KERESÉS search-close

"Balogh Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Balogh Zoltán

Balogh Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

A lány azt állította, hogy el akarta rabolni egy autós, a rendőrség szerint nem mondott igazat

A hatóság félrevezetésével gyanúsítják azt a lányt, aki január elején azt állította, megpróbálták elrabolni egy Mosonmagyaróvár melletti buszmegállóból. A rendőrség szerint sem a lány, sem a tanúk nem mondtak igazat, amikor arról beszéltek, hogy egy ismeretlen autós rátámadt a lányra. Érkezett egy másik, hasonló bejelentés is, de a rendőrök szerint az sem volt igaz.

Lopta az áramot a tulajdonos, a tűzoltókat is megrázta a vezeték

Lopta az áramot a tulajdonos, a tűzoltókat is megrázta a vezeték. Vádat emeltek a családi ház tulajdonosa ellen, akinek az otthonában 2019 őszén csaptak fel a lángok. A tűzoltók hiába kapcsolták le a villanyórát, a ház nem onnan kapta az áramot. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést javasol.

Verpeléten hajnalban mínusz 15 fokot mutattak a hőmérők

A Heves megyei Verpeléten volt a leghidegebb az országban, hajnalban mínusz 15 fokot mutattak a hőmérők. Napközben sem lett sokkal melegebb, Kékestetőn mínusz 10 fok volt. Sokan kirándultak a havas tájakra, de a hideg és csapadékos időjárás miatt voltak olyan utak, amiket le kellett zárni. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az autósoknak most sokkal jobban kell figyelniük. Éjjel meghalt egy 22 éves fiatal, amikor a Bakonyban megcsúszott az autójával, és árokba, majd fának ütközött.

Rátámadt a pultosnőre, majd a nő védelmére kelt vendégekkel is verekedett

Vádat emeltek egy szegedi férfival szemben, aki 2019 novemberében dulakodott egy esztergomi kocsmában. A vendéglátóhely kamerája rögzítette az esetet. A férfi azon dühödött fel, hogy a pultosnő felébresztette, miután ittasan elaludt. A férfi többszörös visszaeső, így az ügyészség most azt kérte, ítéljék börtönbüntetésre.

9 hónapos csecsemő volt az egyik áldozat

9 hónapos csecsemő volt az egyik áldozata a csütörtöki tragikus balesetnek Győr közelében. Négytagú család halt meg, amikor az autót vezető 40 éves apa előzésbe kezdett a kanyarban és karamboloztak. Ugyancsak 40 éves élettársa és a nő 19 éves lánya ült még az autóban, a kisbaba a közös gyermekük volt. Az égő roncsban esélyük sem volt a túlélésre.

Egy család halt meg a frontális karambolban

Négyen haltak meg csütörtök kora délután Győr közelében, miután autójuk frontálisan karambolozott egy kocsikat szállító trélerrel. Az ütközéstől a személyautó kigyulladt, négy utasa menthetetlen volt. A tűzoltóknak szét kellett vágniuk a roncsot, hogy kiemelhessék a holttesteket. Az eddigi adatok szerint a kocsi sofőrje előzni akart, ekkor történhetett a baleset.

 

Négy embert is zebrán gázoltak el

Életveszélyesen megsérült az a gyalogos, akit a zebrán ütött el egy személygépkocsi délelőtt Baján, az 55-ös út városi szakaszán. Balatonalmádiban hétfő este pedig egy középkorú nőt gázoltak el - ő az ötödik gyalogos volt, akit az év első tíz napján Veszprém megyében elütöttek. Közülük négyen szabályosan, a zebrán akartak átmenni.

Kiégett egy családi ház Szekszárdon

Kiégett egy családi ház csütörtökön délután Szekszárdon. A tűzoltók órákig dolgoztak, de a rengeteg éghető anyag miatt csak azt tudták megakadályozni, hogy a lángok ne terjedjenek tovább. A házban egy középkorú házaspár élt, a szomszédok szerint húsz év munkája veszett oda a tűzben.

Enyhe január: mikor érkezik az igazi tél?

Esőben futó debreceniek, és napsütésben bicikliző pécsiek. Nem ugyanolyan időjárás mellett, de enyhe időben lehetett a szabadban sportolni január harmadik napján. A híradónak nyilatkozók többsége már várja a havat. Az RTL meteorológusa azt mondja, a jövőhét második felében megérkezhet a havazás, és egyre hidegebb lesz.

Szándékosan gyújthatták fel az egyik siklósi lovas egyesület szénatárolóját

Szándékosan gyújthatták fel az egyik siklósi lovas egyesület szénatárolóját - ezt gyanítja az egyik tulajdonos. A tűz szerdán pusztított. Az egyesületnél főként gyerekeket tanítanak lovagolni, most mindössze egy hónapra való széna maradt az állatoknak. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

Elköszönt az édesanyjától a megkéselt rendőr

Azt érezte, hogy meg fog halni, ezért felhívta az édesanyját, és elköszönt tőle - ezt mondta a rendőrség által közzétett videóban csütörtökön a betegégyán az az őrmester, akit egy hete késelt meg életveszélyesen egy őrjöngő férfi Újpesten. A 26 éves rendőr már lábadozik, szerinte a társát, aki lelőtte a támadót, jobban megviselték a történtek.

Alig veszik a bulikellékeket

Alig fogynak az idén a trombiták, álarcok és műhajak a szilveszteri mulatságokra. A vendéglátóhelyek zárva, utcabálokat nem rendeznek, legfeljebb tízfős házibuliban, vagy szűk családi körben lehet búcsúztatni az évet. Az egyik árus szerint Miskolcon a tavalyihoz képest a negyedére esett vissza a forgalom. Pécsen sokan vásároltak tűzijátékot, de az eladó szerint az idén 90 százalékkal csökken majd a bevételük.  

