Bizony a mozivászon nem egy sokoldalú szerelemnek adott már helyet, legyen szó a giccsességig elmerészkedő romantikus kapcsolatokról, vagy néhány viszonzatlan érzelemről. Ahogyan gyakran előfordult már az is, hogy a filmek hősei nem tudtak dönteni arról, kit is szeretnek igazán! Mi összeszedtünk nektek tíz példát arra, milyen, ha kettő helyett hárman vannak egy „kapcsolatban”!

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Lesz itt bizony minden: két fiú egy lány vagy egy lány két fiú felállás, ahogyan gyakran lehettünk szemtanúi testvérpárok, vagy más családtagok marakodásának is a széles vásznon.

Aludj csak, én álmodom

A romantikusfilmek hősnője Sandra Bullock ezúttal egy jegypénztárost alakít, aki hiába szemrevaló elég magányos! Egészen addig, míg meg nem menti plátói szerelmének (Peter Gallagher) az életét, aki miután komoly fejsérülést szenved, kómába esik. A gond csak az, hogy mikor a lány meglátogatja őt, az ápolónő a férfi barátnőjeként mutatja be a családnak, ha pedig mindez nem lenne elég, előkerül Jack (Bill Pullman) is, a báty, akivel túlságosan is kijön az álbarátnő.

Álljon meg a nászmenet!

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Ez a film igazi klasszikusnak számít a témánkban, hiszen Julia Roberts a legjobb gyermekkori barát és első szerelem, küzd meg a tökéletes mennyasszonnyal, Cameron Diaz-zal, Dermot Mulroney-ért. Ha valaki egyszerre szeretne sírni és nevetni, biztosan ezt az alkotást ajánljuk neki a listánkról. Hogy miért lesz az embernek sírhatnéka és, hogy miért tartjuk a filmtörténet egyik legnagyobb forgatókönyvírói bakijának? Nézd meg, és kiderül!

Bridget Jones naplója

Minden szinglik ősanyját (Renée Zellweger) senkinek sem kell bemutatnunk, ahogyan azt a lavírozást sem, amit egy egyedülálló nő gyakorol mindenegyes nap, a szerelmi élete, családja és barátai, valamint a karrierje között. Így nem csoda, hogy Bridget-ünk hamar belezúg sármos főnökébe (Hugh Grant), miközben a család egy régi barátja is megkörnyékezni látszik, aki ráadásul a romantikus regények főhősének Mr. Darcy-nak (Colin Firth) a nevét viseli! Ti kit választanátok?

Igazából szerelem

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Nincs annál kínosabb, ha két barátnak ugyanaz a lány tetszik, vagy talán mégis, ha erről ez a barát mit sem sejt, a lányt pedig elveszi feleségül! Ekkor jön a karácsonyi romantika legikonikusabb jelenete, egy különleges vallomás, na de mi történhetett azóta? Az Igazából szerelem 2-ből kiderül!

Alkonyat-sorozat

Bella gyötrődését a két különleges fiú között évekig leshettük, hol a vérfarkas Jacob-ba, hol pedig a több száz éves vámpírba, Edward-ba volt szerelmes. Mire eldöntötte mit is akar, addigra már ő sem tudta követni, hogy kit szeret valójában nem, hogy mi!

Vicky Cristina Barcelona

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Woody Allen sosem látja egyszerűen az életet, így az eredetileg két barátnő nyaralásáról szóló filmet is megcsavarta párszor. Először például azzal, hogy Vicky (Rebecca Hall), aki egyébként menyasszony és Cristina (Scarlett Johansson) ugyanabba a pasiba (Javier Bardem) szeretnek bele, amikor pedig a kis kaland után Vicky visszatér régi életéhez Cristina pedig már boldogan sajátítja ki szerelmét, bekerül a képbe a volt nej (Penélope Cruz) is, aki azonban mindent felforgat, nem is akárhogyan!

Diploma előtt

A legendássá vált film Dustin Hoffman főszereplésével, egy életre megjegyeztette velünk Mrs. Robinson nevét! Ennél furcsább szerelmi háromszöget pedig, azóta se nagyon láttunk filmen, hiszen ezúttal igazzá vált a mondás: „Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!”

Nyakunkon az élet

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Az élet gyakran kiszámíthatatlan, sosem tudhatjuk, hogy kit szánt nekünk a sors, éppen ezért a legmeglepőbb helyekről is érkezhet az a bizonyos "Nagy Ő". Így jár Lelaina (Winona Ryder) is, aki barátaival együtt próbál lavírozni a felnőtt életnek nevezett valamiben, miközben próbálja véghezvinni az álmait és egységben tartani a kis csapatot is. Ennek a baráti körnek pedig tagja Troy (Ethan Hawke), akit látszólag nem érdekel senki, legkevésbé a lány, egészen addig, míg az egy másik fickóval (Ben Stiller) nem kezd el randevúzni!

Sabrina

Legyen szó akár az eredeti Audrey Hepburn-ös, vagy a Julia Ormond-os változatról, a sofőr lányának szerelmi háromszöge egy életre belénk ivódott! Hiszen mind átérezzük a választás nehézségét a gyermekkori szerelmünk és Harrison Ford között!

Szenvedélyek viharában

Lássuk, a filmtörténet leghíresebb szerelmi háromszögeit!

Hiába látja sokadjára az ember, mégis mindig megnézi. A gyönyörű, tényleg csodaszép Brad Pitt és a legendás Anthony Hopkins főszereplésével készült filmben, a három fivér ugyanabba a nőbe szeret bele, a probléma csak az, mikor mindez egyidejűleg történik, így a lány kénytelen lesz választani közülük! Mi tudjuk, kit választanánk, na és te?

 

Forrás: ew.com
Képek tumblr.com