Az Akadémia díjátadója nemcsak jelöltekben és emlékezetes momentumokban, no meg persze hihetetlen nyitányokban bővelkedik, hanem nívós performanszokban sincs hiány az éves ceremónián! Éppen ezért összegyűjtöttünk párat ezekből!

Lássunk néhány feledhetetlen Oscar fellépést!

Megrökönyödve hallottuk a hírt, hogy az idei év legtöbb jelölését bezsebelő Kaliforniai álom című musical sztárjai nem énekelnek majd az Oscar-gálán. Pedig, ha valamiért igen csak vártuk az idei eseményt, akkor az tuti, hogy a Stone-Gosling párostól remélt duett volt.

Mindenesetre mi nem adjuk fel a reményt, hogy mégis csak a kedvünkre tesznek, ha már az az álmunk nem teljesülhet, hogy Hugh Jackman-t láthassuk, ahogy Johnny Cash-t énekel!

A legmeglepőbb:

Hugh Jackman nyitánya a 2009-es Oscaron egyszerűen überelhetetlen és a mai napig nem tudjuk elhinni, hogy képes volt erre és mindezek után nem lett állandó lebonyolítója az eseménynek, ahogyan azt sem értjük, hogy lehet, hogy ennek a pasinak még nincs aranyszobra?

A legmusicalesebb:

Igen, ismét Hugh Jackman, most azonban egy olyan dívának volt méltó párja, mint Beyoncé, akivel táncolva adták elő a filmtörténet legjelentősebb musicaleinek dalait, később pedig ifjabb titánok is csatlakoztak hozzájuk Amanda Seyfried és Dominic Cooper, valamint Vanessa Hudgens és Zac Efron párosainak személyében! 

Amikor Oscar bácsi még rocker volt:

El tudjátok képzelni az Oscar-krémjét, ahogyan Jon Bon Jovi-ra ugrál? Pedig megesett, ugyanis 1991-ben a romantikus rocker előadta a Blaze of Glory című dalát!

A legviccesebb:

Az Akadémia díjátadóján nem minden szól a komolyságról, ékes példája ennek Black Jack, Will Ferrell, valamint John C. Reilly előadása, ami nagyon őszintére és nagyon viccesre sikerült, így pedig egy üde színfoltja lett az esemény történtének!

Így táncolnak az Oscar-díjas színésznők:

A 2014-es év slágere, a Happy hol máshol szólhatna még jobban, ha nem az Oscaron, főleg, ha ezúttal olyan Oscar-díjas színésznők ropnak rá, mint amilyen Meryl Streep, Lupita Nyong’o, illetve az Akadémia által méltatlanul elhanyagolt Amy Adams. Nem is értjük, miért lehetett, ilyen boldog!

A legmeghatóbb:

John Legend és Common Glory című Oscar-díjas száma már önmagában is elég érzelemdús, ám a gálán olyan előadást rittyentettek, hogy az egész nézőtér könnyekben tört ki David Oyelowo-t és Chris Pine-t is beleértve! Zsepiket előkészíteni!

A legfigyelemfelkeltőbb:

Lady Gaga sosem rejti véka alá a véleményét, így volt ez a tavalyi Oscar-díjátadón is, amin a Til It Happens To You című dalát egy egész kórus kíséretében adta elő, de úgy, hogy már a gondolatától is borsódzik a hátunk!

Így kell ezt sallangmentesen csinálni:

A Philadelphia – Az érinthetetlen című film nemcsak Tom Hanks számára hozta meg az aranyszobrot, hanem Bruce Sprinsteen-nek is, aki a maga egyszerűségében és nagyszerűségében csak kiállt a színpadra és olyan atmoszférát teremtett a Streets Of Philadelphia című slágerével, amit azóta sem nagyon tudtak felülmúlni!

Zenélő képeslap:

Minden évben az egyik legmeghatóbb pillanata a díjátadónak, amikor visszaemlékezünk azokra, akiket az adott évben elveszítettünk. 2013-ban Barbara Streisand aláfestésében tehettük meg mindezt, miközben a The Way We Were dallamai csendültek fel.

A legkisebbek is a színpadon:

A 80. Oscar-gálán A szeretet szimfóniája című alkotás tiszteletére, az Impact Rep színház társulata előadta a Raise It Up című dalt, aminek következtében egy egész kórus termett a színpadon kicsiket és nagyokat is beleértve!

Alig várjuk, hogy kiderüljön idén mit produkálnak a hollywoodi sztárok!

Forrás: celebuzz.com, rollingstone.com, harpersbzaar.com
Kép: pinterest.com