E jeles alkalomból köszöntjük az igazi nagyágyút, akinek nemcsak színészi alakításai miatt köszönhetünk csodás filmeket, de a rendezői székben is bebizonyította, hogy nem véletlenül a kedvencünk. Arról pedig már ne is ejtsünk szót, hogy szerencsénkre az utánpótlásról is gondoskodott!

Íme, a szülinapos Clint Eastwood 10 titka!

Éppen ezért és mert olyan keveset lehet tudni a marcona, szúrós tekintetű cowboyról, összeszedtünk nektek 10 érdekességet, amit biztosan nem tudtatok!

1. Relikviák

A legendáknak is van szíve, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Eastwood is gyengéd szálakat fűz néhány filmes kelléke iránt:

Ugyanazt a két pár pár csizmát viselte az Egy maréknyi dollárért című filmben, mint amiben a Rawhide sorozatban is látható volt. Ha ez nem lenne elég, a poncsója is ugyanaz, A Jó, a rossz és a csúf című filmben, mint amit az előző westernjeiben is viselt. Sőt, azt a bizonyos poncsót soha nem engedte kimosni!

2.Valódi hős!

Íme, a szülinapos Clint Eastwood 10 titka!
 


A sármos színész a filmjeiben mindig félelmet nem ismerő karaktereket játszik, úgy fest ez a valóéletben sincs másképp, ugyanis Eastwood a Piszkos Harry forgatása során nem vett igénybe kaszkadőri segítséget. Így az egyik legveszélyesebb jelenetben, amikor Harry ráugrik egy mozgó buszra a színész arca világosan kivehető!

Sőt egy alkalommal konkrétan megmentett egy életet: egy golftorna utáni fogadáson mentette meg Steve John szövetségi elnök életét! A több mint 90 kilós férfin háromszor alkalmazta a jó kondiban lévő színész a Heimlich-fogást.

„Ránéztem és nem kaptam levegőt, ő pedig azonnal felismerte a bajt és megmentette az életemet!”

3. Popsztár

Színészi és rendezői tehetsége mellett, többször sikerült már bebizonyítania zenei pallérozottságát is. A Nincs bocsánat című filmje főcímzenéjét, valamint az Űrcowboyok című alkotás elején hallható dallamokat is a sztár írta! Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, hogy odáig legyünk érte, érdemes meghallgatni az albumokat, melyeket énekesként adott ki!

4. A nevem Eastwood, Clint Eastwood

Íme, a szülinapos Clint Eastwood 10 titka!

Nemcsak saját filmjeiben okoz nekünk örömöt, ha csak a Minden6óban való említésére vagy a Vissza a jövőbe harmadik részére gondolunk is megmosolyogtat bennünket! Szerencsénkre a színész engedélyezte, hogy használják a nevét a trilógia befejező részében, mely a vadnyugaton, valamint a javaslatára 1885-ben játszódik. Miket nem köszönhetünk Eastwood bácsinak!

5. A halál torkában

Persze tisztában vagyunk vele, hogy mennyivel szegényebb lenne a filmtörténet, ha nem lenne Clint Eastwood, mégis furcsa belegondolni, hogy ez akár meg is történhetett volna, ugyanis az Amerikai mesterlövész rendezője túlélt már egy repülőszerencsétlenséget is, azt pedig már csak félve tesszük hozzá, hogy a terület, ahova végül a pilótának sikerült letennie a gépet, az egyik legnagyobb cápa állománnyal rendelkezik!

6. Család

Íme, a szülinapos Clint Eastwood 10 titka!

Ha valaki, akkor ő igazi nőcsábász hírében áll még a mai napig is, ezt támasztja alá népes családja is, hiszen Eastwoodnak hét gyermeke van, öt különböző nőtől. A gyermekei közül a legidősebb ötven év körüli, a legfiatalabb pedig még csak a húszas éveiben jár. Viszont a papa tehetségét többen is örökölték közülük: lánya, Francesce Eastwood szerepel Az igazság napja című filmben, valamint fia, Scott Eastwood is egyre felkapottabb színész Hollywoodban, az meg már csak hab a tortán, hogy Eastwood Gran Torino című rendezésének zenéjét is az egyik gyermeke szerezte!

7. A legamerikaibb színész, az első számú brit titkosügynök?

Amikor Sir Sean Connery úgy döntött felhagy a James Bond-filmekkel, az első számú jelölt a helyére és a Csak kétszer élsz című film főszerepére, Clint Eastwood volt. Azonban a színész visszautasította az ajánlatott, egyrészt mert nem akarta Connery-t követni a sorban, másrészt pedig úgy érezte, angol színésznek kellene eljátszania a karaktert.

8. Oscar-díj

Íme, a szülinapos Clint Eastwood 10 titka!

A rengeteg díjat bezsebelő színész-rendező amellett, hogy öt Oscar-díj büszke tulajdonosa lehet, övé az elismerő cím, hogy a Millió dolláros bébiért kapott szoborral, az akkor 74 éves Eastwood minden idők legidősebb friss Oscar-díjas rendezője lett! Ezt pedig a Rango című animációs film alkotói is nagyra becsülték és méltatták, hiszen a Nyugati Szellemet a színészről mintázták, akinek golfautójában öt olyan Oscar-szerű szobor található, ahánnyal a színész is büszkélkedhet.

9. Kínos

Milyen lehet a cowboy a lova nélkül? Ugye nehéz elképzelnünk! Hála az égnek Eastwood rátermettségének köszönhetően nem kellett mindezt átélnünk, még úgy sem, ha a westernfilmek első számú hőse allergiás a lószőrre!

10. Sztár születik

Íme, a szülinapos Clint Eastwood 10 titka!

Az Egy maréknyi dollárért filmnek köszönheti a színész, többek között a karrierjét, szexszimbólummá válását, valamint a már védjegyévé vált hunyorgást is, amit a reflektor lámpák és a tűző Nap okozott. Emellett pedig érdekessége még az alkotásnak, hogy némán vették fel és csak 1967-ben szinkronizálta Eastwood saját magát!

 

Forrás: Yahoo.com, fame10.com,
Képek: Tumblr