színésznő, Andie MacDowell legfiatalabb gyermeke!

3. Pink Floyd

A mozifilm cselekménye 1977-ben játszódik, amikor is a híres zenekar, a Pink Floyd egyik legnépszerűbb albuma az Animals is megjelent!

Így nem is csoda, hogy a Rendes fickókban többször is feltűnnek kismalac alakú, rózsaszínű cetlik, ezzel is utalva a lemez egyik leghíresebb számára, melynek címe Pigs.

4. A legnagyobb baki

Ha pedig már a zenénél tartunk, el kell, hogy áruljuk, az alkotás legnagyobb hibája pont a zeneválasztásban rejlik!

Nem azért mert nem szeretjük az Earth, Wind & Fire-t, a Kool & The Gang-et, vagy Blondie-t, hanem mert a tőlük hallható slágerek még egyáltalán nem voltak ismertek abban az időben, amikor a film játszódik. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi zenekar esetében, a számaikat csak jóval később kezdték el játszani a rádiók.

5. Észrevetted?

 

A post shared by @theniceguys on

Holland March (Ryan Gosling) kezét eltörik az egyik jelenetben, ezért jó darabig gipszben láthatjuk az őt alakító színészt. Ám az biztosan csak keveseknek tűnt fel, hogy a gipszén egy furcsa alakú madár rajza van, amiről később kiderül, hogy egy liba.

Ebben csak az az érdekes, hogy a Rendes fickók sztárjának neve, a Gosling annyit tesz, liba!

6. Füstbe ment terv?

De nemcsak ez a különös a színész karakterében, hanem az is, hogy bár az általa játszott detektívet többször is láthatjuk cigarettával a kezében, még sem dohányzik sosem! Ez azért van, mert a régi krimik hangulatához hozzátartozik a cigifüst, de az új szabályozások miatt nem lehet már azt mutatni, hogy valaki elszív egy cigit.

Így Ryan Gosling sosem dohányzik úgy isten igazán, hiába gyújt rá!

7. Most akkor, ki, kivel?

A Rendes fickók Shane Black egyetlen olyan filmje, amiben a főszereplőt, nem mindenki kedvenc Tony Stark-ja, azaz Robert Downey Jr. játssza. Igaz összesen két filmet készített, a Vasember 3-at és a Durr, durr és csókot.

Másik érdekesség, hogy Kim Basinger és Russell Crowe pedig először forgatott együtt a Szigorúan bizalmas című film óta!

8. Hová kerültem?

Bár a moziban többször is feltűnik Los Angeles és a Hollywood Boulevard, a valóságban azonban a film nagy részét Atlantában forgatták.

Ne feledd, Rendes fickók szombat este 22:50-kor, a Film+ műsorán!

Forrás: uselessdaily.com
Képek: Instagram.com