Újra elmerülhetünk a sztárparádét felvonultató sorozatban, úgyhogy gondoltuk, összeszedünk nektek pár érdekességet róluk.

Jöhet 5 titok az Ocean’s Eleven filmekről?

A George Clooney és Brad Pitt vezérelte krimi sorozat igazán nagy közönség kedvenc lett, olyannyira, hogy a 2001-es első rész után a rendező – Steven Sodenberg – úgy döntött, még két részt forgat hozzá. Így jött 2004-ben az Ocean’s Twelve és 2007-ben az Ocean’s Thirteen.  

A lelkesedésnek pedig azóta se lett vége, hiszen hivatalosan is bejelentették: női főszereplőkkel érkezik egy remake, amit Az éhezők viadala rendezője, Gary Ross jegyez majd. Clooney és Pitt cipőjéba pedig Sandra Bullock és Cate Blanchett léphetnek. Hogy kik szerepelnék még az Ocean’s Ocho című filmben? ITT megleshetitek!

Most viszont térjünk vissza az eredeti szériára, ami valójában nem is eredeti, hiszen egy 1960-as film, a Rat Pack az alapja, aminek Frank Sinatra volt a főszereplője. Ettől függetlenül Sodenberg valami teljesen újat hozott a vászonra, jöjjenek akkor az érdekességek!

Jöhet 5 titok az Ocean’s Eleven filmekről?
 


Clooney utálja az eredeti, Sinatra-féle filmet

Amikor a karakteréről, Danny Ocean-ről és ezzel kapcsolatban Sinatráról kérdezték, azt válaszolta, hogy szerinte a többség csak azért szereti az 1960-as verziót, mert nagyon erős szereplőgárdája volt.

„Mindenki állandóan azt mondja, az a kedvenc filmem. Én pedig ilyenkor csak egyet kérdezek: láttad már egyáltalán?” – mesélte nevetve Clooney.

Luke és Owen Wilson is szerepeltek volna a filmekben

A Mallroy testvéreket alakították volna, azonban helyettük Casey Affleck és Scott Caan brillíroztak mindhárom filmben. Ha Sodenbergen múlt volna, akkor maradt volna az eredeti, Wilson-tesó elképzelésénél, ők azonban a  Tenenbaum, a háziátok című filmet választották, amit Wes Anderson rendezett.

Brad Pitt ötlete volt az állandó zabálás

Jöhet 5 titok az Ocean’s Eleven filmekről?

Megvannak a kedvenc részeitek az Ocean-filmekből? Nekünk tutira azok, amikor Brad Pitt valamit magába töm – és ez szinte minden egyes jelenetében megtörténik: folyamatosan zabál. Ez pedig nemcsak vicces, de valahol azt teszi, amit mi is folyton tennénk, pont ezért imádjuk! Na már most: mindegyik színész kitalált valami sajátosságot a karakterének, Brad pedig azt tanácsolta Sodenbergnek: Rusty legyen gyorskaja függő.

Van tipped, melyik a rendező kedvence?

Annak ellenére, hogy a második rész – Ocean’s Twelve – kevésbé volt jövedelmező, mint a másik kettő, sőt a kritikusok is kikezdték kicsit, Sodenbergnek mégis ez a kedvence. Ennél a résznél kapta a legtöbb alkotói szabadságot, így olyan apróságokkal kísérletezhetett, amivel csak akart.

Így tisztelegtek Matt Damon Bourne-filmjei előtt!

A harmadik film egyik belső poénja, amikor Damon karaktere London utcáin telefonálva panaszkodik, hogy kezd paranoiás lenni – valaki figyeli őt. Ezzel Jason Bourne-re akartak visszautalni, ráadásul tették mindezt úgy, hogy a jelenetet a Bourne Ultimátum egyik szünetében vették fel a színésszel.

Ti is rápörögtetek egy jó kis Ocean-maratonra? Mi nagyon! Még jó, hogy a Cool műsorán vasárnap este, 18:40-kor jön az Ocean's Twelve!

Jöhet 5 titok az Ocean’s Eleven filmekről?
 


Forrás: The Rolling Stone