Négy napig nem volt meleg víz az onkológián

Nem volt meleg víz legkevesebb négy napig a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház onkológiáján – erről egy nézőnk számolt be az RTL híradónak. A hozzátartozója kedden került az osztályra, akkor már mikróban kellett vizet melegíteni a tisztálkodáshoz. A szolgáltatás ma délre állt helyre. A minisztérium úgy reagált: tudtak a problémáról, de arra nem válaszoltak, hogy mióta nem volt meleg víz a kórházban.

Egymást vigasztalták szenteste az Angliában ragadt magyar kamionosok

Egymást vigasztalták az Angliában ragadt magyar kamionosok szenteste, azt mondják, a kint élő magyaroktól feléjük áradó szeretet tartotta bennük a lelket. Továbbra is kamionosok ezrei vesztegelnek Angliában, miután a koronavírus egyik új mutációja miatt lezárták a határokat. A sofőrök tesztelése már megkezdődött, a szerencsésebbek útnak is indulhattak hazafelé.

Tilos alkoholt inni közterületen január 3-ig

Ma este nem kell hazasietni este nyolc órára, csoportosulni viszont így sem szabad, a karácsonyi asztalhoz maximum 10-en ülhetnek le, a 14 évnél fiatalabbakat nem számítva - ezek a hétfő óta ismert szabályok karácsonyra. Mától (december 24.) viszont arra is oda kell figyelni, hogy tilos alkoholt inni közterületen január 3-ig egy szerdán megjelent kormányrendelet értelmében.

Káosz a rendőrségi karantén nyilvántartásban: nem ment át az információ

Mindent az előírtak szerint csinált, mégis gondja akadt a rendőrséggel egy külföldről hazatért férfinak. A repülőtérről karanténba kellett vonulnia. Az ügyeit elektronikusan intézte, a negatív tesztek után a rendőrség tájékoztatta, hogy akár elmehet otthonról. Később mégis újra meg újra ellenőrizték. Azt mondja, csak addig ment minden gördülékenyen, amíg ő szolgáltatott adatokat.

Így karácsonyoztak az állatok a pécsi állatkertben

Az állatok karácsonyoztak a pécsi állatkertben, ahol hagyomány, hogy a gondozók ajándékokkal kedveskednek a lakóknak. Olyan csemegékkel díszítik fel a kifutók fáit, amikhez év közben alig jutnak hozzá az állatok.

Másfél év alatt háromszor ázott be a tavaly felújított iskola

Másfél év alatt háromszor ázott be egy kaposvári általános iskola, amit tavaly újítottak fel 360 millió forintból. Az elmúlt napokban is úsztak a tantermek, víz folyt a mennyezetből és szétáztak könyvek, a segédeszközök. Az egyik ellenzéki önkormányzati képviselőnek azt mondták a fideszes többségű önkormányzatnál: azért ázhatott be az iskola, mert egy évvel a felújítás után építik ki a csapadékvíz-elvezetést. 

Megnyílt az első önkormányzati lángosozó

Önkormányzati lángosozó nyílt szombaton a Baranya megyei Drávaszerdahelyen. Az ország első, teljes egészében önkormányzati tulajdonú büféjét a bolt egy részéből alakították ki. Amellett, hogy munkát ad, a lángosozóval a polgármester szerint a falu vonzerejét is növelik.

Leállítják a tanárok tesztelését

Leállítják a tanárok tesztelését - ez abból a levélből derült ki, amelyet a Csongrád Csanád megyei kormánymegbízott küldött a megye oktatási intézményeinek, és amit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hozott nyilvánosságra. A kormány korábban azt ígérte: hetente tesztelik majd a pedagógusokat országszerte. A miniszterelnökség szombaton azt közölte: az operatív törzs később dönt arról, hogy folytatódnak-e a tesztelések.

A geresdlaki mézeskalács faluban azt sütötték ki, ami idén elmaradt

Újra felépült a geresdlaki mézeskalács falu. A baranyai településen évek óta hagyomány, hogy Advent első vasárnapján átadják a falu mézeskalács-mását. Idén az újdonságot a vírushelyzet adta: azt sütötték ki mézeskalácsból, ami elmaradt – például a majálist és a gőzgombóc fesztivált.

Megkötözte és megfenyegette feleségét

Megkötözte feleségét és megfenyegette, hogy megöli az a tamási férfi, aki ellen most zárult le a nyomozás. Megfenyegette azt a férfit is, akivel a nőnek viszonya volt. A házkutatáskor engedély nélkül tartott fegyvert és lőszert is találtak a rendőrök. Nemcsak ellene, 17 éves fiuk ellen is nyomozás indult, ugyanis ő is segített apjának az anyja megkötözésében.

Terepjáróba kapaszkodva húzatta magát, majdnem tragédia lett belőle

Terepjáróba kapaszkodva húzatta magát egy gördeszkás kedd este Budapesten, csaknem egy kilométeren át. Végül elveszítette az egyensúlyát, és a Szabadság hídon hatalmasat esett. A felvételt egy mögöttük haladó autós készítette. Úgy tudjuk, a gördeszkásnak nem esett komoly baja, a felvétel alapján szabálysértési eljárást indított ellene a rendőrség.
A teljes videót a hajmeresztő mutatványról ide kattintva nézheti meg.

11 évig az udvarán termesztette a marihuanát

11 éven át termesztett marihuánát az udvarán, a gaz között egy balatonszentgyörgyi férfi, a növényt a padlásán, a gerendákra akasztva szárította meg. Először csak saját magának termelt, később a vád szerint el is adta a drogot. Tavasszal bukott le egy közúti ellenőrzésen, mert hamis rendszám volt a kocsiján. Az ügyészség öt év börtönt kér rá.

