Egyre szövevényesebb az önálló Batman-film körüli pletykaáradat. Jó ideje hallgatjuk már, hogy Affleck menekülne a DC szuperhős világából, most pedig nagyon úgy tűnik, megvan az emberük a cserére.

Jake Gyllenhaal válthatja Ben Afflecket Batmanként?

Ahhoz képest, hogy eredetileg onnan indultunk neki ennek az új Batman projektnek, hogy Ben Affleck rendezi és ráadásul a főszerepet is viszi… eléggé messzire jutottunk ettől. Először a rendezéstől lépett vissza a színész, majd idővel elkezdtek szállingózni a pletykák, hogy Affleck-nek bizony elege van ebből az egész cécóból és szíve szerint az egész filmből kiszállna.

Ez már jóval a Justice League megjelenése előtt felmerült, kérdés, hogy mi váltotta ki a dolgot. Valószínűleg közrejátszott, hogy a Batman Superman ellen című filmet rengeteg kritika érte, és Affleck – a Daredevil után – most sem érezhetett kitörő boldogságot.

A stafétát Matt Reeves vette át tőle a direktori székben, és nemrég még azt is felmerült, hogy Jon Hamm főszereplésével készítik el a filmet.

Ehhez képest máshogyan készült fel a stúdió egy esetleges Affleck-dobbantásra!

Ugyan úgy tűnik, hogy Affleck még nem lép le a DC univerzumból, a Warner állítólag már lebeszélte a dolgot Jake Gyllenhaallal: ha Affleck mégis kiszáll, ő azonnal beugrik, hogy átvegye Gotham őrzését. Mondhatni Affleck döntése mindkettejük sorsát irányíthatja majd.

Hogy ez mennyire csavarhatja meg a DC újonnan felépített szuperhős mozijait? Valószínűleg nem annyira, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen Reeves filmje elvileg egy sokkal nagyobb világban foglalkozik majd Batman történetével, amelyben nem lesznek utalások a Justice League-re vagy akár a Batman Superman ellen-re. Lényegében egy teljesen új Batmant is újraindíthatnának…

Szerintetek jobban beválna Jake Gyllenhaal Batmanként?
 

Forrás: Screenrant