A villámok istene, a szőke humorzsák, aki a Bosszúállók egyik alapemberévé vált, ő Chris Hemsworth. Thor hozta meg számára a világsikert, de milyen út vezetett a Marvel Univerzumhoz?

Mindent tudsz Thorról? Ideje megismerned Chris Hemsworth-t!

Ausztrália rengeteg csillaggal villoghat, hiszen több évtizede ontják már magukból a világsztárokat – elég csak Nicole Kidmanre, Hugh Jackmanre, vagy éppen Mr. Hemsworth-re gondolnunk. Persze, mindannyiuknak kellett az a nagy szerep, ami végleg kirántotta őket az ismeretlenségből. Chris-nek ezt hozta meg Thor.

Mielőtt mindenki kigyúrt hősévé vált – aki Drax szerint egy kalóz és egy angyal szerelemgyereke – Ausztrália kedvence volt, de sokáig csak sorozatsztárként. 171 epizódban szerepelt a „Home and Away” című sorozatban, ami ráadásul a mai napig hasít odaát.

A hazaiak már ekkoriban annyira odáig voltak érte, hogy a „Dancing with the Stars” ausztrál verziójában táncosként is megmérettette magát. El tudjátok képzelni, hogy a pörölyös istenség táncra perdül?

Ennek az érának végül Josh Whedon vetett véget, akivel a színész a „Ház az erdő mélyén” forgatása során ismerkedett meg. A későbbi Bosszúállók-rendező akkor producerként figyelt fel a muszklis fazonra, és gyorsan beajánlotta neki az asgardi istenség szerepét. Annyira elégedett volt Hemsworth munkájával, hogy mindenhol kampányolt, hogy ő lehessen Thor.
 

 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth) on


Ez végül meg is történt. Ezzel pedig nemcsak egy blockbuster szerepet, de egy jóbarátot is nyert: igazán egymásra találtak a filmbéli fogadott testvérével, a Lokit alakító Tom Hiddleston-nal – slussz poén, eredetileg Tom is Thor szerepére hajtott.

És ha már a testvéreknél tartunk: a Hemsworth klán bővelkedik látványos úriemberekben, hiszen nem Chris az egyetlen színész a családban. Öccse, Liam az Éhezők viadala-filmekkel vált ismertté, míg bátyja Luke a Westworld-ben domborít.

A Hemsworth család pedig napról-napra híresebb. Erre csak még inkább rátesz, hogy a háromgyermekes istenség és felesége, a spanyol Elsa Pataky nem rejtegetik, hogy Chris nemcsak a Mjölnirrel, de a gyerekeivel is nagyon egy húron pendül. Nem egy toplistás cikk született már a színész és gyermekei legcukibb pillanatairól.
 

Mindent tudsz Thorról? Ideje megismerned Chris Hemsworth-t!


Az évek alatt ráadásul – valószínűleg a Deadpool és A galaxis őrzőinek köszönhetően – a munkája is egyre lazábbá vált: elkezdtek lazítani egy picit az eleinte túlzottan komor Thor karakterén. Ez pedig egyet jelentett azzal, hogy a színész a humorát is belevihette a szerepébe. A Thor 3 igazi vízválasztó volt ebből a szempontból, a Bosszúállók 3-hoz hasonlóan.

Azonban a színész nem szeret a bevált utakon járni, igyekszik minél több műfajban kipróbálni magát. Így esett, hogy elvállalt egy drámai szerepet is, A tenger szívében főszerepét.

Ha kíváncsiak vagytok a többi Bosszúállóra is, akkor kattintsatok ide és ismerjétek meg jobban Amerika Kapitányt is!