A híres kórházi sorozat a harmadik évadával tér vissza az RTL Klub képernyőjére, a premier előtt azonban még hoztunk nektek pár meglepő tényt a Doktor Murphy forgatásairól.

TOP 5 - Ezeket tuti nem tudtad a Doktor Murphy-ről!

Freddie Highmore eredetileg nemet mondott a főszerepre. Ennek pedig egyetlen oka volt: nem sokkal a forgatás előtt ért véget egy másik, öt évadon át tartó munkája és nem volt biztos benne, hogy újra ennyi időre elkötelezné magát. Végül nem bánta meg, hogy vállalta a szerepet, pedig csak 3 nap telt el a két munkája között.

Olyannyira nem, hogy később a sorozat producere is lett, aki bevezette, hogy minden évad rövidebb legyen az amerikai átlagnál (ami körülbelül 23 epizód). Helyette a Doktor Murphy évadai 18 részből állnak. Ezzel szeretné megőrizni, hogy a sorozat minőségi legyen, mennyiségi helyett.

És ha ennyi nem lenne elég, Highmore forgatókönyvíróként és rendezőként is belemerült a sorozat világába. Több rész is az ő nevéhez fűződik.

Lea Dilallo karaktere, aki Shaun szomszédját alakítja, eredetileg csak két epizód erejéig szerepelt volna a sorzatban, azonban a készítők hamar felismerték, hogy a karakter nyújtotta humorra szükség. Ezek után állandóvá tették Leát és ezzel az őt alakító Paige Spara-t.

A készítők nagyon sokat foglalkoztak az autizmussal és ez nemcsak a főszereplő részéről igaz, a sorozatban rendre autista színészek is feltűnnek a mellékszerepekben.

Ha még több érdekességre lennétek kíváncsiak, akkor kattintsatok IDE!
 

És ne felejtsétek el: június 11-én 21:50-kör jön a Doktor Murphy harmadik évada az RTL Klubon!