November 21. a televíziózás világnapja, ennek apropóján az egész Reggeli a tévésekről szólt, legendás képernyős és az ország első televíziós sorozatának ikonikus alakja is a vendégünk volt.

Így indítottuk a televíziózás világnapját!

Szerda reggel Barabás Évi érkezett a Reggeli stúdiójába, hogy a Kifőzde vendégeként süssön egy süteményt a nem mindennapi sztárseregnek, akik az asztal körül összegyűltek. A Fókusz műsorvezetője is 26. éve tévézik, hozott fotókat is, többek között arról, hogyan nézett ki, amikor 1997-ben a Magyar Televízió Híradójának műsorvezetője volt. Őt követte Balázsy Panna, aki 6 évig vezette a Reggelit, de karrierje sokkal régebbre nyúlik vissza, ugyanis 9 évesen már szinkronizált, ma viszont elsősorban rádiósnak tartja magát.

Rábai Balázs csatlakozott harmadikként az illusztris társasághoz, aki elmesélte, bár nem szeretett olvasni, sosem hagyta ki az újsághíreket és a klasszikus Híradón, valamint a Hétvége című műsoron nőtt fel. A bent ülő vendégek ekkor még nem tudták, hogy mások elől elbújtatva egy igazi ikon vár arra, hogy meglepje a vendégeket a stúdióban. Egy példaképekről szóló bejátszás után meg is érkezett Endrei Judit, akire gyermeki rajongással tapadtak a szempárok.

És ha már televíziózás, nem feledkeztünk meg az ország legismertebb sorozatáról, minden magyar sorozat őséről, a Szomszédokról sem. A máig népszerű, megszámlálhatatlan mennyiségű mémen szereplő Janka nénit alakító Pásztor Erzsi érkezett a stúdióba, aki cseppet sem bánja, hogy Janka ennyire népszerű. Még azt is nevetve mesélte, hogy belőle lett az ország alkoholistája, a Budafoki Bornapok arcának is felkérték.

Utolsó vendégként Both András érkezett, aki 1997 óta az RTL Klub hangja. András új műfajt hozott be a televíziózásba azzal, hogy orgánuma 21 éve az RTL-hez köthető. Amikor behívták válogatásra, nem is tudta, milyen munkára keresnek embert, majd 3 hónap múlva csörgött a telefon, hogy megkapta az állást. Azóta annyira belevésődött a hangja a nézők emlékezetébe, hogy egy alkalommal a rendőrök is elengedték egy közúti ellenőrzésről, mert felismerték a beszéde alapján.

Az RTL Klub készített egy összeállítást kifejezetten a televíziózás világnapjára, a kisfilmet itt láthatod!