Kíváncsi vagy a legjobb fun factekre, amiket csak találtunk a filmmel kapcsolatban? Akkor ez a te cikked!

Összegyűjtöttük a Hangya legizgalmasabb kulisszatitkait!

 • Amikor Paul Rudd elárulta, az akkor még csak 9 éves fiának, hogy ő alakítja majd a Hangyát, a kisfia csak kinevette és annyit mondott: „Alig várom, hogy láthassam, mekkora hülyeség lesz ez!”
   
 • Noha, a család nem akarta komolyan venni a színész legújabb szerepét, Rudd mindent megtett, hogy tökéletesen felkészülhessen a feladatra. Az edzőteremben olyan tempót diktált, aminek meg is lett a (látványos) eredménye: akkora izmai lettek, hogy át kellett miatta alakítani a Hangya ruháját… nem fért bele.
   
 • A női főszereplő, Hope Van Dyke szerepére eredetileg Emma Stone-t és Rashida Jones-t képzelték el a készítők. Sőt, egy ponton úgy állt a dolog, hogy Jessica Chastain alakítja majd a karaktert. Neki azonban le kellett mondani a felkérést, mert egy másik forgatással ütköztek a Hangya felvételei.
   

Összegyűjtöttük a Hangya legizgalmasabb kulisszatitkait!​​​​​​​

 • Michael Douglas, aki Hank Pym-et, az eredeti Hangyát és Scott Lang mentorát játssza, a forgatás alatt ünnepelte a 70. születésnapját. Így még inkább imádta, hogy egy-két visszaemlékezős jelenet kedvéért megfiatalították.
   
 • Douglas a gyerekei kedvéért vállalta el ezt a szerepet, hogy végre láthassák egy nem korhatáros filmben, amit meg is nézhetnek. És nem utolsó sorban a színész ezzel az alakításával érte el, hogy a gyerekei menőnek nevezzék.
   
 • Az eredeti forgatókönyvben Hope nagyon kevés szerepet kapott volna a történetben, azonban az átalakítások és újraírások során Evangeline Lilly is segíthetett feldobni egy kicsit a karaktert. Persze, nem ő volt az egyetlen színész, aki konzultálhatott a rendezővel, ennek köszönhetően a kiemelt szereplők sokkal komolyabb sztorikat kaptak.