Ingyenes karantén járattal olyan családoknak segítenek, akik nem hagyhatják el az otthonukat

Ingyenes karantén járatot indít Pécsen egy nonprofit szervezet. A már évek óta működő gyerektaxi szolgáltatásukat alakítják át, mostantól a vírus miatt karanténba kerülteknek vásárolnak be, vagy váltják ki a gyógyszereiket. Az önkormányzat támogatja a kezdeményezést.

Korábban gyilkosság miatt halálra ítélték, két éve egy trafikot rabolt ki

Volt már halálraítélt több mint 30 éve az a férfi, aki két éve rabolt ki egy szombathelyi trafikot. Úgy vitt el 185 ezer forintot a dohányboltból, hogy a fegyverrel arcon lőtte az eladót. A mai előkészítő ülésen, ahol az ügyészség tíz év fegyházat kért rá, vitatta, hogy életveszélyesen megsebesítette volna az alkalmazottat, ezért nem született ítélet. A rablót 1988-ban azért ítélték halálra, majd életfogytiglanra, mert megölt egy tizenegy éves kislányt. Most börtönben ül, mert csak feltételesen volt szabadlábon.

Elítélték azt a cserbenhagyót, aki egy négyéves kisfiút és édesanyját ütötte el

Egy év letöltendő fogházra ítélték azt a nőt, aki egy zebrán ütött el egy négyéves kisfiút és az édesanyját két és fél éve Nagykanizsán, majd elhajtott a helyszínről. A balesetben a gyermek életveszélyesen, az édesanyja súlyosan megsérült. A gázolót nemcsak segítségnyújtás elmulasztásáért, hanem azért is elítélték, mert a kocsija alkalmatlan volt a közlekedésre

Börtönbe küldenék az ámokfutót

Több év börtönt kért az ügyészség arra a férfira, aki kilométereken át menekült a rendőrök elől kocsijával áprilisban Kaposváron. Kiderült, nem volt jogosítványa, és korábban több közlekedési kihágása is volt. Szabadlábon maradt, de október elején pénzhamisítási ügybe keveredett. Az ügyészség most közúti veszélyeztetéssel vádolja.

Az utolsó óraátállítás?

Vasárnap hajnalban visszatért az ország a téli időszámításra. Bár ilyenkor egy órával tovább alhatunk, az őszi óraátállítás - akárcsak a tavaszi - megviseli a szervezetet. Az általunk kérdezett orvos azt tanácsolja, próbáljunk meg néhány napig este tovább fenntmaradni, így hamarabb hozzászokhatunk az új időszámításhoz. Az Európai Unió jövőre eltörli az óraátállítást, és a tagállamokra bízza, melyik időszámítást választják.

Szüleik nem törődtek velük, a nagyszülők vették magukhoz öt unokájukat

Öt unokájukat vették magukhoz a nagyszülők a Tolna megyei Bátán. A gyámügy örökbe akarta adni őket, miután a szüleik nem törődtek velük. A legkisebb gyerek másfél, a legnagyobb 11 éves. Az nagyszülők azt mondják, kevés pénzből élnek, de nem volt kérdés, hogy hozzájuk kerüljenek az unokák. A nagyapa bővíteni kezdte a kis házat, hogy jobban elférjenek, de nem tudják, miből fejezik be. Ha segítene szeretne a családnak, ide utalhat: Szava Dezső, 71800295-10207071-00000000

Ketten haltak meg miatta, két év börtönre ítélték

Több mint két év börtönre ítélte a bíróság azt a pécsi férfit, aki miatt két nő halt meg tavaly júliusban egy balesetben a 61-es úton. Egy szabálytalan előzés után autójával kisodródott és szemből nekiment egy teherautónak. Két utasa kirepült a kocsiból, egyikük a helyszínen, a másik a kórházban halt meg, a vezető is súlyosan megsérült. A vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Oldalára dőlve állt meg egy kukoricaszállító, miután nekicsapódott egy autó

A fák közé hajtott, majd az oldalára dőlve állt meg egy kukoricaszállító kamion Kecskemét határában, miután nekicsapódott egy autó. A kocsi vezetőjét a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsból, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A kamionsofőr ki tudott mászni a felborult fülkéből, ő csak könnyebben sérült meg.

Lejárt szavatosságú hús és kosz az egyik fővárosi étteremben

Három és fél mázsa lejárt szavatossági idejű húst, belsőséget, rizstésztát talált egy távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal a fővárosban. Ráadásul a konyha piszkos volt, a fagyasztott alapanyagokat szabálytalanul tárolták. A múlt heti ellenőrzéskor az is kiderült, hogy az étteremnek nem volt működési engedélye. A tulajdonos akár milliós bírságra számíthat.

Részegen akart kocsit lopni egy férfi

Részegen el akart lopni egy autót egy férfi a Somogy megyei Igalon, hogy hamarabb hazaérjen vele éjszaka, a két kilométerre lévő falujába. A kormányzár akadályozta meg, hogy elhajtson a kocsival, ezért némi tologatás után otthagyta a járművet. A térfigyelő kamerák viszont felvették a kísérletet, így csütörtökön elfogták.

Szerelmi bánatában buszmegállót akart felgyújtani

Szerelmi bánatában buszmegállót akart felgyújtani egy férfi tavaly áprilisban a Zala megyei Becsvölgyén. Három évvel korábban ott kérte meg egy lány kezét, aki akkor igent mondott, de nem sokkal később elhagyta. Az évfordulón a férfi benzint locsolt szét, meggyújtotta, majd otthagyta a tüzet. Csak a szerencsén múlt, hogy a környező házak nem kaptak lángra. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

 Az orvos és a rendőr is ütközött

Kavicsot, illetve betontörmeléket szállító kisteherautók ütköztek frontálisan, Vépnél. A tűzoltóknak négy embert kellett kivágniuk a roncsokból, a balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg. Karambolozott a helyszínre tartó mentőorvos és egy rendőrautó is: egy-egy autó hajtott ki eléjük.

