Pár nap, és mozikban a film, amit nálunk forgattak, és amiben Jennifer Lawrence levetkőzik! Ezzel el is mondtunk mindent...

Vörös veréb kritika - Jennifer Lawrence Budapesten meztelenkedik (18+)

Most csütörtöktől (márc. 1.) játsszák a mozikban a Vörös veréb című thrillert, amit két szempontból tarthatunk fontosnak: 1. Jennifer Lawrence, 2. a tény, hogy a film nagy részét Budapesten forgatták. Utóbbival nincs is gond, a helyszín remek választás volt, előbbivel viszont akadnak problémák…

A történet a nem túl távoli múltban/jelenben/jövőben játszódik: J.Law orosz balerinaként tengeti hétköznapjait, és próbál gondoskodni beteg édesanyjáról, ám az egyik előadáson lábba derékba törik karrierjét. Mivel sérüléséből felépülve többé nem tud színpadra állni, ezért elvállalja bácsikája, a „szegény ember Mads Mikkelsene” megbízását: csábítson el egy fontos embert.

J.Law ezt meg is teszi, de közben megölik a kuncsaftot, és hát J.Law ugyebár szemtanú… szóval választhat, hogy vállalja a Veréb-kiképzést, ahol fiatalembereket, férfiakat és nőket egyaránt megtanítanak használni a csáberejüket, hogy aztán azt Oroszország szolgálatába állítsák, vagy nem vállalja, de akkor meghal. Tippeljünk, mit választ.

Vörös veréb kritika - Jennifer Lawrence Budapesten meztelenkedik (18+)
 


Ja igen, és közben van egy CIA ügynök is, akit hazarendelnek Oroszországból, mert elszúr egy akciót, de ő csak meg akarta menteni a beépített kettősügynökét, úgyhogy végül visszaengedik. És aztán összetalálkozik V(örös)V(eréb) Jennivel, de tudja, hogy ő veréb, de VV Jenni is tudja, hogy ő CIA-s, de egyikük sem tudja, hogy mit akar a másik. Vagy mi.

No hát a sztori dióhéjban ennyi, nem volt könnyű követni, mert mindenki kém, aki meg nem, az Szabó Simon és Árpa Attila. A filmben egyébként több magyar színészt is kiszúrhatunk, jó páran VV Jennivel közös jelenetben láthatók, de akit legjobban vártunk, az Anger Zsolt volt - ő azonban sajnos nem kapott akkora szerepet, mint szerettük volna.

Bezzeg Budapest! Bp. önmagán kívül több várost is eljátszott, ezzel leiskolázva J.Law-t: a színésznő testi adottságainak megvillantásán kívül 2, azaz kettő darab arckifejezést mutat be a film alatt, a faarcot és az aggódó arcot, illetve utóbbinak egy speciális változatát, az aggódó arcot könnyekkel.

Vörös veréb kritika - Jennifer Lawrence Budapesten meztelenkedik (18+)
 


Értjük mi, hogy itt egy kemény, mindenre elszánt kémet alakít, de azért a színészi mesterség szélesebb skáláját is bemutathatta volna közben. Hozzá viszont tökéletesen passzol a férfi főszereplő, Joel Edgerton alakítása, aki a Bright c. filmben egy orkmaszkban több arcmimikát produkált, mint itt. Mellékszerepekben viszont olyan színészeket láthatunk, mint az Oscar-díjra jelölt Charlotte Rampling, vagy az Oscar-díjas Jeremy Irons - legalább.

A film legnagyobb hibája, hogy egy idő után unalomba fullad, talán úgy írhatnánk le a legjobban, hogy Atomszőke – akciójelenetek nélkül. És az a film már akciójelenetekkel sem volt túl acélos… A Vörös verebet azoknak ajánljuk, akik nagy J.Law rajongók, illetve akik szeretik viszontlátni Budapest nevezetes helyszíneit külföldi filmekben. Ami viszont kifejezetten plussz pont lehet, az a szinkron: nincs orosz akcentus, és Anger Zsolt magyar hangja Anger Zsolt!

Vörös veréb – március 1-től a mozikban!