Palackot vágott a vezetőség tagjaihoz egy focista, maradandó sérülést okozott

Maradandó szemsérülést okozott egy lecserélt somogyvári focista, amikor a meccsen dühében egy palackot vágott a nézőtéren ülő vezetőségi taghoz, akit azonnal kórházba szállítottak. Az indulatos focistát pedig a fonyódi rendőrkapitányságra vitték, és mivel nem ez volt az első eset, hogy agresszív volt, az is lehet, hogy soha többé nem focizhat.

Ásványvizes palackkal dobták meg a meccsen, maradandó sérülést szenvedett

Maradandóan megsérült a kaposmérői focicsapat egyik vezetőjének szeme, amikor ásványvizes palackkal dobta meg az ellenfél egyik játékosa a hétvégi, megyei másodosztályú focimeccsen. A Somogyvár focistája dühében dobta el a palackot, ezután akár örökre eltilthatják. Ráadásul visszeső. A rendőrség garázdaság és súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Cigaretta miatt fojtották volna vízbe a férfit

Nem adott cigarettát, a vád szerint ezért verte meg, majd fojtotta volna vízbe áldozatát két tizenéves fiú tavaly júniusban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán. A tinédzsereket egy éppen arra járó helyi nő riasztotta el. Az ügyészség szerint a megtámadott férfi, aki súlyosan megsérült csak ennek köszönheti az életét. A fiúk ellen most emeltek vádat.

Marad a lámpa a Kákics és Sellye közötti vasúti átjáróban

Nem lesz sorompó, marad a lámpa a Kákics és Sellye közötti vasúti átjáróban Baranya megyében. A hét közepén ott ismét súlyos baleset történt. A MÁV azt közölte, az átjáró megfelel az előírásoknak. A hasonló helyeket, ahol már több baleset volt, folyamatosan figyelik. A legtöbb vasúti átjáróban történt balesetért az autósok felelősek.

Luxusvillájából vitték el a rendőrök az adócsalót

Háromszázmilliós villából vitték el a NAV nyomozói azt a vállalkozót, aki hét cégből álló adócsaló szervezetet irányíthatott. A gyanú szerint a vállalkozások csak papíron végeztek építőpari tevékenységet¸ valójában számlázás volt a feladatuk. A cégeken csaknem négymilliárd forint folyt át, a gyanúsítottak több, mint 400 millió forint adót csalhattak el.

Büdös, barnás víz jön a csapból Szőlősgyörökön

Büdös, ihatatlan víz folyik a csapokból évek óta a Somogy megyei Szőlősgyörökön. A vízzel főzni sem mernek. A helyiek szerint tönkreteszi a háztartási gépeket is. A szolgáltató elismerte, hogy a víz okozhat - mint fogalmaztak - kellemetlenségeket, de a méréseik szerint megbetegedni nem lehet tőle.

Belső hangok parancsára szúrta le édesanyját

Felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki leszúrta az édesanyját, és súlyosan megsebesítette az öccsét tavaly a Vas megyei Káldon. A most 22 éves fiatalember egy családi veszekedés után támadt az anyjára, azt mondta, belső hangok parancsára. A szakértők szerint elmeállapota miatt nem büntethető.

Megbüntetik a vásárlót, ha nincs rajta maszk, a boltot pedig bezárathatják

A vásárlót és a boltot is megbüntetik ezentúl, ha nem visel valaki maszkot, sőt ha ez többször előfordul, akár be is zárathatják az üzletet. Erről Orbán Viktor beszélt az állami tévében szombaton este. A miniszterelnök megismételte, hogy október elsejétől kötelező lesz lázat mérni az iskolákban. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta Híradónknak, hogy ők ezt már augusztusban kérték. Közben újabb 484 esetben mutatták ki a koronavírust, és elhunyt 4 krónikus beteg. Orbán Viktor arra számít, hogy tovább növekszik a fertőzöttek száma. Arról is beszélt, felmerült, hogy este 11-kor bezárják a szórakozóhelyeket, de erről még nem döntöttek.

Mégsem törölték el az ingázókra vonatkozó korlátozásokat

Mégsem törölték el az ingázókra vonatkozó harminc kilométeres és huszonnégy órás utazási korlátozásokat. Az osztrák Belügyminisztérium pénteken azt közölte a honlapján, hogy a magyar hatóságoktól azt a tájékoztatást kapták, eltörlik a rendelkezést. Az Országos Rendőr-főkapitányság azonban délután azt közölte az RTL Híradóval, továbbra is érvényben vannak az eddigi korlátozások.

Az M7-esen üldözték az embercsempészt

Húsz kilométeren át üldöztek a rendőrök egy ukrán embercsempészt kedden késő este az M7-es autópályán. Az üldözés Siófoktól Balatonszárszóig tartott, néhol 180-nal mentek. Mindezt a rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette. A csempész végül a 7-es úton fának ütközött, így fogták el.

Sínek közé szorult a talicskája

Akár egy év börtönt is kaphat az a férfi, aki a síneken tolta talicskáját Pécs határában, és csak a szerencsén múlt, hogy nem okozott súlyos balesetet. A talicska kereke beszorult a talpfák közé, az érkező gyorsvonat pedig darabokra zúzta. A férfinak időben sikerült elugrania.

Nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a juttatást

Nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak és segítőiknek a bruttó 500 ezer forintos juttatást. Erre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet. Kásler Miklós, miniszter még szerdán azt mondta: a kormány döntött úgy, hogy 10 ezer 500 oktatásban dolgozónak adnak juttatást, de ez valójában nem kormányzati támogatás. A tárca most úgy reagált: az érdekképviselet félrevezeti a közvéleményt.

12 dílert tartóztattak le

12 drogdíler letartóztatásról döntött péntek délután a pécsi bíróság. A társaság tagjai tavaly év elejétől nemcsak kereskedtek egy új pszichoaktív szerrel, hanem gyártották is.A gyanú szerint Pécsen hetente több száz gramm drogot adtak el. Egy összehangolt rendőri akcióban szerdán fogták el őket.

Az elmúlt egy napban 91 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Önkéntes karanténba vonult a pécsváradi focicsapat, mert az egyik játékos vírustesztje pozitív lett. De karanténba kerültek a szederkényi focisták is, akik ellen hét végén játszottak. Véménden egy többszáz fős lakodalom résztvevőjéről derült ki, hogy fertőzött. Mára 91 új koronavírusos beteget regisztráltak az országban, ez a járvány kezdete óta az ötödik legmagasabb szám. A kormány pénteken dönt az esetleges szigorításokról.

4000 helyen cseréli feltűnőbbre a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit a közútkezelő

Feltűnőbbre, vagyis sárga, fluoreszkáló hátterűre cseréli a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit 4000 helyen a közútkezelő. Évről-évre nő ugyanis a zebrán elgázolt gyalogosok száma. A társaság adatai szerint tavaly már csaknem 300 ilyen baleset volt az általuk kezelt utakon. Szombathelyen a gyalogosokat próbálják óvatosságra inteni. Ott a zebrák előtti járdára figyelemfelhívó feliratokat és ábrákat festenek.

Későn vette észre, hogy az időjárás miatt átszakadt a híd

Özönvízszerű eső zúdult Somogy megye sok településére is szombaton. Egy autós Nagyatádnál későn vehette észre hajnalban, hogy átszakadt a híd, és belehajtott a patakba. Úgy tudjuk, hogy a sofőrnek sikerült kimenekülnie. A vízmű nagyatádi telephelyét is elérte az áradat, ezért átmenetileg vízhiány van Nagyatádon, Lábodon és Ötvöskónyiban.

Vége a kaposvári illegális égetésnek és az ezzel járó bűznek

Környezetkárosítással gyanúsítják azt a férfit, aki éveken át egy lakótelep szomszédságában égette le a műanyagot kábelekről és gépalkatrészekről, hogy így jusson fémhez, amivel engedély nélkül kereskedett. Jelenleg házi őrizetben van, ha elítélik, öt év börtönt is kaphat.

Nem lehet elnéző a háziorvos az idős sofőrökkel!

Kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket, ha az egészségi állapotuk indokolja. Ez a jogosítványba is bekerül. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ezek a korlátozások csak nehezen ellenőrizhetők. A jogosítvány meghosszabbításakor nem lehet elnéző a háziorvos, mert egy egészségi állapot miatt bekövetkező baleset esetén neki is vállalnia kell a felelősséget.

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében a hétfő éjjeli viharban. A baranyai zsákfalu egyetlen bekötő útját 50 éves fasor szegélyezi, de a fák elöregedtek. A település polgármestere szerint szinte bármikor kidőlhetnek, és akár tragédiát is okozhatnak.

Nem szakszerűen építette meg a garázst az ács, rádőlt a tulajdonosra

Nem szakszerűen építette meg az ács a garázst, ezért dőlt rá festés közben a tulajdonosra - ezt mondta ki a bíróság a két évvel ezelőtti nagymányoki esettel kapcsolatban. Az áldozat mindkét combcsontja eltört, maradandó egészségkárosodást szenvedett. Az ácsot felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, de a szakmájától nem tiltották el.

Gázpisztollyal támadt egy taxisra utasa

Gázpisztollyal támadt a taxisra az utasa csütörtökön késő este Pécsen. A taxis nem ijedt meg: lefékezett, és riasztotta a kollégáit. A támadó kiugrott a kocsiból - pont egy rendőrautó elé. Percekkel később elfogták, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt akár három évet is kaphat.

Lehagyták a fotókról a pécsi polgármestert

Kiszerkesztette Pécs ellenzéki polgármesterét egy szerdai átadóról a Baranya megyei napilap és online portál, amely a kormánypárti Mediaworks-höz tartozik. Az átadón Áder János államfő felesége és Soltész Miklós államtitkár mellett Péterffy Attila polgármester is megjelent, de lemaradt az ott készült fotóról és kimaradt a cikkből – erről a Szabad Pécs számolt be először. Másfél hete ugyanez történt a polgármesterrel.

Két autó összetört, de a bennük ülők karcolások nélkül megúszták a karambolt

Két autó összetört, de a bennük ülők karcolások nélkül megúszták a karambolt. A baleset szombaton történt Pécsen, az egyik forgalmas kereszteződésben, ahol gyakoriak az ütközések. A tűzoltók az elmúlt tíz hónapban már háromszor vonultak ide balesetekhez.

Új menetrend a MÁV-nál: van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta

Van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta, máshol a pótlóbusszal kétszer annyi idő az út, mint vonattal. Mától lépett életbe az új menetrend a MÁV-nál. A vasúttársaság 34 mellékvonalon leállította a vonatok többségét. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a járvány miatt visszaesett az utasok száma. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a járatritkításról sem az utasokat, sem az érintett önkormányzatokat nem kérdezték meg.

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson. Ismét hajmeresztő manővereket bemutató felvételek jelentek meg. A Budapesti Autósok Közösségének alapítója szerint a járvány alatt a rutinos vezetők megszokták az üres utakat, mások viszont elszokhattak a vezetéstől. Változatlanul sok a gyorshajtás, ami a közúti balesetek leggyakoribb oka.

Összezsúfolódnak az idősek a pécsi vásárcsarnoknál és a helyi buszokon

Összezsúfolódnak az idősek a pécsi vásárcsarnoknál és a helyi buszokon. A piac hétfőn nyitott ki újra, 9 és 11 között vásárolhatnak a 65 év felettiek, akiknek többsége busszal közlekedik. A buszos társaság a veszélyhelyzet miatt ritkította a járatokat, ennek köszönhetően pedig kisebb tömeg alakult ki a héten a piacnál. Az önkormányzatnál azt mondják, másfél hét múlva várható érdemi változás.

Budapesten csökkent, vidéken kicsivel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Budapesten csökkent, vidéken - igaz csekély mértékben - de nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Bár az üzletekben mindenhol kötelező a szájmaszk, az újranyitott teraszokon pedig a másfél méteres távolság, híradónk tapasztalatai szerint ezt nem mindenhol tudták a hétvégén az emberekkel betartatni.

Újra fogadnak látogatókat a vidéki állatkertek

Újra fogadnak látogatókat az állatkertek vidéken. A budapesti és Pest megyei intézmények viszont továbbra sincsenek nyitva. A jó időben megtelt látogatókkal a miskolci, a pécsi és a debreceni állatkert is. A pécsi intézmény igazgatója szerint a gazdasági összeomlás előtti utolsó pillanatban nyitottak ki, eddig 45 millió forint a veszteségük a koronavírus-járvány miatt.

Szobabiciklin „tekerte körbe” a Balatont

Szobabiciklin annyit tekert, mintha a Balatont kerülte volna meg az a pécsi férfi, aki legutóbb maratont futott az anyósa kertjében. A helyszín egyébként most is ugyanaz volt. A kétszáz kilométeres távot öt és fél óra alatt tekerte le. Az akcióval a pécsi egyetem legalább ennyire szokatlan kezdeményezéséhez csatlakozott.

Szinte a műszerfalon utazott a buszon

Fegyelmit indít egyik sofőrje ellen a pécsi busztársaság, mert a buszvezetőjük a járvány miatt elzárt területre engedett egy utast az egyik helyi járaton, és menetközben folyamatosan beszélgetett vele. A csütörtöki esetről videófelvételt készített egy másik utas. Ezen az is látszik, hogy a nő a sofőr közelében, szinte a műszerfalra ült, és így tett meg több megállót. A cég ismeretlen tettes ellen a rendőrségen is feljelentést tesz szabálysértés miatt.

Csalók üzletet látnak a koronavírus-járványban

Nem létező védőmaszkokat kínált eladásra egy budapesti pár az egyik hirdetési oldalon. Egy napon belül elfogták őket, de így is 850 ezer forintot csaltak ki hat vevőtől. Pannonhalmán pedig mondják vírusmegelőző csomagot ajánlottak időseknek.

Csak délelőtt vásárolhatnak a 65 év felettiek

Több piac előtt is nagyobb tömegben várakoztak reggel a 65 év felettiek, hogy bejussanak vásárolni. Ők szombattól csak délelőtt 9 és dél között mehetnek boltba vagy piacra. Sokan közülük nem értenek egyet az új szabállyal, mert megszokták, hogy jóval korábban vásárolnak. A piacokon rendőrök is megjelentek. Nem igazoltatnak, csak figyelmeztetnek az új rendelkezésekre.

Elérte a vírus a Balatont

Koronavírust állapítottak meg egy Balatonra most leköltözött család egyik tagjánál is. Erről a balatonlellei polgármester értesítette a helyieket. Kenéz István azt kéri, ne költözzenek le a nyaralótulajdonosok tömegesen a partra, mert a tömött apartmanházak szerinte sokkal fertőzésveszélyesebbek.

Idősek ezreinek segítenek Pécsen

Ma indult Pécsen az otthon maradó időseket segítő önkormányzati program. Bevásárolnak a hatvanöt éven felüli egyedül élőknek, akiknek nincs hozzátartozójuk. Kiváltják a gyógyszereiket is, és ha igénylik, naponta egyszer meleg ételt is házhoz visznek. A szolgáltatást telefonon kell kérni, a hét minden napján ingyen vehetik igénybe az idősek. Az önkormányzat arra számít, hogy több ezren keresik meg őket.

Nagy a forgalom a piacokon

Sokan voltak a piacokon szombaton is. Szegeden mobil kézmosókat helyeztek ki. Ott az egyik árus azt mondta: félóránként mos kezet, mert tart a koronavírustól. A nagykanizsai vásárcsarnokban eddig nem hoztak óvintézkedéseket, a nyitva tartás viszont változhat, amiről hétfőn döntenek. Ott a húsnak és a krumplinak is többszöröse fogyott a szokásosnál.

Drónfelvétel készült az illegális hulladékégetőről

Drónfelvétel készült arról a kaposvári területről, ahol évek óta égetnek illegálisan hulladékot. A sűrű füst és a bűz többször a pár száz méterre lévő lakótelepet is elérte. A lakók szerint ócska háztartási gépekből kiszerelt alkatrészekről égetik le a műanyagot. Ezt bizonyítja a drónfelvétel egy helyi ellenzéki képviselő szerint.

Cipősdobozba tette újszülött kisfiát, gyilkosságért ítélték el

Gyilkosságért 5 év letöltendő börtönre ítélték azt a nőt, aki egy baranyai faluban, tavaly áprilisban újszülött kisfiát egy szatyorba, és egy cipősdobozba tette, amit a szekrényben rejtett el. A csecsemő néhány órán belül meghalt. Minderre csak másnap, véletlenül derült fény.

Lakóházak közelében táborozott le egy vaddisznó malacaival

Lakóházak közelében táborozott le egy vaddisznó malacaival Pécsen, egy bozótosban. Az anyáról és kölykeiről pár napja amatőr videó is készült. Az itt lakók azt mondják, a vaddisznók már korábban is feltűntek a környéken, de ilyen közel még nem merészkedtek. A szakember szerint az a legjobb, ha senki nem megy a közelükbe.

Jótékonysággal ünnepelték Zente szülinapját

Jótékonysági akcióval ünnepelték Zente, a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú második születésnapját a baranyai Kozármislenyben. Tavaly ősszel egy hét alatt 600 millió forint gyűlt össze hazai adományokból a világ legdrágább gyógyszerére. A génterápiának köszönhetően a kisfiú egyre jobban van. Szülei azért szervezték az akciót, hogy most ők segítsenek másoknak.

Rekord részvétel a mohácsi busójáráson

Rekordot hozott az idei mohácsi busójárás. Minden eddiginél többen, 1800-an vettek fel jelmezt, köztük a hagyományos sokác népviseleletet. Egy alig négy éves gyerek is próbálkozott a tél előzésével.

Megfenyegette, majd meg is kötözte feleségét

Megkötözte feleségét egy férfi a Tolna megyei Tamásiban, és ebben 17 éves fia is segített. Előzőleg kiderült, hogy a nőnek hónapok óta viszonya lehetett egy másik férfival is. Emiatt többször életveszélyesen megfenyegette az asszonyt. Amikor a rendőrök házkutatást tartottak a családnál, engedély nélkül tartott puska és lőszerek is előkerültek.

Évek óta égetnek illegálisan egy kaposvári magánterületen

 A sűrű füst és a bűz többször a közeli lakótelepet is elérte már Kaposváron, olyankor az ablakokat sem szabadott kinyitni. A fideszes többségű önkormányzat ellenzéki képviselője nem érti, hogy miért nem lép a városháza. Ott azt mondják: ők eddig mindent megtettek.

Két finomság, két fesztiválon

 A baranyai Sellyén a fehér hurka, Miskolcon pedig a kocsonya a kedvenc. Sellyén egy tonna húst adott az önkormányzat a főzésre jelentkezőknek. Miskolcon malac-, mangalica- és borjú kocsonya is készült az éttermekben. A borsodi megyeszékhelyen még holnap is lehet kóstolni.

Korábban nyílik idén a hóvirág a Mecsekben

Az első szálak már január végén kibújtak az avar alól. A növény 2005 óta védett Magyarországon, aki a tiltás ellenére mégis letépi, szálanként tízezer forintos büntetésre számíthat. A védetté nyilvánítás 15. évfordulójára a Duna-Dráva Nemzeti Park játékot hirdetett: a kirándulók mobilapplikáció segítségével jelölhetik meg, hol mennyi hóvirágot találnak.

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord, tegnap a Baranya megyei Drávaszabolcson 16,7  fokot mértek. Ma is meleg volt országszerte, sok helyen több, mint 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a sok évi három-négy fokos átlagnál. A tavaszias idő viszont nem tart sokáig, a hét elejétől lehűlés várható.

Kisebb a kereslet, mégis tovább drágultak az ingatlanok

Hiába esett vissza a kereslet, tovább drágultak az ingatlanok. Egy átlagos használt lakás 16 millió 900 ezer forintért cserélt gazdát tavaly a harmadik negyedévben. Vagyis a KSH friss adatai szerint 900 ezer forinttal magasabb áron, mint egy évvel korábban. Az átlagos árkülönbség azonban Budapesten és a nagyvárosokban sokkal nagyobb.

Menekülni kezdett a járőröző rendőrök elől, így bukott le

Meglátta a rendőrautót, pánikba esett és futásnak eredt - így bukott le egy gyanúsított Szekszárdon. Mindezt kamera is felvette. Pedig a rendőrök csak járőröztek a környéken. Miután elkapták, kiderült, nem csak lopott holmik voltak nála, hanem már rég börtönben kellene ülnie.

Az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz

Kéz- és lábtörések, karambolok - az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz. A mentők reggel külön figyelmeztetést adtak ki a csúszós utak miatt. Sok dolguk volt, harmadával többször hívták őket, mint egy átlagos napon. Sokan a traumatológián töltötték a vasárnapjukat.

Tűzijáték helyett adomány

Az edzettebb kutyáknak is életreszóló traumát okozhat a tűzijáték és petárda hangja - szilveszter közeledtével figyelmeztetést adtak ki az állatvédő egyesületek. Az egyik pécsi menhelyre már vasárnap is vittek emiatt kutyát. Egy csongrádi világbajnok testépítő még nyereményt is ajánl a Facebookon azoknak, akik a tűzijáték árát menhelyi kutyákra költik.

A macskának köszönheti, hogy nem égett a házban

A macskának köszönheti, hogy nem égett benn a házában. A veresdi férfi egyedül aludt otthon, mert a felesége és a négy gyereke rokonoknál volt. A férfi arra ébredt, hogy a macskájuk kaparja az ajtót. Ekkor vette észre, hogy a kályha előtt már ég a tűz. Próbált oltani, de hiába. A család egy ismerős házában kapott ideiglenes otthont, mert a házuk lakhatatlan lett.

Fényfestéssel tették szebbé a karácsonyt a pécsi gyermekklinikán

A máskor rideg udvaron játékos figurák, mesés motívumok váltották egymást csütörtök este, órákon át. Az orvosok hetek óta készültek mesékkel, énekekkel az ünnepre, amit a most először rendezett fényfestés koronázott meg. Mindez szerintük nyugalmat, jobb légkört teremtett.

Lelegelték a szarvasok Bőszénfa emlékparkját

Tönkretették a szarvasok a Somogy megyei Bőszénfa emlékparkját. Lelegelték az örökzöldeket, letörték a vastagabb ágakat, a szarvukkal szinte lenyúzták a fák kérgét. A zselici falu környékén már évek óta nem termesztenek semmit, mert a vadak mindent elpusztítanak, de a mostani volt az első eset, hogy Bőszénfa központjában is kárt okoztak.

Vicces ünnepi videót készítettek a baranyai rendőrök

Vicces ünnepi videót készítettek a baranyai rendőrök, vidám karácsonyi dalt énekelnek. A klipben feltűnik a bajba jutott Mikulás, akinek természetesen a rendőrök segítenek, hogy célba érjen. Azt akarták bemutatni, hogy ők is ugyanúgy ünnepelnek és készek a vidámságra, mint bárki más az ünnepen.
A teljes videóklipet ide kattintva nézheti meg.

Lekövezték, majd odaszemeteltek

Negyven tonna ipari hulladékot raktak le illegálisan egy kamionból másfél hete kiskertek közelében a Mánfa határában. Erről elsőként a Szabad Pécs számolt be. Az akciót megtervezhették, mert előtte bokrokat irtottak, a területet lekövezték. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Olyan részegen ült autóba, hogy beszélni sem tudott

A részeg sofőrről a Budapesti Autósok Közössége kapott videót. Az autó vezetőjének már az is gondot okozott, hogy kinyissa az ajtót, aztán alig tudott beülni. Hiába próbálták lebeszélni a vezetésről, mégis elindult. Kollégánk kiderítette, hogy a Baranya megyei Hosszúhetényben készült a felvétel, egy helyi férfi vezette a kocsit. Feljelentés azonban nem született az ügyben.

Több bioetanol lesz a benzinben – károsíthatja a régi autókat?

Az uniós előírások miatt változik a 95-ös benzin összetétele, több bioetanol kerül bele. Azokon a kutakon, ahol már az újfajta benzint tankolhatják, ezt az E10-es matrica jelzi. A Totalcar szerint az idősebb autóknál problémákat okozhat a kétszer annyi bioetanol, az általunk megkérdezett autószerelő azonban nem tart komolyabb meghibásodásoktól.

Autós üldözés Pécsen: férj üldözte feleségét és annak szeretőjét

Nyolc kilométeren át üldözte kocsijával egy férj és annak ismerőse azt az autót, amiben a felesége és annak új barátja ült, közben egy lövés is eldördült. Végül a rendőröknek sikerült megállítaniuk a két autót. Senki nem sérült meg. Az üldözők ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Itt a tél, több helyen havazhat

Havazás várható a következő órákban. Vagyis a decemberrel tényleg megérkezett a tél. Sokan most is az utolsó pillanatra hagyták az autójuk felkészítését, ami nemcsak a gumicserét jelenti. Bár eddig az átlagosnál melegebb volt, az RTL Híradónak a legtöbben azt mondták, már korábban megkezdték otthon a fűtést.

1,7 milliárdot hagyott veszni a nyertes

Több mint 1 milliárd 667 millió forintot nyert valaki tavaly nyáron az ötös lottón, csakhogy az illető nem jelentkezett a nyereményért, így elbukta az összeget. A nyerteseknek minden esetben 90 napjuk van jelentkezni a pénzért, ha ezt nem teszik, a határidő után elvesztik az összeget. A Szerencsájáték Zrt-től azt közölték, hetente több ezer magyar játékos nem váltja be a nyertes szelvényét, bár ez inkább csak a kisebb összegekre jellemző.

Csendes órát tartottak a pécsi állatkertben

Csak autista gyerekek és kísérőik mehettek be délelőtt a pécsi állatkertbe. A Csendes Óra elnevezésű rendezvényt az országban elsőként tartották meg. Minden hangos munkavégzést leállítottak, hogy a számukra idegen zajforrások ne riasszák meg a látogatókat, akik közül sokan csak ezért tudtak eljutni az állatkertbe. A programon több százan vettek részt.

Gázpisztollyal támadt a családra a 21 éves fiatal

Gázpisztollyal lőtt egy családra egy 21 éves fiatal Pécsen, egy elektronikus zenei fesztiválon. Senki nem sérült meg. A lövöldöző és társa korábbi nézeteltérésük miatt keveredett vitába a családdal, a riasztófegyver eközben dördült el. A fesztiválozók azonban ebből semmit nem vettek észre.

Árokba hajtott egy veszélyes anyagot szállító kamion

Veszélyes anyagot szállító kamion szakította át a szalagkorlátot az M5-ös autópálya szegedi lehajtójánál. Végül az árokban állt meg. A sofőr könnyebben sérült meg, elaludhatott a volánnál. A Bács-Kiskun megyei Bátyán szintén egy kamion az oldalára dőlt, miután elsodort egy biciklist. Vezetője és a kerékpáros is kórházba került.

Választási célokra mentek a rászorulóknak küldött adományok

Választási célokra mentek a rászorulóknak küldött adományok Komlón. Az élelmiszeradományok begyűjtésével és szétosztásával foglalkozó Magyar Élelmiszerbank ezért felmondta az együttműködést a komlói Fekete Láng Egyesülettel. Sajtóinformációk szerint ugyanis az önkormányzati választások előtt megmondták, hogy az adományokért cserébe a kormánypárti jelöltre kell szavazni.

Kengurut vett videóra egyik nézőnk a törökszentmiklósi temetőben!

Az állat nyugodtan megvárta, amíg közel érnek hozzá, csak ez után iszkolt el. Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint a kengurutól nem kell tartani, inkább elmenekül, ha embert lát. Júliusban egy somogyi faluból szökött meg egy példány, két nappal később sikerült befogni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való